×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Станишев към своите: Или гласуваме Пеевски, или кабинетът пада


Станишев към своите: Или гласуваме Пеевски, или кабинетът пада
Сергей Станишев в ултимативен тон е дал да се разбере, че кандидатурата на Пеевски трябва да бъде подкрепена
Тема в развитие
виж още
скрий
14 Юни 2013, Петък, 12:00 ч.
Автор: Dnevnik.bg

Народните избраници от левицата научили тази сутрин за решението на Станишев
Или гласуваме Пеевски, или кабинетът пада" - така лидерът на БСП Сергей Станишев обяснил тази сутрин на депутатите си защо настоява да подкрепят кандидатурата на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на  Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), разказаха депутати от левицата.

Около 16. 30ч. вчера всички депутати от БСП са получили SMS-и за извънредно заседание на парламентарната група в 8.30ч. тази сутрин. Когато се явили за сбирката, пристигнал премиерът Пламен Орешарски, който им съобщил, че ще предложи кандидатурата на Пеевски. 

Пред групата Станишев и Орешарски обяснили, че имали информация за готвени антиправителствени протести, финансирани от мощни икономически групировки. По техни данни зад протестите стояла ГЕРБ.

Двамата казали, че в нестабилната ситуация в държавата била нужна силна ръка, което било осигурено с преместването на ГДБОП в ДАНС и концентрирането на власт в агенцията. Депутатите от левицата обаче не можаха да обяснят как назначаването на Пеевски ще осигури стабилност на страната и ще предотврати протести. 

Премиерът мотивирал пред левите депутати предложението за Пеевски с това, че кандидатурата била съгласувана с партньорските спецслужби.

Депутатите буквално онемели от изненада, разказаха, участници в сбирката. Петнайсетина, сред които Янаки Стоилов и Стефан Данаилов, реагирали почти в един глас, че това е политическо самоубийство за БСП.

Най-остър в изказването си бил Георги Кадиев, който в крайна сметка не гласува в залата за Пеевски. Било решено кандидатурата на Пеевски да бъде подложена в групата на гласуване. Резултатът бил, по данни на различни депутати, между 50 и 57 гласа "за", а останалите до 84 - "против" и "въздържал се". 

Заради острата дискусия в лявата група заседанието на парламента закъсня с около 15 минути. В крайна сметка кандидатурата изненадващо влезе в зала и беше гласувана набързо, като единственото изказване в подкрепа на номинацията беше на лидера на БСП Сергей Станишев. 

В почивката на парламента, когато депутатите Георги Кадиев, Петър Мутафчиев и Георги Свиленски бяха излезли на разговор пред служебния вход на парламента, при тях дойде млад мъж, който се представи като "Ивайло Бонев, на 28г., завърнал се преди година в България". 

"Как не ви е срам най-големия престъпник да го изберете да управлява държавата", обърна се той към депутатите и обясни, че е излязъл от работа, за да погледне в очите хората, които са гласували за тази кандидатура. По сходен начин миналата седмица музикантът Васил Гюров причака депутата от БСП Спас Панчев пред изхода на БНТ, за да му каже в очите, че е възмутен от нагласата на партията му да либерализира отново режима за пушене на обществени места. 

"Това е пълно безочие, правите така, че младите хора да напуснат България и тук да останат онези с кебапчетата, които да гласуват и да ги управлявате", обърна се Бонев към депутатите. Те демонстрираха мълчаливо съгласие с мнението и от време на време питаха дали сега е по-добре.

Кадиев му обясни, че е отказал да гласува за Пеевски и че не може да носи отговорност за поведението на всички депутати.  Мъжът смекчи тона и обясни, че не е дошъл да се кара, но има възможност да се установи в Дания и през септември смята да замине.

Никой ли не милее за България и за българите, къде е тоя националист Волен Сидеров, питаше още Бонев. По думите му изходът от "развиващия се сценарий" е сваляне на правителството и нови предсрочни избори. 

Малко по-късно от същия вход излезе и лидерът на БСП Сергей Станишев. Бонев възпитано се обърна към него с молба да поговорят, но Станишев го подмина и се качи в колата си. По пътя, застигнат от репортерски въпрос: "Не се ли оплаквахте и вие от медиите на Пеевски?", Станишев отвърна с ехидна усмивка и контравъпрос: "Кои?", след което отпътува. 

Междувременно вътрешнопартийната опозиция в БСП обмисля какви действия да предприеме за свалянето на Станишев от лидерския пост в БСП.

В категории: Политика


11
Коментара
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 7
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
11
Коментара по темата
11.
гггггггггггггггггггггг
14.06.2013 14:09:46
0
1
защо тази мутра Пеевски - това правителство ппочва да пуска пипала за корупция и ограбване на народа

https://www.facebook.com/events/475048025915600/
10.
trapera
14.06.2013 13:00:33
1
5
Има нещо общо между България и Турция. Там си имат Ердоган а ние тук си имаме червена, комунистическа паплач. Докато турчинът все пак е националист и по един изкривен начин милее за родината си, то у нас комунистите, ще продадат и майка си и баща си, за шепа рубли. Ердоган е на път да смачка елита и бъдещето на нацията си. А тук червените отрепки мачкат, потискат и издевателстват над целия народ, вече повече от половин век. Ердоган е уверен и спокоен, защото зад него са всички неграмотни, с ниска обща култура и коефициент на интелигентност, които ще го подкрепят само да им щракне с пръсти.

Познат ли ви е електоратът? Да, БСП и ДПС разчитат през целия така наречен преход, именно на такива хора. Някой ще кажат, че не е коректно да се говори така за голяма част от българските граждани. Е, крайно време е нещата да бъдат наричани с истинските им имена. Тази рая, така ще я наричам вече, когато настанат избори, с едно щракване на пръстите от ДПС отиват да гласуват под строй. Вместо да надигнат глава и заедно с нас, първо да извоюваме, а после и да защитаваме демокрацията в България.

Май се размечтах?! Или имаме шанс?
9.
пари
14.06.2013 12:55:10
0
2
богатството не е най-важното нещо в този свят прекрасен. по-добре ще бъде това младо и амбициозно момче да обърне по-голямо внимание на теглото си и здравословния начин на живот. защото здравето е много ценнно нещо. само то не може да се купи с много пари.
8.
Аз
14.06.2013 12:53:02
0
4
Няма ли кой да ни отърве от това украйнско педалче Станишев.Ако трябва да се обяви награда и да събираме пари то моля ви открийте сметка.
7.
дебел, грозен и мазен.
14.06.2013 12:52:22
2
3
До кога ще търпим този обществен паразит така нареченият еничар Делян Пеевски да трови с помия обществото ни ? Как нема кой да му размаже свинската мутра по паважа се чудя вече ? Най голямата пералня за мръсни пари се оправлява от подставеното изчадие Делян Пеевски сарм за всеки Български и международен журналист !!! Глашатая на недоказаните ченгета и подлога на власт имащите към момента независимо кои са те !!! Цяла България знае се че прави секс кучета и с този компромат го държат и оправляват изрод или изверг ВИДИШ ЛИ ГУ УДРЯЙ У ГЛАВАТА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ Е ПАРЦАЛ И ГНУСЕН ПАРАЗИТ
6.
Волен
14.06.2013 12:49:19
0
3
Значи вярно било това, дето ми каза един бивш разузнавач по турска линия, че повечето от потурчените българи го направили доброволно за пари. Ами какво се чудим. И днес хора стават предатели за пари. Ами македонизмът да не е нещо по-различно?
5.
trapera
14.06.2013 12:37:24
2
7
Абе , тия педали за малоумни ли ни мислят?! Пеевски бил избор на Орешарски. Ами той милия не знаеше имената на министрите които уж той си е избрал! Някой вярва ли на това?! Станишко един път отвориш ли си дупенцето спиране няма! Каквото ти кажат от ДПС това ще е! И недей да се оправдаваш с Орешарски , него ти си го избра и сега Местан му дърпа конците. А на теб ти чеше дупенцето. Мамка ви продажна ... !
4.
Шок
14.06.2013 12:30:02
2
5
Дупедавци продадоха България ваща мама докога!
3.
гяури
14.06.2013 12:27:28
1
5
Или слагате чалмите или ви взеxmе халките.
2.
е сега ви разкатахме
14.06.2013 12:20:00
3
12
МРЪСНИЦИ, ДОЛУ ЛАПИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!!! ЩЕ ВИ СМАЧКАМЕ, ЩЕ ВИ ЦЪКНЕМ КАТО ГНИДИ, ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ ГНИДИ, УТРЕПКИ ТАКИВА...НАРОДЕ, СЪБУДИ СЕ, ИСКАТ ДА ТЕ ИЗТАКОВАТ ОТЗАД БЕ, НАРОДЕЕЕЕЕЕЕ
1.
ЧЕРВЕНИТЕ ДС - БОКЛУЦИ
14.06.2013 12:10:52
2
17
ТОВА СВИНЧЕ ДЕЛЯНЧО Е ТОЧНО за ДАНС. С НЕГОВОТО НАЗНАЧЕНИЕ СТАНИШЕВ-ДОГАН/МЕСТАН-ОРЕШАРСКИ ... ПРЕХВЪРЛИХА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ В РЪЦЕТЕ на ТУРЦИЯ и ЕРДОГАН. ЕРГО, ЗАЛИЧАВАНЕТО на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА СТАРТИРА.

ОСВЕН ДА ИЗРИГНЕМ ВСИЧКИ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ПАРТИЙНА ОКРАСКА И ДА ИЗКРЕЩИМ - ДОЛУ ЧАЛМАРИТЕ от БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ и ВЪН ФЕСОВЕТЕ от ДАНС, ДРУГО НЕ НИ ОСТАВА. АКО НЕ НИ ЧУЯТ, ТОГАВА ИДВАТ И ДЕБЕЛИТЕ СОПИ в ОТГОВОР на ПОЛИЦЕЙСКИТЕ (ДАНС) ПАЛКИ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори