×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бизнесменът Антонио Кръстев е новият директор на ИАРА - Бургас, Владимир Каменов остава инспектор (обновена)


Бизнесменът Антонио Кръстев е новият директор на ИАРА - Бургас, Владимир Каменов остава инспектор (обновена)
Проверки се извършват в Бургас в момента в Мандренското езеро, по пазарите и в търговската мрежа, очакваме резултатите до края на деня, съобщи Кръстев (вляво)
05 Декември 2013, Четвъртък, 11:15 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА Снимка Автора

Ескалира проблемът с бракониерите в Мандренското езеро, призна Милен Методиев, директор рибарство и контрол в ИАРА

Бизнесменът Антонио Кръстев е новият директор на ИАРА-Бургас. След неколкократни структурни промени, днес той пое звеното в морския град. До избирането му на този пост Кръстев не е работил в ИАРА, но все пак идва от бранша - от частния бизнес. 10 години се е занимавал рибопреработка и търговия с риба и рибни продукти. Антонио Кръстев е завършил Българска филология в Софийския университет. Кандидатите за поста бяха трима – Антонио Кръстев, предишният директор Янчо Янев и временно изпълняващият длъжността Владимир Каменов. След като не бе избран отново за директор, Янев не работи вече в ИАРА, Владимир Каменов обаче остава на поста си отпреди структурните промени - инспектор. Според запознати, Янев не се е справял със задълженията си и е отстранен от поста, след което временно изпълняващ става Каменов.

Служители на ИАРА в Бургас алармираха, че ромските набези на Мандренското езеро можеха и да се предотвратят, ако Каменов бе взел превантивни мерки месец по-рано. Той обаче не е направил нищо, твърдят те. Нещо повече, през миналата седмица, когато двама инспектори на Агенцията бяха подложени на невиждан цигански тормоз от дузина мургавели от Горно Езерово, временно изпълняващият длъжността директор на ИАРА в Бургас Владимир Каменов е бил неоткриваем за тях.

"Цял ден му звънях, не ми вдигаше. Не знам къде е и какво става. Циганите ще ни избият тук, само двама сме, а те са цели орди", каза служител пред наш екип. Проверка показа, че по това време Каменов е бил на коктейл с евродепутата Илияна Йотова или както той се изрази "е работел в движение".

„Ще се направи екипност в работата, инспекторите ще изпълняват дежурствата си на ротационен принцип. Ще си сътрудничим с полиция, природозащитни организации, Съюза на ловци и риболовци за запазване на рибните ресурси“, коментира новият директор на ИАРА в Бургас Антонио Кръстев.

„Има проблем в езерото Мандра, който не е от сега, но сега ескалира. Вчера от там е заловено значително количество риба като незаконен улов, иззета е около 1 тон риба. Предприемат се и други действия срещу бракониерите, не само изземане на мрежите им. Сътрудничим си с институциите за справяне с кризисната ситуация. Вчера са образувани 8 досъдебни производства срещу заловените бракониери", каза в Бургас Милен Методиев, директор на ГД „Рибарство и контрол” в ИАРА (на снимката вдясно). Работи се съвместно с други институции, ще предприемем съвместни действия. Няма да оставим само двама инспектори да бъдат там, продължи той. Знаем как бракониерите пласират рибата, работим по въпроса и противодействаме, каза Методиев.

Масирани проверки във всички водоеми и в търговската мрежа се извършват на територията на цялата страна във връзка с предстоящия Никулден и очакваната повишена консумация на риба, обясни той. "Засилени са проверките в търговската мрежа, аквакултурните стопанства и вътрешните водоеми. На пазара може да се появи риба с неизяснен произход или нерегламентирано уловена. В търговската мрежа ИАРА контролира рибата и рибните продукти по отношение на нейния произход. Това става с декларация или стоков документ, който удостоверява произхода на рибата и в него надлежно е отразен водоем, от който е добита рибата, както и датата, на която тя е уловена”, обясни Методиев.

Консуматорите имат право да изискат такава декларация, за да добият представа за рибата, която купуват, продължи той. „От проверките до момента в Бургас в търговската мрежа не са констатирани сериозни нарушения. Хората, които предлагат риба, са запознати с изискванията и ги прилагат”, добави Методиев.


В категории: Бургас


11
Коментара по темата
11.
Не е важно името а инфото
02.07.2014 10:37:07
0
1
до зорба - 100 процента е верно това. най големите "законни" крадци са инспекторите в иара. всички инспектори си имат по едно частно свое си стопанство с риба регистрирано на името на близък роднина и си крадат ли крадат държавата. а и изнудват собствениците на заведения да купуват от тях рибата за заведенията-изнудването става със заплахи от страна на инспекторите за проверки в съответното заведение!!! не пиша това случайно. свидетел съм бил в едно заведение в град ....... всички тези инспектори от иара са подписали декларация че нямат конфликт на интереси. и това ако НЕ е конфликт на интереси - здраве му кажи /да имаш частно рибно стопанство и в същото време да си "прословут" инспектор в иара/ да не говорим че при постъпване на работа в иара нямат нужното образование. постъпват с връзки-партийни квоти. а после вече започват "да учат" нещо което да е свързано с аквакултури!!! пиша това НЕ случайно!!!
10.
АК
22.06.2014 14:57:39
0
0
Е вече е уволнен!
9.
зорба
05.04.2014 20:12:08
0
0
наи крадливата агенция в българия е иара и за това така често се сменят и деректорите и,,,крадци големи
8.
bulg
06.12.2013 10:33:14
0
1
s tez inspektor4eta ot iara 6te e taka..slojete 7 8 mom4entca...da vidi6 kakva veselba 6te stane s mangalite
7.
бургазлия
05.12.2013 17:31:39
2
3
новия шеф на иара е чиста дпс кандидатура.която ще закриля мангалите в мандра.това го знам от еколозите но тях ги е шубе да го кажат публично
6.
uli
05.12.2013 16:19:25
4
1
Бизнесменът с филологическо образование да си гледа бизнеса. Явно очаква като шеф на ИАРА да краде яко и печели много повече. Мръсни комунисти. Голяма чистка започнаха пак, но иде и техния край.........
5.
чумата
05.12.2013 16:14:58
0
4
На нов началник и малко прасе не се радвайте не се знае каква свиня ще излезе.А оня мошеник Каменов е за затвора.
4.
браво
05.12.2013 13:11:16
0
6
филолог бизнесмен на първа държавна работа директно назначен за началник браво само така - поне ще оправи един човек - себе си. От сега нататък да му мислят браконерите на риба ако не зареждат фирмата на началника със стока
3.
Ribarche
05.12.2013 13:08:52
0
5
Samo da vi kaja.. Vednaj bqh za riba tochno na tova miasto s edin priqtel i toi vidq 3ma mangali s mreji i se obadi na negov poznat ot iara... Minuta sled kato zatvori telefona ediniq mangal se provikna NQKOI SE E OBADIL NA IARATA davaite da se mahame i skriha lodkata vutre vuv paprata i potegliha s busa si ....Zatova shibani iaradjii ne se pravete vii pazite mangalite moshennici!!!!
2.
потресен
05.12.2013 11:45:25
2
8
Вълка ще пази ягнето..басииии и държавата и веднага хванали бракониерите абе къде са ДАНС ами ГДБОП..ама то държава няма в Китай такива ги растрелват..
1.
ВАЙ , ВАЙ
05.12.2013 11:41:14
1
6
ГОЛЯМО КРАДЕНЕ ЩЕ ПАДНЕ !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори