×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шампиони напират за новия спортен комплекс в Бургас преди да е построен


Шампиони напират за новия спортен комплекс в Бургас преди да е построен
Кметът на Бургас Димитър Николов (вляво), министърът на спорта Свилен Нейкови и президентът на Българската федерация по борба Валентин Йорданов направиха първата копка на модерния спортен център
05 Ноември 2012, Понеделник, 14:53 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимка: автора

Комплексът ще бъде водещ на Балканския полуостров по брой и разнообразие на услугите в спорта

„Бургаска област е люлката на българската борба“. С тези думи днес президентът на Българската федерация по борба Валентин Йорданов  се обърна към присъстващите по време на първата копка на нов модерен спортен комплекс в Бургас. Той ще бъде издигнат на мястото на стария наказателен паркинг на общинско предприятие “Спортни имоти, паркинги и гаражи” в жк „Славейков“. Проектът се изпълнява от Българска  федерация по борба, в партньорство с Община Бургас и “ЕВРОБУЛ БФБ”. (вижте видеото)

На церемонията днес присъстваха министърът на физическото  възпитание и спорта Свилен Нейков, Стефан Абаджиев от страната на инвеститора “ЕВРОБУЛ БФБ”, кметът на Община Бургас Димитър Николов, народни представители и общински съветници. Също така се бяха събрали и бургаски борци, спечелили спортна слава за България като европейският шампион по борба свободен стил Янчо Патриков, европейските шампиони Иван Гинов, Дончо Жеков, Стефан Иванов, Руси Петров, Петър Иванов. Сред тях бяха и Ангел Сотиров, представил България на Олимпийски игри и Христо Доманов, носител на медали от световно и европейско първенство по борба за младежи. Специално за събитието присъстваха и кметовете на Приморско Димитър Германов и на Средец Иван Жабов.

В своята реч пред множеството Валентин Йорданов припомни, че от морската школа са започнали славния си път олимпийските шампион на България Никола Станчев и Продан Гарджев, както и много европейски и световни първенци. Той изрази вярата си в младото поколение спортисти, които ще се възползват от новата спортна база и „ще продължат славната диря на българската борба“.

„Комплексът, който започваме да строим, ще бъде водещ на Балканския полуостров по брой и разнообразие на услугите, които ще предоставя, както за активно спортуване, така и за отдих.“, каза Стефан Абаджиев, представител на фирмата “ЕВРОБУЛ БФБ”, която е основния инвеститор в проекта. Две многофункционални спортни зали, две тренировъчни зали, медицински комплекс специално за спортисти и два басейна с олимпийски размери, открит и закрит са основните компоненти на комплекса. Също така е предвидена и леглова база, където спортистите да отдъхват и възстановяват по време на тренировъчни бази и лагери.

Министърът на спорта Свилен Нейков поздрави кмета на Бургас Димитър Николов за това, че градът е първият у нас, успял да се възползва от последните промени в Закона за физическото възпитание и спорта. Така на партньорски начала с федерацията по борба може да се присъпи към изпълнението на този проект.

Кметът Николов похвали Общинския съвет в Бургас, че гласува реализацията на този полезен за града проект. „Благодаря и на Българската федерация по борба, в лицето на Валентин Йорданов, че избра Бургас, за да направи такава крупна инвестиция. Не на последно място благодаря на бургаските борци, чийто глас също натежа, за да дойде проектът при нас“, каза още Николов. Той допълни, че вече има заявки от отбори за възстановителни лагери. "Очакваме строителни работи да се извършват и по време на зимните месеци, когато времето го позвлява, и от тук нататък работим за скъсяване на срока от 2 години.“, каза градоначалникът. Той обяви намеренията си за изграждане и на представителна многофункционалната зала в Изгрев, за да може Бургас да е домакин на световни и европейски първенства в различни спортове.

След речите министър Нейков, кметът Николов и Валентин Йорданов направиха първа копка за старт на строителните работи. След нея министърът на спорта отстъпи честта да разбие бутилката шампанско в багера на бургаския кмет.  

„За да има високо спортно майсторство трябва да има центрове като този. Смятам, че ще успее да изкара децата от компютърните зали и кафенетата“, каза пред Бесове.бг олимпийският шампион по борба и почетен гражданин на Бургас Янчо Патриков.

Стойността на предвидената инвестиция е около 38 милиона лева. Новият спортен комплекс ще е с осигурени паркоместа и достъп на хората с увреждания. След изтичане на 30-годишния срок на договора с Община Бургас за ползване на нейния терен, тя ще придобие безвъзмездно правото на собственост върху всички построени съоръжения и сгради.



В категории: На терена , Спорт


4
Коментара по темата
4.
jbblxweyf
15.11.2012 05:50:06
0
0
R2036E , [url=http://ybbcghkblzjo.com/]ybbcghkblzjo[/url], [link=http://dqpnvtxurpsk.com/]dqpnvtxurpsk[/link], http://aoyacbazatni.com/
3.
zmerarphpda
14.11.2012 04:58:10
0
0
fQzQTj , [url=http://rcyechhkzdev.com/]rcyechhkzdev[/url], [link=http://ddzhpawdwaua.com/]ddzhpawdwaua[/link], http://rtxvtkbglbsw.com/
2.
Housine
12.11.2012 07:53:27
0
0
Many many quality piotns there.
1.
burgas
05.11.2012 19:37:11
1
2
само кратци на едно място всички ги познахте
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори