×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха?


19 Април 2024, Петък, 19:43 ч.
Автор: Флагман.бг

Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев

България и Съединените американски щати имат ползотворно сътрудничество в общите проекти от взаимен интерес, които ще допринесат за постигане на енергийната сигурност. Около това се обединиха министър-председателят Димитър Главчев и посланикът на САЩ у нас Кенет Мертен на среща в Министерския съвет, съобщи правителствената информационна служба.

"Подчертано бе взаимното задоволство от постигнатите резултати в сектор енергетика, особено в газовата диверсификация. Изтъкнато бе, че предприетите от България стъпки в тази посока са впечатляващи. Сътрудничеството между двете страни допринася за увеличаване на енергийната сигурност и диверсификация на източниците и маршрутите за доставки не само в нашата страна, но и в региона", се посочва в информацията за срещата. 

Премиерът Главчев изрази увереност, че партньорството със САЩ в ядрената енергетика също ще продължи. По време на разговора бе посочено, че проектът за изграждане на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е сред основните приоритети в работата на настоящето правителство. Той е от стратегическо значение както за енергийната сигурност на България и региона, така и за постигане на целите за декарбонизация. 

Сред обсъдените теми по време на срещата бе и напредъкът на проекта за разширение на подземното газово хранилище „Чирен“. Подчертано бе, че удвояването на капацитета за съхранение на природен газ е от стратегическо значение за енергийната сигурност, диверсификацията и развитието на газовия пазар в региона.

Вчера вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова и министърът на енергетиката Владимир Малинов също проведоха среща с посланика на Съединените американски щати Кенет Мертен.


В категории: Политика


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
12
Коментара по темата
12.
292
20.04.2024 13:02:44
0
1
На Пенaта, пардон Главчев, галя от посолството не му е забранила да каже какво са си говорили с посланика. Щото и да го направи, никой няма да го разбере какво казва.
11.
Fla$hka
20.04.2024 11:02:47
0
2
Главанака няма право да се занимава с такива неща . Служебното за това е служебно за да проведе избори и толкоз. Както се вижда обаче главанака се занимава и с продажба на изборите. А прокуратурата спи.
10.
Тиквун Кратунов Главчев
20.04.2024 09:44:17
0
3
Yes, sir!
As you wish…
9.
Кола
20.04.2024 09:42:00
0
1
Чудя се защо сега няма желание да останеш българин, като едно време под турско робство...може би защото сега робството е по-префинено и се нарича влияние и северноамерикански принципи
8.
бай Митко
20.04.2024 09:23:35
0
4
България с тези политици вече 34 години е толкова независима, че от нея нищо не зависи!
7.
Дедовия
20.04.2024 09:22:57
0
8
Да вземем да се пишем като Пуерто Рико "свободно присъединила се територия към САЩ" и да я закриваме тая държава! Вече даже не е интересно или скандално.
Месец и половина има служебното правителство да организира изборите и евентуално да реагира на нещо извънредно случващо се в държавата и ...точка.
6.
Аборигена
20.04.2024 09:04:44
1
6
Бивша България, в евро-атлантическото си настояще си е пълна и завършена КОЛОНИЯ!

А на местното, аборигенно население, изродените потомци на четници и хайдути, на въстаниците от Априлското въстание хич не им пука за Свободата и Независимостта.
Затова всички отново ще са за гъби на 09.06
5.
Кую
20.04.2024 08:46:40
0
8
Губернатора на територията е дал указания как Главочев да ни доразсипе.
4.
ми то
20.04.2024 00:52:50
0
12
Ганьо все хленчи и чака,някой да го оправи.....
Големия брат.....малкия братовчед....сульо...пульо...и филанкишията....
И ни ,,оправят,,......
ма все те са отзад.......
3.
докат ближат...
19.04.2024 23:30:31
0
9
Шъ съ опрайм, наиш ли кога?
2.
Стрина
19.04.2024 20:17:32
1
11
Ми те близнаци ма
1.
Бургазлията
19.04.2024 20:16:41
1
16
Списъкът Магнитски втора част кога ще бъде публикуван?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори