×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Виновният аптекар устрои клопка на бабата с натровеното бебе, плаши я със съд


Виновният аптекар устрои клопка на бабата с натровеното бебе, плаши я със съд
Изплашената баба Диана Хаджиева вместо да получи извинения за причинения стрес, е била заплашена със съд от управител на веригата аптеки "Галения" от Стара Загора
10 Април 2013, Сряда, 13:54 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка и видео Иван КОЛЕВ

Пострадалото семейство нямало право да се оплаква и да вика медии

Управител на аптеки „Галения”, където объркаха лекарството на четиримесечната Теа Георгиева от Бургас, а бебето получи тежка алергична реакция и се поду, заплаши със съд баба й Диана Хаджиева. Причината - вместо да си мълчи, тя се оплакала във Flagman.bg и така уронила престижа и доброто име на компанията.

Реакцията му звучи абсурдно, да не кажем нагло, като се имат предвид кошмарните нощи, които неговата колежка причини на майката на Теа – Тоня и на цялото й семейство. На 5 април бебето беше изписано от болница, след което родителите му отишли в аптеката на ул. „Копривщица“ №9 в Бургас, за да купят лекарства за домашно лечение. Вместо изписания в рецептата сироп „Проспан” обаче, дежурната аптекарка се объркала и дала капки с много по-силна концентрация, които предизвикали тежката алергия на детенцето.

След като скандалният случай бе публикуван във Флагман.бг, в аптеката започнали проверки от различни институции. Снощи в Бургас пристигнал управител на фирмата от Стара Загора и поискал среща с човек от пострадалото семейство. Дошла бабата на бебето – Диана Хаджиева. Но вместо да се извини за непростимата грешка, той заплашил със съд.

„Не можех да повярвам, защото аз нищо лошо не съм казала, дори жалба не сме подали”, каза днес бабата Диана Хаджиева, която е спокоен и много толерантен човек. Тя обясни, че управителката на аптеката Сълзина Мамарова няколко пъти се обаждала в дома на семейството, за да провери състоянието на бебето. С тази съпричастност тя спечелила доверието на хората. Вчера сутринта Сълзина позвънила отново, за да каже, че в Бургас е пристигнал шеф от Стара Загора, тъй като от „Галения“ искали да компенсират причинените притеснения и предлагали ваучер за лекарства за детето.

Снощи в 18,30 часа Дияна Хаджиева отишла на уговорената среща в търговския обект, където присъствал въпросният господин. Отначало той бил любезен - попитал какво аптеките могат да направят, за да се реваншират. Хаджиева оставила на фирмата да прецени сама. Тогава мъжът я накарал да излезе от аптеката, за да проведе телефонен разговор, след който  тонът му рязко се променил. От любезността му не останала и следа. Той сменил позицията си на 180 градуса и заявил, че политиката на фирмата им не допуска да се предлагат компенсации, сякаш пострадалото семейство едва ли не ги е молило. Той дори заплашил Хаджиева, че първият им разговор е записан от охранителните камери и  ще бъде използван в съда, защото аптеки „Галения“ щели да заведат дело за уронване на престижа на дружеството. Пострадалото семейство трябвало да преглътне случая, а не да се оплаква публично и да вика репортери.

Докато траел разговорът, в скандалната аптека започнала проверка от страна на Националната агенция по лекарствата, която ще излезе също със заключение как и защо е объркан сиропа на Теа.

„Ние преживяхме такъв ужас, добре че вечерта, когато детето получи алергията, спеше в същата стая и бързо взехме мерки, иначе не знам какво можеше да се случи. Изобщо не очаквах такъв развой на нещата”, каза притеснено Хаджиева. В момента Теа се чувства добре, но майка й Тоня дълго ще помни преживения стрес.






45
Коментара по темата
45.
журналист
20.06.2013 11:06:14
0
0
Образуваха до съдебно производство срещу аптека Галения със собственик Димитър Чилов
44.
страничен
12.05.2013 17:14:38
1
0
Управителката на аптеката трябва си понесе отговорност и повече да не работи в тоя бранш.А за собственика солени глоби на аптека Галения.
43.
страничен
03.05.2013 15:36:36
0
0
Листовка се чете когато без рецепта вземаш нещо.толкова си тъп наблюдател.
42.
НЯКОИ СИ
02.05.2013 17:33:38
1
1
Смешник на ли за това е рецептата,написана правилно от ликуващия лекар.Това че вместо магистър фармацевт я изпълнява касиер,какво е виновно семейството.Виновен е собственика на аптеката които работи незаконно.
41.
раследващ
02.05.2013 17:11:55
0
0
Снощи по ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА се разбра че аптеката работи незаконно и е виновна.Дори след нещастния инцидент има напуснал служител от аптеката.
40.
ЛЕКАР
02.05.2013 17:04:46
0
1
ДО КЪДЕ СЕ СТИГНА,ЩЕ ИЗКАРАТ СЕМЕЙСТВОТО ВИНОВНО.НАБЛЮДАТЕЛ...........ТАЗИ АПТЕКА РАБОТИ НЕЗАКОННО ОТ 3 ГОДИНИ,КЛИЕНТА НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ЧЕТЕ РЕЦЕПТАТА ТОВА ЛЕКАРСТВО СЕ ПРИЛАГА И ПРИ 6 МЕСЕЧНИ НО ПО 2 ДО 7 КАПКИ НА ДЕН.СПРИ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ.
39.
вени
02.05.2013 16:48:11
0
0
До наблюдател ти да не живееш в третия свят,става въпрос за незаконно работеща аптека.Там работят касиери убийци .Наблюдател ........ти които пишеш глупости и даваш мнения да не си смешното управителче .Съда ще реши и мисля че ще е в полза на родителите.
38.
наблюдател
02.05.2013 12:25:32
0
2
Пишете за аптеки - убийци а за болниците -убийци в пълния смисъл на думата защо не вземате отношение!!!!
За този случай с бебето : на всяка опаковка има надпис:преди употреба прочетете листовката!!!
Ако близките на бебето бяха си направили труда да го направят нямаше да си стигне до този инцидент!
Това не значи че оправдавам фармацевта но на практика близките са дали лекарството тоест те са преките извършители на деянието!
Добре че няма фатален край .
Но ако имат поне малко морал близките не трябва според мен да повдигат повече този въпрос защото в случая те са на 100% виновни!!!!!
37.
veni
01.05.2013 17:23:08
1
0
И какво излиза че аптека Гален работят от 3 години незаконно,нормално за България.Не стига че щяха да отнемат живот ,били ги изнудвали.Да ги съдят до дупка .
36.
:)
22.04.2013 22:49:25
1
0
до nqkoi si много си прав днес като гледах репортажа по господарите ми стана ясно че семейството е невинно,голям мазняр е тоз управител
35.
nqkoi si
20.04.2013 17:12:48
1
1
Този собственик е за затвора..................
34.
журналист
19.04.2013 08:38:14
2
1
Възхищавам се на пострадалото семейство ,за това че си потърсиха правата а не се уплашиха .Собственикът на аптека ''Гален '' стана за резил с неговите лъжи.От три институции доказаха че неговият работник касиер,няма право да изпълнява рецепти.В аптеката само в понеделник има магистър фармацевт,колко е жалък този собственик.За да спести пари,можеше да отнеме човешки живот.
33.
журналист
15.04.2013 07:57:34
3
3
Към собственика на аптека "Галения" Димитър Чилов и управителката Сълзина Мамарова спрете с тези писания по адрес на родителите,поемете си вината и спрете да подкупвате семейството и после да ги обвинявате!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
32.
nqkoi si
14.04.2013 21:48:59
3
4
До СВИДЕТЕЛ..

Ти не само че си неграмотен, но явно и си ЛИЧЕН СЪСТАВ във веригата аптеки... Много информация имаш... истински супермен/жена... Така като гледам си и "слушалка" на магистърката и семейството... Айде като се ограмотиш и най-вече имаш по-точна информация се включвай...
31.
пепи
14.04.2013 21:01:44
3
2
Господари на ефира се заеха с тази драма,бяха им показани документи чрез които се вижда че от аптеката са сбъркали.Те показаха на собственика грешно изпълнена рецепта от неговият работник,които няма право да изпълнява рецепти .Има доста свидетели.
30.
СВИДЕТЕЛ
14.04.2013 15:59:45
3
2
Според мен управителката на аптеката доста усилено пише, за което има доста вина за това, че в аптеката само тя е магистър,а за съжалени тя е няма постоянно в аптеката,за което засвидетелства случая с обърканата рецепта от служителя в аптеката ,който не се знае дали е фармацевт ,в този случай тя пак я няма. Другите са помощник фармацевти ,които нямат право да изпълняват рецепти.До колкото има сведение че и някои от помощник фармацевтите още учили и нямали диплома смях,а дали хората са неграмотни това не е от значение.ПРИ СЛУЧАИ ,ЧЕ ЩЯХА ДА ОТНЕМАТ ЕДИН ЧЕТИРИ МЕСЕЧЕН ДЕТСКИ ЖИВОТ,ЗАМИСЛЕТЕ СЕ МАЛКО ,ЖИВОТА ЛИ Е ПО ВАЖЕН ИЛИ ПИСАНИЯТА НА ЕДНА СМЕШНА УПРАВИТЕЛКА КОЯТО ХОДИ ДА ПРЕДЛАГА ПОДКУП НА ТРИ ДЕНА ПОД РЕД НА ПОСТРАДАЛОТО СЕМЕЙСТВО,КАТО СА ХОДИЛИ СЛЕД СЛУЧАЯ С ДЕТЕТО ВЕДНАГА У БАБАТА ДА ИМ ПРЕДЛАГАТ ПАРИЧНА КОМПЕНСАЦИЯ ,ИМАЛО Е ДВАМА ФАРМАЦЕВТИ И УПРАВИТЕЛКАТА НА АПТЕКАТА СМЯХ .КАКВО ПОВЕЧЕ ИСКАТЕ ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО, ИМАМ ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА НЕКА УПРАВИТЕЛКАТА СЕ ПОДЛОЖИ .ДО СКОРО
29.
Даскал
14.04.2013 13:01:31
3
3
Последните двама сте доста неграмотни, чак ми става жално като ви чета глупостите - "лИкувано", "Ипикриза", "Обиец".Елементарен 1-ви клас ви липсва, а тръгвате да давате мнения.
28.
ЧИЧО
14.04.2013 09:24:09
3
1
Единствено МАГИСТЬР ФАРМАЦЕВТ МОЖЕ ДА ДАВА ЛЕКАРСТВА А ТО Е НЯМАЛО , ТАЗИ АПТЕКА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАТВОРИ.НЕКА ДА СЕ САМО СЕЗИРАТ ,ВСИЧКИ ОРГАНИ.ТОВА Е ФАРМАЦЕВТ ОБИЕЦ.
27.
lelq
14.04.2013 09:07:51
3
3
Не се притеснявайте вече има заведена жалба от семейството,собственика на аптеката отказа среща с пострадалото семейство, чрез доста известна медия. Защото фармацевта няма право да дава лекарства ,а тя го е направила. Защото семейството показа неоспорими доказателства на медия ,която скоро време ще се изльчи репортаж.БЯХА ПОКАЗАНИ ДОКУМЕНТИТЕ НА СОБСТВЕНИКА НА АПТЕКАТА,той видял как ясно пише сироп, а не капки.Пострадалото дете е ликувано в болницата с сиропа има и ипикриза която собственика е видял.Затова спрете да пишете глупости.
26.
Тинтири Минтири
13.04.2013 23:14:24
2
3
То бива платена журналистика ама трябва да има граници. Когато в материал се излага само едната гледна точка, а спонсор е друга верига аптеки . За какво ви говори това освен ПЛАТЕНА журналистика. До преди седмица си мислех ,че всички разбират от треньорство в Бг но сега разбирам ,че всички са и магистър фармацевти. Дори да има грешка си има начин. За мен вече нещата трябва да стигнат до съд и там вероятно ще бъдат осъдени доста хора за клевета и оронване на престиж.

до: Маймунка
Ами те може да поискат и вила в Доминикана и Холи Бери да играе жената котка. Не трябва ли съда да определи или всеки сам решава какво да иска.
25.
маймунка
12.04.2013 08:34:25
2
1
исканията на семейството,така че майката и бабата са в правото си да поискат каквото и да е обезщетение дали било пари или нещо друго,според мен е така не знам вие на каква позиция сте
24.
маймунка
12.04.2013 08:30:47
1
2
здравейте нека спрем с пошлите коментари,в крайна сметка ще се разбере кой е виновен,сега гледах видеото,там самата фармацевтка признава вината на аптеката че са объркали лекарството,и коментира,че ще удоволетвори и обещети семейството
23.
смях
12.04.2013 07:39:36
1
1
Ммммдаааа, рецептите.....
22.
до 21 лекар
11.04.2013 21:05:09
2
4
Докторе, много неграмотно пишеш.Ако са ти такива диагнозите и рецептите - жална ни майка.
21.
лекар
11.04.2013 20:09:13
6
2
не мога да разбера много компетентни станахте в тази аптека колкото до капките има голяма разлика забранениса под една годинка а тя му изписала 56 капки на ведньж смях за вьзрасттни 28 капки горкото бебе
20.
poznat
11.04.2013 17:01:58
5
2
ако продалжаваш да пишеш ще навличеш неприятности на сот аркус и незнам после как ще се оправяш с тях.колкото за изкарването има си пусната жалба и от сота ще бьдат привикани
19.
някоя си
11.04.2013 14:42:34
2
9
Пълен цирк,защо и е на майката полиция ,за да върне опаковката?И то вчера,дни след основната случка?Аз полиция не видях,но видях как майката и бащата бяха изведени от аптеката от служители на СОТ .И на слепите е ясно,че нещата не са точно такива,каквито искат та ни убедят=И защо Флагман не излага и позицията на другата страна?
18.
tyrel
11.04.2013 14:20:03
2
8
Ситуацията заприличва на турски сериал.А и явно контролните органи са "сезирани" от благодели.Явно бабата не може да изкара някой лев.
Сигурен съм че детето е живо и здраво.Още повече , от няколко капки спирт със екстракт от бръшлян не е възможно да се получи такава реакция.Всичко друго е изблик на най-тривиална истерия , подсилена от журналистически нескопосаности.
17.
Moi
11.04.2013 12:35:36
2
7
От прочетеното до тук се представя само едната страна. До колкото съм запознат въпросната аптека е предприема действия и е предоставила материали доказващи по неоспорим начин искането на семейството да им се плати, като в противен случай подават жалби и продължават със статиите. Ако се плати проблема се заличава.
16.
ема
11.04.2013 10:34:56
5
4
вчера бях клиентка на аптеката когато маиката доиде с полиция ,разбрах че бабата дала опаковката на управитела на аптеката за да я преснемат и накажат фармацевта които се е обьркал.Но тя отказа да вьрне опаковката и да сьдеиства на полицията .Това говори достатьчно
15.
радостин
11.04.2013 10:12:56
5
4
А бе хора вчера са ходели с полиция да вьрнат опаковката,управителката отказала да сьдеиства това какво ви говори.
14.
pradalio
11.04.2013 08:40:52
1
5
ne opredelq li sudut dali nqkoi e vinoven ili ne?
13.
някоя си
11.04.2013 07:43:05
4
8
Камелия,много си права!Това си е организирана акция с вдигане на много шум,съдейки по това,на което бях свидетел вчера.
Грешката на фармацевта не е оправдание за безотговорни родители,за които лекарствените листовки са парче безполезна хартия.
12.
абв
11.04.2013 07:29:47
3
2
не няма нищо общо с това
11.
Камелия
10.04.2013 22:08:19
2
8
Само да питам дали тази история има нещо общо с това, че в този сайт рекламират аптеки Фаркол, за които се носи слух, че са вдигнали мерника на аптеки Галения.
10.
Льольо
10.04.2013 21:13:40
2
6
До номер 6:
Личи си какъв си фармацевт, щом не знаеш как се пише думата - farmaceFt?!?
9.
ники
10.04.2013 19:47:34
3
3
до 8, абсолютно съм съгласен, този очевидно няма деца..., ама поне можеше да се покаже човек или поне бизнесмен, който държи на името на фирмата, а не той самия със СРС-та, хах, да й го уронва
8.
дафи
10.04.2013 19:44:31
4
5
ужас, дано не ми се случва, че не знам как ще реагирам, ще ги вдигна на балон, Жената е трябвало да ги гони до дупка, явно от нагли хора не може да се чака да се почувстват виновни. Не трябва човек да се примирява с това. Пълни идиоти, ще го питам тоя управител ако беше неговото дете, ако изобщо има такова. смотаняк, вместо да се завре някъде ...щял да съди.
7.
Koko Djambo
10.04.2013 19:23:47
4
4
Егати наглия тъпан,спрете да пазарите от там с цел на да уронете престижа на фирмата!!!
6.
farmaceft
10.04.2013 18:01:41
2
5
neiskam da za6titawam, no kolegata koito e dal tezi kapki ne e li gledal kakwo pi6e,a ako ne e raz4el pone da ne gi e dal,taka se prawi neraz4etena recepta se wra6ta
5.
:)
10.04.2013 17:58:54
4
4
нямам думи,какъв опетнен престиж,как може да мислят все за себе си тези шефове,някой помислили какъв ужас е преживяла майката и най вече какъв стрес е преживяло малкото бебе,не нали престижа на тази аптека явно е по важен от един невинен детски живот
4.
майка
10.04.2013 17:29:08
3
5
как нямате малко съвест бе,не ви ли е срам какъв управител сте,как така никой не можа да поеме отговорност от цялата оправа на тази измислена Старо Загорска аптека "ГАЛЕНИЯ",с какво обещетихте детето само не можах да разбера,като искате да дадете майката и бабата под съд ли
3.
Shy
10.04.2013 16:07:45
3
4
Как може такова нахалство от страна на управата не ви ли изсрам. Авторитета и престижа по скъпи ли са от здравето на детето вместо да се извините да поемете отговорност и да сте по ниски от тревата ...потърпевшите ще съдели това е пълна безочливост. Много ми е интересно ако беше вашето дете как бихте реагирали ???
2.
майка
10.04.2013 14:43:04
3
8
абе този луд ли е, нека бащата на детето да беше някой бабаит, хич нямаше да го слуша, а директно с аптеката щеше да го отнесе. Що за нагъл уеправител е този? Ако се случи нещо такова на детето ми - не знам
1.
hag
10.04.2013 14:34:34
6
10
kakav orenen prestij be starozagorski mishok, ako se beshe sluchilo neshto po seriozno s deteto togava pak li shtqha da sa vi uronili prestija. trqbva da nakajete tazi nekompetentna slujitelka v taka prestijnata vi apteka.
shmatki
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Трябва да се обединим за високи цели, те ще ни диктуват и друго поведение, и друг диалог в парламента, посочи тя БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ Поднесоха венци и цветя на мемориала в Топчийско Кога най-после ще се оженят тези двамата Кога най-после ще се оженят тези двамата Появата на дъщеря им Амая през 2019 г. даде нов фокус на известните родители и плановете им за сватба минаха на заден план Демони живеят в това българско село Демони живеят в това българско село Става въпрос за родопското Югово  Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Вижте церемонията по посрещането на главата на Сливенска епархия в морския град Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Противозмийската ваксина липсва от аптеките ни от поне 10 години Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка 
Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори