×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Кола се преобърна в Шуменско, шофьорката – с 1,91 промила и положителен тест за метамфетамин
  • Митничари откриха контрабандно злато за над 80 бона на "Лесово"
  • Росен Желязков се отказва от европарламента
  • 15-годишно момиче се удави след падане в напоителен канал
  • Vivacom тества първи в България най-новата мобилна технология 5.5G
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Общински съветник вкара багери в държавна земя до морето край Несебър


Общински съветник вкара багери в държавна земя до морето край Несебър
Според статия, публикувана на сайта на НСА, зад новия строеж стои общинският съветник от ПК "Тракия" Георги Георгиев
20 Март 2012, Вторник, 11:16 ч.
Автор: Бесове.бг

Скандалът с базата на НСА “Олимпийски надежди” тук продължава

Споровете със стопанисването на земята, върху която е спорната база на НСА „Олимпийски надежди“ в Несебър, продължават и през 2012-та година. Парцелът до морето е стопанисван от академията от 74-та година насам, но делата и скандалите не спират от 2008-ма година.  Апетитите този път са към 6 дка земи, от които 2,2 дка попадат в границите на учебната база на НСА, актувана като публична държавна собственост и предоставена от държавата на висшето ни училище за изпълнение на образователни и спортни дейности.

Още в ранното утро на 15 март земекопни машини нахлуват на теренът до морето и започват работа. Интересна подробност е, че зад напъните за разчистване и застрояване на терена стои името на общинския съветник от политически клуб „Тракия“ Георги Георгиев, се твърди в статия, публикувана на сайта на НСА. Според управата на учебното заведение предприемчивият общинар откупува правото на строеж от Агатоника Николова, снабдява се със строителни книжа и без да се съобразява с факта, че за същия имот от 3 години тече следствена процедура в Бургаска областна прокуратура, забива колчетата директно върху морския бряг. Това съвсем не е първият случай на безпардонно самоуправство на територията на учебния комплекс. През март 2010 г. оградата на базата бе щурмувана на два пъти от строителни бригади и машини, ескортирани от частна охранителна фирма.

 

Багерите са успели да прокопаят път към плажната ивица.

Припочняме, че случаят нашумя и около ареста на бившия председател на Бургаския административен съд Атанас Вълков, който бе задържан при опит да продаде 12 дка в същия район. Случаят провокира студентски протести в София, организирани от Националното представителство на студентските съвети в България. Ескалиралото напрежение доведе до иницииране на национална подписка за спасяване територията на базата, която събра над 26 хиляди подписа и бе внесена в Парламента с предложения за законови промени, които да защитят статута на публичната държавна собственост. Последното заседание във връзка с работата на междуведомствената група се проведе на 14 март – ден преди поредната строителна бригада да щурмува територията на базата и да посегне за пореден път на последното зелено кътче от Несебърския бряг, ползвано от студенти.

Колчета са забити в самия пясък на брега на морето

Багерите са успели да прокопаят път към плажната ивица. Изкопите прекъсват единствения път на студентите към водата. Тук подготовка провеждат студентите по плуване, гребане, кану-каяк, водни ски, ветроходство и водно спасяване.

Сигнал до МВР и прокуратура е прекъснал работата на машините, влезли зад огражденията на НСА, които обаче са разрушили част от електро-преносната мрежа и са изсекли дърветата в имота. Прокопаният терен вече представлява реална свлачищна зона и опасност за съседен хотел, чийто собственик също с близо декар е навлязъл в територията на НСА.  От НСА уточняват, че са готови за нови протести и жива верига от студенти, каквито имаше през 2008, 2009, 2010 и миналата година. По случая предстои  ново дело във Върховен административен съд.


В категории: Несебър


Флагман.БГ 10 неща, които карат мъжете да се влюбят 10 неща, които карат мъжете да се влюбят 12/06/2024, Сряда 22:00 0
12
Коментара по темата
12.
4i4o SKRU4
05.04.2012 14:11:03
0
0
ЕТО ГИ НОВИТЕ КЛИЕНТИ на СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯТ СЪД в СОФИЯ. ЖАЛБА от ТРИМА "СОБСТВЕНИЦИ на МОРСКАТА ИВИЦА" и ВЪРНАТИ ИМ ЗЕМИ от ЙОРДАН САЧАНОВ , и ЗАПОВЕД ДА ЗАГРАБЯТ ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ от ОБЩИНСКИ КМЕТ.
КАКВА ПО-ХУБАВА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, от ТАЗИ на ИЗХИТРИЛИЯТ СЕ и ДРУЖКА КМЕТ !!!

ХАЙДЕ, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СИ ДЕЛКАТЕ МОРСКИЯТ ПЛАЖ И ПАРЦЕЛИ .... ДА ВИ ВИДИМ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯТ СЪД и ПАНДЕЛА. ЯВНО, ТОВА ЩЕ Е НАЧИНА, ДА СЕ ИЗЧИСТИ НЕСЕБЪР ОТ ВАШАТА ШАЙКА .... БЕЗ ДА СЕ ТРОШАТ МИЛИОНИ ЗА "ЧЕСТНИ" ИЗБОРИ. С МАЛКО СРЕДСТВА и С ЕВРОПЕЙСКИ ПРАКТИКИ ЗА НАЗИДАНИЕ НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ КАТО ВАС.
11.
Никой
26.03.2012 20:02:18
1
0
Много е лесно да седиш отстрани и да плюеш, който смята, че може повече и знае повече, нека седне на горещите столове дето оплювате и свършете работата така, както смятате че трябва. Но без оправдания след това
10.
AL PETROF
25.03.2012 20:27:50
1
2
Забравихте и няколко симпатични дами от НЕЗАКОННОТО СТРОИТЕЛСТВО да споменете ! Или най-добре ще е ДА ЗВЪННЕТЕ на мобилен - 0893 505199 и да се осведомите, КАК СЕ ПОКРИВАТ неЗАКОННИТЕ ЗНАКОВИ СТРОИТЕЛСТВА и ЗАГРАБЕНИ ТЕРЕНИ.
И нека знаят и помнят всички, че на това крадене идва видовден и свършват или в затвора или в гробищата. Недосегаемите щастливци , ги настига съдбата на ШКАФА от Наглите 2, 3, 4, 5 ......
9.
nesebarlia
22.03.2012 15:41:01
0
1
A kade propusnahte v spisaka Paskal shefa na danachnoto v Nesebar pri nego lapanicata e na mnogo visoko nivo samo vizte kakva kashta vdigna, a da ne govorim infantilnata mu zenica kak harchi trudno izkaranite mu pari s leka raka za kup bezsmisleni skaparski pridobivki. P.p. propusnah da otbeleza i novite im koli i djipove koito si kupiha s darjavnata zaplata.
8.
Видовден
21.03.2012 09:14:50
3
12
Едни и същи крадат в този град - кмета, Пицата, Братя Диневи. От общината - Стойко дебелия, Лападжиев, арх. Пинков , Клара Каравасилева, Виктор Борисов, инфантилния счетоводител Георги Маринов (сдоби се с джип, апартамент и къща за много кратко време), Галя Бабева, секретарката на кмета ит.н. Всички дребни риби няма да ги споменавам. Целия антураж на кмета краде като за световно. Докога ще търпим това източване на общината?
Има Видовден, надявам се скоро това да свърши. Пък и господ гледа отгоре - крадените пари не са донесли щастие на никой. Господ вижда всичко.
7.
Видовден
21.03.2012 09:14:49
8
13
Едни и същи крадат в този град - кмета, Пицата, Братя Диневи. От общината - Стойко дебелия, Лападжиев, арх. Пинков , Клара Каравасилева, Виктор Борисов, инфантилния счетоводител Георги Маринов (сдоби се с джип, апартамент и къща за много кратко време), Галя Бабева, секретарката на кмета ит.н. Всички дребни риби няма да ги споменавам. Целия антураж на кмета краде като за световно. Докога ще търпим това източване на общината?
Има Видовден, надявам се скоро това да свърши. Пък и господ гледа отгоре - крадените пари не са донесли щастие на никой. Господ вижда всичко.
6.
Пешо
20.03.2012 19:05:35
2
10
Едни и същи крадат в тоя град !!!
5.
Ultras
20.03.2012 15:01:11
0
2
Бесовете нищо не пропускат случайно,Николайчо Димитров сигурно е напълнил и тяхната гушка.
4.
n.s
20.03.2012 14:02:57
0
2
mnogo interesno a batkovi dinko picapa kade e v tazi cialata dalavera neveroiatno e toi da lipsva ot tazi shema ne6to besovete spestiavat ot istenata
3.
n.s
20.03.2012 14:02:55
1
1
mnogo interesno a batkovi dinko picapa kade e v tazi cialata dalavera neveroiatno e toi da lipsva ot tazi shema ne6to besovete spestiavat ot istenata
2.
Конилингус
20.03.2012 13:22:22
5
7
Бесовете, алооо,що си натистате парцалите и не го подкарате Николай димитров - сервитьорчето,ми той е най-навътре в далаверата с земите на НСА. Нещо май май го вардите,а? Хитрия да не е сам,я го вижте николай димитров - питайте го за повечко неща?
1.
um
20.03.2012 12:19:49
3
25
Пропуснали сте да отбележите, че Георги Георгиев, по-известен в Несебър като Гошо Хитрия, е пръв приятел на кмета Н. Димитров и с негово съдействие прави всичко това. За тези самоуправни действия Гошо Хитрия трябва да лежи в затвора, ако имахме държава. В сагата за базата на НСА много хора са извършили престъпления - бившия кмет Н. Трифонов, настоящия кмет, прокурори, съдии, облажили се с имоти там, архитекти, фалшиви "собственици" на имоти там, придобили ги с фалшиви документи, издадени от Общината и поземлената комисия. Много хора трябва да лежат в затвора. Ако имаше политическа воля да се разплете цялата игра. Няма да се учудя, ако някой настоящ политик е взел имоти там.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
10 неща, които карат мъжете да се влюбят 10 неща, които карат мъжете да се влюбят Ако той ви е накарал да се чувствате добре в определена ситуация или по принцип, не забравяйте да му споделите Възродиха идеята за контрол върху графити изкуството в Бургас, този път идва от управляващите Възродиха идеята за контрол върху графити изкуството в Бургас, този път идва от управляващите Крачка напред ли сме най-после да имаме фестивал на уличното изкуство? За какво мъжете най-често лъжат, ето 5 неща За какво мъжете най-често лъжат, ето 5 неща Те крият истината, за да прикрият несигурността си Цончо Ганев ощастливи Звезделина Каравелова Цончо Ганев ощастливи Звезделина Каравелова Активистката на „Възраждане“ от Несебър ще стане депутат Това са най-големите бебета сред зодиите Това са най-големите бебета сред зодиите Четири зодиакални знака се отличават с инфантилността си Новите евродепутати не са това, което очаквахте Новите евродепутати не са това, което очаквахте Доста от новите избраници не проведоха типична предизборна кампания, а се фокусираха върху социалните мрежи Рецепта за свинско в гювечета Рецепта за свинско в гювечета Бързо и вкусно ястие ДПС със спад на гласовете от Турция ДПС със спад на гласовете от Турция Само че процентният дял на ДПС от гласовете в Турция остава почти същият Всички ги обичаме, но знаете ли от какво са направени рулцата от раци Всички ги обичаме, но знаете ли от какво са направени рулцата от раци Рулцата от раци понякога изобщо не съдържат рибен продукт Сливналии продават уникално тунинговано BMW M6 за $460 хил. Сливналии продават уникално тунинговано BMW M6 за $460 хил. Проектът се нарича "Цитрин" и е дело на Тодор Начев и Пламен Банов
Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет В бурята попаднал полет на австрийските авиолинии от Испания до Австрия Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Единствено Русия се въздържа, но не използва правото си на вето Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори