×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Отбелязваме Деня на бащата
  • Великобритания призова жителите: Запасете се със стоки от първа необходимост
  • 3,7 по Рихтер разлюля Южна Италия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

12-годишна гангстерска война в Ирландия приключи в Бургас?


12-годишна гангстерска война в Ирландия приключи в Бургас?
Бащата на Колъпи /вторият отляво надясно/ има апартамент в с. Тънково в комплекс Sunny Day. Винсент бил отседнал при него. Лицата са затъмнени, тъй като роднините на Винсент не пожелаха да бъдат показвани
29 Май 2012, Вторник, 11:02 ч.
Източник: Блиц

С ареста на двамата братя Винсънт и Джонатан Колъпи, извършен в края на април в Слънчев бряг, бе окончателно разбита една от най-страховитите престъпни фамилии в Ирландия, а по всяка вероятност бе сложен и край на започналата през 2000г. гангстерска война между два от най-влиятелните мафиотски кланове в страната на детелините.

Гангстерът Винсънт Колъпи, издирван от ирландските власти заради отправени заплахи за убийство на бивш член на неговата банда, попада в полезрението на българските служби и Европол след като неблагоразумно и самонадеяно отбелзява в професионалната мрежа Линкдин местоположението си и публикува във Фейсбук семейни снимки, направени в Слънчев бряг.

Съперничество между Кийн-Колъпи от една страна и Маккарти-Дъндънс от друга ескалира в кървава баня след ноември 2000 г. когато Браян, един от братята Колъпи, и тогавашния бос на фамилията Кийрън Кийн убиват при меле в нощен бар Еди Раян, член на конкурентната престъпна организация. Клановете започват да се изтребват един друг, а братът на Винсънт поема контрола над тяхната структура след като Кийн е заловен от съперниците им, жестоко измъчван и накрая убит. Оуен Трийси, друг член на фамилията Колъпи, заловен от противниците заедно с Кийрън, оцелява по чудо след като е наръган 17 пъти.

Двете страни дават общо над 20 жертви в избухналата гангстерска война, която печели на родното им петдесетхилядно градче Лимърик прозвището “столицата на ирландската престъпност”.

Прекият сблъсък бил неизбежен, твърдят от Гардай, тъй като двете фамилии се съревновават от десетилетия за контрола на контрабандния внос и разпределението на огромни количества наркотични вещества, предимно кокаин и хероин, на стойност около 50 милиона евро годишно.

През 80-те години на миналия век Маккарти-Дъндънс взема превес над другите мафиотски групировки в града, като успяват да наложат контрол над пазара на дрога в югоизточната част на страната. Престъпният синдикат на братята Колъпи и на братята Кийн отправя предизвикателство към тяхната лидерство, но убийствата и последвалата намеса на ирландската полиция омаломощава и двете страни.

Браян, настоящият бос на бандата Кийн-Колъпи, е осъден през февруари 2011г. от ирландски съд и излежава 8 години в местния затвор заради опита да изнуди за пари и сплаши Уили Морън, бивш член на бандата. Морън преминава от другата страна на барикадата и става защитен свидетел. Винсънт в момента очаква решението на българския съд за екстрадицията си в Ирландия по същите обвинение.

Лиъм Кийн, брат на Кийрън, в момента излежава десетгодишна присъда за незаконно притежание и търговия с оръжие. Джоузеф, другият от братята Кийн, е осъден преди 3 години на шест години затвор след като под влияние на солидни количества алкохол и кокаин пребива до смърт невинен младеж, обърквайки го с член на бандата Маккарти-Дъндънс.

Филип, петият от братята Колъпи, загива нелепо по време на стрелково обучение на младите попълнения в бандата, като сам си пръсва мозъка през март 2009 г. Ужасените невръстни гангстери побягнали на улицата, където ги спрял полицейски патрул. За да докажат невинноста си за смъртта на Фил те показали на властите видеозапис на инцидента. Оказало се, че гангстерите документирали с камера своите паравоенни занимания.

„Братя Колъпи бяха известни с това, че вместо сметана или захар слагаха кокаин в кафето си”, твърди пред ирландската преса неназован по разбираеми причини техен съгражданин от Лимърик, който посещавал често техния пъб с полушеговитото име “Грозното пате”.

Зад веселяшката фасада на заведението обаче се криело много насилие и дрога. Между дрогираните гангстери, каквито всъщност били всъщност мнозинството редовни посетители, често възниквали пререкания, които неведнъж завършвали с кървави сблъсъци. При едно от мелетата един от участниците приключил схватката с прерязано гърло, което дало достатъчен повод на властите да затворят пивницата, с което лишили фамилията Колъпи от изключително удобен и ефикасен инструмент за ежедневното препиране на мръсните пари на фамилията.

Източници от ирландската полиция твърдят, че преди да бъде разбита структурата им братята Колъпи са внасяли в островната държава кокаин и хероин от Испания, както и оръжия (включително картечници и гранатомети) от Чехия и България.

След задържането на Винсънт и Джонатан в България единствено най-големия брат Реймънд е на свобода, като за последно е бил заснет на черноморското ни крайбрежие. Ирландските власти смятат, че той едва ли ще бъде способен почти сам да изправи на крака фамилията, след като повечето й членове са вече или мъртви, или зад решетките.

В категории: Крими


0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си 5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си „Добре съм“ - тази една фраза може да убие всяка връзка Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Стрелец, управляван от Юпитер, е знакът на авантюриста. Те винаги търсят нови преживявания и обичат да изследват света Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Всеки трябва да я пробва Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Той е много богат на фибри Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Тук няма да ви пуснат, ако сте от нежния пол Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Майка му ги дарила на родния му Левски, но там не знаят какво да ги правят Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Туристите дават по 200 лв. на час за плътски ласки Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Той бе на посещение на остров Света Анастасия днес, за да се включи в акция по почистване на морското дъно Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Ето я тайната рецепта Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма В момента има обяви за стругари и фрезисти с по 4-5 хиляди лв. заплата, но такива кадри се намират трудно
70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора 70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора Момичето разказало на полицията за годините сексуално насилие, когато се преместило от Нова Зеландия в Австралия Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Горещини морят туристите, които не могат да разгледат града заради липсата на транспорт Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Инцидентът е станал в Копенхаген с неясни мотиви Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Не е ясно дали предполагаемият заговор е свързан с войната в Украйна 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция Подготовката за изборите е протекла без трудности, заяви генералният ни консул Васил Вълчев Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Това стана на събитието по случай 80-ата годишнината от десанта в Нормандия Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори