×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще се кача на Часовника и ще крещя: Няма бургаска мафия!


Ще се кача на Часовника и ще крещя: Няма бургаска мафия!
Бургаският композитор Стефан Диомов реагира бурно и емоционално по повод обидите на текстописеца Асен Ошанов, че „бургаската мафия” решава наградите на „Бургас и морето”. За него това е клевета и Общината трябва да заведе дело срещу Ошанов
13 Август 2013, Вторник, 14:48 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА снимка Личен Архив

Община Бургас трябва да съди Асен Ошанов за клевета, а не той нас, смята композиторът и пита дали членовете на журито Митко Щерев и Йорданка Христова също са мафиоти

Песента „Аня”, посветена на новата любов на бизнесмена от Свети Влас Йордан Динев, завихря национален скандал. Тя бе изпълнена на конкурса "Бургас и морето", а Аня и богаташът бяха сред публиката. Както Флагман.БГ първи писа песента е по текстнаАсен Ошанов и е подарък за красивата рускиня. По време на конкурса обаче двама от членовете на журито съобщили на Ошанов, че няма дагласуват изобщо за тази песен, тъй като „била поръчана от олигарха Динев”, казва самият той в интервю за в. 24 часа. Известният текстописец смята да отнесе проблема в прокуратурата и да поиска анулиране на тазгодишния бургаски конкурс. Той нарече организаторите и журито на конкурса „бургаска мафия”. 

Флагман.БГ разговаря с един от дългогодишните организатори на престижния конкурс – композиторът Стефан Диомов. Стефан Диомов е бил 12 години главен организатор на "Бургас и Морето". Бургаскиятмузикален гуру днес беше бесен, обиден, огорчен от думите на Ошанов. Ето какво каза той за скандала:

 

-Господин Диомов, песента „Аня” на Асен Ошанов не бе наградена на конкурса „Бургас и морето” и това предизвика редица негативни реакции. Организаторите и журито бяха наречени в национална медия „бургаска мафия”. Смятате ли, че журито е подкупно и е дало несправедлива награда на Стефка Емилова? Можем ли въобще да говорим за „мафия”?

-Бесен съм! Това е безподобна несправедливост. Моето име не е споменато, но както аз, така и всички видни бургаски артисти сме работили десетки години, за да го има конкурсът. Няма такива измишльотини като мафия! Винаги този, който не вземе награда, все измисля някакви обиди и неблагополучия, за да се оправдае, че не е класиран. Първо искам да кажа, в никакъв случай песента „Аня” не е слаба, напротив хубава е. Аз неограничено ценя нейния автор Стефан Димитров, който е един от най-добрите професионалисти. Но такива са правилата на конкурса. Има три награди, а изпълненията са 12. Едната оценка е на публиката. По регламент членовете на журито преди конкурсът не се знаят. Всеки отделно дава своята оценка по десетобалната система. Класират се 12 песни, избира се още една резервна. Всички тези 13 песни са прекрасни, написани от професионалисти, които не е задължително да са от Бургас. Тази година в журито бяха 10 видни доказали се артисти, редактори и професионалисти, само двама са от Бургас. Председателят беше Митко Щерев. Той е неподкупен, ерудиран, стои много над тези неща.  Йорданка Христова също беше в журито, и тя ли е част от бургаската мафия? Не може така да се опошляват нещата с лека ръка. Дал съм 12 лета от живота си на конкурса, побеляха ми косите, а нито веднъж не чух едно благодаря. Само скандали... От пет години насам вече не съм в организацията. В конкретния случай господин Ошанов обижда журито и имена като Митко Щерев и Йорданка Христова.

- Вие познавате ли се с Йордан Динев, знаехте ли за песента?

- Не, не го познавам.

- И все пак знаехте ли, че песента „Аня” бе своеобразен подарък за Йордан Динев и неговата Аня?

- Аз не съм бил нито в журито, нито ме интересува. Този факт няма абсолютно никакво значение. Това кой я поръчал и на кой е посветена, няма никакво значение. Конкурсът не е за поръчителите на песните, а за самата песен.  От 12 песни, на 12-те ли да дадат награди, за да няма недоволни и ощетени. Аз също колко пъти съм участвал и не съм вземал награда... В историята на конкурса има не малко пъти, когато не бургаска песен взема първата награда. Сред тях са песни на Орлин Горанов, Ритон, както и песен на Стефан Димитров. Няма такова понятие мафия, членовете на журито винаги са различни. Истината е,  че не всички песни могат бъдат наградени.

-Все пак Асен Ошанов плаши със съд и анулиране на конкурса. Може ли да се стигне до този развой?

- Това са пълни измишльотини! Точно обратното трябва да стане. Не господин Ошанов да ни плаши със съд, а Община Бургас да го съди, че клевети един доказал се конкурс. „Бургас и морето” излъчи своето 31-во издание, той надживя „Златният Орфей”.  Неговите думи са огромно петно върху репутацията на конкурса. Аз ще се кача на Часовника и ще крещя „Няма бургаска мафия”. Обидно е някой да опорочава труда на десетки хора.  Печелят най-хубавите песни, защото са стойностни, и като текстове, и като музика, и като изпълнение! През годините са печелили песните на доказали се изпълнители като Тони Димитрова, Ева и Гого, миналата година спечелиха Петте сезона. Тазгодишната песен на Стефка Емилова беше прекрасна песен. Още от предварителния кръг песента беше фаворит на журито.

- Какво е вашето мнение за песента „Аня”?

- Тя е много хубава песен, Божи мой! Но има много по-хубави от нея, това е истината. Ако господин Ошанов е прав, дайте тогава да махнем журито и да награждаваме всички, че да няма обидени.

Но какво ли не съм видял през годините.  Винаги всичко е прекрасно до момента на раздаването на наградите. Изведнъж гръмват огромни скандали, атмосферата става неуютна. Никой досега не е казал : „наистина имаше по-хубави песни”. Чувам обратното, как песента била прекрасна, но не е оценена.

Тази година конкурсът беше много издържан. Журито оцени тази и тази песен, неговото решение е в тежест.

- Зрителите на конкурса негодуват обаче от акустиката. Може ли да се подобри озвучаването, къде точно е проблемът?

- Има повреда в озвучаването, но Общината няма необходимите средства за да отстрани повредата, за съжаление. Всички искаме прекрасен звук, но на този етап правим всичко възможно за да може да го има този конкурс.


В категории: Бургас


Флагман.БГ Хутите свалиха американски дрон Хутите свалиха американски дрон 17/05/2024, Петък 16:00 0
Флагман.БГ Вижте новата пенсия за възраст и стаж Вижте новата пенсия за възраст и стаж 17/05/2024, Петък 14:40 0
6
Коментара по темата
6.
Ани - Бургас
26.08.2013 20:01:20
0
1
Срамота да се очерня нещо което е прекрасно БУРГАС И МОРЕТО унищожиха ЗЛАТНИЯ ОРФЕЙ сега и този конкурс ли да затрият Кой какъв е няма значение има значение традицията
5.
Гениално
15.08.2013 11:09:21
1
1
Гений в музиката не значи, че можеш да имаш обективна представа за света, а в повечето случай има социално невежество и безхаберие за реалната ситуация в града, общината, държавата и т.н.
Диомов и да крещиш на долната част на гърба на Николов - Момата, ми е все тая, след предизборния клип дето защитаваше измамника Коце Марков кой ти вярва на старческата деменция....
4.
БУРГАСКА КУЛТУРА
14.08.2013 13:01:21
0
0
ЕДИСТВЕНОТО ХУБАВО НА ПЕСЕНТА ЗА АНЯ Е ,ЧЕ В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА КАЛИН ВЕЛЬОВ.ХАЙДЕ СЕГА И МИНА С УНИКАЛНОТО СИ ИЗПЪЛНЕНИЕ И ПЕСЕН И ТЯ ДА СЕ РАЗСЪРДИ...И ДА ДАДЕ КОНКУРСА НА СЪД...В СТРАСБУРГ!!!!
3.
тинтириминтири
13.08.2013 16:19:01
1
16
Където се появят тези "модерни" български "бизнесмени", едвам завършили ЛУСК-а, СМЪРДИ ТА СЕ НЕ ТРАЕ! Що не си гледат боевете между нерези и чалга проститутките във Влас, ми са тръгнали да акат и в Бургас - не знам...
2.
Питане
13.08.2013 16:08:37
0
12
А що не го попитахте Ошанов като им е толкова гениална песента, що не взеха наградата на публиката? Или Кристина и Орлин също са част от бургаската мафия. Работата отива към баснята за лисицата и гроздето.
1.
Албена Вулева
13.08.2013 15:44:34
3
8
....хахахаха, нямало бургаска мафия , хахахха специален поздрав за Стефан диомов с песента "Честни сини очи ..." хахахахаха.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Учениците имах избор дали да пишат есе или съчинение Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Семенцата от канабис случайно се появили в градинката на ченгетата Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора
Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори