×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо


Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо
Каква е ситуацията по пътищата и граничните пунктове към днешна дата?
20 Април 2024, Събота, 09:55 ч.
Автор: Флагман.бг

Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година

Всекидневно българската икономика търпи загуби, защото страната ни не беше приета в Шенген по земя. Каква е ситуацията по пътищата и граничните пунктове към днешна дата?

Според Александър Стамболийски, който е председател на Съюза на автомобилните работници, предложението камионите да преминават през границата ни за 60 секунди е повече в сферата на научната фантастика. Той казва, че към момента ситуацията на границата е точно обратната – километрични опашки от камиони чакат с часове да преминат.

„Изчисленията ни показват, че на година губим около 200 млн. евро. Тук не говорим само за поддръжка на камионите, а и разходите, които са над 70% за възнагражденията на шофьорите, които стоят на границата“, каза той.




7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
Що тъй уа
20.04.2024 12:43:31
5
2
Абе те пилците се броят на есен май, ще видим. Това е маршрута, по който върви Бг и никой не ни пита. Искам само да си спомняте ентусиазма си преди сюблимния момент на премахването на лева
6.
b
20.04.2024 12:11:01
0
11
Това може да мине само за някого, който никога не е излизал от България, нито има роднини, приятели и познати т.е забит в пещера. Давам само 2 примера от стотици такива - в Германия шоколад ритер е 70ц, в България е 3.30лв (това не са 18%) , сирене Филаделфия е 1 евро , в България е 4.30лв. В един камион може да съберете по 1 МИЛИОН бройки от изброените. Оскъпяването няма как да е повече от 5-10ст на артикул каквото ще да става, барабар със заплати на шофьори, винетки, тол такси и мита.
5.
1
20.04.2024 11:25:25
3
2
След като техният премиер спря помощта за Украйна, словаците копаят дълбоко, за да помогнат.

https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-68843542.amp

Кампания за групово финансиране в Словакия за закупуване на артилерийски снаряди за Украйна надхвърли целта си от 1 милион евро (£850 000), по-малко от 48 часа след стартирането й.
Кампанията е отговор на отказа на словашкия кабинет да се присъедини към инициативата на чешкото правителство за закупуване на стотици хиляди снаряди за украинските въоръжени сили.
„Трябва да изгоним Путин от Украйна. Трябва да го победим“, каза Ото Симко, оцелял от Холокоста и ветеран от Словашкото национално въстание срещу нацистите през 1944 г. На 99 години той помогна да се стартира кампанията за оспорване на политиката на правителството.
"Преживях Втората световна война. Бих се в нея. Мога да ви кажа, че нямаше смисъл да преговарям с Хитлер и няма смисъл да преговарям с Путин", каза Симко пред Би Би Си от Братислава.
Това беше случаен разговор на словашкия ветеран с журналист и философ, който доведе до идеята за групово финансиране на словашка помощ за Киев.

По същество това позволява на словаците да заобиколят популистко-националистическото правителство на Роберт Фицо, който дойде на власт през октомври, обещавайки да не изпраща „още един патрон муниции“ в Украйна.
Месеци наред украинските сили се борят да защитят своите фронтови линии от руското настъпление поради недостиг на снаряди, ракети и противовъздушна отбрана.
Но г-н Фицо категорично отказа да се присъедини към около 20 държави, които се включиха в чешката операция за снабдяване с големи количества артилерийски боеприпаси на световния оръжеен пазар.
Словашкият премиер казва, че политиката на Запада за въоръжаване на Украйна само удължава конфликта и вместо това Киев трябва да сложи оръжие и да търси мир с Москва.

Кампанията за групово финансиране предостави отдушник на онези словаци, които не са съгласни с него. До петък следобед повече от 32 000 души са дарили над 2 милиона евро от стартирането му във вторник следобед. Парите ще отидат директно за инициативата на чешкото правителство.
„Наистина сме приятно изненадани от огромната сила, която събуди“, каза Зузана Изсакова от инициативата „Мир за Украйна“, която управлява усилията съвместно с базирания в Чехия Дарителски фонд за Украйна.
„Това е знак за съпротивата на словашкото общество срещу правителството и външната политика на Роберт Фицо“, каза тя пред BBC.
Кампанията, която върви под мотото "Ако няма правителството - ние ще го направим", ще продължи и след като е постигнала целта си, каза тя.
Досега г-н Фицо не е коментирал публично кампанията. Въпреки това министърът на отбраната Роберт Калинак каза пред телевизионната станция Markiza, че Словакия е демокрация и хората са свободни да правят каквото искат.
Вместо това правителството му работи върху предоставянето на помощ на Киев като оборудване за разминиране, каза той.

Ото Симко каза, че не се е поколебал да инвестира в пенсията си, за да помогне за финансирането на това, което според него е битката на Украйна срещу тоталитаризма.
„Спомнете си [Невил] Чембърлейн. Идеята му, че предлагането на Хитлер на Судетите ще донесе мир – се оказа пълна илюзия“, каза той пред BBC.
„Нашето правителство прави абсолютно същото. Дайте му Донбас, докато има мир. Дайте му Крим, докато има мир. Това е пълна илюзия“, продължи той.
"Ако не победим Путин, той ще бъде заплаха. Не за двете или три години, които ми остават на тази Земя, а за моите внуци и правнуци, за Словакия и за целия свят"
4.
Ченген
20.04.2024 11:18:49
3
7
С Шенген 180% по-скъпо, без Шенген: 18% по-скъпо.... ама кой ще усвоява е по-важно ;)
3.
Мони
20.04.2024 11:17:24
5
5
Money money money money money money money... Направо да се чипираме за да е по-лесен достъпа до дигиталния долар, който най-сетне също трябва да приемем. Нямам деца и ми е през буя, искам сеир да гледам заради тъпи овчовци, които настояват да се наврем в каквито лайна ни продиктуват от сащ :D
2.
Vvv
20.04.2024 10:39:52
2
16
Пълни глупости. Ценоте са по-високи в бг заради спекулата на родните търговци. Как ще обяснят защо бг стоки са по-евтини на запад от колкото в България.
1.
kvk
20.04.2024 10:20:10
2
3
Вярвате ли си? Мисля, че без Шенген търговците печелят по-малко.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори