×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Явор Божанков: Ако Борисов е готов да хвърли всичко постигнато в канала - нека, няма да ни сгъне


10 Февруари 2024, Събота, 17:38 ч.
Автор: Флагман.бг

Според него е безумие да пратиш държавата отново на избори заради позицията външен министър

„Това е абсолютно безумие да пратиш държавата отново на избори заради позицията външен министър. Защо е толкова важно външното министерство. Ако Бойко Борисов е готов да каже на софиянци и на цяла България, че всичко, което сме постигнали - ще го хвърли в канала, защото не може да си преживее егото. Нека е така, няма да ни сгъне.“ Така Явор Божанков от ПП-ДБ коментира думите на лидера на ГЕРБ, че Мария Габриел трябва да е премиер, МВнР – да е на ГЕРБ след ротацията или няма да се водят повече преговори, предава Бтв.

„Ако ГЕРБ искат цялата власт във външната политика, външен министър, председател на външна комисия, искат цялата отговорност, за нас е изкушаващо. Изключително важно е тези международни политически цели да не падат жертва на егото на някого. Очевидно не е нормално човек да стига дотам. че да каже хвърляме държавата на избори отново, слагаме червена линия“, добави Божанков.

Според него напрежението не е излизало извън зоната на ескалация от началото на кабинета.

„Неговото естество е такова - непримирими противници направиха правителство с такива компромиси, че няма как да няма напрежение“, каза Божанков.

По думите му външното инистерство е важно, защото има няколко причини за съществуването на този кабинет и най-големите от тях са външно-политическите цели, които са си поставили - Шенген и еврозона.

„Така че, ако ГЕРБ искат цялата власт във външната политика - премиер, външен министър, председател на външната комисия в НС. Те искат да носят цялата отговорност и за нас е най-лесно при един евентуален провал с Шенген да кажем - ето, те искаха цялата власт във Външно, получиха я. Но определено това не е работещо за България, защото ПП имат добри международни контакти, добри кадри в международната политика и можем да сме повече от полезни и заедно да постигнем тази цел“, обясни Божанков.

Ротацията е много ясно определена още при самото сформиране на кабинета. Мария Габриел и Николай Денков ни предлагат доклад с оценка за работата на всеки от министрите.

Записано е, че акад. Денков става вицепремиер, може да е с всякакъв ресор, заяви Божанков.

Той коментира и ВСС.

Не трябва да се прави никакъв компромис с фигурите, които ще бъдат излъчени за ВСС, категоричен бе депутатът от ПП-ДБ. Той разказа, че в момента в групата им отчитат като грешка подкрепата, която са дали за Десислава Атанасова за КС.


В категории: Политика


11
Коментара по темата
11.
До 10
11.02.2024 12:56:00
0
0
Али, това не са жени. Това са перли!
Отец Нафарфорий
10.
Али
11.02.2024 07:22:44
0
2
До 8
От опит го казвам.
Да облизвяш задника една жена е най сладкото неща на света.
9.
me
10.02.2024 19:08:14
0
15
лайненце
8.
Мдаа
10.02.2024 19:00:19
0
22
Този залепна към ППДБ като муха на лайно.Не може да му се отрече,че имаше сериозен опит в тази насока след като преди това редовно облизваше тлъстия задник на другарката Нинова.
7.
някой си
10.02.2024 18:48:49
0
20
А бе, Божанков, ти последно от коя партия беше, че забравих?
6.
Абе,
10.02.2024 18:46:27
4
16
ББ мног ви остави да си веете байряка. За нови избори съм, та дано ви измете народа, че сте б@клук от класа!
5.
Цървуланчо,
10.02.2024 18:44:10
1
18
Цървалончо, кой изобщо се занимава с вас да ви сгъва бре ! Вие и на думата си не държите, какво остава някой да ви сгъба или разгъва? Мочовци сте, поне се видя колко струвате!
4.
Статистик
10.02.2024 18:24:16
1
23
Ти си толкова сгънат, че само виждайки статия с твои изказвания е като неочаквано стъпване в кучешко ако. Ако имаш малко мъжко достойнство би се гръмнал или скочил от някъде, ако те е страх от шума. Не че бокича не е национален престъпник и за малко над 10 години не ни върна с 40 години назад, но такива като теб, които също сте резултат от средата, която такива като него позволиха да се създаде...
Божанков, ти си позор за човечеството
3.
Наблюдател
10.02.2024 18:13:54
3
27
Жал ми е за господин-другаря Божанков. Ако има избори ПП едва ли ще влезе в парламента, пред него ще се изправи въпросът къде да се пребоядиса тогава.
2.
Като не е важно, що се дърлите?
10.02.2024 18:09:56
1
26
Божанков даже ми е трудно да разбера от коя партия се изказва. Но ако някъде някой се е договарял, че поста на външен министър е за неговата партия, то не е коректно да се дискутира. Щом като не е толкова важна позицията външен министър защо ПП не се откажат от нея!
Иначе ако оставим настрана театъра, в който ни вкарват, то за България е най-добре ПП, ГЕРБ и ДПС да ги изхвърлят от политиката
1.
Цв
10.02.2024 17:56:41
3
27
Ама ти постоянно си сгънат, наведен до земята, ореш с носа си! Обикаляш като цветарка партиите, търсейки личната си изгода зад паравана Евроатлантик. Да ама не.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори