×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокурор и шеф на затвор проспали бягство на убиец в Германия


Прокурор и шеф на затвор проспали бягство на убиец в Германия
Според окръжните и апелативни съдии, вина за воаяжа на касапина Тенчо зад граница имали прокурор Кремена Стефанова и Деян Костов – шеф на затвора
28 Февруари 2012, Вторник, 18:52 ч.
Автор: Бесове.бг, снимка: Бесове бг

Наркодилърът Тенчо Иванов, който закла конкурент през 2009 г., и получи 19 години затвор бе издирван от Европол и нашето МВР, съдът смята, че е без вина

Няма виновен бургаски съдия за бягството на убиеца Тенчо Желязков Иванов в Германия. Наркодилърът, който наръга през септември 2009 г. друг шанаджия в Китен и го уби, се измъкна под носа на правораздавателните ни органи, използвайки недоглеждане от страна на магистратурата, тъй като в хода на делото е излежавал наказание за кражба в Бургаския затвор.

Случаят с избягалия престъпник стана особено актуален, след като се разбра, че МВР и Европол са потрошили десетки хиляди евро да открият нашенеца онзи ден в Касъл и да го приберат там зад решетките. Екстрадацията му се подготвя до месец. Той ще бъде върнат след година издирвателни мерки обратно в Бургас, за да изтърпи и влязлата в сила присъда от 19 години за заколването на 26-годишния Елиян Колев от Стара Загора. Близките на мъртвия дилър искат 200 хиляди лева кръвнина от убиеца, но досега той бе в неизвестност. Неизвестен бе и виновникът за гафа на магистратурата.
Бесове.бг хвърли логично вината за недоглеждането, пратило на задграничен воаяж Тенчо върху правораздавателните органи, търсейки като некадърен съдия – от Окръжния съд или от Апелативния, където присъдата е била потвърдена и понеже не е обжалвана, е влязла в сила.

Ето и истината, според ръководствата на Окръжния съд и на Апелативния съд, които днес изпратиха свои становища до Бесове.бг:
В Апелативния съд председател на състава и докладчик е бил съдия Яни Бахчеванов. Делото идва при него с присъда от Окръжния съд под №673НХОД/2010 на датата 24 март 2011 г. По ирония на съдбата на същата дата Тенчо излиза от затвора, защото е излежал наказанието за кражбата и на другия ден още духва зад граница. Бахчеванов обаче няма как да знае това. Той насрочва заседанията за датите 30 май 2011 г. и 13 юни 2011 г. Делото в Апелативния съд се води без подсъдимия, представлява го служебен защитник, тъй като междувременно, по данни от папката с делото, Тенчо е издирван многократно от охраната на Съдебната власт на домашния му адрес в жк „Меден рудник“, ул.“Ален мак“ №2, но без резултат. Няма кой да обжалва присъдата му и на 3 ноември 2011 г. тя влиза в сила.
Съдия Бахчеванов твърди, че при него делото е дошло с мярка за неотклонение „подписка“, която е била потвърдена по време на процеса преди това в Окръжния съд. Причината – убиецът вече е изтърпявал присъдата за кражба по друго дело в Бургаския затвор и са го водили винаги с белезници.
„Гледали сме делото срещу Тенчо Иванов задочно, направихме всичко възможно да го открием, но не успяхме, при мен няма пропуски“, казва апелативният съдия Яни Бахчеванов.
През юни 2011 г. Тенчо е обявен за общодържавно издирване, за да бъде вкаран за 19 години зад решетките.

Ние, от Бесове.бг., продължихме с търсенето на истината и се прехвърлихме в Окръжния съд, за да разберем кой е водил делото за убийството срещу 34-годишния бургазлия Тенчо Иванов на първа инстанция. Това е бил съдебен състав, председателстван от съдия Петя Георгиева. Ръководството на Окръжния съд, заради нашата публикация, е разгледало днес внимателно хода на това дело и счита, че съдия Георгиева съвестно е водила съдебното разследване, както е следила и за спазването на наложената мярка за неотклонение, с която делото пристига при нея. Това е мнението и на председателя на Окръжния съд Боряна Димитрова. Не се е налагало да се променя мярката от „подписка“ в по-строгата „задържане под стража“, защото никой не е поискал това, а на всички участници в процеса е било известно, че подсъдимият е на топло в затвора.

 Задължението да проследи кога изтича присъдата за кражбата било на прокурора по делото за убийството Кремена Стефанова. Тя, както и началникът на затвора Деян Костов трябвало да внимават кога наближава да изтече старата присъда за кражбата, по която Тенчо търкал наровете около седем месеца през 2010 г. А такава информация се дава на съда чрез служебна бележка от затвора, която трябва да бъде представена от прокуратурата пред съда , категорични са окръжните магистрати.
Най-вероятно става въпрос за техническа грешка или пропуск, защото от затвора липсва такава бележка, приложена към делото.

Тенчо бе заловен на 14 февруари т.г. в Касъл да празнува Свети Валентин с български проститутки. Той е известен в ъндърграунда като наркопласьор от ниските нива, с множество кражби и грабежи. Той коли с мачете Елиян от Стара Загора при зрелищен побой в Китен в разгара на сезона 2009 г., за да го накаже, че дръзнал да продава дрога самосиндикално.
Бесове.бг ще публикува мнението и на прокурор Стефанова, както и на шефа на затвора Деян Костов, ако смятат, че се чувстват засегнати. Целта ни е да се знае кой е отговорен за трошенето на пари на данъкоплатците в диренето на избягали зад граница престъпници, поради нечие недоглеждане, тъй като тук в никакъв случай не става въпрос за вземане на подкуп.

В категории: Темида


6
Коментара по темата
6.
Жоро
05.04.2012 18:35:22
0
0
Прокурор Кремена Стефанова "проспива" доста други деяния на обвинени и точно тази й способност я изтласка към апелативна прокуратура! Жалко, че прокурорите и съдиите имат имунитет!
5.
NADZIRATELQ
29.02.2012 22:38:41
0
3
TOQ DONOSNIK I LIZA4-KPSTOV,ZAEDNO S DARTATA MARQ VALEVA,NAVREMETO PRODANOV TRQBVA6E DA GI RAZKARA,I TOVA MU BE6E GRE6KATA.PALNI NE6TASTNICI I TOI,I VALEVA I RAZNI MANOL4OVCI,TOQ PAK OLIGOFREN,NEZNAM OT TOLKOVA PATI,NAI NAKRAQ VZE LI PSIHOTO???
4.
otgovor na 2
29.02.2012 17:02:50
1
4
ALO<BLUSTITELQ,TI NA KOSTOV-KAPUTA,LIMONKA LI SI,ILI OT LIZA4ITE OKOLO NEGO,A?
3.
Rasist
29.02.2012 14:51:41
1
3
Свинята Диян Костов трябва да бъде съден бут и ебан. тоя помияр е навредил на много хора. мръсна гадна коумпирана измет!!!
2.
блюстител
29.02.2012 09:01:31
7
1
предния коментар не трябва ли да се изтрие като съдържащ обидни квалификации и нецензурни думи?
1.
nqkoi si
28.02.2012 21:54:23
2
5
EI DEQNE,TAP PEDAL<PALEN SMOTANQK SI O6TE DOKATO BE6E UMRQLA STAR6INKA>KAPUT S KAPUTA TI SMA4KAN>
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази Ергенка закопа Алек: Той дори не може да се целува Тази Ергенка закопа Алек: Той дори не може да се целува Този човек ми е направил услуга – на мен и на Надежда, казва Маги Томова "Здравейте, мога ли да поговоря с вас за секунда?": Нова измама се шири в приложението WhatsApp "Здравейте, мога ли да поговоря с вас за секунда?": Нова измама се шири в приложението WhatsApp Всичко започва с предложение за лесни доходи и почти никакви усилия. Регламентът е да харесате няколко YouTube видеоклипа, като срещу всеки лайк ще получите пари по сметката си Монтират близо 200 нови осветителни стълба в Морската градина Монтират близо 200 нови осветителни стълба в Морската градина Новите  светителни тела са изработени от антикорозионен епоксиден материал Немската въстана срещу приличното облекло, искат гъси гащи, анцузи и потници Немската въстана срещу приличното облекло, искат гъси гащи, анцузи и потници Явно подранилото лято ускори желанието им за свободна изява, отколкото за сериозен учебен процес Синът на карнобатския милионер Миньо Стайков в афера със снахата на Лъчо Терориста? Синът на карнобатския милионер Миньо Стайков в афера със снахата на Лъчо Терориста? Започва Националният семинар по полицейска лична защита и самоотбрана за полицаи и военнослужещи в Бургас Започва Националният семинар по полицейска лична защита и самоотбрана за полицаи и военнослужещи в Бургас Семинарът ще се проведе на 15 юни Ергенът Алек си хареса дъщерята на Глория? Ергенът Алек си хареса дъщерята на Глория? Двамата гостуваха в подкаст, където стана ясно, че много си подхождат, дори зодиакално Гласуваме и с изтекла лична карта, но с бележка от МВР Гласуваме и с изтекла лична карта, но с бележка от МВР 480 000 българи са в “забранителния списък” за европейските избори Ето кои зодии могат да се разведат с половника си още при появата на първите проблеми Ето кои зодии могат да се разведат с половника си още при появата на първите проблеми Водолеите ценят свободата и не обичат да се чувстват ограничени 3000 лева средна заплата в България от 2027 година, прогнозира КНСБ 3000 лева средна заплата в България от 2027 година, прогнозира КНСБ Минималното възнаграждение да бъде 1500 лева
Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори