×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кюфтетата на Шипка удариха 5 лв. на 3 март


Кюфтетата на Шипка удариха 5 лв. на 3 март
Въпреки скъпотията се извиваха дълги опашки от гладни българи
04 Март 2024, Понеделник, 11:50 ч.
Автор: Флагман.бг

Търговците предлагаха храни и напитки с доста високи надценки в подножието на Паметника на свободата

5 лева удари цената на кюфтетата и кебапчетата, които се разграбваха като топъл хляб в подножието на Паметника на свободата на връх Свети Никола в прохода Шипка. Още преди изгрев слънце монументът бе пълен с патриотично настроени българи. Хората изкачваха върха през целия празничен ден.

Търговците се бяха погрижили за бързата си печалба, като предлагаха храни и напитки с доста високи надценки. Продаваха се също знамена, магнити и всевъзможни сувенири, както и картички с изглед към Шипка.

Хиляди се стекоха на върха, развявайки български и руски знамена за церемонията по случай 146 години от Освобождението на България. Присъствието на знамената на Русия тази година бе осезаемо. Буквално всяко второ знаме бе руско. Мнозина бяха избрали да дойдат с народни носии, други пък с военни униформи. Имаше и хора с тениски СССР и шапки със сърп и чук.

Полицията не спираше никого. Униформените обясниха за "Телеграф", че няма разпореждане да забраняват на хората да развяват руски знамена. Въпреки това при пристигането на официалните лица няколко човека бяха арестувани.

Освен мощни освирквания и викове „Оставка“, отправени към председателя на Народното събрание Росен Желязков, имаше и по-буйни родолюбци, които хвърлиха шишета от минерална вода по преминаващата делегация и това наложи задържането им. Въпреки че имаше строги проверки на изграден КПП при стълбите, водещи към паметника, а от полицията бяха категорични, че има забрана за партийни байраци, такива също масово се виждаха, главно на "Възраждане" и ВМРО. На фона на освиркванията към председателя на парламента президентът Румен Радев бе бурно аплодиран.

Измежду бурното настроение на множеството една девойка каза „да“ на своя любим. Двамата бяха облечени в народни носии от кюстендилския край. С тях имаше още няколко младежи, които обясниха, че са фолклорна формация от Сапарева баня. От другия край на паметника пък се изви голямо кръшно българско хоро, разбира се, в съпровод на рефрена „Бяла роза“.

На Шипка се случи нещо невероятно и засенчи президента Румен Радев

Пяха се още църковни  песнопения, военни маршове и патриотични песни. Оказа се, че на върха са се изкачили и няколко хора от различни читалища в страната, а децата от тях припяваха в един глас с големите. Най-обединени на паметника бяха българите, щом военният оркестър засвири националния химн. Тогава всички запяха с пълни гърла, а ехото им отекваше далеч в Балкана.

„Идваме тук всяка година, защото обичаме България и сме патриоти. Не искаме война, а мир. Но не може да се отрича историята и че Русия ни е освободила от турско робство. Ние сме българи и защитаваме българщината“, коментира за „Телеграф“ млад мъж, облякъл национална носия. Друг по-възрастен допълни – „Не бива да разделят народа политиците. Не бива да делят хората и да спорят кой е истинският празник на България“.

Проходът Шипка бе затворен за автомобили, а до първите блокади от полиция водеха пълни задръствания, достигащи до над 15 км. Километрични опашки не позволиха на много българи да достигнат Паметника на свободата.

Проходът изцяло запълни капацитета си и се наложи да бъде затворен. След като паркираха автомобилите си, хората продължаваха пеша по алтернативен маршрут. Към паметника някои предпочетоха да тръгнат по екопътеката зад Руската църква, която е с дължина около 3,5 км.

Президентът Румен Радев призова народа за единение в словото си от връх Шипка. „3 март е нашата памет и преклонение пред саможертвата на поколения българи, съхранили искрата на надеждата и борбата в дългата зима на робството - каза Радев. - Няма да забравим, че проповедниците на нихилизма и разделението отстъпиха пред силата на Трети март не от съвест, не от уважение към историята, не от почит към костите на предците ни, а единствено благодарение на категоричната решителност на мнозинството българи“, подчерта държавният глава.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков пък заяви, че българите трябва да се гордеят, че са отвоювали свободата и независимостта си. „Няма друго място, което така символно да олицетворява националната гордост, националния идеал, жертвоготовността на българите да жертват живота си за освобождението на нашето отечество, от този връх“, каза Желязков.




64
Коментара
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 0
64
Коментара по темата
64.
Хахахахахаха
07.03.2024 09:37:21
0
1
Когато патриотизма ти зависи от едно кюфте за 5 лв. Дали са били и с анцузи с трибагреника?
63.
Боли ме шнура
06.03.2024 20:57:03
1
3
Това се превърна в чисто руски празник, за това от години не му обръщам, внимание.
62.
-
06.03.2024 18:36:09
2
1
Преди бяха по 3-4лв, сега защо са повече? Е*а и инфлацията им българска.
61.
Възмутен теляк
05.03.2024 21:34:40
1
1
След две-три години ще са по 6 лева.
60.
До ебания от 58
05.03.2024 14:01:17
5
1
Недей да бъркаш педерастията с русофилията, защото тва са ваштите там западни тъпни. Жена мръсна с промит мозък. В Русия педалите имат доста ограничени "права", пък и рискуват да им натрошат костите, клипове в нета, колкото искаш...На Запад гледай, като говориш за хомо схеми. Също и в кочината, наречена България, прасета, с гъзове насочени на Запад, ама не серат, ами8 да приемат сърдечно западни пишки
59.
село звиздец
05.03.2024 09:54:19
1
3
какави 5 лева за кифтета бе,това е ништо.в малko тaрнову в центара на кочура там са 6 лева.ко се излагат на шипка да са по ефтини.
58.
Радко фъшкията
04.03.2024 23:47:11
5
20
Плющят кифтаци по 10 лв. малоумните копейкаджии и бира по 11 лв. , другаря Висарионович Радев произнася пламенна реч за кенеф извън дома в двора по соц. време. Изражденци леви резби и македонски мекерета се правят на българи и развяват руски знамена да живее вечната българо - азиатска кочина. Следва нови развлекателни програми на тесни , широки, активни и пасивни елементи за болшевишката доктрина на Берия и обичаш мъжки ласки Ленин.
57.
History
04.03.2024 20:33:04
3
18
Руската царска армия, която ни е освободила от турско робство няма нищо общо с ватнишката, която ни е окупирала на 9.09.По време на Октомврийската революция царят е бил застрелян с цялото си семейство, а офицерите и дворяните му са били изгонени заедно със семействата си от пределите на Русия.Много от тях са дошли в градовете на Северна България и бяха от елита на тези градове.Затова и до ден днешен признателният български народ носи венци на паметника на Цар Освободител на 3 март, а събори ватнишкия МОЧ!
56.
Дрън дрън ярина
04.03.2024 20:28:08
1
7
С Васил преди 15 години на язовир Копринка закарахме с буса 50 килограма кайма и скарата на дървени въглища За нула време продадоха около 700 кюфтета
Хубаво че си тръгнахме бързо след нас клиентите са се осрали като чакали
Каймата беше кучи марка
55.
Реалист
04.03.2024 19:24:56
7
18
Тая русофилско - русофобска истерия трябва да спре. Едната страна трябва да признае, че Русия има огромен принос днес да има държавата България. Другата страна трябва да признае престъпленията на болшевиките срещу българския народ. Всяко крайно, радикално настроение по този казус е само във вреда на българското общество.
54.
x
04.03.2024 19:11:03
7
17
Руските знамена ги развяват само заблудените овчици от Възраждане, които още не могат да разберат, че партията им не се различава по нищо от другите ОПГ-та в парламента. Онези 70% не гласуващи българи виждат кой кой е и какви ги върши и ще реагират чак тогава, когато видят истинска алтернатива.
53.
до 13
04.03.2024 16:52:37
4
20
Какви 120 000 руснаци?
Цялата воюваща армия не е наброявала толкова!Загиналите са 11700,това е в техните архиви.Твоето не е липса на информация,а направо невежество!
Като нямаш собствен търси информация от ИИ(искуствен интелект)!!!
52.
41 до 45 А
04.03.2024 16:20:03
7
16
Това не е твоя работа,аз Путин съм готов на всичко,само не ми остана време да науча "родния" си руски език за да съм поне малко русофил! Обичам го този човек,толкова много направи за Русия,и той и академик Кадиров.
Аз, заради Путин изгоних майка си,въпреки че още живея при нея и с нейната пенсия,но това са подробности.
Тя нарече Путин "тъп милиционер" А Кадиров и хората му нарече "изнасилвачи" на руски войници. Изгоних я веднага и я пуснах у дома,чак когато извика полиция.
Чети повече за да знаеш,че американците са унищожили динозаврите. Знаеш ли че техни лаборатории превръщат истински русофили във бавно развиващи?
И Русия не е окупирана България преди 70 години,а е освободила от Хитлер.
51.
.
04.03.2024 15:50:22
9
28
След като показаха най-долното като безсрамие, антибългарско, русофилско, иЗръджденци не тропнаха ли едно чалга хорце с трурското и руско знаме. Б.О.К.Л.У.Ц.И.
50.
Габровец
04.03.2024 15:48:32
10
35
Преди радев да почне да се качва на Шипка ставаше истински празник на 3март! Сега спират движението предния ден ,докарват платени агитки които по команда дюдюкат или аплодират,радев има повече охрана и от патрона си путин! Преди можеше спокойно да поставиш венци ,да направиш въстановка ! Сега висиш като куче от сутринта и чакаш рундьо да го покажат по телевизията да му мине кортежа и тогава ! Срам@
49.
Ааааааа
04.03.2024 15:46:45
2
28
И на този светъл празник, пуснаха търгашите си да гърбят народа
48.
Фекрет Стораро
04.03.2024 15:41:44
1
21
не ги ли е срам да ходят политиците на Шипка .... ако бях предател като тях, нямаше да се покажа от нас от срам.
47.
!!!!!!!!!!!!
04.03.2024 15:41:18
3
19
Един ден иху иха, развяване на знамена, хорца и после пак РОБИ ! Как залъгват простия народ само. Кюфтето им 5лева, а те НИЩО. Измряха с милиони но иначе им разрешили да празнуват
46.
Решетников
04.03.2024 15:40:15
4
22
Агитките на коце копейката ли рекетират търговците?
45.
А
04.03.2024 15:40:13
4
25
До 41: Русораст , за копейки си се загрижил за индианците отпреди триста години в Америка, а не гледаш дето руzzките боклуци са окупирали България преди 70 г и са избивали българи и от “асвабаждението” им още не можем да се оправим!Не сте българи вие русоробите гнусни продажни копейки!
44.
Ми
04.03.2024 15:36:13
12
21
Прост народ ,слаба държава . Радев и дружинка развалиха празника за пореден път . Шлаката на обществото отново се опитва да ни налага новата стара посок на изток но помнете този път ням да стане бе бой шумкари .
43.
Христо
04.03.2024 15:36:00
9
16
Прочетох всички коментари -има светлина в тунела,имайки предвид коментар 1 ,3 ,15 ,23, 26 и други. НО препоръчвам на слабо познаващите историята да прочетат написаното от коментар 12 и тогава да вдигат руските знамена,или най-добре да наблегнат на кюфтетата...Добре е ,че читатели като посочените, които се опитват да просветят част от неграмотното население,или да изразят ясно и смело правилните си убеждения. Трябва историческата истина да бъде в учебника и в медиите които за жалост са пропити с русофилска дезинформация..
42.
Do 34
04.03.2024 15:31:52
4
30
Достатъчно е да споменем издевателствата на асвабадителите през 1944г. в България. Грабежи, убийства и т. н. Иии да, както вече са ти го написали ти си много проста копейка.
41.
.(.
04.03.2024 15:25:06
22
16
Американските жалкари толкова много се гордеят, че са изтрепали цял континент индианци, че безочливо до към края на 80-те години правиха стотици филми как добрите миролюбиви каубои убиват лошите и озверели индианци. И представете си колко много малоумни олигофрени с промити мозъци има по света, които наистина вярват в мирния и добричък американец и че има озверели лоши хора, които искат да му навредят. А дефакто англо-саксонския долен помияр е прекосил цял океан и най-нагло и нахално е нахлул и се е настанил при индианците, които панически започват да се защитават, да бранят децата си, домовете си, културата си, идентичността си, а англо-саксонския помияр казва, че те са лошите и ги изтребва до крак. Същото направиха и правят и в момента с десетки държави.
40.
Антикапиталист
04.03.2024 15:24:12
9
10
Ееех къде е соца, народовластието, 15ст кебапчето ! Тогава не хранихме капиталисти, търгаши, свински богаташи. Не хрантутихме и челядта им гнусна, мързелива, курвите им нацапондрени
39.
!!!!!!!!!!!!
04.03.2024 15:19:27
7
9
Да е..маам..ви ненаядена търгашка, ден година храни мааам.... Ето тези са днешните ни душмани, и чуждите такива капиталистически свине.
38.
...
04.03.2024 15:00:34
5
31
Кифтета, кючеци, криви хора, евтини вина, шкембета, пърдене, руски знамена, 8 клас образование, селско-работническа класа на минимална заплата, разбити автомобили с газова уредба, задръствания, псувни. Перфектно. Светъл български празник в чест на свободата.
37.
До 34
04.03.2024 14:49:41
7
29
Типично мислене на тъпа ватенка. "Империята на злото" не граби и не убива, нали? Там робството е премахнато на много по-късен етап. Ама като си прост, то е за цял живот.
36.
34 до 23
04.03.2024 14:11:50
7
21
Вдъщност провокирам щот съм слабоеолтов русофилистик. Тя и руцката империя е грабила ама все е клошарска и нища. А западните колонизатори да грсбили ресурси ама са ги превърнали в прогрес, технологии и т.н.
Смятай какъв потомствен тъоак съм.
Ама понеже съм русоробамеба та ми се присъни че западните колонизатори да грабили всичко което днес е западно. Тя и мойта распия продава ресурси на запада защото няма технологията да гимпревърне в придукт, ама от къде мозък да стопля, въпреки че не е сложно.
35.
Ванката
04.03.2024 14:03:58
1
27
Да питам нещо. В България живеят доста руски граждани. Имаше ли руснаци вчера там, дошли да почетат загиналите си войни?
34.
до 23
04.03.2024 14:02:17
31
15
Тези блага не са на западната цивилизация тъпако - Франция, Англия, Италия, Германия са разграбвали и колонизирали други народи векове наред, грабили са територии, грабили са злато, сребро и всякакви петролни, рудни, въглищни залежи, всякакви ресурси, богатства и са държали всички печеливши сектори, принудително роби са им работили.
А за САЩ няма смисъл да се говори - най-злокобните убийци. Заграбен цял континент и потопен в кръв, над 100 млн избито местно население и 1/4 от Африка в робство да работи принудително.
Атомното оръжие срещу цивилно население и десетките нападнати страни за петрол и природни залежи.
33.
Цирк 7/8
04.03.2024 13:57:13
7
13
Костя от израждане е концертмайстор в симфоничния оркестър.
Краси и Костя са противници на режима на Путин. Те винаги са изразявали публично позициите си, участвали са в протести срещу войната и срещу кремльовското жоже.
Краси пишеше статии в Офнюз и там разказваше какво всъщност се случва в Русия в последните години. Торбалан и Копейките бягат именно от това, което се случва в Матушка Русь и което си е чист…айде, да не го наричаме “нацизъм”, ама “диктатура, тоталитаризъм” по каталог.
Уж сте “български патриоти”, а носите руски символи.
Ние винаги сме били раболепни. Към кого ли не.
Патриотизъм не е това да носиш символите на руската армия.
Патриотизъм не е да се подмокряш при вида на снимки на Сталин.
Тия всичките не са наши, а чужди.
Някой ден някой такъв просъветски/пропутински сектант ще се скара с хората. Ей така, защото мозъкът му е изпилен от четене на бубалачко ком и истината нет.
И тогава ще се сетим, че сме изпуснали началните уроци - какво е патриотизъм, какво е национално достойнство и как дълги години гледахме задължително руски филми в петък.
Научете се да обичате страната си. И да отстоявате позициите си .
32.
Мазни кюфтета от мазни роми.
04.03.2024 13:54:59
5
19
И да добавя още нещо че по-долу пропуснах!
Кой друг да прекара нас тъпите русофили, ако не мазните роми изповядяащи религията на кадиркозоебите за които мечтаехме да ни освободят и онодят!
31.
И?
04.03.2024 13:48:45
0
18
Като има кой да плаща и 15 лв. ще станат!
30.
Румборак
04.03.2024 13:40:22
0
12
-Да ядем кифтета, вино да сa лей!
-Ти няма ли да правиш нова "Шипка"?
- Ей къде'й.
29.
*********
04.03.2024 13:32:56
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
28.
Само Споко!
04.03.2024 13:23:26
6
25
Няма нищо лошо да ги щавят копейките и да трупат пари на простотията им.
27.
Бъ Хъъъъ
04.03.2024 13:19:42
2
19
Земам се две кила свинско месо за 15 лева прая кайма и на скарата прая 30 кифтета
Кюфтета излиза 50 стинки е и малко дръвца за огиня
26.
Презрени
04.03.2024 13:17:38
9
33
Русофилски орки в най-русофилската членка на ЕС и логично най-бедна и най-болна. Аре марш към Турция на евтинджоса да плюскате и да пълните WC понеже Турция ще ви напада а пък в Русия е много хубаво и евтино,обаче магарешки буй поемате но за Русия не заминавате.
Слабоумна русофилска вата.
25.
До 6
04.03.2024 13:15:49
8
32
Напротив, ние истинските българи мразим руските боклуци
24.
Не са българи тия
04.03.2024 13:13:54
3
30
Винаги е имало гъркомани, русофили, туркофили и прочие родоотстъпници, които развяват чужди знамена, носят фесове и си говорят на чужди езици и пеят чужди песни.
Така че не Русия, Гърция или друга държава ни е проблема, а тия дето си търсят господари, на които да станат ибрикчии/солташаци и така да си осигурят по-висок стандарт на живот от другите българи.
23.
Факт
04.03.2024 13:13:37
14
39
Няма по-лицемерни същества от русоробите. Ползват се от всички блага на западната цивилизация, но възхвалят средновековната руска кочина.
22.
Истината
04.03.2024 13:12:50
23
19
Освен, че кИфтетата на Шипка удариха 5 лв. на 3 март,
Жестоко Освиркаха росен желязкоф на връх Шипка на 3 Март 2024
През цялото време докато Индивида Сричаше речта си,
Множеството Българи го освиркваха и скандираха: Предател, Оставка!
21.
Темата е
04.03.2024 13:05:38
8
12
Заглавието (авторката е ,,обла" и пише за атмосферата на Шипка и всява интриги ,,фоб" и ,,фил".... Социалния живот е важен в евроатлантическата България!! КИФТЕТА се разграбвали...ха...ха...Бях там...ще цитирам млада майка говорейки на детенцето си...
-Имаме сандвичи,мама ги е приготвила снощи....Кифтетата са скъпи....УЖАС!! Как да обясни на това малко създание,че не може да си го позволи!!...... Сигурно получава 1К чиста заплата....ток,вода, телефон, телевизия,храна.....не дай си Боже наем!!!
Някой б@ клук...ще каже,ами да си намери друга работа....ОВЦЕ....щом е обявена за работа трябва да има и достойно заплащане....Б@ клуците от държавния и частния сектор да вършат нейната работа....а не да ги обявяват!!....Иначе по-добре е тези смазани хорица догодина да празнуват 3 март в Одрин или в околията му....Там КИФТЕТАТА са 20 лири...и не на поляната!
20.
ГДБОББ
04.03.2024 13:02:51
8
30
На 3-ти март всички утайки изплуват на върха! :)
19.
*********
04.03.2024 13:00:33
2
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
18.
Ахмат сила бай коста
04.03.2024 12:49:02
11
18
На простите ватенки и бг русоробите,на себе си и майка ми и жена ми.пожелавам!
Кадиртопузите да не излязат от нас цял живот!
17.
От Русия към малките братлета
04.03.2024 12:47:04
9
38
Сърп и чук може, но ако развеете български флаг в Москва, всички ще бъдете арестувани, бити и изпратени към Сибир. Така че братлета опичайте си акъла. Ние само чакаме да дойде дядя Тръмп и да ви остави под нашата закрила.
16.
Никога
04.03.2024 12:44:51
6
50
Няма да се кача на върха в такъв ден! Не съм го и правил! Масово сборище на показен патриотизъм, демонстриран от хора с ниски познания по история, миризми от скари, крясъци и оставаща мръсотия след тях! Ако човек иска да почете паметта и да усети героизма, може да го направи в тишина! За съжаление, последните години стана модерно като бай ганьо в банята да се бием в косматите гърди и да крещим екзалтирани, че сме българи! Сякаш това е проблема: подмяната не на историята, а изкривеното разбиране на това кои сме сега! ИСТИНСКИТЕ ПАТРИОТИ СА СЕ ЖЕРТВАЛИ! И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО ПРАВЯТ! ТИХО, БЕЗ ПОКАЗНОСТ, УБЕДЕНИ В КАУЗАТА И ИДЕЯТА! БЕЗ ПАТРИОТИЧНИ ТАТУИРОВКИ, КЮФТЕТА И КРЯСЪЦИ ПО ИСТОРИЧЕСКИТЕ МЕСТА!
15.
Коста Копейкин
04.03.2024 12:43:35
15
51
Най простата сган , която грам не си знае историята се качила на Шипка и развява руски знамена. Само като чуеш по новините хората които даваха интервю и ти става ясно за каква паплач говорим. Необразовани псевно националисти , тройкаджийте едно време в училище, които най много като процент работят в Германия, Англия , Холандия и къде ли още не , но само не и в Роззията, плачат за татю Путинъ да дойди да ги спаси от Евроатлантика ,че видиш ли има план за изтреблението им, защото са заплаха за всяка една държава с интелекта си. Пръскат ги с корона вирус със самолети , ходят на края на плоската земя, където хамериканците живеят зад ледената стена в топъл оазис. Хукраинците произвеждат вируса и правят опити с хора на 10 етежа под земята в Азовсал с цел пак тях да напръскат. Спокойно са само като вземат от гурбета в Германия 10000 лв , теглят заем още 10 , купят си кола на лизинг на която слагат газ за 5 лв , ядат всичко за да се предпазят от куронътъ и от евроатлантика- сланина, пача, шкембе ж които и ръгат бидоните с ракия и вино по 500 л на сезон . Ударили ги подагри ,диабет и още нз колко болести щото едиси кой дядо пиел по 1 ракия на ден и живял до 120 .Иначе докато сме в Холандията жевеем като царе-прибере се с новите дрешки, напълни джобата ,вирне главата , купи си чантичка да слага парата, 2 месеца тука по заведения само се храни и пак обратно. Наследи от родата панелка , прибере се - ' аз на тея ли ще слугувам бе, живеят като кучета. Отиде гласува за вГЪЗраждане - истински пЕтреот . Пуснат руска песен - реве като магаре. Никога няма да се оправим и винаги ще сме слуги заради такива утайки като вас - ЗА ПРИПОЗНАЛИТЕ СЕ ! Добре е че сте само едни 25-30 % от обществото , ама сте най можештите и най гръмогласните! Ограничения човек има НАЙ неограничено самочувствие! Аре пътеките и към Воркута да копате въглища !
14.
122
04.03.2024 12:39:25
6
19
Недей обяснява какъв ден е. Първо се научи да пишеш на български.
13.
Kiro Breika
04.03.2024 12:28:08
21
6
Taka , samo shte spomena che rabotq v rusnaci, za moe sajalenie i dnes postavih vaprosa znaete li kakav den e ? Oniq me gledat i migat na parcali ... mi ne ne znaem ... i az im obqsnqvam 3 mart - den na osvobojdenieto ... 120 000 rusnaka sa zaginali , za da ni osvobodite ot turcite ... i vova se obarna i mi vika aaa kvo ni interesuva ,,, v rusiq nikoi ne znae i ne go interesuva ... ta taka de
dnes proumqh che na batushka im e prez k.u.r.@ za nas .... a vie razvqvaite im znamenata i im se klanqte ... Chestito osvobojdenie Bulgari !
12.
Прост народ, слаба държава!
04.03.2024 12:21:50
17
44
Така нареченият национален празник е повод човек да задълбочи историческите си познания - ако има желание. Тогава наистина би видял неговата абсурдност да бъде национален.

Абсурдите са много - по линия на датата, събитието, историята след това, начина на избора, мястото на честване и символното му значение.

(1) Датата 3 март е подбрана от граф Игнатиев седмици след договорените условия за края на войната, т.е тя е планирана да бъде руска историческа дата - да съвпадне с деня на възкачване на Престола на Цар Александър II на престола през 1855 г.

(2) На тази дата се подписва прелиминарен договор, от който не произтичат никакви правни последици за България. Тя става легално, но васално княжество едва на Берлинския конгрес през юли 1878 г.

(3) Тази дата никога не е била национален празник чак до 1990 г. Празнувана е ведната след Освобождението като ден на възкачване на престола на руския император (!), по-късно като ден на Освобождението от османско владичество, но официален (не национален) празник е бил рожденият ден на Царя. При соца беше дори забравен, за да не засенчи 9 септември. Чак до 1978 г, когато е възстановен, но не е почивен ден. Едва покрай възродителния процес през 1988 г е обявен за официален празник с ново име “Освобождение от турско робство” (!).

(4) За национален празник е обявен от наследилия Тодор Живков председател на комунистическия Държавен съвет Петър Младенов през януари 1990 г. А след това е одобрен от последния комунистически парламент преди първите свободни избори.

(5) Празнува се на връх Свети Никола, където е Храм-Паметника, за да се почетат боевете, които са случили на съседния връх Шипка, но през август 1877 г. Т.е нито деня, нито мястото са адекватни на събитието.

(6) Както всички други реликви оставени ни от Русия и СССР, за да помним нашия васалитет и да бъдем вечно благодарни - без някой да е питан - то и подобно на паметниците (като МОЧА) тези натрапени исторически символи са прегърнати от социалисти, комунисти и техни производни националисти, които възприемат всяка дискусия за смисъла на този ден като посегателство върху историята. Имайки предвид най-вече ревизия на натрапеното с митове и влязло в учебниците коленопреклонение, което няма никой друг народ. Включително гърци, сърби и румънци, в чиято история Русия е играла подобна роля.

(7) И така е заложено години занапред този ден да бъде ден на разделение между обвитите с руски флагове българи и българите, които искат да скъсат веднъж завинаги с историческите фалшификации.

Кога българите ще имат национален празник, защото на този ден те са били господари на съдбата си; който е дело на самия български народ и който наистина обединява всички българи ?
11.
+/-
04.03.2024 12:18:57
28
21
Оправете си отново, системата за гласуване.
Пак изкривява в посока украйна.
Как пък един път не се обърка тази система в другата посока.
10.
XX
04.03.2024 12:11:56
30
21
ДО 1

"... и ще освиркват най-високия по ранг - председателя на НС. Глупци сме и глупци ще си останем. " - че НИКОЙ не оспорва, че си глупав и не си вдянал защо го освиркват.
9.
Смешнил
04.03.2024 12:07:56
14
38
Така е смешно, хората обичат Русия, но за всеки случай отиват да живеят на запад където са всичките руски олигарси и децата им. Смешник.
Там където не те арестуват, ако развяваш чуждо знаме или поднасяш цвета на опозиционен лидер. Смешник
8.
Мда
04.03.2024 12:06:38
2
23
Онзи ден 27-28 февруари турски части минаха през цялата страна да нагат ислямски ред срещу сърбите в Косово, но иЗраждане бяха на банкет дпс послучай двийния празник - двама председатели на партията майка.
7.
дебили бургас
04.03.2024 12:05:59
14
32
Неграмотни лумпени крякат каквото им набият в главите!
6.
До 1
04.03.2024 12:03:54
53
38
Повода е такъв. Символизира дружбата и благодарността. Хората обичат Русия , не Усрайна и Фащ. Разберете джендъри, набийте си г в тъпите кратуни
5.
ПатрЕот
04.03.2024 12:02:41
9
26
На празен стомах патрЕот се не става,инак на гол тумбак чифт пищовя съм препасал!
4.
Клавиатурна копейка
04.03.2024 12:01:23
16
50
Сборище на малоумните симпатизанти на "разграждане." Опорочиха празника. Не 5лв. 50 лв. трябваше да ги направят кИфтетата.
3.
Боклуци мръсни
04.03.2024 12:01:19
11
40
Куфарите и на запад, в тоя кенеф наречен България нищо нв става!!!
2.
До 1
04.03.2024 12:00:44
25
32
Споко,то точно тия родители не знаят на какво ги учат децата в школото,а именно че по османско българите са имали повече права отколкото по тошово.
1.
Да
04.03.2024 11:57:54
31
52
Националисти, пък ще ми развяват руското знаме и ще освиркват най-високия по ранг - председателя на НС. Глупци сме и глупци ще си останем. Не са ни освободили от голяма братска любов, а защото са искали излаз на море. Четете си правилно историята и не си освирквайте институциите. Не учите на добро децата си. Уважението е първата добродетел!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие След приза "Студент на годината 2022" отличничката спечели и първо място за „Ландшафтен архитект на годината 2023“ Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Със спечелената с голяма мъка точка от мача в Бургас футболистите на „Черноморец“ не успяха да дръпат в битката със Спортист, а им предстои дерби в Своге Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори