×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Господа от ГЕРБ, не посягайте към камерите и фотоапаратите на репортерите!


Господа от ГЕРБ, не посягайте към камерите и фотоапаратите на репортерите!
Тази мила картинка с подсказване по телефона е от редиците на ГЕРБ, но може да се запечата само с фотоапарат в залата
15 Октомври 2012, Понеделник, 17:37 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, снимки: Добромир ДОСКАЧАРОВ – видеорепортер

Ще ни арестувате ли, че излъчваме апокрифно, за да превърнем сесиите ви от Бургас в най-популярната си рубрика?

Най-голямата група в Общинския съвет на Бургас -  на управляващата ГЕРБ, която получи 28 от 51 мандата на последните местни избори и има винаги на разположение още десетина гласа от присъдружни формации, същата, чийто кмет Димитър Николов се радва на нечуван и невиждан комфорт, гарантиран му от гражданите на действително проспериращата община Бургас, тази партия, в чието подножие слагачески пълзят 90 на сто от медиите в общината и държавата, е на път да направи най-голямата глупост преди наближаващия парламентарен вот: В Бургас ГЕРБ ще забрани присъствие на тв камери и фотоапарати, докато вървят редовните сесии на Общинския съвет. Докладната  е факт и е внесена за гласуване на идната сесия. Оригиналът може да се види на сайта на Общински съвет – Бургас.

От зората на демокрацията, а оттогава следя работата на Общинските ни съвети,  това е втори опит да се запуши устата на точно определена медия – на опозиционната СКАТ тв. Първият опит беше в навечерието на последните местни избори, но вероятно в ГЕРБ тогава е  била поне една умна глава, която е предупредила какво ще повлече след себе си подобно решение и до гласуването й не се стигна, защото дебатите бяха твърде унизителни за вносителите. Този втори опит да се промени приетият в началото на мандата правилник за работа на ОбС обаче изглежда по-категоричен и подплатен с още няколко наглед второстепенни, но твърде репресивни, искания. Като напр. Постоянната комисия по правни въпроси, чийто председател е Стоян Димитров от ГЕРБ и в чийто 7-членен състав има още трима гербери, ще решава дали една докладна записка отговаря изцяло на субективните им изисквания за допустимост или не. Ясно е, че на тази основа докладните на опозиционната група на НФСБ, произлизаща от самата телевизия СКАТ, оттук нататък ще видят пленарна зала през крив макарон. Освен това – няма да се правят разпечатки на материалите за предстоящите сесии и няма да се раздават комплектовки на общинските съветници, а всеки ще си ги чете в интернет и оттам ще се готви за сесия. Който иска да гледа  заседанието наживо – да влезе в интернетстраницата на ОбС, за да бъде обслужен онлайн. Или да слуша общинското радио. Това се отнася за всяка баба и всеки дядо, които са свикнали да следят „сеира“, грубо казано, от телевизора в хола.

Камери ще са разрешени само 10 минути в началото, а отегчението на опозиционера Валентин Фъртунов (греещият в червен анцуг) е в следобедните часове
В тези футуристични предложения нямаше да има нищо лошо, ако не беше забраната за всички останали медии – вестници, телевизии, радиа и сайтове, да излъчват кадри и да снимат фотоси в разгара на самото заседание.
Отсега предупреждавам управляващите, че подобна забрана ще ни амбицира, абсолютно всички, поради конкурентната среда, в която работим, да търсим възможности за заснемане със специални разузнавателни средства и така ще превърнем всяка сесия в желано за папараци място за изява. Бесове.бг обещава – ще пускаме видео наживо от залата – с лошо качество на звука и картината, но това ще бъде една от най-търсените ни рубрики точно поради анонса, че излъчваме забранените кадри! И тогава ще ни арестувате ли?
Но това ще е само любопитната част от близкото бъдеще при така стеклите се обстоятелства. Останалото е в историята: Справка 1 – ранната есен на 1996 г., когато Жан Виденов намрази медиите и затова говорителят му Красимир Райдовски  спусна тоталната информационна завеса. Справка 2 – пролетта на 2001 г., когато Иван Костов обвини журналистите, че поради малоумието им народът не можел да разбере колко добрини е сторил, за да претендира с основание за втори мандат... Останалите два случая са от по-късната история и са още пресни. Надяваме се, че всеки що годе интелигентен човек може да си направи сравнението.


В категории: Опозиция , Политика


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 2
7
Коментара по темата
7.
trapera
17.10.2012 10:56:19
0
1
Абе хора, защо се заблуждавате, че ГЕРБ са нещо по различно от БСП или СДС , Атака, Кунева или Яне , всички са една и съща измет, наричаща себе си по различен начин. Метода на управление в държавата сега не се различава от този от преди 30 години. Разликата е една тогава е имало само едно име БКП или Тодор Живков. В която и партия да членувате ще срещнете един и същ тип хора, жадни за пари и за власт.Така е било преди така е и сега, кои нормален свободомислещ човек се занимава с политика в България ( а и не само тук ). Нормалните, умните, можещи хора се разграничават от политиката. Те дори не гласуват. Което е пагубно за съжаление и се вижда какъв е резултатът. Вижда се какви хора вземат решение в държавата , вижда се и на кого "робуваме". Трудно е да се нарече това държава като се има в предвид кои управлява и кои го е избрал. Сигурен съм, че нормален уважаващ себе си човек не би гласувал за тази измет. За съжаление обаче същите тези които избират тази сган да ни управлява са тази които или търсят облаги или гласуват с идеята за по малкото зло или гласуват за всеки които каже че мрази комунистите. Комунизма отдавна не съществува като понятие в политическия живот на България, но пък всички политически лица показвани по телевизията са комунисти в пълния смисъл на думата. Измекяри на дребно , жалки душици гладни за власт и пари. И това във всяка една партия. ИСТИНАТА Е ДАЛЕЧ ОТ ПАРТИИТЕ. ТАМ Е ПЪЛНО С ПОМИЯРИ. ХОРАТА ОТДАВНА ГЛАСУВАТ ЗА ЛИЧНОСТИ А НЕ ЗА ПАРТИИ. А БОЙКО СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е ЛИЧНОСТ. КАКВА ЛИЧНОСТ БИ МОГЪЛ ДА БЪДЕ ЕДИН ПОЖАРНИКАР - ОХРАНИТЕЛ ИЛИ ФИЗКУЛТУРНИК. НИЩО ЛИЧНО ПРОСТО НЕ ВИЖДАМ ЛИЧНОСТИ В ГЕРБ ИЛИ КОЯТО И ДА Е ДРУГА ПАРТИЯ. ЛИЧНОСТИТЕ НЕ ЧЛЕНУВАТ В ПАРТИИ. ТАМ ЧЛЕНУВАТ ХОРА ГЛАДНИ И ЖАДНИ, БЕДНИ ДУШИЦИ.
6.
trapera
16.10.2012 15:21:50
1
2
Сензационно разкритие направиха от парламента днес. Във връзка с проблемите, пред които е изправена страната ни, породени от световната финансова и икономическа криза, управляващите са взели крайното решение, да спрат достъпа до фейсбук на всички български интернет потребители.
Със забраната властимащите целят да стимулират българите да започнат да се занимават с нещо сериозно и да спрат да бездействат, вместо по цял ден да седят в популярната социална мрежа и да си губят времето.
„Крайно време е всички да разберат, че файда от висене във фейсбук няма.“ – така коментира ситуацията премиерът Бойко Борисов и допълни „Какъв е тоя фейсбук? Кой измисли тази простотия? Всичко тръгна още от времето на предишното правителство. Те са виновни. Плюс това е недопустимо някакъв си Чък Норис да е по-харесван от мен. Това е помия.“
Според социологическо проучване 90% от младите българи под 30 години, прекарват по-голямата част от ежедневието си във фейсбук, прекопавайки виртуални ферми и разглеждайки различни профили. Междувременно учени изчислиха, че ако поне половината от тези млади хора се захванат с нещо смислено и полезно, то България е щяла да се справи с кризата в рамките на 24 часа
„Дори е възможно да задминем големите икономически сили като САЩ, Русия и дори Китай. За това взехме решение да спрем достъпа до фейсбук и още няколко социални мрежи. Като резултат от това, е възможно да намалим ДДС, след това да го вдигнем, а после пак да го намалим, за да добие ежедневието ни повече динамика.“, това сподели финансовият министър Симеон Дянков пред журналисти.
Спирането на фейсбук със сигурност ще удари най-силно учащите и тийнейджърите, за които интернет определено ще изгуби смисъла си без социалната мрежа и клюките в нея.
От централата на фейсбук в САЩ коментираха сравнително спокойно решението на българското правителство. Оттам дори заявиха, че и без друго са обмисляли да спрат поддръжката за България, тъй като били възмутени от схващанията на народа ни за социална мрежа. Друг проблем били и безбройните малоумни групи, създавани от българи, които излишно пълнели базите им данни.
Радикалното решение среща яростна съпротива от страна на учениците. Ето как коментира ситуацията 17-годишната М.Д. от BurgaZ (запазили сме правописа): „Вижтье какво... ас без фейсбукчиту няма пък да ЖиВеЯ. Пр0стаци, мразиа я таз страна балгария. Никои не мисли за младити а ние сме бъдището.“
5.
До автора
16.10.2012 13:13:25
2
2
Катьо, какво ми се правиш на защитник на свободното слово, когато точно ти триеш от сайта коментарите против Стоян Налбантов от Приморско и преиначаваш фактите около него като се мъчиш да го изкараш едва ли не светец, а всички там знаят кой е той - един абсолютен боклук, боклук отвсякъде!? Това е един човек неграмотен и безкрайно прост, който не е прочел през живота си и една книга и който е успял да постигне нещо в кариерата си благодарение на връзките и познанствата си с хора от академичните среди, от БАН и най-вече за това, че проф. Андрей Пантев му е кръстник...
И каква телевизия може да е СКАТ след като даваше трибуна на Албена Вулева и нейното Сигнално жълто? Това ли ви е журналистиката, за която само плачете, че нямала свобода?
4.
trapera
16.10.2012 12:01:37
2
5
Думите са излишни – коментарите също. Мисля, че след голямото надрискване на Би Ти Ви със случая в Катуница преди година, а и след това със случая с зелените еко активисти, стана ясно на всички, че в България няма свобода на словото. Да си припомним и жалките опити на ГДБОП да сложи ръка над свободното пространство на интернет… Фактите говорят! Върнете ни поне “черните радио станции” спрени след краха на комунизма, че да има къде да си споделим болката!
3.
Бай Евлоги
16.10.2012 11:27:28
3
2
Единственото което Телевизия САКАТ прави е да омаскарява и да се подиграва с общинските съветници от останалите партии. Редовно се вадят моменти който се монтират по комичен начин за да се подронва авторитета на институцията! Редовно използват груб език, най вече Касабов, който отново забрави от коя дупка изпълзя и как целуваше задника на Емил Райков...
2.
бургазлия
16.10.2012 05:00:39
6
5
дълбоко съм възмутен от отношението на телевизия Скат и сайта бесове към управляващите. съгласен съм, че трябва да има опозиция, но конструктивна, а какво виждам особено по скат. злоба, монтиран материал, с който се оплюват определени хора, което се прави по много гаден начин. ама какво се учудвам, като знам че по тази телевизия имаше предаване "сигнално жълто", като знам по какъв начин навремето се оплюваше Йоан Костадинов и реално това навреди тогава на Васил Илиев, кандидата за кмет на СДС-то. и когато всичко свърши го отнесоха хора като Пренеров. сегашните мишки около Валери Симеонов също ще изгорят, когато свършат черната работа на Симеонов, ама сега си мислят че са велики. не може с такава злоба и с вечно оплюване и черногледство да се кара. това ли ни е патриотизма.
1.
И заглавието е измишльотина
15.10.2012 19:57:42
8
6
Текста е пълен с измишльотини. Цялата зала ще е с камери на общината. Всяка телевизия напълно безплатно ще може да взима сигнал от интернет страницата на Общинския съвет и бабите, за които толкова се притеснявате, пак ще могат да гледат по СКАТ сесиите. Т.е. който иска да гледа онлайн, който иска по телевизията.
Освен това за фоторепортерите няма никакви забрани - ще могат да снимат ако искат и по време на цялата сесия. :-)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите  Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Майка ми винаги е имала мнение за всяко едно нещо, което се случва около мен, обяви той 
Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори