×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо Сотир Цацаров говори като нашмъркан след визитата в Испания


Защо Сотир Цацаров говори като нашмъркан след визитата в Испания
Златомир Вергиев – бивш морски капитан и служител от ДИК-Бургас, емигрант от 2002 г. в САЩ, тук е с двете си дъщери. Този човек спаси друг българин през океана, но рискува бизнеса си
Тема в развитие
Епидемията отнема светлия лъч за клетия бургаски моряк Румен Денев, който гние невинен в затвора Един клетник гние в затвора невинен заради кораб с 3 тона кокаин? А можем да го спасим Майката на моряка Румен Денев ридае: Той лежи в затвора невинен, дано имам сили да го дочакам (ВИДЕО) 10 години затвор за бургаския моряк Румен Денев, корабособственикът Дойчин Дойчев се размина и с испанското, и с българското правосъдие Ексклузивно! Хронология с всички факти за българската доставка на 3 тона кокаин в Испания Защо Сотир Цацаров говори като нашмъркан след визитата в Испания 12 моряци и капитанът от кокаиновия кораб знаят за товара, но бургазлии горят невинни – част II Започваме разплитане на кокаиновата афера! Как корабът „Бургас“ става „Св.Николай“ край Кабо Верде - част I (видео) Извънредно! Флагман.бг посреща спасения от нас пом.капитан Румен Денев Пом.капитанът от кокаиновия кораб е невинен, каза го и испанският прокурор Вижте Златомир Вергиев от Ню Джърси – той извади от испанския затвор моряка Румен Денев След като освободихме пом. капитан Румен Денев, Сотир Цацаров замина за Испания Извънредно! Флагман освободи от Мадридския затвор пом. капитан Румен Денев (видео) Добри хора, помогнете на клетата майка, чийто син гние невинен в испански затвор! Ексклузивно: Дойчине, защо продаде детето ми роб?, плаче майка на моряк от кокаиновия кораб и търси 5 000 евро, за да си го върне у дома Вижте имената на всички българи, арестувани на кораба “Св. Николай” Ето кои са 4-мата бургазлии, арестувани в кораба-муле в Испания
виж още
скрий
28 Октомври 2013, Понеделник, 18:27 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

И как Флагман взриви полуострова с личната драма на една майка, а разследващите кокаиновата афера разпънаха на кръст благодетеля от Ню Джърси


Публикацията на Флагман.бг с разтърсващото видео от 26 септември т.г., в което показахме мъката на 84-годишната Събка Денева, се оказва решаваща за освобождаването на пом-кап. Румен Денев и е предизвикала изненадващата тридневна визита на главния ни прокурор Сотир Цацаров в Мадрид между 21 и 23 октомври. Това от една страна. От друга - испанското разузнаване и българските им колеги са провели проучване на българина Златомир Вергиев от Ню Джърси, който по собствено желание проведе успешни преговори за намаляване на гаранцията на Денев от 7 000 евро на 2 500 евро и за пускането му на свобода. Проверката на емигранта е продължила две седмици и е трябвало да отговори на въпроса защо друг българин, живеещ от 10 години в САЩ плаща свободата на задържания моряк, има ли североамериканска връзка с организаторите на кокаиновия канал от Колумбийската мафия? Разпитван е и арестантът Денев, за да се установи окончателно, че двамата изобщо не се познават. Отделно фирмата на нашенеца „bmp”, съдържаща в абревиатурата си в превод „Български морски професионалсти“ е била проследена от първия й ден на съществунането – данъци и такси, брой на служители, досиетата им и т.н. Направен е анализ на няколко статии по темата във Флагман, с която оповестяваме , че сме открили човек зад океана, готов да помогне. Проверена е кореспонденцията ни по ел.поща и скайп с Вергиев.

„Допусках, че ще има проверка, аз работя от години в сферата на морския сървей, бизнесът ми е чист и не се притеснявам – да са живи и здрави, нека продължават да ме проверяват“, каза тази сутрин г-н Вергиев по телефона от САЩ. Свързахме се с него, за да му кажем за разпитите на Денев във връзка с освобождавенето. За щастие, сънародникът ни не звучеше огорчен, че е проявил благодетелност, а е събудил куп подозрения.

От друга страна Флагман, без да сме го търсили, е предизвикал нетърсен от нас ефект с широк обществен отзвук в Испания. Видеото с майката на Румен Денев от 26 септември е свалено и препечатано в испанския вестник „Нова дума“ в броя им от 3 октомври. След което идва крайно неприятен за българската прокуратура отговор в същия този вестник, даден от надежден източник, свързан с разследването:„Българите продължават да бъдат затворени заради едно написано преди година писмо от българската прокуратура, в което се казва, че тя иска те да бъдат разпитани като свидетели. Наложи се през август т.г., точно година след арестите им, юрист да дойде от Испания в България и да разбута нещата – да иска разяснения от българската прокуратура, да пита какво става – виновни ли са българите или не?

Прокуратурата от България изпрати до съответните испански институции нов документ, от който личи, че само към трима души има заведени следствени действия в България. Това означава, че нямат претенции към екипажа. Очевидно е, че на испанците трябва да се пише точно и ясно от вашата прокуратура. Сега, на основата на това ново писмо от българската прокуратура и взимайки под внимание факта, че двамата колумбийци (братята Диего и Луис Гарсон,основните организатори от колумбийската мафия –б.р.)са освободени с гаранция от по 50 хил.евро, ще се иска освобождаването и на останалите моряци. Но нека видим какво ще реши испанският съд“, се казва в статията на в.“Нова дума“ под заглавие „Лист хартия определя съдбата на моряците от „Св.Николай“. Вестникът продължава да анализира как„заради лист хартия и няколко написани в него имена, моряците лежат повече от година в испанските затвори. „Много ли са или малко 12 месеца, за да „прелети“ един документ от България до Испания? Кой не си е свършил работата както трябва и е обрекъл на изпитания 20 български мъже и стотиците им близки, роднини и познати? Официални отговори засега няма“.

Действително такъв отговор няма дори и след внезапното 3-дневно посещение на главния прокурор Сотир Цацаров в Мадрид по този проблем. След като се завърна в България, той заяви, че са освободени 7 и остават още 20 в затвора, но никой репортер не се замисли как му хрумнаха тези две числа, след като задържаните по списък в началото бяха 21 и впоследствие се оказа, че Валдемор Владимиров, който бе в състава на арестувания екипаж, подаден официално от нашето посолство веднага след операцията по разкриването на трафика, всъщност изобщо не е бил на борда. Ако с днешна дата са освободени 7, в т.ч. и завърналият се снощи Румен Денев, зад решетките в Испания, по простата аритметика няма как да има 20 души! Както вече писахме, Денев казва, че сънародниците му са пръснати в различни затвори и не може за никого нищо да каже, сигурен бил само, че 13-е варненци заедно с капитана все още са в затвора. Но Цацаров бе длъжен да бъде точен, поне от уважение към близките на моряците.

Флагман пита защо гланният прокурор замина за Испания, анонсирайки, че три дни ще решава проблема с моряците, а завръщайки се оттам не бе пресметнал даже броя на бедстващите. Излиза, че с испанците или са провеждани друг тип преговори, нямащи нищо общо със свободата на оскотелите зад решетките хора, или се прикрива нещо неприятно и за двете държави, търсейки с взаимни компромиси всяка от страните да излезе чиста пред европейските партньори, за които бяха предназначени 3-е тона кока за дистрибуция. Между другото, 300 кг от трите тона се изпариха веднага от охранявания полицейски склад и до ден днешен в Испания няма издирен виновен.

У нас обвинения са повдигнати срещу корабособственика Дойчин Дойчев, срещу капитана Иван Станчев и срещу някакво непознато лице Руслан Колев – като организатор на транспорта. Но това бе веднага след арестите от 13 август м.г. Защото още на 20 август Специализираният съд освободи Дойчев и Колев, а спецпрокуратурата не протестира. Дойчев и Колев твърдяха, че не се познават и затова няма как да са заедно в организирана престъпна група. Прокурорите им повярваха.

Досега пуснатите да се приберат вкъщи от Испания поради липса на пряка вина са седем. Ако вярваме на Цацаров. Но кои са те? Със сигурност 4 от тях са бургазлиите Румен Денев, Юлиян Петров, Атанас Георгиев и Атанас Иванов. Както и варненеца Мирослав Владимиров. Кои са другите двама?

Очаквайте в следващата част само факти от разследването, до които успя да се добере единствено репортер на Флагман.бг – от замисъла за трафикирането на 3-е тона кокаин през януари 2012 г. от колумбийско-испанската част от организацията, през шефа на групата от Галисия, който пък се оказва жандармерист от Гражданската гвардия на северозападната испанска автономия, за фамозната вечеря с варналията Иван Станчев на терасата на един испански бар, до повдигането на обвиненията.



В категории: Темида


2
Коментара по темата
2.
испански
28.10.2013 22:28:09
0
9
незнам какво шмърка цацаров, но касабова определено е на някакви медикаменти.
1.
Brendo
28.10.2013 19:53:12
2
9
КАСАБОВА, Я КАЖИ КАКВО СМЪРКАШ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха „Златната липа“ 2024, Ели Скорчева не удържа сълзите си с наградата за цялостен принос в киното Откриха „Златната липа“ 2024, Ели Скорчева не удържа сълзите си с наградата за цялостен принос в киното Новото шоу „Скрита самоличност” разочарова публиката, оказа се пълна скука и истинска боза Новото шоу „Скрита самоличност” разочарова публиката, оказа се пълна скука и истинска боза Още на старта шоуто на Геро претърпя провал Царево показа на България и на света възроденото нестинарство (ВИДЕО/СНИМКИ) Царево показа на България и на света възроденото нестинарство (ВИДЕО/СНИМКИ) Мистичното село Българи едва побра на мегдана хилядите, дошли да се потопят в огнения култ Ортопедът доц. Минчев ще преглежда в ДКЦ „Бургасмед“ на 8 и 22 юни Ортопедът доц. Минчев ще преглежда в ДКЦ „Бургасмед“ на 8 и 22 юни Прегледите са планирани от 11:00 часа до 14:00 часа Кървав ужас: Мъж уби жена си с дървен кол, а след това опита да се самоубие Кървав ужас: Мъж уби жена си с дървен кол, а след това опита да се самоубие Преди това обаче се обадил на сина си да му каже какво е извършил Полицията ще бори джигитите по пътя с мощни БМВ-та и Голфове Полицията ще бори джигитите по пътя с мощни БМВ-та и Голфове Главна дирекция „Национална полиция“ получи 86 нови автомобили Инфарктна среща в здравното министерство - къде са разделителните линии? Инфарктна среща в здравното министерство - къде са разделителните линии? Без постигнато съгласие между работодатели и синдикати завърши поредният опит от преговори за подписването на колективен трудов договор в здравеопазването вчера Скандал с Мис България: Отнеха короната на Елизабет Кравец – красавицата с украински корени Скандал с Мис България: Отнеха короната на Елизабет Кравец – красавицата с украински корени Решението е на Гаел Бонел Санчез, ръководител на „Мис България“ Четирилентовите пътища в Бургаско и обходът на ж.к.“Меден рудник“ – целите на Андрей Рунчев в 50-ото НС Четирилентовите пътища в Бургаско и обходът на ж.к.“Меден рудник“ – целите на Андрей Рунчев в 50-ото НС Общинският председател на ГЕРБ в Бургас бе част от 48-ото и 49-ото НС Голям спад в трафика на мигранти след ударите по бандите в Бургас и София Голям спад в трафика на мигранти след ударите по бандите в Бургас и София Четири пъти е намалял броят им, каза директорът на ГД “Гранична полиция” Антон Златанов
Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа  Стотици на протест пред щабквартирата на израелските въоръжени сили в Тел Авив Съдят сина на Байдън Съдят сина на Байдън Това е първият процес в историята на САЩ срещу дете на настоящ президент  Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Киев се нуждае от ново контранастъпление, коментират американски анализатори Той е милиардер и стана младоженец на 93 години Той е милиардер и стана младоженец на 93 години Рупърт Мърдок сключи брак с 67-годишната пенсионирана руска молекулярна биоложка Елена Жукова Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Куршумът се заклещил в бижуто около врата на мъжа и така той се отървал само с дребна драскотина Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет По-често опасно друсане заради промени в климата Първата жена президент на Мексико е с български корени Първата жена президент на Мексико е с български корени Те бягат от България в началото на 1940-те, за да избягат от Холокоста Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия  Пет деца са сред ранените Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Израел също не е дал официален отговор Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Тенисистът ни победи световния номер 8 Хуберт Хуркач
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Формулата "Борисов и Пеевски във властта" е рецепта за огромен взрив Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня Иванчо към баща си:
- Тате вчера почти правихме тройка с Марийка и Стоянчо.
- Що почти, бе?
- Ами Марийка не дойде.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Демокрация - когато два вълка и агне гласуват какво да е обедното меню.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори