×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаските архитекти: Мол „Гранд Галерия“ е безумие - летяща чиния, кацнала на „Тройката“


Бургаските архитекти: Мол „Гранд Галерия“ е безумие - летяща чиния, кацнала на „Тройката“
Председателят на Съюза на архитектите в Бургас Владимир Милков (вляво) за пръв път представи публично заключенията на ЕСУТ за проекта, а те се оказаха смущаващи
Тема в развитие
виж още
скрий
08 Февруари 2014, Събота, 22:53 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Смазват градската среда с огромни зидове откъм СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ и Съдебната палата

Строителство на мол „Гранд Галерия“ на мястото на бившия ГУМ е безумие, а търговски център с тези размери 32 хил.кв/м или пет пъти по-голям обект от Съдебната палата, ще убие цялата градска среда и ще изглежда неестествено. Това е становището на бургаските архитекти, които обсъдиха проекта на разширен форум, иницииран по молба на Експертния съвет по устройство на територията (ЕСУТ) към Община Бургас. Някои от тях дори бяха по-крайни: "Ще е като летяща чиния, която е кацнала на централния площад „Тройката“ и всеки момент ще излети". Камарата на архитектите се противопостави на проекта и посъветва да се потърси друго решение за бъдещето на мястото, известно като "жабарника".

За да представят детайли по изграждането на търговския център и да отговорят за подходите, които са избрали при проектирането, в Бургас пристигнаха и двамата архитекти – Йордан Диков и Пламен Нанов (какви любопитни моменти от дългата история по проектирането разкриха те, очаквайте в неделя само във Флагман.бг).

Председателят на Съюза на архитектите в Бургас Владимир Милков за пръв път представи констатациите на ЕСУТ, от които стана ясно, че на тази си фаза проектът страда от доста пороци: не е отчетена съществуващата инфраструктура в района, не са дадени технически решения за нейното обезпечаване, не са представени документи за проведени процедури по промяна на кадастралната карта на Бургас, не е отчетено, че в съседство е сграда, декларирана като недвижима културна ценност - къщата на Хаджипетрови, няма актуална виза, не са осигурени необходимите зелени площи, не са изпълнени и изискванията за осигуряване на достъпна среда, местата за паркиране са прекалено малко и дузина други. Проектът е върнат на инвеститора и проектантите, за да отстранят пропуските.

От предадения пред ЕСУТ проект стана ясно, че за целия мол, който ще е с общо РЗП от над 32 хил. кв/м са предвидени само 650 паркоместа, които ще са в първи приземен етаж.

Архитектите алармираха, че нефункционално се очертава да бъде и изграждането на огромни стени от хиляди квадратни метри откъм СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ и Съдебна палата. Там е заложено да има плътен зид, докато фасадата откъм Тройката и тази към „Стефан Стамболов“ ще са изцяло стъклени. „Това е добро решение, но когато става въпрос за обект, намиращ се извън града. Подобна стена ще действа смазващо на градската среда“, предупредиха бургаските архитекти.

За отбиване на номера, бе посочен и опитът на инвеститора да покрие нормативите за изграждане на зелени площи. Те според проекта ще се намират на покрива. „С оглед на ненатоварването на конструкцията там се слага тънък пласт настилка и не може да се разчита на трайна растителност“, отчетоха ландшафт специалисти.

Според тях далеч по-функционално ще е намаляване на плътността на застрояването за сметка на височината. „За всеки инвеститор най-ценните имоти са на кота 0. За моловете те са тези, които връщат инвестицията. Трудно някой ще се лиши от тази си възможност още повече, когато става въпрос за подобно място“, категорични бяха проектантите на мол „Гранд Галерия“. Те са изготвили проекта на базата на идейното предложение на американския консултант, нает от „Мариета“ ЕООД и са се съобразили изцяло със заложените изисквания. Проектантите припомниха, че при първоначалните планове дори е трябвало да две кули, залепени за комплекса – едната хотел, а другата офис помещения.

„Запознах с проекта, това, което виждам е безумие. Не смятам, че това е реализуемо по какъвто и да е начин. Нито му е мястото там, нито трябва да е в този вид, нито с тези паркоместа и подходи и отношения към околни сгради и площади. Това е безобразно“, заяви пред Флагман.бг. архитект Филипа Гугучкова.

Гилдията на архитектите посъветва администрацията да провери дали не е изтекло отстъпеното право на строеж.

Очаквайте само във Флагман.бг: Тежката дума на председателя на Съюза на архитектите в Бургас Владимир Милков - каква неформална договорка е имало между Общината и инвеститора, и има ли шанс да се изпълни грандоманският проект в сърцето на Бургас



В категории: Бургас


29
Коментара по темата
29.
Възмутен бургазлия
16.02.2014 21:02:45
0
4
Бургазлии под носа ни се строи вече на зелените площи.Бетоновози изливат ежечастно бетон на ъгъла на ул. В. Левски и ул. Александровска. Дракалиев, строи след като си върна земята, а тя беше отчуждена някога и за нея дадоха на наследниците 3 големи апартамента.Сега използва ремонта на пл. Тройката и започна строежа си. Разрешителното е дадено от София през м. ноември и веднага след 1 седмица започнаха изкопните работи.На табела пише, че е нямало възражения, но хората не са знаели да възразят.Продължават безумията в Бургас, нарушават се закони и се потъпкват
28.
Минчев
16.02.2014 20:53:59
0
2
То хубаво се събраха архитектите, но защо не разгледаха целия план около Домът на НХК на Тройката. Да отговорят кой даде разрешение за скоростен строеж на Георги Дракалиев- председател на ВМРО Бургас да вдигне 9 етажен жилищен блок? Как ще се строи друга висока сграда на мястото на съборената къща на Моллови до книжарница Хеликон? Разни сдружения защищават Странджа от бетона, а тук в центъра на Бургас се строят високи сгради на фона им Съдебната палата и НХК ще изглеждат като джуджета. От другата страна ако се вдигне МОЛ просто няма да има център.
27.
ария
10.02.2014 11:29:48
0
15
Бургас никога няма да е културна столица защото няма културна инфраструктура. Поне една културна институция има ли прилична сграда. Къде са сградите на Регионална библиотека, Художествената галерия, музеите. От осемте читалища в Бургас нито едно няма прилична сграда, а са натикани в апартаменти или подблокови пространства. Имаше някога в Бургас един катедрален храм и една концертна зала и те са на път да изчезнат. С молове,показни мероприятия и шумотевица не става. Има още една язва в центъра на града, от която страдат живеещите наоколо. Това е забравеният от поне 30 години строеж в карето: Фердинандова, Цар Асен, Гладстон и Ивайло. Защо не се помисли тези занемарени строежи в центъра на града да се оползотворят за културни и образователни цели.
26.
Оля
10.02.2014 11:01:50
0
14
Е браво бе.. на пъпa на Бургас.. МОЛ?! Това ли е билетчето ни за прословутата столица на културата, за която уж се борим? МОЛ?! Ако може и с чалготресница и 7D кино вътре.. Защо напоследък прогресът на българина се измерва в квадратни метри на молове. Защо не се шуми около откриването на нови офис площи даващи хляб на хиляди? Защо няма такова в проектите за Бургас, нали щели да ни залеят инвеститори в наааай-скоро време, да ставаме мегаполис. Как да дойдат пчелите, като не правите кошери, а само паметници на упадъка, еднократните удоволствия, консуматорството. Но и това не е най-доброто, което може да се направи в центъра. Защо не се помисли за центъра като център. Като възможност там да срещнеш пътищата на стотици различни, вдъхновяващи българи, а не безпътицата на милиони.. Защо не се създаде своеобразен сборен пункт на артисти, творци, занаятчии, мотиватори. Център за работа с хора в неравностойно положение, център за защита от насилие, ценър за какво ли още не.. Всички тези неща трябва да са пред очите на хората, в ежедневието им, а не когато опре ножа до кокъла или случайно нещо се присетят да свършат нещо стойностно. Искам ми се Бургас пръв да има място, което да разпалва пламъци, а не поредното в което да дави мъката. Дайте храна за душата на Бургас, а не помия за доосвинването му!
25.
Не Никога
10.02.2014 07:30:49
3
10
Бургазлии няма да позволят там МОЛ. Изобщо да не го започват. Там трябва да има парк а не бетон
24.
Жабчо
10.02.2014 01:00:31
2
7
А за жабите някой помисли ли??? И червейчета сигурно има там, пък и други гадинки...срамота, това е природа все пак. Нека си останат жабките да си крякат и да радват с чудните си песни бургазлии и гостите на града. Един искал там да има канцеларийки за чиновничките от общината, друг градинка, трети мечтае за гигантски паметник на Йоан Костадинов, който да изпраща въздушни целувки на Альошката....Бургазлии са пълни с идеи....."да свържем Тройката с Морската гара", сигурно като прокопаем канал по улица Александровска, койта да преминава под чатала на Альошката и с гондоли да ходим до стомотологията да си лекуваме зъбите.Цяла Венеция!!! :))) Ама за каво ни е и стомотология, да съборим и нея.....да направим градинка и там......ГРАДИНКИ му трябват на тоя град, ГРАДИНКИИИ и Йоан Костадинов - ПОВЕЛИТЕЛЯТ НА ГРАДИНКИТЕ!!! :)))))
23.
$h@IdEr
09.02.2014 22:16:40
2
8
Един прекрасен парк може да бъде изграден в/у тази площ, не някакъв скапан мол, при положение, че вече има три, единият от които е напълно излишен на мястото, където е дигнат на майната си (Strand).
22.
маля, покажете
09.02.2014 14:41:51
2
10
ПУП-а на ремонтите сега на тройката и предвидения мол!Има ли такъв? Мястото за нов мол не е удачно, центарът има нужда от простор, зеленина и обвързване с околната среда.Защо ще се затваря и сгъстява този район?Къде е Общественото обсъждане за строителството в района или не е разгласено още?Инвеститорът на този мол кой ще е? Строителят вече е избран, нали?Дайте да видим на макет всичко това и да направим референдум!
21.
Никола
09.02.2014 14:19:00
3
14
Докато на хората се навират молове, проекти за планетариуми, океанариуми, други мегалонариуми и подобни безумни простотии, а не се инвестира в здравеопазване, образование и икономика, още ще затъваме.
Тези дни всякакви "медии" ни втълпяваха, че сме ощетени за сметка на Варна, но някой поне направи ли си труда да погледне с какво е кадидатствала община Бургас и с какво Варна? Искаме планетариум, но няма да поискаме болница, специализирано училище или университет. Медицинският факултет си беше една обречена кауза за замазване на очи и в общината много добре знаеха това.
20.
Лелее
09.02.2014 12:12:58
4
22
На това място отдавна трябваше да се доразвие парка на Тройката, а не да се строи и уплътнява с бетонища и желязо. Ама не, пуста лакомия и на кмета, и на главния архитект на Бургас!
19.
Мима
09.02.2014 12:09:31
0
7
За да стане зелена площ, някой трябва да се нагърби да го изкупи от собствениците все пак. Всичко е въпрос на пари.
18.
Mimeto
09.02.2014 11:58:58
4
4
Prochetox statqta i komentari i mislq si az che tochno tam trqbva da ima postroeno neshto koeto xem da privlicha turisti kato atrakzia i ne samo i nie burgazili sashto da xodim tam no da e zelogodishno.Da ima i zona za oddix.
A mall imame dostatechno s tazi kriza xora pari nqmat prez sezona shte ima obrot ot turisti a posle ?
17.
bs
09.02.2014 11:23:00
3
7
За по-голямо безумие от сегашното състояние-не се сещам.Така че,стига мрънкане.Аман вече....
16.
хриса
09.02.2014 11:10:36
3
6
Затвориха много заводи,съкратиха работниците.Сега на мода са Моловете.Не знам какво ще правят младите хора.Между другото Бургас е с много мръсен въздух от край време.Кмета е много работлив,но не може с тази стара соц архитектура изведнъж да придобие съвременен европейски вид.То става постепенно.
15.
До "до 12"
09.02.2014 10:22:52
3
3
Аз не споря за това ДАЛИ МЯСТОТО МУ Е ТАМ, а отговарям на тези, които по-долу обясняваха как било по света.
14.
сурвакар
09.02.2014 10:20:07
4
8
А относно изоставянето на определени квартали за сметка на други е най-очебийно в кв. Възраждане. Няма такава липса на контрол, занемаряване и безхаберие както там. Разбити павирани улици, разбити тротоари превърнати в паркинги, липсващо на цели пресечки улично осветление, разхвърляни безконтролно по улиците контейнери за смет, изсъхнали дървета.... Битер изоставено село е този квартал.
13.
До 12
09.02.2014 10:16:46
4
5
Не става въпрос как е някъде, а как ще се впише тук!!! Или викаш и ние барабар Петко с мъжете... Не се бях замислял, но това определение ми хареса, за кацналата летяща чиния и напълно я подкрепям.
12.
Барти Крауч
09.02.2014 10:14:08
9
5
Всички разбирачи, които се опитват да налагат мнение, че в центровете на градовете нямало МОЛ-ове(големи търговски центрове) явно не са ходили никъде извън България, а само чули недочули се изказват. Почти няма голям град в Европа, в чиито център и централна част да няма такива "Шопинг центрове" или огромни търговски обекти. Готов съм да се обзаложа или да проведа дискусия на момента в моя полза. Също така мога веднага да предоставя списък на такива градове, или поне на тези в които съм бил лично и съм видял.
11.
стига вече
09.02.2014 10:12:16
2
7
с тези идеи за центъра на Бургас.Спрете ги, за да видим какво става с площад К и М.Кога ще е готово това безумие?Защо комплексите на града се изоставихте като например к/с Зорница?Барака до барака, без съвременен търговски център, машини на чистота в центъра му, не поддържани зелени площи, всякакви отпадъци по тях, обрасли с треви пътеки, не миещи се улици, летящи коли като на магистрала, разбити улици до фургона на чистота и т. н. Обърнете внимание! Имали фирма за поддържане на чистотата? И защо се изостави вече комплекса?
10.
Ало, архитектите на Бургас
09.02.2014 09:59:07
2
11
Чак сега Ви чуваме мнението зо това, какво се строи в Бургас.Защо допуснахте САБ- Бургас да се приема ново строителство на площада без да се обвърже с идеята за нов мол.И защо допуснахте да се развали площад Св. Кирил и Методий?Кой командва архитектурата на града? По целия свят има огромни площади с архитектурни паметници!Направете референдум за нови европейски предложения вместо идеята за мол, вече достатъчно имаме.И кой предлага тези безумия, кажете кой?
9.
Дернев
09.02.2014 09:46:13
2
4
При всички случаи този комплекс не трябва да е само търговски и да е обвързан със съществуващата вече Морска гара. Бс е длъжен да прездложи всичко необходимо на този трафик, който само ще ръсте с времето, а той носи и добри приходи.
8.
проектант от ТПО
09.02.2014 09:37:24
2
17
Шашната съм от предложението, това е безумие!Вече си имаме мол Галерия!Мол не се прави в центъра и на такова място. Налажително е да се проведе конкурс за целия площад!Нали вече започна да се строи и обновява това място!Да се проведе референдум за този мол, искат ли го бургазлии! Много молове вече имаме!Пространството трябва да стане зелена площ!Как се вързва с околната среда?Да се спре това безумие!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7.
проектант от ТПО
09.02.2014 09:37:24
2
18
Шашната съм от предложението, това е безумие!Вече си имаме мол Галерия!Мол не се прави в центъра и на такова място. Налажително е да се проведе конкурс за целия площад!Нали вече започна да се строи и обновява това място!Да се проведе референдум за този мол, искат ли го бургазлии! Много молове вече имаме!Пространството трябва да стане зелена площ!Как се вързва с околната среда?Да се спре това безумие!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6.
кореняк бургазлия
09.02.2014 09:31:01
5
19
Незнам защо селските пръчки с анцузи все ги тегли към мола да си ги показват?ало селтаци незнайно откъде дошли като искате мол -да ви го правят след Баумакс посока Ветрен.Нека централна градска част си остане чиста от такива малоумни постройки.Като толкова искат да строят там да направят нещо за децата -но за всички-за здравите и за тези които изискват по-специални грижи,само така ще покажат че милеят за града.
5.
Алооо
09.02.2014 08:36:05
2
3
16-годишен ром уби баба за 12 лева
BLITZ - 09 Февруари 08:24
Невръстен апаш убил 74-годишната Виолета Лакова от ловешкото село Петревене за 12 лева, съобщава „Телеграф“. Крадецът ги взел от портмонето на самотно живеещата жена, след като я пребил като куче в къщата й във вторник.
Комшиите се усетили, че нещо се е случило със старицата, когато видели, че някои от съдинките с храна от социалните седят пред вратата й непокътнати. Синът й Иван пристигнал от съседното село Дъбен, влязъл във фамилната къща и останал потресен от гледката.

«Убили са майка ми“, крещял в несвяст човекът, който е бивш полицай. «Обезобразена е, защото са я налагали с дърво. Цялата й дясна половина е ужасяваща. Не прилича на човек“, разказа познат на жертвата.

По думите му, по време на разследването полицаи открили някои от съдинките на социалните в дома на 16-годишния ром Лальо, известен с прякора Табака. В ареста били прибрани още майка му Еленка, брат му Златко и доведеният му баща Драго.

В селото,говорят, че в дома им криминалистите открили цял куп крадени вещи - електрожени, шлайфове, хладилници и др. Всички добре знаели с какво точно се занимава Табака, но отказвали да се жалват в местната полиция, защото той продължавал да се разхожда на свобода.

Преди време Лальо работил като строител, но шефът му го спипал да краде и му теглил здрав бой, от който дори временно оглушал.

В селото треперят от страх, защото ромите са двойно повече от българите, а кражбите са ежедневие. Наглостта на апашите стигнала до там, че обрали доматите от нивата на кмета Николай Георгиев, която се намира точно под прозорците му.

Пенсионерите в селото твърдят, че след убийството на баба Виолета ченгетата изрично ги предупредили да не разказват за случая. Макар и след арестите, полицейски началници допуснаха: «Не е изключено жената да се е самонаранила“.
4.
бургазлия
09.02.2014 08:14:21
27
9
някой много го е страх, че Мола ще им бъде конкуренция, а не можаха да разберат, че конкуренцията винаги е добре. защо не се помисли как да се махне Альошата, ами седнали да оплюват новия Мол. за разходки и спокойствие си имаме Морска градина, а Мола ще бъде място за развлечения, които определно липсват в града.
3.
Петков
09.02.2014 07:36:37
8
10
230 000 бургазлии сме със Стара Загора ли, бре?!
А тази поредна мегаломано-комплексарско-провинциална показност с поредната изсипана идея дори не заслужава коментар!
2.
ДО black pr
08.02.2014 23:50:37
11
18
Колко си прав! Крайно разочарован съм от кмета и приближените му...
1.
black pr
08.02.2014 23:20:10
18
23
в Полша кьето полския евреин Шломо Мор има много молове Галерия всичките му МОЛове са извьн градовете в покрайнините и не са особено атрактивни за поляците понеже тьрговията в Полша е доста напред пазара е голям с 50 милиона потребители и избора на стоки и марки е огромен но тук хитрия евреин е намерил алчен супер подкупен КМЕТ антихрист нагьл кмет нямащ страх от БОГа и са решили що пьк да не изтипосат 2мола вцентьра -да могат всики гости от Сл-Бряг и евентуално от круизните кораби пенсионери да правят оборот пьк на бургазлии ина културната им среда на вярата им майна та им да живее далаверата.В Италия вси4ки молове са извьн града в полетата сред маслините и портокалите -в някой случай МОЛьт на града е на 30-40 километра от центьра но тук са по големи мафиоти и от италианците и са готови да прецакат 230 хиледи бургазли
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д.
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори