×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съкрушеният баща на Амая: Мислихме ги за спасители, а сме наели компания-убиец


Съкрушеният баща на Амая: Мислихме ги за спасители, а сме наели компания-убиец
Полетът, с който Амая трябваше да отиде до Индия, няколко пъти бе отлаган и детето почина
29 Февруари 2024, Четвъртък, 11:15 ч.
Автор: Флагман.бг

Калоян Абрашев обвини в некомпетентност екипа на чуждестранния специализиран самолет, нает да я откара до Индия

Бащата на малката Амая, чието тежко увредено сърчице спря да бие и не дочака планираната трансплантация в Индия, обвини в некомпетентност екипа на чуждестранния специализиран самолет, нает да я откара дотам. Калоян Абрашев съобщи, че полетът на два пъти е стопиран, а 2-годишното дете - връщано в Националната кардиологична болница в София, където лекарите от ден първи на постъпването й направили всичко по силите си, за да я закрепят до чаканото чудо.

Запознати разкриха, че самолетът, който кацна на Летище София в понеделник вечерта, вчера трябваше по план да излети към 09:30-10:30. Той имал спиране в Баку за презареждане и оттам следвало да продължи за Индия. По първоначален план до него трябвало да дойде линейка, за да сложат  нужно медицинско оборудване, а после да се върнат до болницата и да превозят и детенцето.

Малката Амая не дочака трансплантацията, вече е звездичка в небето

Ето какво написа във своя фейсбук профил съкрушеният татко на Амая:

"Мили хора, Ще се опитам да ви разкажа как от компания, която мислехме, че е "спасител" се оказа, че сме наели компания "убиец". Това е компания, която се е специализирала в организирането и транспортирането на пациенти. Както е написано на страницата им: "Горди сме , че имаме 100% успеваемост".

Е, да, ама до вчера. Тяхната организация беше такава, че медицинският им самолет излиташе от летището Лион Брон и кацна на летище София в понеделник. Също в понеделник от Истанбул с автомобил тръгна цялото животоспасяващо медицинско оборудване, което щеше да бъде нужно за полета, оборудване, което трябваше понеделник вечерта да бъде доставено на летище София.

Вторник с полет от Истанбул, пристигащ в 09:00ч, пристигнаха двамата турски лекари, които трябваше да бъдат с нас на полета. Вторник е, към 10:00, и тръгваме от Националната кардиологична болница с линейка. В линейката сме аз, Амая, двама доктори от Националната Кардиологична Болница и двамата медици, които ще бъдат с нас на полета.

Пристигаме всички на летище София и се започва организиране на преместване на Амая от линейката във самолета и получаваме въпрос от чуждестранните медици: "Къде е оборудването?".

Тези хора въобще не бяха на ясно къде е оборудването, с което същите щяха да работят. Настана паника и всички започнахме да звъним да намерим оборудването. Цялото летище беше организирано да търси животоспасяващото оборудване.

След може би петнадесет минути се установи, че същото е доставено в понеделник вечерта... на Централна жп гара в София. Компанията е наела някакъв младеж по бяла тениска с грейка, без абсолютно никакъв говорим английски да закара оборудването и той е объркал "летище" с "гара".

Нямахме време да реагираме и трябваше да се върнем с малката, с линейката обратно до болницата. Д-р Печилков, ръководещ организацията от българска страна, ни каза, че това местене като парцалена кукла от системи в болницата към линейка е изключително опасно и за пръв път става свидетел пациент да се връща обратно. След 5-6 часа започваме наново цялата операция вече с оборудването при нас в болницата. Отново тръгваме с линейката за летището. Влизаме на летището, линейката спира до самолета и процедурата се повтаря, и се предполага, че няма какво да се обърка. Е да, ама не. При свързване на апарата за обдишване, който е абсолютно жизненоважен, турските медици установяват, че накрайникът, свързващ апарата и самолета не съвпадат.

Турските медици въобще не бяха на ясно какъв е необходимият накрайник и от къде да го вземат, за да се свърже към самолета. Въпреки усилията на няколко служби на летището въпросният накрайник така и не успя да се намери. За втори път трябваше да се връщаме в болницата.Към 19:50 пристигнахме в Националната Кардиологична болница и единият турски медик ми казва: "Съжалявам, не знаем от къде да намерим въпросният накрайник, не можем да кажем кога ще летим".

Попитах ги: "Добре, де, вие сте медиците, отговорни за апаратурата и за грижите за Амая, докато летим. Нито сте си направили труда да се позаинтересувате къде е оборудването ви, което също като вас пристигна от Истанбул, нито сте се заинтересували дали същото това оборудване ще работи във самолета. Защо?".

Отговорът беше: "Съжалявам". Към 21:30 ни се обадиха от Националната Кардиологична болница и ни казаха, че състоянието на Амая рязко се е влошило към 21:00 и малко по-късно е починала.

Едно огромно благодаря на абсолютно всички лекари от Детското отделение на Националната Кардиологична болница. Въпреки, че медиците ни казваха истината в очите, че шансът тя да живее е минимален и че във всеки един момент може да се случи най-лошото, същите те не спираха до последен дъх да правят всичко по силите си тя да оцелее, да оцелее поне до полета. Сърчицето й се е борило докрай.

Мили хора, Амая вече не е сред нас, но нейната кауза ще продължи. Амая обедини целият народ в каузата да правим добро и ние със съпругата ми ще продължим да го правим, сигурен съм, че и всички вие. Всички средства, дарени за Амая ще ги дарим за други нуждаещи се деца, както и за апаратура.

Относно фирмата, отговаряща за медицинският транспорт смятаме да предприемем мерки в съда. Такова безумно неглижиране на човешки живот според нас не трябва да бъде оставяно безнаказано. Мили хора, погребението на Амая ще се състои в моето родно село Енина, община Казанлък в петък на 01.03.2024г. от 13:00.

Благодаря ви за изключителната подкрепа. Въпреки, че не успях да спася дъщеричката ми ви призовавам никой от вас да не се отказва за нищо на света в името на децата си. Поклон пред вас! Почивай в мир мила Амая. Знай, че мама и тате много те обичат!", написа съкрушеният Калоян Абрашев.


В категории: Животът


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 0
22
Коментара по темата
22.
Tangra
02.03.2024 14:00:15
0
1
А защо самолета на правителството или на президенството не помага при такива обстоятелства .... Трябва да има екип от наша страна до влизането на чужда болница трябва със закон да я предружат. . Почивай в мир мило ангелче !
21.
До 15
29.02.2024 21:29:37
2
0
Неоправдано високо самочувствие им се е случило. Минимум.
20.
До7
29.02.2024 17:26:36
4
6
До сега на запад чул ли си някой освен клошарите не не плаща здравни осигуровки ако всички плащаха и НЗОК не беше яма за кражби нямаше да се търсят пари ......ако алчните доктори не вземаха Ефтим кетап при нас и да ходят на запад пак нямаше да става така ако на фармацевт и аптекар заплатата не им беше по висока от на докторите пак нямаше да е така но така ще р и по зле всичко е въпрос на избор от както герб стъпи в парламента взеха да се случват тези неща нз дали е съвпадение или не преди не се събираха пари нямаше проблеми с каси и така...
19.
До 12
29.02.2024 16:13:29
1
10
Що за нещастен отпадък си ти ,копеле проклето! Как може при такава трагедия да си толкова лош,безчувствен и гнусен , живота и Господ ще те накаже. ..
18.
ДО 2
29.02.2024 15:38:40
6
3
Разбира се, че не можеш да го понесеш. Нали си слаб безволеви баща ! На такива като теб не се пада трудното.
17.
*********
29.02.2024 14:34:46
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
16.
Тети
29.02.2024 14:21:36
1
9
Съболезнования, преди година моя позната замина за Испания/след дълго проучване/,където след преглед детето беше поставено на 1 място в списъка за трансплантация на сърце и след 8 месеца го оперираха.За сега всичко е наред. Явно там са доста напреднали в тази област.
15.
До12
29.02.2024 14:18:06
5
19
До ден днешен не мога да си обясня какво трябва да ти се е случило в живота ,че да има такива като теб
14.
До 7
29.02.2024 13:56:17
4
15
В Америка здравната система е ужас и плащаш яко,НО… Няма да те оставят да умреш като куче ,ако нямаш пари
Ще те лекуват,а после си им длъжник.
Толкова по темата…
Почивай в Мир,Ангелче!
13.
до 12
29.02.2024 13:54:27
3
20
а ти не се размножавай........злобата ти ще те довърши...
12.
Преместих го
29.02.2024 13:40:07
56
10
Интересно, сега ще върнат ли парите на балъците които пратиха за това обречено дете "дарения". Ще стане както оня случай в Сливен, бащата си ги чопна . И последно , като се чифтосфате все пак гледайте роднините на избраника Ви с какво девиации и заболявания са!
11.
Голата истина
29.02.2024 13:21:19
2
23
Когато европейската медицина не помага в ход влиза индийската. Не е тайна че там човешкия живот от низшите касти струва френска месечна заплата . Едно българско дете почина, лека му пръст, а едно индийско вероятно е още живо, до следващата трансплантация.
10.
ГРАЖДАНИН
29.02.2024 13:14:30
0
6
съд до дупка......
9.
Прекараха го
29.02.2024 12:41:52
2
19
Индийската компания е фалшива, става ясно за няколко минути. Сигурно са били в комбина с турците и тоя дето не знаел две думи на английски. Интересно колко от парите са получили с тяхната схема.
8.
100
29.02.2024 12:30:36
4
32
Сега стана ли ви ясно колко са компетентни комшиите. Компетенти в това да обещават и да прибират парите.
7.
do 4
29.02.2024 12:06:05
3
46
В България ще е така за съжаление- досега на запад или в Америка не съм чул да молят за помощи... Децата са си деца и държавата трябва да е готова на минутата с всичко!
6.
kliment
29.02.2024 12:02:45
1
40
Боже, направо е потресаващо- очите ми се напълниха със сълзи, затрогващо !
5.
*********
29.02.2024 11:39:38
4
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
1
29.02.2024 11:38:10
14
83
За жалост така се получава. Няма държава за децата ни. Има разни политиканчета които си пълнят само джобовете и гледат да не изпуснат кокала. Само на Украйна ще помагаме. Безсрамници и безродници!
3.
Tup
29.02.2024 11:35:17
7
10
Flagman mongo ste prosti
2.
G
29.02.2024 11:34:47
3
74
Много тъжна е цялата ситуация . Като баща не знам дали бих понесъл такъв удар от живота . Много се надявах това малко ангелче да има своя шанс за живот. Да почива в мир и дано е на едно по-добро място.
1.
*********
29.02.2024 11:31:32
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие След приза "Студент на годината 2022" отличничката спечели и първо място за „Ландшафтен архитект на годината 2023“ Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Със спечелената с голяма мъка точка от мача в Бургас футболистите на „Черноморец“ не успяха да дръпат в битката със Спортист, а им предстои дерби в Своге Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори