×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дадох аптеката след прецизен конкурс, не съм пробутала близка фирма


25 Януари 2012, Сряда, 11:07 ч.
Автор: Интервю на Боряна ТЕНЧЕВА

Нормално е загубилите кандидати да имат претенции, заради бизнес интереси, но нас ни интересуваха по-добрите условия, каза управителят на бившата Трета поликлиника

Битка за оживената аптека на бившата Трета поликлиника се разгоря преди ден, когато беше обявен резултата от конкурса за отдаването й под наем за следващите три години. Проджабата на лекарства в района, където гъмжи от пациенти сблъска бизнес интересите на три фармацевтични фирми – „Фарма маркет”, КОOЛЛ ООД, „Красимира Благоева” ООД. Преди ден управителят на класираното на трето място дружество „Красимира Благоева” ООД Таня Минчева – Базотева сигнализира, че конкурсът скандално е спечелен от опаднал от конкурса участник, поради пропуски в документацията – „Фарма маркет”. Решението за победителя е подписано от управителя на ДКЦ ІІ, както в момента се води бившата Трета поликлиника – д-р Илка Баева. Потърсихме я за мотивите й:

 - Д-р Баева, конкурсът за отдаване под наем на аптеката разбуни духовете. Как взехте решението, с което той се печели от фирма „Фарма маркет”?

- Конкурсът е проведен съгласно процедурата за отдаване на помещение за срок от три години. Това е една стандартна процедура, има срок за внасяне на предложенията и комисия, която ги разглежда и преценя. В комисията има и представител на общината, който е с наблюдателни функции. Членовете съгласно наредбата имат право да заседават толкова, колкото преценят, като имат право да правят уточнения, да изчистват въпроси, след което излизат с протокол. Вероятно в момента, след оповестяване на резултата, има засегнати търговски интереси. Когато има бизнесинтереси, винаги този, който губи, има право да отправя възражения.

- Но спорно е в случая заседание на комисията в момента на отварянето на офертите,  когато едната от фирмите е отпаднала в присъствието на нотариус. Впоследствие ли са били изчистени тези пропуски?

- Комисията е независима, тя има право да работи, както прецени, тя може да провежда следващи заседания, в които отново да преглежда документите, да ги прецезира, да събира допълнителна информация.

- Това значи ли , че пропуските на „Фарма маркет” по-късно са били изчистени?

- Комисията може сама да преценя колко заседания са й нужни, за да стигне до окончателно решение.


Аптеката в бившата Трета поликлиника се намира до входа й, където минава потокът от пациенти

- Аптеката е на твърде оживено място и очевидно е повод за война. Защо предпочетохте именно фирмата – победител?

- Аз не съм съгласна с думичката която употребихте, че това е война.  Новата фирма, която спечели конкурса просто предлага по-добри условия. Дружеството, което стопанисваше аптеката до сега, вече е с изтекъл договор. Реално към в момента това дружество няма право да работи.

- Кога ще влезе новата фирма?

- Предстои процедура по освобождаване, след което има 14- дневен срок за подписване на договор с новата фирма.

- Само за тази аптека ли вие провеждате конкурс?

- Аптеката не е подчинена на ДКЦ - то, ние отдаваме само помещенията под наем. Реално това са едни търговци, които ни се явяват наематели. Както ние, така и те, гледаме да имаме съответните ползи.

- Имате ли представа от работата на спечелилата фирма досега, познавате ли управителите й, влизали ли сте в бизнес отношения?

-Категорично не. За мен фирмата е нова, непозната, не сме работили по никакъв начин съвместно досега. Просто това е дружеството, което е предложило най-добрата оферта.


В категории: Здраве


Флагман.БГ Тя стана кожа и кости. Какво стопи тази миска Тя стана кожа и кости. Какво стопи тази миска 10/06/2024, Понеделник 17:40 2
13
Коментара по темата
13.
Баева
28.01.2012 09:51:52
0
2
Баева е свта вода не напита , ама е хубаво да я поразровят и ще се види , толкова години , какви ги тори\твори
12.
реална
27.01.2012 11:34:11
0
2
А не трябва ли да гледаме фактите,а не колко са прекрасни хората?
11.
реална
27.01.2012 11:34:11
0
1
А не трябва ли да гледаме фактите,а не колко са прекрасни хората?
10.
iliyana
27.01.2012 10:25:19
1
1
защо сте толкова злобни бе хора?!д-р Баева е пракрасен човек и много прецизин професионалист!много е жалко такива като вас непрекъснато обстрелват с негативизма си хора които са постигнали нещо!!!
9.
до ТОЗИ
26.01.2012 20:36:49
3
5
ТОЗИ или"онзи" ти искаш да кажеш,че "бесове" са пристрастни и си измислят нотариални протоколи и решения от конкурси,само и само да направят реклама на Базотев ли?Така като гледам този скандал е набрал сериозна сила и по твоята логика излиза,че са спонсорирани всички интернет портали с новини,телевизии и вестници!
Що се касае до Галя,мариана и всеподобни женски имена - дами ,вие лапайте мухите и възхвалявайте "великолепната" д-р Баева..ама докато вие кичите с лаври "милата дама",тя се черпи за ваше здраве с прибраното наверно...
8.
Този
26.01.2012 16:49:52
2
2
До Питащ

Има, как да няма:) Бесове, що не кажете, кой е собственик на Фаркол, eдин от основните ви споносори:)?
Ще ви улесня - Георги Базотев се казва! Оставам на читателите сами да си направят сметката, как за пари и майките ще си продадете:)
7.
Галя
26.01.2012 13:35:24
3
3
Всеки, който не спечели конкурс, в който е участвал, предприема процедура по обжалване. Жолко, но е практика в нашата страна. Познавам д-р Баева като отличен управленец, доктор и преди всичко Човек. Дай боже да има повече като нея. Имаме нужда от това!
6.
Галя
26.01.2012 13:35:22
4
4
Всеки, който не спечели конкурс, в който е участвал, предприема процедура по обжалване. Жолко, но е практика в нашата страна. Познавам д-р Баева като отличен управленец, доктор и преди всичко Човек. Дай боже да има повече като нея. Имаме нужда от това!
5.
mariana
26.01.2012 11:03:40
8
6
Най-добрият доктор е Д-р Баева!Не бъдете злобни и подлииииииии!
4.
питащ
26.01.2012 09:36:36
3
4
Има ли нещо общо между Георги Базотев и Таня Базотева ?
3.
Знам
25.01.2012 22:52:43
3
3
Вижте , кой е собственика на спечелилата фирма , а пък тази госпожа Ба... , как прибира парички ...... И то не от днес
2.
дан
25.01.2012 18:58:07
2
5
госпожооооо, госпожо баева...ако си такъв доктор какъвто управник, по- добре се гръмни...тук става дума за спазване на закони, не за пари под масата...няма такъв вариант"колкото искам"...имам съмнения, че тук на някой ще му изстине мястото
1.
ВЪЗМУТЕН
25.01.2012 14:24:54
4
10
ХАХАХАХАХАХ,ПО-ГОЛЯМА ЛЪЖА ОТ ТОВА,ЧЕ КОМИСИЯТА БИЛА НЕЗАВИСИМА НЕ СЪМ ЧУВАЛ!МОЖЕ ЛИ ДА Е НЕЗАВИСИМА,КОГАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ Е ГЛАВНАТА СЧЕТОВОДИТЕЛКА НА Г-ЖА БАЕВА,А ЧЛЕНОВЕ СА ГЛАВНАТА Й СЕСТРА И ПРАВИСТКАТА ???КАКВА НЕЗАВИСИМОСТ ,КАКВИ 5 ЛЕВА???ТЕ СА ПРАВИЛИ ВИНАГИ ВСИЧКО,КОЕТО Г-ЖА БАЕВА ИМ НАРЕДИ!!!И КОМИСИЯТА"ИМА ПРАВО ДА РАБОТИ КАКТО ПРЕЦЕНИ"???НИМА НЕ ТРЯБВА ДА РАБОТИ СПОРЕД НАРЕДБИТЕ НА ОБЩИНАТА ???ИЛИ ПО КОНКУРСНИТЕ УСЛОВИЯ НА САМИЯТ КОНКУРС???НЕЩО МНОГО ГНИЛО ИМА В ТАЗИ ГНУСНА ИСТОРИЯ..И НАЙ-ЛОШОТО Е,ЧЕ ЯВНО В ТАЗИ ДЪРЖАВА НЕ СЕ СПАЗВАТ НИКАКВИ ЗАКОНИ,А ВСИЧКИ ПОГАЗИЛИ ГИ ИЗЛИЗАТ СУХИ ОТ ВОДАТА!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната „Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната На потенциални купувачи са предлагани имущества в София с фалшиви договори за собственост Наталия Кобилкина разцепи: От 7 месеца не съм лягала с мъж, но имам чуднички играчки Наталия Кобилкина разцепи: От 7 месеца не съм лягала с мъж, но имам чуднички играчки Сексоложката заяви, че за момента мъж не й трябва   Храни, които да ядем редовно за по-добро цялостно здраве Храни, които да ядем редовно за по-добро цялостно здраве Ето кои са те  ЦСКА поиска 1,5 години за изграждане на нов отбор ЦСКА поиска 1,5 години за изграждане на нов отбор За това са нужни три трансферни прозореца, обявиха "червените" Извънредно! Голямо наводнение в Бургас Извънредно! Голямо наводнение в Бургас Комлука заприлича на Венеция Нужна е постоянна изборна администрация и ценз в Секционните комисии Нужна е постоянна изборна администрация и ценз в Секционните комисии - Г-жо Семерджиева, дълго броене беше. Минаха повече от 24 часа от началото на изборния ден. Как се чувствате? - Наистина беше дълго. Отчитането на резултатите стартира в 23 ч. вчера, тъй като секционните комисии доста се позабавиха с пристигането им до РИК. Това е разбираемо, обемът на работа, който трябваше да свършат изобщо не беше малък - брояха се хартиени и машинни бюлетини за Европарламент и за Народно събрание, в същото време и преференции за двата избора. Правили сме двоен избор, но при последните, които организирахме - за НС и за президент, единият преференциален вот липсваше. Трудно беше за хората. Някои от секциите, които участваха в обученията, бяха насочени да си проверят протоколите в създадената система от ЦИК и тези, които го направиха, бяха без нито една грешка. Надявам се да си получат и бонуса от 25 лв., въпреки че до момента не е ясно каква ще е системата за отчитане на безгрешните протоколи. - Но имаше доста, сякаш нехайно попълнени протоколи, заради което имаше известно забавяне. - Това се дължи основно на два фактора. Членовете на комисиите се сменят често и в последния момент. От години се настоява да има постоянна изборна администрация, да има някакъв ценз за хората в Секционните комисии. Сега единстввеното изискване е да владеят български език, но все пак се работи с числа и са нужни елементарни познания за това коя политическа сила каква е. Идваха протоколи, които бяха изписани добре на чернова, но когато се стигна до белова, бяха записани резултатите на съвсем други партии. ЦИК много настоява да няма грешки и зачерквания в протоколите, но когато е очевидно, че резултатът от черновата е преписан грешно, няма как да не се направи корекция. Слаба е и заинтересоваността на хората в комисиите. Голяма част от тях отиват, само за да получат възнаграждение, а не да участват активно в работата. Комисиите в областта са 7 и 9-членни, но на практика капацитетът е не повече от 4 човека. Това създава тези неразбории в отчитането на резултатите. - Имаше ли изнервени хора, както в предходни години? - Не. Смея да твърдя, че приключихме сравнително бързо, предвид факта, че бяхме двойни избори, с двоен протокол, с преференции и машинно плюс хартиено гласуване. На местните избори също приключихме по същото време - около 22 ч. Обработката в РИК-Бургас не е бавна, организацията е много добра. Всички бяха настанени в зала „Арена Бургас” без да чакат в автобуси, без да мъкнат тежки чували. На 340 секции - горе-долу половината от общия брой, Община Бургас беше организирала да се взимат чувалите и да се предават резултатите. Хората бяха доволни, ръкопляскаха, когато се освободеше трибуна. Беше осигурена и приятна музика. При нас всичко се случи много добре. Областна управа също съдействаха за осигуряването на залата. Но това, което се случва на места по секциите е притеснително. - Какво всъщност се случи в тези по-малки секции, където имаше забавяния? Преминалите през обучението членове на СИК бяха перфектни в предаването на протоколите, каза председателят на РИК-Бургас Фани Семерджиева - Имахме секции, които се наложи да заплашваме с полиция, за да дойдат да предадат резултатите. Тръгват си и отказват да дойдат при нас. Имахме такива ситуации в Руен, Несебър, Созопол. Разбираемо е ако например на председател му стене лошо, да бъде заменен с друг член. Но да откажеш категорично да се появиш? Да настояваш, че даже един член може да предаде резултати? Това е несериозно. Много нерви изпотрошихме, за да ги накараме да бъдат в състава, в който трябваше да предадат. - Как беше организиран транспортът от по-отдалечените от областния център общини? Имаше ли проблеми там? -Транспортът беше осъществен добре за разстоянията, на които се намираха. Но идвайки тук, те се бавеха при нас, в ЦИК, защото протоколите им не са коректно изработени. Почти нямаше интерес към обученията в Руен, Сунгурларе, Айтос, въпреки финансовия стимул за тях. Затова е сложно. А сментие, които партиите правят в последния момент, водят до това, че няма как хората да се подготвят за това, което ги очаква в днешния ден. - Санкционирани ли бяха тези членове на СИК, които не си вършеха правилно работата? - Санкцията се касае в това, че те бяха отстранени от комисията и няма да могат да си получат възнагражденията. Имаме и други механизми за налагане на наказания, защото те са длъжностни лица, но процедурата отнема време. Затова решихме да се самосезираме, да ги санкционираме по този начин и да знаят занапред, че това несериозно поведение няма да се толерира. Не може един да работи, а друг да се заяви, че е дошъл на място и да си тръгне. - Какво бихте казали на всички хора в РИК-Бургас, които успяха за толкова кратко време да свършат толкова голям обем работа? - Първо искам да благодаря на всички. Областният управител проф. Мария Нейкова положи наистина неимоверни усилия от първия ден, в който застъпи като областен управител, да осигури тази зала. Община Бургас оказа изключителна подкрепа към нас - каквото сме поискали, това сме получили. Министерството на вътрешните работи си свърши задачата чудесно - охрана, съдействие. Най-вече благодарности на членовете на Районната избирателна комисия и нашите сътрудници, които бяха железни. Не на последно място Информационно обслужване, от които в най-скоро време очакваме да видим обработени на 100% резултати. И отново да се похвалим, че като една от най-големите Районни избирателни комисии, ние приключихме първи.   Повдигнаха обвинение на мъж, прострелял полицай с пушка Повдигнаха обвинение на мъж, прострелял полицай с пушка Униформените са се отзовали на сигнал за междусъседски скандал Тя стана кожа и кости. Какво стопи тази миска Тя стана кожа и кости. Какво стопи тази миска Близки до Ивайла Бакалова разкриват, че делата срещу мъжа й Веселин Денков се отразяват зле на психиката й и тя почти не се храни Над 200 тела на загинали има на Еверест Над 200 тела на загинали има на Еверест Разчистват и 11 тона отпадъци от най-високия връх Община Царево събира всички спортисти за плувен маратон В дните между 12.07.2024 г. и 14.07.2024 г. в морския град ще се проведат редица спортни събития
Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се доближава до полицай.
- Господин полицай, колко цицини имам на главата?
- Три.
- Значи още три стълба и съм вкъщи.
Виц на деня Виц на деня На младини - правиш с*кс - появяват се деца.
В зряла възраст - тъкмо се наканиш да правиш с*кс и се появяват децата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В семейството трябва да има баланс и хармония. Тя истеричка, той непукист!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори