×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов до ГЕРБ: Ако сте бедни ще ви направя отстъпка в СКАТ


Валери Симеонов до ГЕРБ: Ако сте бедни ще ви направя отстъпка в СКАТ
Собственикът на СКАТ и лидер на опозиционната партия НФСБ обяснява в отворено писмо защо е поискал пари за включването на ГЕРБ в тв дебата за реферундума
Тема в развитие
виж още
скрий
21 Януари 2013, Понеделник, 14:07 ч.
Автор: Бесове.Бг

Така отговори той на нападката, че медията им поискала пари за участие в тв дебат

Днес собственикът на СКАТ тв и лидер на опозиционната партия Национален фронт за спасение на България Валери Симеонов разпространи чрез медиите отворено писмо до ГЕРБ, в което разяснява защо медията му е поискала пари от управляващите за включването им в тв дебата за референдума. Публикуваме обръщението без редакторска намеса:

 

До

ПП ГЕРБ - Бургас

Уважаеми дами и господа,

Във връзка с Ваш отговор получен на електронната поща на Телевизия "СКАТ" на 20.01.2013г. относно отправената Покана за диспут на тема Национален референдум „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала„ иницииран от ПП БСП – Бургас, Ви уведомявам следното:

1. От отговора Ви става ясно, че не сте запознати с действащото законодателство в Република България след като изразявате учудване, че за да участва Ваш представител в организирания диспут е необходимо да заплатите съобразно ценовата тарифа на ТВ СКАТ „Референдум 2013“.

Съгласно чл. 16, ал. 1 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление при произвеждане на референдум сепровежда информационно-разяснителна кампания, за която се прилага съответно Изборният кодекс (ИК).

Съгласно чл. 148 от ИК електронните медии могат да предоставят време за информационно-разяснителна кампания, за различните позиции по въпроса на референдума при едни и същи условия и цени като заплащането се извършва предварително.

2. Ценовата тарифа на ТВ СКАТ „Референдум 2013“ е обявена в Централната избирателна комисия, но с оглед на публично известния факт, че областният ръководител на ПП ГЕРБ - Бургас Димитър Бойчев е социално слаб сме готови да направим отстъпка от тарифата, за да може и Ваш представител да вземе участие в обявения диспут.

3. Оставаме с убеждението, че ПП "ГЕРБ" избягва преките дебати и защита на своите политически тези по прозрачни и известни на Вас причини, като прикрива недостойното си поведение с общи разсъждения по ИК, в който са заложени категорични клаузи за заплащане , при това предварително !!!

Правото да участвате или не в диспута е Ваше.

С уважение към Вашата позиция и към законите на Република България:

инж. В. Симеонов.


В категории: Политика


5
Коментара по темата
5.
men
21.01.2013 22:11:15
1
1
искам само да попитам защо като сте толкова големи националисти и само вие милеете и мислите за благото на изстрадалият народ сте сложили и такса в болниците за кабеларката си да довършите болните ли .Като мислите за народа пуснете поне там кабелна без пари.Това са патриоти.................
4.
гербер-гмо на ален мак
21.01.2013 20:41:29
0
1
няма да платим,няма да платим ,щото не даваш фактури
3.
йк
21.01.2013 15:13:33
0
3
Е, тва е наглост!
2.
Валерко пак лъже
21.01.2013 14:17:17
2
5
Колко струва участието в диспут по телевизия СКАТ? Въпрос, отговорът на който се оказва Голямата тайна, въпреки проверки по всички възможни канали.

Проверката провокира вчерашно писмо на партия ГЕРБ, в което се казва, че са поканени на диспут. Поканата е от БСП, но е връчена чрез телевизия СКАТ. Темата на диспута е предстоящият референдум, но в него ГЕРБ могат да участват само ако си платят.

„С настоящата си инициатива БСП в Бургас търси рекламодатели за телевизия СКАТ, чийто собственик Валери Симеонов е лидер на ПП НФСБ. С тази покана отново доказаха, че са се превърнали в обслужваща партия на НФСБ. За разлика от БСП, ГЕРБ няма нагласа да субсидира партийни медии и други партии", пише в писмото.

Като изключим декларативната партийна реторика, писмото на ГЕРБ всъщност повдига съществени въпроси. А именно – знаят ли зрителите на телевизия СКАТ, че диспутите в нея са платени? И колко точно струва да си кажеш мнението по една медия, обявяваща себе си за свободна, патриотична и демократична? Колко са платили БСП и останалите участници в предаванията на СКАТ, за да агитират от екрана й?

Въпроси, на които няма отговор. В писмото до ГЕРБ сума за участие в диспута не е посочена. В официалната рекламна тарифа на медията – също. Шефът на рекламния отдел г-жа Жени Баракова заяви, че е в отпуска и не помнела тарифите. Собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов допълни, че няма как той да знае всяко участие колко струва, ако и писмото до ГЕРБ да е подписано от него. Посъветва ни да влезем в сайта на ЦИК, където тяхната тарифа била обявена. В сайта на ЦИК обаче я няма (не успяхме да я открием въпреки цъкането по всички възможни линкове, представяме си как би я открил непредубеденият зрител).

Но намерихме друго – че обществените медии (БНТ и БНР) и техните регионални станции осъществяват тези диспути безплатно. И че ако една търговска медия (каквато е ТВ СКАТ) има намерение да предостави рекламно време, трябва да обяви на сайта си тарифа не по-късно от 40 дни преди старта на разяснителната кампания. И на двата сайта на „родолюбивата” СКАТ няма подобно обявление, засягащо референдума. И чистосърдечно някой да иска да си плати, няма как да разбере колко. Ще се насочи към конкурентна телевизия:) И рекламните агенти няма да помогнат.

„НФСБ е алтернатива на сегашната политическа безидейност и липса на национално отговорно поведение на партиите на прехода….”

Платена, без редакторска намеса.
1.
зрител
21.01.2013 14:15:12
4
7
лудото валери симеонов цяла нощ не е спало от злоба, че изтърва едни пари и че излезе на яве истината - скат рекетират за пари!!!!!!!!!!!!!!!!!!
вижте му погледа на снимката - страх да те хване, болен човек
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Това беше - те се разделиха Това беше - те се разделиха Каква точно е драмата, не е ясно, известно е само, че Валерия е в Гърция със свои близки Тази риалити звезда се метна на Азис в луксозен майбах Тази риалити звезда се метна на Азис в луксозен майбах Двамата явно са били близки приятели, защото костинбродският славей въобще не се притеснява да гушка русата напаст Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Марта Евтимова е утвърден професионалист с над 20-годишен богат телевизионен опит Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Жана Бергендорф е значително променена  Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата В държава със слаби и превзети институции, като нашата, трябва да имаме коректни механизми срещу безумното вдигане на цените покрай влизането ни в еврото, категорична е тя Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Астролозите казват, че през тези пет дни не бива да рискуваме, защото планетите ще са в дисхармония Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич
Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... 23-годишната Оливия Корбиер получи мозъчен кръвоизлив, увреждане на белите дробове, счупен таз, нос и три фрактури на прешлена, когато падна от 5 близо в пропаст в Банско през март Какво се случва днес със синът на Ламбо Какво се случва днес със синът на Ламбо Днес младото момче вече е пораснал мъж, който определено има с какво да се похвали Защо милиони деца са изложени на риск Защо милиони деца са изложени на риск Епидемията продължава Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Работи по различни проекти на Русенския университет, включително и международни Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Последните му проекти включваха участия във видеоклипове на Галена, Азис и Лидия, а наскоро като лекар в сериала "Съни Бийч" по bTV Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори