×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Потоп в Царево, Созопол остана без плаж


Потоп в Царево, Созопол остана без плаж
Морето е в стихията си - в Царево помита лодки, мрежи, потроши цялата инфраструктура на пристанището. "Страшно е!", алармират местни жители
Тема в развитие
виж още
скрий
08 Февруари 2012, Сряда, 12:57 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка GlobusNews, видео Интернет

„Страшно е, лодки са безследно изчезнали, вълните потопиха кораб, целият плац е рухнал”, алармират местните хора в най-южната морска община

Морето отнесе изцяло пристанището в Царево, сигнализираха тревожно местни жители (вижте видеото). Бурните вълни отнесоха четири лодки, стар  кораб е разцепен на две и потъна. Вълноломът е залят, асфалтът и оградата на порта са рухнали във водата. Десетки местни жители се опитват да спасят лодки, мрежи, крайбрежни заведения и вече часове наред се борят със стихията. Камъни, пометени от морето буквално сриват навеси, прегради и всичко по пътя си.
„Страшно е, скали се разбиват пред очите ни, морето влачи като перца тежки мрежи”, каза шефът на Общинския съвет в Царево Даниел Скулиев, който през целия ден днес е заедно с местните хора на пристанището. Според него щетите са огромни, цялата инфраструктура е унищожена. „Надяваме се морето да се успокои, за момента всички рибари се борим каквото може да бъде спасено”, добави Скулиев.

 
Това са останките от плажа в Созопол, ивицата я няма

Водната стихия остави без плаж друг морски град – Созопол. Централната ивица е напълно изчезнала. Заведенията край брега са отнесени.

Същото е положението и в Приморско. Постройките на северния плаж за погълнати от водата.

Продължава бедствието в Поморие.




В категории: Созопол , Царево


20
Коментара по темата
20.
До Простоватичък
11.02.2012 10:00:59
0
18
инж. Мона Лиза назначи едно момче ахтополче да се грижи за онлаин общината ни, сиромах сигурно няма да има какво да яде.
19.
гражданка от Царево
10.02.2012 09:06:36
12
6
Стига сте инжиринясвали Георги Лапчев,той е инжинер ако си работеше в горското,а тук е кмет,инж.кмет няма.Стига ни предният инжинерин феодал.Омръзна ми от царевски путкопоклоничества,и натягащи се гъзолизачи !!!
18.
Простоватичък
09.02.2012 20:48:54
2
22
Вижте сега общината как отрази събитието в страницата си: "Огромни вълни заливат пристанище Царево. Вълните прехвърлят вълнолома. Има разрушени лодки." - Колко прости изречения, а можеше да минат с едно! Накъсаната мисъл изобщо няма да я обсъждам.

"Кметът на града и екипи на отговорните институции са на място. В тази връзка се свика заседание на общинския кризисен щаб, по време на което ще бъдат взети решения за справяне с кризата." В коя връзка? Във връзка с вълните, с лодките или с това, че кметът е на пристанището? С коя криза? С финансовата или социалната?

"Обстановката на територията на Община Царево към момента е усложнена. Заради скъсан далекопровод от снощи без токозахранване са селата Изгрев, Кондолово, Кости, Бродилово, Българи и половин Лозенец. „EVN”работи по случая. Поет е ангажимент до края на деня аварията да бъде отстранена. Няма бедстващи жители. Кметовете на населените места дават информация за обстановката на всеки два часа, съгласно разпореждане на кмета на Община Царево инж.Георги Лапчев."Тококакво? Токозахранване? Да не би да имате предвид Електрозахранване? Токозахранване ново понятие в българския език ли е? И половин Лозенец? Половин кило Лозенец или половин метър Лозенец? Това как се измери?

"Пътищата са проходими във зимни условия. Екипи на пътно управление почистват и опесъчават, но обстановката е утежнена от силния вятър и продължаващия снеговалеж. Основните улици и кръстовища в града са напълно почистени и са проходими. Движението с вериги е задължитевлно. Няма затворени пътища на територията на общината." Във зимни? Нима? Не се ли пишеше с едно в? Да не би да имате впредвид при зимни? Движението с вериги е какво? какво? задължитевлно? Пак нов български език! Ха-ха-ха-ха!
17.
Урко & Винету
09.02.2012 18:00:55
0
17
чум бум хуй и в Царево не се различават нещата от цяла Бълхария, Президент син на Комсомолска секретарка и Партиен секретар, Премиер слуга на бай Тошо и крадлив дедо Цар. Цецка партийна секретарка да не ги зиброявам всички комунисти от партиайта на нереализираните комунисти Гроб, всички са си с партийните книжки от БКП в джоба.

Oтносно това което си писл/а, един управляваш трябав да вижда и търси решения на проблемите според мен. Ако не е подготвен и не може да решава проблемите и не прави нищо за да се избегнат тежките ситуации той не е за тя работа.
16.
чум бум хуй
09.02.2012 15:41:50
20
6
Странен плач, се чува от страна на опозицията.Плач достоен за моите сънародници от Северна Корея.Да обвинняваш кмета , че виновен за природните катаклизми влетели не само нашата страна , но и цяла Европа е наистина плач достоен за завиждане.Нима през мандатите на другите кметове ,нямаше потопи, бурни вълни и потопени кораби, нима предишния кмет не е виновен за сегашното състоятие на пристанището ,в което са хвърлени на вятъра милиони общински пари.Сигурно моите братя корейчета в Царево още сънуват кмета Слънце. През чийто мандат слънцето грееше 365 дни в годината и обгаряше душите им с златни целувки и стопляше джобовете им с зеленикави банкнтоти.И когато това слънце бе скрито от народното недоволство изразено на изборите започна великото Плачене и Хленчене. Но и затова мои братя корейчета май не ви бива. Трябва да плачете както се плаче там, при нас ,поне три пъти на ден и с надупвания и с приклякване.Дупеното и приклякването , вече се убедихме ,че ги умеете.Но ако не можете да плачете по корейски, елате ни на гости, ние ще Ви научим.
15.
besen
09.02.2012 10:15:25
0
25
"Нови пристанище и ясла за Сарафово през 2012

Община Бургас е разработила проект за модерно рибарско пристанище с рибна борса за квартал Сарафов",

Царевци какво още трябва да се случи за да почнете да работите по пристанището. Цялата власт днес е във вашата партия действате защото след година народа ще изрита партия Герб от всякъде и ще останете запомнени, като най-некадърното управление от Виденов на сам.

Изборите свършиха почвайте да работите.
14.
рибаря
09.02.2012 09:29:00
0
20
Тежко е положението в Царево Ахтопол Лозенец Синеморец!!!! Таково чудо не помнят и старите рибари! Горките управници и природата не ги иска!
13.
Валерия
09.02.2012 08:28:52
0
17
С ръка на сърце,искам да споделя факт,който явно щеше да бъде реялност и в защита на местните рибари,но преди 17 г.не мога точно да определя мисля че беше предложен специален проект за брегоокрепване и изграждане на специални акваториални съоръжения буни и подводни дамби за обезопасяване акваториалния район на гр. Царево.Парите бяха безвъзмездни по ОП САПАРД но бяха отхвърлени на обществено обсъждане на проекта.Гражданите насъскани от художника Досев гласуваха против реализацията на този проект,който беше подарък от държавата на гр. Царево.Да ни са честити от тук нататък природните бедствия,защото всичко каквото правим го правим за себеси и нашите деца.А що се отнася до кметския актив,мога да кажа гласувах за него но е много СЛАБ и без БЪДЕЩЕ !!!
12.
prof.
09.02.2012 07:14:27
13
3
Зна4и сега тъпите гербаджии са виновни така ли ?
А умния Петко Арнаудов и още по-умния Дачо Дачев ?
Питам аз...ако лодките бяха на големия кей,или пък пред сградата на пристанищната администрация,както преди,а не бяха принудени да се струпат на малкия кей на 2-3 метра от морето,щеше ли сега да има такива поражения въпреки природната стихия ?
Да времето е неконтролируемо,но когато си категоризирал един кей като пристнище с най висока степен на сигурност - поне помисли за възможните кризи на това пристанище...
11.
1
08.02.2012 22:12:37
2
10
НИКОЙ НЯМА ПРАВАО ДА ЗЛОРАДСТВА И ДА ПОЛИТИЗИРА НЕЩАТА.ТОВА Е ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ.НЕКА ДА ПОМОГНЕМ С КАКВОТО МОЖЕМ И ТОЛКОЗ.
10.
Провидението
08.02.2012 21:12:20
0
15
Ето това е отмъщението на природата за това,че застроихте плажовете, изсякохте горите, направихте бетонна пустош черноморието. Нека водната стихия заличи всичко. Човешката лакомията няма граници, но има възмездие.
9.
Провидението
08.02.2012 21:12:18
1
14
Ето това е отмъщението на природата за това,че застроихте плажовете, изсякохте горите, направихте бетонна пустош черноморието. Нека водната стихия заличи всичко. Човешката лакомията няма граници, но има възмездие.
8.
8d040
08.02.2012 20:53:10
3
17
Кухите гербаджии в Царево не били предвидили в бюджета един лев за пристанището (ако това там е въобще пристанище в сегашния му вид). Аз питам защо първо трябва да стане трагедията и чак тогава тъпите картуни да им проумеят, че има приоритети по които трябва денонощно да се работи. Или всичко е ок, щом си разпределиха за заплати, климатици, банкети и служебен бензин. Мона Лиза трябва да разбере, че изборите отдавна свършиха и е крайно време да почват да работят.
7.
yXoTo
08.02.2012 17:23:17
13
3
Комшо Кмета днес беше в центъра на събитията на пристанището и лично той нареди да се изместят лодките в загражденията
6.
комшия
08.02.2012 15:05:52
1
28
Хайде /г-н/ Лапчев,ни горски си ни морски,да видим какво ще направиш като млад кмет,и да не забравиш шалчето да сложиш !! Ще ми местиш празника от св.Дух на св.Николай в града ,къде си тръгнал бе КЕЛЕШ,дупе да ти е яко,че ще го отнасяш като куцо пиле домат ама кефнал !!
5.
крейзи
08.02.2012 14:34:27
12
12
Природата за преден път наказва.
Наказва цялата дръжава. В някои части на страната заради безхаберие се пукат язоривни стени, тук по морето пристанище от най-висок клас,поне на документи,с най-висока степен на сигурност и т.н. бе сринато като дървена колиба.
Дано се направят адекватните изводи.
Кой и как категоризира пристанищата,и може ли един кей - като царевския , който винаги е бил заливан да бъде наричан и оперделян като пристанище за пасажерски кораби . И можели в тая пуста Европа рибарските лодки да са записани като "кораби" .
г-н кмете,Лапчев,горко ти...големи щети ще има и в нашата община . Успех момче и горе главата !
4.
до 1
08.02.2012 14:28:07
0
10
Ей ся ши видите тена на Рейзи от Маями
3.
до 1
08.02.2012 14:28:01
0
11
Ей ся ши видите тена на Рейзи от Маями
2.
0e3a3
08.02.2012 13:33:54
0
12
Царевци стройте новото пристанище тикви!
1.
фен
08.02.2012 13:22:03
3
6
Нещо ми се вижда статията недовършена по отношение на Созопол. Не водната стихия е виновна, а кмета Рейзи. Борянче, много лабаво го даваш нещо, а.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден В народните вярвания обаче петъчният ден е натоварен с друга енергия Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Реката в село Делейна е излязла от коритото си, а в Плевен 400 болни и възрастни хора остават без храна, защото социалният патронаж е наводнен Защо Кирил Маричков влезе в болница Защо Кирил Маричков влезе в болница Любимецът на българските рокаджии вече е минал през всички необходими прегледи и е установено, че състоянието му не е чак толкова страшно Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Автомобилът му е толкова смачкан, че мъжът не можел да излезе през вратата, но пък успял да се измъкне през люка Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се врече във вярност на арабски благородник Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се врече във вярност на арабски благородник Овдовялата хашемитска принцеса е сключила тайно брак с първия братовчед на йорданския крал Абдула II - принц Гази бин Мохамед Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Отказва проба за наркотици "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите Един от участниците ще спечели пръстен с диамант Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тя бе напъдена от интригантското шоу Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир
Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори