×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как се живее с пенсия 400 лв., политиците нямат ли срам, пита Янка Рупкина


11 Април 2024, Четвъртък, 14:14 ч.
Автор: Флагман.бг

Фолклорната легенда, която е пенсионер от 20 години, сподели, че е възмутена от политиците ни

„Пенсиите са крайно недостатъчни, а възрастните изнемогват! Добре, че е синът ми и персоналната награда, която получих, иначе щях да се чудя как да си платя наема, режийните и да си купя храна и лекарства с 400-те лева, които получавам“, заяви пред „Ретро“ Янка Рупкина, която се възстановява след операция.

Фолклорната легенда, която е пенсионер от 20 години, сподели, че е възмутена от политиците ни. По нейни думи единственото, което правят в Народното събрание, е да си прехвърлят топката и не мислят за народа си. На същото мнение е и актрисата Латинка Петрова, чиято пенсия е със 120 лв. по-висока.

„С 520 лв. е невъзможно да се живее в тези времена! Слава Богу, отгледах добри деца и те ми помагат, иначе не знам как щях да оцелея. Плащаш парното и телефона и парите са дотам. Пенсията стига само за режийните, а за храна и лекарства пари не остават. Ако не бяха децата, щях да мизерствам“, възмутена е Латинка.
Актрисата сподели, че не завижда на хората, принудени да се оправят само с тези средства.

„Възрастните мизерстват и гладуват. Купуват си месо веднъж в седмицата, а зеленчуци само по празниците. Това е причината болниците да са пълни и народът да боледува. Ние нямаме пари да се храним качествено, а като сложим и цената на лекарствата, става още по-страшно. Поставят ни пред дилема лекарства или храна, а тези с най-ниската пенсия нямат пари нито за едното, нито за другото“, ядосва се Петрова.

Пред „Ретро“ Антон Радичев разказа, че откакто се е пенсионирал преди 14 години, животът му се е променил.

„След увеличението пенсията ми стана 900 лв. Не е от най-ниските, но в днешно време тези пари за нищо не стигат. Разходите ми са много по-големи от това, което получавам, но се старая да се оправям някак. Икономисвам, като започнах да си готвя вкъщи и да следя промоциите“, разказа Радичев.

Янка Рупкина смята, че единствени виновници за мизерстването на пенсионерите са политиците.

„Само да се излекувам, ще си сложа костюма и ще отида в Министерския съвет да им кажа няколко думи, пък дано се засрамят“, закани се певицата и допълни:

„Цял живот тичам да работя в чужбина да представям България – красива страна с работлив народ, а политиците гледат само джоба си. Възмутена съм, никаква работа не вършат. Грях да им е на душата! Мъка ми е, като вляза в магазин и гледам как бабичките вземат един банан, гледат го, а после го оставят. На мен ми става жал и отделям пари да им купя нещо да хапнат“, каза прочутата изпълнителка.

Латинка Петрова смята, че депутатите са много нахални, тъй като, вместо да помогнат на най-бедните, те всяка година си увеличават заплатите.

„Парламентарните представители си вдигат заплатите всяка година съобразно инфлацията, а за пенсии няма. Надявам се от юли да увеличат парите на възрастните, но нищо чудно пак да ни излъжат, за да пестят за избори. Това би било ужасно и по-лошото е, че няма кой да го спре“, каза Петрова.
 


В категории: Лайфстайл


11
Коментара
Флагман.БГ Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест 02/05/2024, Четвъртък 14:40 0
11
Коментара по темата
11.
Абее78
11.04.2024 18:58:56
0
0
Как Лилето е пропусналода се оплаче, че е много бедно и й трябвало поне 3 бона пенсия да си плаща парното?
10.
Бургас
11.04.2024 15:53:58
1
4
До коментари #5 и #9
Браво!
Прави сте!
Да ти писне от телевизията. Все едни и същи "звезди" навсякъде. Първо фукни, после ревове.
И пред кого?
(Риторичен въпрос)
Пред будалите, които учат и плащат семестриални такси, работят и им удържат цял живот, за да дават после на такива т@рикати.
9.
Срам
11.04.2024 15:42:33
1
7
Сигорно необявените и недекларирани хонорари не е харчила сама, а ги е давала на сина си. Какво лошо и ненормално има сега той да и помага. А с тази персоналта пенсия трябва да се срамува, а не да благодари. Това са едни от многото недаслужено раздадени народни пари. За такива решения трябва да има референдум.
8.
rg
11.04.2024 15:41:56
2
8
За да взима такава пенсия означава, че не е внесла нито един лев към държавата през 50 годишната си кариера.
7.
Ами, Янке,
11.04.2024 15:37:54
1
10
ти пееш на заплата от 1956 г, обиколила си света, в трио Българка беше, по сватбите беше хитова, за всеки 9-ти септември и 1-ви май те викаха на концерти и ти плащаха - къде са ти парите, джанъм? Преди години заплаши, че ще се палиш, но ти отпуснаха едни 700 лв пенсия - къде са те сега? Като купи жилище на родителите си в Бургас и извади бая пари в кеш, имаше, нали? Тогава кариерата ти още беще в апогея си, след това ли си обедняла тотално?
6.
оффф...
11.04.2024 14:58:43
1
11
Важното е че ФЪНКИ ще взима ПОЖИЗНЕНА пенсия за заслугите си към българската музика!
5.
Габи
11.04.2024 14:52:01
1
13
Наистина е грозно и срамно хора през ръцете на които са минали наистина много пари като тази певица да се оплакват. Тези персонални пенсии за които благодари са изработени от нечували и невиждали нейните хонорари отрудени хора. Живота не е само песни и танци.
4.
ГРАЖДАНИН
11.04.2024 14:49:29
1
8
сития на гладния невярва
3.
дебили бургас
11.04.2024 14:45:27
3
14
Абе тая като взимаше по 400 лв на вечер, при средни заплати 140 лв в страната.... плащаше ли си осигуровките?
2.
Родопа ООД
11.04.2024 14:43:57
2
11
Ами явно нямат срам.
1.
ХХ
11.04.2024 14:37:07
9
8
Мухаха...
Единият почнал да си готви вкъщи, на другата - политиците и били виновни...
Прав е Христов, че 80% СА д'били! Даже не 80, а 90%!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Ежедневно в страната ни влизат стотици камиони, които внасят храни от трети страни На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас Първото заседание по делото за бащинство, което той води, ще се гледа в Бургаската съдебна палата Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест Хилда Казасян направо изтръпна по време на шоуто от думите му Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Обработвани ли са тревните площи в София Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Шоуменът се подложил на експериментална терапия, която давала учудващо добри резултати Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Пресни плодове и зеленчуци очакват домакините, подготвящи празничната трапеза 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство Това показват наблюдения на Института за социални, синдикални изследвания и обучение Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова След призива на Нинова за обединение на лявото пространство Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори