×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мъчат българче в Швеция, майка му моли за помощ


Мъчат българче в Швеция, майка му моли за помощ
Дa спрем шведския холокост! Плакат с този призив завладя фейсбук. Лицата на три българчета, които български съдии подариха на швед, стоят на него.
17 Декември 2012, Понеделник, 04:22 ч.

Марийка Томова – Калмир: Дъщеря ми отслабна с 15 кг, развива анорексия заради психотерора в сиропиталището в Уддевалла
Една българка, лишена от правото да вижда децата си, се моли за закрила от държавата. Мимми, Румен и Розита живеят в Швеция, а тяхната майка - Марийка Томова-Каллмир в ада, наречен България, в който подкупните магистрати даряват българчета на чужденци. Раздават ги дори и когато е доказано, че те ги използват за боксови круши. Оказва се обаче, че има още по-ужасен пъкъл и той се нарича Уддевалла. В сиропиталището на този шведски град гасне Мимми. Тя е на 14, но животът й свършва когато един български съдия решава, че тя няма право да живее при майка си в България и момичето отлита за Швеция с баща си, брат си и по-малката си сестра. След 3 опита да удуши майка им, да я прати на заточение в лудницата и да й отнеме имотите, Темида приема, че шведът Бьорн Петер е по-добър родител и превръща децата в негови жертви. От 1994 година 120-килограмовият шведски каратист тренира бойните си умения като използва жена си и децата им за боксови круши. Травмирана и пенсионирана след мъченията, жертвата търси закрила в България, но вместо подкрепа, корумпираните служители в социалните служби в родната й страна помагат на насилника да отведе децата в Швеция. Марийка е сама в битката за справедливост. Трите й деца живеят на хиляди километри от нея и тя чака с месеци да й се обадят, за да разбере поне дали са живи. Наскоро тя разбрала, че са затворени в сиропиталището Атенагоурден в гр. Уддевалла. «Не съм говорила, нито виждала сина си от май 2012 г. А дъщеря ми Мимми е стопила 15 кг от теглото си, развива анорексия, говори само, че иска да умре, и въпреки Детската конвенция и Закона за училището (скууллооген) в Швеция, от 1-ви септември 2012 г са й забранили да посещава училище. Тя се страхува за живота си и търси помощ отвън. Не й позволяват дори да се раздвижи, свалили са я от някакъв спортен уред, за да я държат депресирана, да няма повод да си вдигне настроението. Има право да се среща само с един куратор и психолог. Забраниха им от 1-ви дек 2012 г. и телефоните. Изолирани са», споделя Марийка Томова- Каллмир. Получихме нейния зов за помощ във вид на открито писмо и се надяваме той да достигне до съвестта на тези, които могат да й помогнат. Тя моли Министерството на външните работи да се намеси и български дипломат да посети сиропиталището в Уддевалла, защото според нея, децата й са под психотерора на криминална група, ръководена от престъпна и злоупотребяваща с власт социална служителка.
«Името й е Катарина Рандрюп и тя е ангажирала отново, както и в случая с мен от 2007 г., мрежа от сътрудници и куратори, и психолог, внушаващ психическо нездраве – тероризират детето още от първия ден в учището Рамнерьоедскулан. Училищният куратор й вменява, «че не й е добре» на училище. Когато се скарах с Петер заради това, че не се грижи за дъщеря ни, той ми каза, че тя има труден характер и че иска да се отърве от нея. Той впрочем ще се жени за млада филипинка», уточнява дамата, която воюва с бездушния си екссъпруг за собствените си деца
«Мимми, Румен и Розита са с българско поданство. Прекарали са 90 % от живота си в България. Матерният им език (първият, на който проговориха) бе българският. Изпратих формуляр за отказване на децата от шведско поданство от Бюрото за емигранти в Стокхолм, но баща им Петер Каллмир само в началото бе съгласен децата да се откажат от шведско гражданство. Решил е да се пресели в Норвегия с новата си жена. Независимо дали той сътрудничи на престъпната групировка и какви точно са намеренията му, животът на децата ми е най-важен», добавя Марийка Томова. Дъщеря й е вече повече от 100 дни затворена в скрито отделение. «То наподобява повече на социално заведение, което има функцията да чисти неудобните на режима. Тези места са в най-затънтения ъгъл на болниците, опасани с железа. Там се водят такива хора, от които семействата им искаха да се отърват. Шведите имат традиция да се наговарят против някой, вкарват го в лудницата и му вземат имуществото», уточнява жената, чието дете гасне в подобен затвор.
«Физическото й оцеляване е въпрос на дни. Страх ме е да си помисля, че ако не бъде изведена скоро от този ад, няма да издържи», пише в откритото си писмо Каллмир. Тя е пенсионер по болест, защото съпругът й я мятал в стената с карате захват, при което пука прешлен. После развила полиартрит и «Синдром на Сьоегрен». Била съм 8 месеца неподвижна на легло. Движех се с патерици, споделя Марийка. Въпреки нечовешките изтезания, тя от обич търпяла болката. Посрещнала го дори с любов миналата година, когато дошъл в България уж да види децата. От благодарност гостът окупирал гарсониерата, която жената купила с много лишения и завел три дела срещу нея. С надеждата да присвои жилището, той обжалвал решението от бракоразводното дело и същевременно се опитал да я изкара луда, за да отнеме децата й. Помагат му т. нар. социални служителки от Кризисен център в Монтана, към които Марийка се обърнала със зов за помощ заради побоите на две от децата - на Мими и Румен. Розита му е любимката и на нея не посяга, уточнява майката. Вместо подкрепа от българските служби, жертвата на домашно насилие и децата й, са очернени в 20 страници формат А4 като "неадекватни", с нисък интелектуален потенциал (въпреки високите дипломи и на четиримата). Колко е адекватна очернената или по-точно колко са лъжливи (не)социалните служителки става ясно скоро, след като Мария лъсва в националния ТВ ефир. В 40-минутно интервю с водещия на «Диагноза» по Евроком Георги Ифандиев г-жа Каллмир разказва за одисеята си в Швеция и за подкупните български служители, които вместо да защитават жертвите, помагат на насилниците. При жива и любяща майка, България даде три българчета на Швеция за боксови круши и за научни експерименти. Живеем в Абсурдистан, където детското робство е задължителна част от най-модерната и най-демократическа българска социална политика. Жертвата бива двойно и тройно социално-колективно изнасилвана. Районният съдия ръкопляска и праща жертвата на психологическа експертиза. На престъпника подарява жилище да се шири в него. Социалните дами подобно на папагали клакират (поправят) други решения на съда, които не им уйдисват. Закон и документация трева да пасат. В Абсурдистан с нея си трият задниците.

 

Една майка, лишена от правото да вижда децата си, се моли за закрила от държавата. Нейното открито писмо е публикувано във фейсбук и може да го прочетете тук.






Флагман.БГ Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си 22/05/2024, Сряда 12:40 1
18
Коментара по темата
18.
марийка К. Томова
25.01.2013 23:20:58
0
1
По повод на заключенията в статията днес от Нюз.бг. За първи път нашето посолство в Стокхолм да ме научи в тоя ми живот че 1) да забраниш на 2 деца да посещавт училище и да се подвизават на дневна светлина навън, като им конфискуваш телефоните и ги държиш под забрана за свиждане с родителите им, и като не спазваш решения на български съдилища, както и 2) като ги мориш с анорексия и глад и им измъкваш закуската и обеда под носа и ги оставяш да заспиват гладни, както и 3) им разказваш за разчленени тела на затворени деца (любими филми) и ги дразниш организирано и колективно до избухване, и ги гледаш втренчено докато се хранят на масата, че всичко това било… “грижи за деца” на които се осланяло нашето българско посолство! И от тези им “грижи за деца” едното ми дете се намира в неизвестност. Но на кого му пука. Когато шведите наричат дете в неизвестност “грижа” по-важното е да им се надупим с вазелина и да им поемаме извратения садизъм!
17.
"грижите" на шв. соц. служби и на бг-пос
25.01.2013 22:37:53
0
1
Румен и без другото е тероризиран докато се храни и е дразнен от персонала да избухва. А на Розита и без другото персоналът й разкзва филми за разкъсани детски тела след което й прилошава. Чудесни "грижи за децата". Няма що!
16.
В ОТГОВОР НА ВЪНШНОТО НИ МИНИСТЕРСТВО
25.01.2013 22:26:19
0
1
ЗА ПУСТ ПЪРВИ ПЪТ ДА РАЗБЕРА, ЧЕ ДА СИ ЗАКЛЮЧЕН 5 МЕСЕЦА БЕЗ ДНЕВНА СВЕТЛИНА ТОВА ЗА НАШЕТО ПОСОЛСТВО И ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО Е "ГРИЖА ЗА ДЕЦА"

ЩО НЕ ОТИДАТ МАСОВО В ГУАНТАНАМО ИЛИ В АТЕНАГОУРДЕН И ТЕ ДА СЕ ПОГРИЖИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗА ТЯХ ТАМ
15.
Приятел на семейството
21.01.2013 05:53:03
1
1
Уважаеми журналисти, така журналистика не се прави. Несериозно, с преписване от сайтове какво драснали колегите. Шведските журналисти си размърдват дупето, посещават всичките страни, взимат от всяка страна интервюта. Искат документация. Майката показа пред Ифандиев още 10 кг документи, там не можаха да ги излъчат защото предаването е 50 мин. Но вие имате възможност да й искате документи. Никой вестник обаче не е сторил това. Взимат интервюта, при които журналистите не записват с касетофон. Майката говори нещо, а редактора пуска противоположни теории и хипотези. Когато не се върши работа кадърно и професионално как да се помогне на тия три деца. Имаха шанс но отношението е несериозно към съдбата на едно умиращо си момиче на 15 години. Утре ще е късно. Да, вШвеция майката и децата нямат шанс заради расизъма по вестниците. Там никой няма да им обърне внимание. Но Вие го избихте на сеири и зрелища. А това е една хуманитарна акция при която едно дете умира в момента от страх и рев от страх пред палачите си. Орезилихте семейството и изпращате детето на сигурна смърт.
14.
Родит. права на майката ТУК!
13.01.2013 01:07:04
0
1
http://www.eurochicago.com/2013/01/oshte-za-kazusa-s-mariyka-tomova-i-neynite-detsa-mimmi-rozita-i-rumen-kallmir/
13.
Родит. права на майката ТУК!
13.01.2013 01:07:01
0
1
http://www.eurochicago.com/2013/01/oshte-za-kazusa-s-mariyka-tomova-i-neynite-detsa-mimmi-rozita-i-rumen-kallmir/
12.
Anelia Kamenova
12.01.2013 23:09:19
2
1
МОЛЯ ПОДПИШЕТЕ ПЕТИЦИЯТА ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ДЕЦАТА И Я РАЗПРОСТРАНЕТЕ НА Е-МЕЙЛ, НА ФЕЙСБУУК ИЛИ ТУИТ-ВАЙТЕ!

http://www.change.org/petitions/sweden-give-freedom-to-mimmi-rozita-and-romen-tomovi-k#
11.
За лисицата и опашката български на учрежденията н
08.01.2013 01:32:56
0
2
И какво ще помогне нашето социално като "говори с децата".
На децата от 4 месеца им промиват мозъците 1 психоложка и 1 кюратор и соц. секретарки по 12 на 3 смени в Атенагоурден. децата са манипулирани и ще говорят каквото им нареди соц. служба. А тя ги желае мъртви и ги тормози до смърт като Доня.
Като не вярвате на майката, която е ерудирана жена с 36 години отлични дипломи от 2 държави и 5 езика, говорете с адвокатката й. Така също може. Но тук няма нужда от приказки ами от представяне на лекарска и съдебна документация и от извеждане на децата които са прекарали 80 процента от живота си в Р. България и са с бълг. гражданство също а са си заминали едва на 14 дек 2012 г. Децата не принадлежат на шведските соц. служби и това което вършат те с тях е незаконно и престъпно. Те принадлежат по бълг. и шведско съд. решение на майката когато нагазят в Швеция бащата. Тяхното място е при майка им в Б-я
Помолили Лисицата а тя си помолила Опашката.
И нашата българска работа такава...
Няма ли кой да защити Съдебните Български решения в Чужбина?
ЛЕкарски документи от Швеция и България?
10.
Marijka K. Tomova
06.01.2013 05:27:00
0
1
Не само че те третират децата ми по-зле от роби и които са подложили на тотален ГЕНОЦИД умъртвявайки ги къс по къс в ужас и терор, ами 10 месеца криха от мен че нез ми зачитат съдебните решения третирайки ме по-зле от роб и невидима, като ме изхвърлят 2 пъти от Регистъра на населението, и 3 месеца са крили че са отнели децата ми в принудителен изолатор за да не мога да обжалвам и участвам в съдебния процес, където са преиначили семейната ни хелмиинтозна епидемия в “ментална моя болест” укривайки 13 хелминта. Допълнително 1 месец се крият по телефона и отказват да разговарят с мен. Третират ме по-зле от прокаженаче са отнели децата ми в принудителен изолатор за да не мога да обжалвам и участвам в съдебния процес, където са преиначили семейната ни хелмиинтозна епидемия в “ментална моя болест” укривайки 13 хелминта. Допълнително 1 месец се крият по телефона и отказват да разговарят с мен. Третират ме по-зле от прокажена
9.
приятелка и съчувстваща на децата
23.12.2012 17:53:38
0
1
Случаят е наистина ужасен.
Моля, За повече, актуализирана и на български преведена информация моля, се раздирвайте сред постингите в този блог
http://swedishsocterrorism.blog.bg/profile.php
8.
М. Томова
20.12.2012 02:47:40
0
1
Жилището му го даде на него и дори му го вписа като адрес в предпоследното Решение, а за мен адрес нямаше. А соц. дами го подучиха да му смени патрона. На всичко отгоре шведската каса ме кара да плащам за тия месеци през които той ме изрита на улицата (не ме изрита просто се опита да ме бутне през прозореца на горен етаж) и ме заплаши на село та живях на квартира на таен адрес и се криех по улиците бягах ли бягах като видя кола от тази марка, която той караше много парадокси, голям абсурд но още по-страшно е това което днес става в Община Уддевалла където Соц служба е излъгала и Данъчната служба и Полицията че уж съм изгубила Родит. си права в България в учреждение, та им превеждам тия дни и им пуснах копие на съд. решениепо гр. дело 70463 от 2011 г. на съдия колев, но една тяхна политичка в Стадсхюсет Мария Куландер ми каза, че български съдебни решения не важали в Швеция. Хубаво но Касата им го прие и позова на него сумата определена от съдия Колев да пращам издръжка на децата си Но ако го признаят ще лъсне истината че те са откраднали три деца на майка с родителски права
7.
Марийка
18.12.2012 04:26:21
0
1
Побоите касаеха мен от 1993 г. насам. С децата само веднъж станах свидетел. Но от тогава е бил мил с тях. Да не изкривиме нещо.
6.
Марийка
18.12.2012 04:26:18
0
1
Побоите касаеха мен от 1993 г. насам. С децата само веднъж станах свидетел. Но от тогава е бил мил с тях. Да не изкривиме нещо.
5.
Марийка
18.12.2012 02:41:41
0
1
Жилището го остави на Мен. Защото си беше мое. Но по-добре да ми беше дал децата, поне щяхме да ги спасим живи. А не психологическа експертиза не бях пращана. Понеже представих куп документи за менално здраве. Сигурно са сметнати за достатъчни.
4.
xxx
18.12.2012 02:31:45
0
3
Тъй ли? И защо шведите имат толкова много групи с детски жертви и жертви сред родителите на Фейсбуук тогава?
3.
xxx
18.12.2012 02:31:41
0
3
Тъй ли? И защо шведите имат толкова много групи с детски жертви и жертви сред родителите на Фейсбуук тогава?
2.
xxx
18.12.2012 02:31:39
0
3
Тъй ли? И защо шведите имат толкова много групи с детски жертви и жертви сред родителите на Фейсбуук тогава?
1.
Sved
17.12.2012 08:19:18
6
1
Absolutni gluposti razkazva tazi zena.
Ziveja tuka v Svecia i znam 4e tova ne e vjarno za tova kak se otnasjat s decata tuka. Te ne se vkarvat v domove toku taka tova ne e Bulgaria.samo zashtoto tja go razkazva ne znachi che e vjarno.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Елате на фестивал „Подмлади града“ пред зала „Младост“, скоро започва и ремонтът й Елате на фестивал „Подмлади града“ пред зала „Младост“, скоро започва и ремонтът й Събитието е подходящо за цялото семейство и предлага множество възможности за забавление и социализация Изхвърлете я, скоро няма да Ви трябва Изхвърлете я, скоро няма да Ви трябва Трудовата книжка се дигитализира  Баскетболната легенда Дечо Коешинов – от спортната зала в Айтос към 50-ото НС Баскетболната легенда Дечо Коешинов – от спортната зала в Айтос към 50-ото НС Във вените му тече айтоска кръв, а най-голямата му кауза в парламента ще бъде реализирането на северния обход на града Вижте новата "Волга" - най-мечтаната кола в епохата на соца Вижте новата "Волга" - най-мечтаната кола в епохата на соца И тя, както новият "Москвич", ще е изцяло с китайски части Мащабна акция в ромска махала срещу купувачите на гласове Мащабна акция в ромска махала срещу купувачите на гласове Има арестувани  Малцина знаят какво прави Рачков преди всеки епизод на Капките Малцина знаят какво прави Рачков преди всеки епизод на Капките Кръсти се три пъти   Тя се готви да изкушава през лятото и се подложи на зверска диета Тя се готви да изкушава през лятото и се подложи на зверска диета Преслава се опитва да си върне формата  Пътник за Бургас опита да изнасили 11-годишно дете Пътник за Бургас опита да изнасили 11-годишно дете Извършителят е 37-годишен, задържан е за 72 часа Ресторантьорите по Черноморието намериха решение за проблема с готвачите, внасят кадри от... Ресторантьорите по Черноморието намериха решение за проблема с готвачите, внасят кадри от... Някои хотелиери са подали заявление за желание да наемат чуждестранни работници отще през януари и все още чакат работници и се молят до активния летен сезон да пристигнат Мъжът й почина преди два месеца, а днес тя вече се целува с друг Мъжът й почина преди два месеца, а днес тя вече се целува с друг Само два месеца по-късно обаче се появиха снимки, показващи как Сабаленка се целува с друг мъж, а именно Йоргос Франгулис, бразилски бизнесмен, който е и спонсор на отбор от Формула 1
Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори