×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Адвокат твърди: Цветан Цветанов съдействал за скалъпване на обвиненията срещу Гергана


Адвокат твърди: Цветан Цветанов съдействал за скалъпване на обвиненията срещу Гергана
Засега тя няма да се завежда дело срещу България заради нарушаване на човешките й права
28 Юли 2013, Неделя, 15:06 ч.
Автор: mediapool.bg

Засега тя няма да се завежда дело срещу България заради нарушаване на човешките й права
Бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов е съдействал за скалъпване на обвиненията срещу Гергана Червенкова, за която имаше искане от САЩ да бъде екстрадирана за това, че е участвала в група за неразрешена онлайн търговия с лекарства и разпространение на наркотици. Това заяви пред БНР Гачо Груев, адвокат на Червенкова, делото срещу която бе прекратено миналия четвъртък.

"Когато се върне лентата назад, ще се види, че обвиненията на Гергана Червенкова – първо те са скалъпени и изфабрикувани, но това е станало със съдействието на Цветан Цветанов и ръководената от него делегация, която включваше тогавашния началник на ГДБОП Станимир Флоров и заместник главния прокурор Ася Петрова", заяви Груев. "Тази делегация освен дългия престой в САЩ – над 3 седмици, е извършила посещение при директора на директора на операциите на тази служба, която се занимава с наркотиците – ДЕА. Един български политик няма работа в дирекцията по операции на една специална служба. Това показва съпричастността на Цветан Цветанов и неговата делегация в организацията на цялата тази операция и нейното провеждане и в САЩ, и специално за България", допълва защитникът на Червенкова. Той прави извод, че "политическото лице Цветан Цветанов и неговите помощници са взели участие в изфабрикуването и скалъпването на обвинения срещу една българска гражданка, която не е извършила нищо такова".

Адвокатът заяви още, че у нас е бил създаден медиен образ на Гергана, че тя е организатор на крупен международен канал за разпространение на наркотици и че това е успех на българските служби. Гергана беше оклеветена пред целия български народ от Цветан Цветанов и в това оклеветяване бяха впрегнати правомощията на българските държавни институции на ръководеното от него МВР, смята Груев. Според него по случая не си е свършила работата и тогавашният министър на правосъдието Диана Ковачева:

"Преписката с искането за екстрадиция на Гергана е от 77 листа, които са преминали през 4 държавни институции точно за 2 часа и 34 минути, през което време и министърът на правосъдието и главна прокуратура е следвало да извършат прочитане, анализ и проверка на искането на САЩ", смята Груев. Според него от документите по делото е видно, че министърът на правосъдието не е извършил никаква проверка. "Няма съставен дори и един документ в тази връзка. Трябва да припомня, че са извършени и други нарушения, някъде може би и престъпления, които са свързани вече с дейността на специализираната прокуратура и специализирания наказателен съд, отново под давление на Цветанов", допълва защитникът на Червенкова.

"Ако главният прокурор разрови тази история, не малко магистрати от този съд, както и служители от ДАНС, от Министерството на финансите ще трябва да понесат една нелека отговорност", коментира Груев и добави мнението си, че главният прокурор няма да го направи.

Вредите, нанесени на Гергана, не могат да бъдат овъзмездени по никакъв начин напълно, но частично могат. Гергана е потърпевша от действията и на българската, и на американската държава, посочи Груев и добави, че трябва да се потърси отговорност на Цветан Цветанов, Диана Ковачева, Станимир Флоров и Ася Петрова.

Според адвоката правният договор за екстрадицията между България и САЩ е неизгоден за българските граждани и той трябва да бъде денонсиран. По думите му с него на българите е вменена отговорността за деяния, които според българското наказателно право не са престъпления.

Самата Гергана Червенкова заяви пред БНР, че засега няма намерение да съди държавата в Страсбург и приоритетът е да отпаднат обвиненията срещу нея в Съединените щати.

"Какви последващи действия ще вземем след това, ще преценим дали искаме или не, защото фактът, че не трябва да се изключва и момента в развитието на моя казус. Освен широката и наистина невероятна гражданска подкрепа и медийна, която получих, че може би е имало и някакво съдействие и от държавните институции, тъй като оттеглянето дойде от Америка и това е наистина доста добра крачка", коментира тя.


В категории: Крими


2
Коментара
Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 0
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
2
Коментара по темата
2.
SAVEGERY
28.07.2013 19:30:28
0
1
Скъпи приятели, от името на Гери и Димо искаме да заявим чрез страницата в подкрепа на Гери - Една невинна българка срещу системата www.facebook.com/AboutGery, че пълномощията на г-н Гачо Груев са оттеглени още преди 19 юли и изявленията, които е направил днес, разпространени чрез всички информационни агенции и медии, са от негово лично име, а не от името на Гергана Червенкова или на защитата й.
Адвокатът от САЩ, на когото г-н Груев твърди, че е изпращал документи, не е упълномощен представител на Гергана и не би могъл да внесе доказателствата в нейна защита.
Видно от развоя на цялата ситуация, оттеглянето на молбата за екстрадиция на Гери, показва, че САЩ е взела под внимание допълнителни факти и доказателства и властите там продължават да разследват случая и да търсят обективната истина. Това показва също, че най-вероятно има и съдействие и от българските власти за обективното разселдване.
Г-н Груев упрекна също главния прокурор, че не си е свършил работата. Факт е, обаче, че Прокуратурата е длъжна да представлява САЩ в искането им за екстрадиция, а Съдът е длъжен да спазва двустранния договор, т.е и съдът и прокуратурата са си свършили работата.
Що се отнася до Договора за екстрадиция между България и САЩ, същият е внесен за разглеждане в Правна комисия към парламента и очакваме развитие.
Гергана засега няма да съди България заради ареста си, както и няма намерение да поставя когото и да било в нейната ситуация, т.е. да отправя обвинения без доказателства.
Каузата SAVEGERY е да бъдат спазвани правата на всеки български гражданин и никой да не бъде оклеветяван, без да има съответните доказателства за това.
Продължаваме да се борим и да отстояваме правото за обективен процес, като приоритет на Гери и защитата й е да отпаднат обвиненията срещу нея в Съединените щати.
Поздрави на всички с пожелания никой, никога да не изпада в подобна абсурдна ситуация.
Support Gery
‪#‎SAVEGERY‬
1.
111111
28.07.2013 15:30:21
3
1
По същия начин може да се напише,че aдвокат Гачо Груев оклевети Цветан Цветанов!Компетентните хора в БГби трябвало да се изказват с доказателства ,а не да се хвърля кал по личности с цел оклеветяване!По този начин се тълкуват гражданите като глупаци!Дайте пример на всички,че не е допустимо хора ,които се занимават с правовия ред в БГ да се изразяват елементарно и клеветнически,за да се ,,очерни и компрометира ,,дадена личност!Създава се мнение,че все Борисов и Цветанов са,,черните овце,,и виновни за съществуването на света!С това вие ги издигате в очите на мислещите хора неимоверно!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда В НАП се стремим да предоставяме все по-голям брой нови услуги, те да бъдат лесно достъпни от повече хора и по всякакъв начин, казва Малина Панайотова
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори