×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Българите не вярват в ротацията заради скандалите в управляващата (не)коалиция


Българите не вярват в ротацията заради скандалите в управляващата (не)коалиция
Пет български партии най-вероятно ще имат свои представители в парламента на Европа, прогнозира Добромир Живков
08 Март 2024, Петък, 08:28 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

ПП-ДБ, „Възраждане“ и БСП разширяват твърдите си ядра, коментира социологът Добромир Живков

Основната част от обществото е настроена не особено позитивно и настроено към ротацията, защото непрекъснато избухващите противоречия в управляващата коалиция създават усещането, че във всеки един момент нещата може да достигнат до критични етапи и да се стигне дотам, че да отидем на предсрочни избори. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ социологът Добромир Живков. 

Настоящите партии в Народното събрание с много голяма вероятност ще излъчат представители в Европейския парламент, а всички останали политически сили изглежда нямат реален шанс за това, прогнозира той. 

Тази година ще гласуваме поне един път и ще излъчим хората, които да ни представляват в парламента на Европа, заяви водещата Мария Цънцарова преди да бъдат показани резултатите от националното проучване, финансирано и реализирано съвместно от бТВ и „Маркет Линкс“, което е проведено сред 1058 души над 18-годишна възраст в цялата страна. 

То е направено в периода 24 февруари – 3 март по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета, уточни водещият Златимир Йочев.

„Любопитното е, че обичайно при европейски избори гласуват по-скоро твърдите ядра, а перифериите са тези, които отпадат от деня на изборите. Имаме обаче три политически сили, които увеличават относителния си дял и това са ПП-ДБ с около 2%, „Възраждане“ и БСП“, коментира Добромир Живков.

„Характеристиките на избирателите на тези политически сили са много различни. Движени са от различни мотивации, за да отидат и да гласуват“, добави той.

„При ПП-ДБ относително твърдото ядро се увеличава при евентуални европейски избори, а „Възраждане“ изглежда са успели да се позиционират като достатъчно силно като единствената открита евроскептична националистическа политическа сила. Това води до увеличаване на тяхната тежест на европейски избори“, заяви социологът.

„По сходен начин стои и БСП. Партията има стабилно ядро през годините, което разбира се виждаме как намалява, но въпреки всичко разликата не изглежда да е толкова голяма при тях“, каза още той.




В категории: Политика


Флагман.БГ Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области 02/05/2024, Четвъртък 08:20 0
11
Коментара по темата
11.
Евикция
08.03.2024 13:54:17
1
2
Само трепане ще промени ситуацията!
10.
Черна станция
08.03.2024 11:49:54
1
3
Докато втората най-умна нация в света се занимава с ротации, кълбета и други гимнастики, 1 000 000 български снаряди заминават за Украйна. А пък държавичка със затихващи функции и измиращо население е удобен полигон за демонстрация на ТЯО. Едва ли ще е в нашия район, за което трябва да благодарим на Турция и лично на Ердоган.
9.
А аз вярвам само на
08.03.2024 10:10:13
1
4
Меча и куршума които трябва да поразят тези национални предатели!
8.
И аз не им вярвам
08.03.2024 09:38:39
0
8
Легнаха си комунисти събудиха се социалисти Легнаха си путинисти събудиха се евроатлантици
Егати въртеливите газяги
7.
Хахахах
08.03.2024 09:31:25
5
13
Днес, по случай 8-ми март, Спецов подари на Асен Тръбата червени прашки и огромен букет рози!
Същите подаръци подари Магнитпеевски на Христа Широката Халка, но добави и чаша мазно турско кафе!
6.
До 1
08.03.2024 09:30:54
4
11
Е, и? 85% мислят, че си ненужен комунистически отпадък. Факт!
5.
Целева група
08.03.2024 09:22:39
2
10
Няма как дебилите да имат такива проценти, жендарята са един файтон и повечето се знаят поименно. Проблемът е че с флашки и врътки всичко се наглася, а няма реално лидери, които да поведат общонационален протест срещу цялата "нпо" сглобкаджийска политическа каста. Фондация Конрад, БХК, "нпо" "атлантически съвет", Отворено общество америка против българия, usaid са в управлението чрез мутрагенски похвати, фалшификация и измама. В един момент чашата ще прелее и ще почнем да ги избиваме. Американското посолство ще опита от това да направи гражданска война, но населението не е толкова просто че да му дреме за нотариуси и сглобкаджии.
4.
До простоидиота №1
08.03.2024 09:20:38
2
15
Алкохолът и дрогата не прощават никуму!
Ти си ярък пример за което!
Зарибиха ви с малко бело и кроасани с бира за да се търкаляте по жълтите павета и да осквернявате храмовете, дори да полите полицаите, като ви залъгваха, че сте с индулгенции за престъпления, защото се надрусани и алкохолизирани и няма да отговяряте за деянията си!
Малоумник си, малкото ти мозък е изпържен от белото, но не си неподсъден, рано или късно ще си получиш полагаемото....
3.
Хаха
08.03.2024 08:59:29
14
52
Вярват, вярват. Баце няма да пусне кокала. Ще има ротация и още как. Правителство ще има
2.
1
08.03.2024 08:58:02
4
20
Хубаво е че най-накрая се усещате, че сте малцинство :)
1.
ХХ
08.03.2024 08:50:58
40
11
Е и?

85% гласуваха да има сглобка. Не сглобката им е крива, че са про'с'ти!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Този ден е денят на голямото чистене преди Великден, защото се приема, че освен дома си пречистваме ума, мислите и душата си Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области Прогноза за времето - 2 май, четвъртък Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или на Велика събота преди празника Възкресение Христово, a първото яйце трябва да се боядиса в червено 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ
САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори