×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

60-километров магистрален плаж


60-километров магистрален плаж
Така изглежда районът между Петолъчката и Карнобат
Тема в развитие
виж още
скрий
12 Август 2012, Неделя, 13:43 ч.

Стотици прекарват част от отпуската си някъде по пътищата между готовите магистрални участъци

Нова мода се налага сред българските туристи. Диктува я не друг, а неволята. Стотици хора прекарват голяма част от отпуската си в принудителен плаж някъде по пътищата между готовите магистрални отсечки.

Изпълнителят на участъка лот 4 от магистрала „Тракия“ обеща да го пусне предсрочно от 1 август. В последния ден на юли обаче министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обяви, че не харесва 3 километра от шосето и затова те ще бъдат преасфалтирани. Така пускът на отсечката се отложи за края на август – горе-долу по времето, когато традиционно сезонът по Черноморието приключва...

До „блестящата“ идея в разгара на лятото да се правят ремонти на пътя, по който пътува цяла България, „съобразителната“ министърка стигна след инспекция, която установи, че по трасето има несъответстващи нива – каквото и да значи това.

В резултат на капризите на асистентката в рязането на ленти на премира Борисов, невъздържаните хвалби и предсрочно хвърлените обещания на бившия пожарникар за тричасово пътуване до морския бряг, пълзенето с автомобил в тази посока това лято се превърна в истински ад. Блокирани в личните си возила  българи и чужди туристи се пържат до припадък с часове под жаркото слънце в най-натоварените участъци между Сливен и Карнобат. Задръстванията вече не са само през почивните дни, а по всяко време на денонощието, на седмицата и на месеца.

Колоната се разпъва на разстояние, достигащо цели 60 километра – от настоящия край на автомагистрала „Тракия" край ямболското село Хаджидимово безспирният „гердан“ от леки коли, камиони и всякакви други превозни средства се нанизва до Карнобат. И с часове никой не можа да помръдне от тази блокада или пък успяв да се премести няколко метра напред със скоростта на костенурка...

Далавера от тези задръствания реализират единствено кръчмите между Сливен и Карнобат, които буквално са окупирани от гладни и жадни хора, осъзнали жестоката истина, че скоро няма да видят морето и поне днес няма да пият бира на някое капанче край вълните. Хубавото е, че катастрофи няма. И нямаше как да има, просто защото никой не се движи!


Което не попречи през целия юли грижещите се за рейтинга на ГЕРБ проправителствени сутрешни блокове и информационни емисии, сайтове и печатни издания да продължат да хвърлят песъчинки в очите на доверчивия електорат, какви приказни магистрали строи премиерът.
Реалността обаче, дори и да не се мери с хронометър, показва, че въпреки километрите нови магистрални шосета, всъщност сега до морето се пътува дори по-бавно отпреди заради създаващия се хроничен хаос в участъците с все още недовършени отсечки от аутобана.

Наша читателка разказа, че 100-те километра от Сливен до Бургас е изминала с маршрутка, и то в ненатоварен часови пояс, за цели 3 часа, докато нормално разстоянието се изминава само за около 1 час и 20 мин. Така че в капаните на магистралните неволи попадат не само пътуващите от другия край на България, но и тези, които са от близките до морската община населени места – те със сигурност по-бързо ще стигнат пеша до черноморския бряг, отколкото да се възползват от „придобивките“, които ГЕРБ уж им „осигурява“.
/със съкращения, по коментара на Веселина НИКОЛОВА/


В категории: Опозиция , Политика


Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
13
Коментара по темата
13.
enmkyudeiq
30.08.2012 03:28:37
0
0
zbFHG4 , [url=http://nfpwgkajsvng.com/]nfpwgkajsvng[/url], [link=http://ukernffpokfd.com/]ukernffpokfd[/link], http://kwvrnzubutyi.com/
12.
hbciaxskmfs
29.08.2012 15:36:01
0
0
5AMFjm <a href="http://inidpnujtrax.com/">inidpnujtrax</a>
11.
wkynklz
27.08.2012 13:58:48
0
0
6zJXFq , [url=http://qrsxlojhgmea.com/]qrsxlojhgmea[/url], [link=http://yiqtvgvkzpnp.com/]yiqtvgvkzpnp[/link], http://qtsycdtyrvch.com/
10.
obdzlvppct
27.08.2012 07:38:11
0
0
QJ53lC <a href="http://zthuiurregtb.com/">zthuiurregtb</a>
9.
Ana
26.08.2012 19:31:36
0
0
Posts like this make the internet such a treasrue trove
8.
kiqqxeztm
26.08.2012 15:24:44
0
0
pr7vs1 <a href="http://jyfurdwlcjgf.com/">jyfurdwlcjgf</a>
7.
Miroslava
26.08.2012 03:26:21
0
0
Superbly illuminating data here, tahkns!
6.
spokoen
13.08.2012 18:13:48
2
1
''Така изглежда районът между Петолъчката и Карнобат '' DA AMA NE TOWA E MEJDU BS I SARAOWO DAJE CITROEN SE WIVDA W DYNOO
MNOGO STE ZLE JURNALISTI 2 ri KURS haha
5.
pragmatik
12.08.2012 21:16:56
2
4
до всички коментари по-долу:
в днешно време където и да е по света човек, обстоятелствата го принуждават да решава проблемите на момента. Само в България нещата се правят по старомодни феодсални/комунистически правила. Тая "дъщеря на свинята майка, дето е в парламента" вместо да пусне магистралата и да затвори едната посока в проблемния участък, за да могат хората все пак да пътуват в най-натоварения сезон, повтаря малоумните решения на Бриджит Бардо. Също съветват хората да слизат от магистралата ако може към сливен, че иначе през Зимница много коло се образували - ами аланкоолу, къде пускаш недовършен път без да си осигурил резервен такъв?!?! В събота се прибирам от Китен и малко след Приморско колона, която в последствие се оказва чак до Равадиново (представете си коло километра разстояние) - защо? - защото става катастрофа и 2 часа не се намира един влекач да разчисти пътя. Да не говорим на Приморско никакви катаджии да отклоняват движението по стария път. Както каза един колега на пътя "това е България" всеки се е пуснал по течението. Имаше един колаж във фейсбук, който гласеше: Мойсей - закона е всичко; Христос - любовта е всичко; Маркс - парите са всичко; българина - ебал съм му майката на всичко. няма какво повече да коментираме - ББ бил първия дето градял нещо!!! ама не е първия дето краде и то от там дето дори номенклатурчиците не са се сетили!!!
4.
бургазлия
12.08.2012 17:36:41
5
5
като толкова сте отворени в Бесове, Десант и Скат, защо не попитате сега тъпите еколози, които толкова много плакаха, за изсечените дървета по ул."цар Симеон 1", какво им е мнението за улицата в момента. защото и вие плюехте тогава по кмета и сте гузни сега. същото е в момента и в Царево, ама после като стане хубаво, пак ще си замълчите, вместо да си признаете, че е станало по-хубаво. смешни сте, защото вместо да помагате, вие само се чудите как да оплювате.
3.
бургазлия
12.08.2012 17:29:24
7
7
много сте смешни скатаджийте обаче. вместо да погледнете реално, че Б.Б. е първия премиер след 10-ти ноември 1989, който създава нещо в тази държава, вие само се чудите за какво да го оплювате. ако бяха пуснали магистралата преди да е направена както трябва, щяхте да го оплювате, че са си оставили ръцете. сега го плюете, че се бавили. ами питайте тройната калиция и сините защо нищо не са направили толкова години.
2.
Oа го начукам на №1
12.08.2012 15:45:23
4
4
Ей герберас смотан,Бойко да ти го начука на тебе.
1.
Opoziciq na opoziciqta :D
12.08.2012 14:57:55
8
4
Големи сте смешници ЧЕСТНО :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори