×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Източна Европа глобализмът не може да покълне


В Източна Европа глобализмът не може да покълне
Всеки, който се обявява против идеите на глобализма, сега получава етикетът „крайно-десен”, казва евродепутатът от Алтернатива за Германия
05 Януари 2024, Петък, 11:30 ч.
Автор: Флагман.БГ

На олтара на милосърдието и разнообразието ние унищожаваме нашите свободни общества, смята немският евродепутат

Кристин Андрсон е член на Европейския парламент от „Алтернатива за Германия” (AfD). Тя открита в критиките си към настоящото състояние на Европейския съюз, на политиките, които прокарва и които задължава страните членки да приемат. Бе избрана за евродепутат на вота през 2019 г., когато нейният лозунг беше „Да извадим Германия от кошмара на ЕС”. В интервю с Джон Джекийлек тя разговаря за случващото се на Стария континент - за безразборната миграция, която тя определя като инвазия и за това как политиците сякаш умишлено правят така, че държавите да загубят културата си и ценностите си, и да ги заменят с нещо друго.

- Г-жо Андерсон, партията, в която членувате - „Алтернатива за Германия”, в САЩ и навсякъде бива охарактеризирана като „крайно дясна”. Какво значи това и вярно ли е?

- „Алтернатива за Германия” не е крайно-дясна. Всяка партия, която критикува правителството или задава въпроси по дневния ред на нещата, получава този етикет. В момента, в който започнеш да се бориш за хората, което е и работата на избраните представители, глобалитарните мизантропи започват да хвърлят всичко подръчно по теб, за да откажат хората от това да те слушат.

- „Крайно дясно” се ползва за щяло и не щяло. Направо е смешно. В наши дни и Илон Мъск е крайно десен...

- Всеки, който не подкрепя целите на глобализма, пробутвани в който и да е момент, получава този етикет. В Източна Европа е малко по-различно. Там, заради това, че са живели под тоталитарен режим и то до сравнително скоро, помнят добре и разпознават лесно тоталитарните режими. Те се отличават по няколко неща, основните от които са езикът и заблудите, с които политиците опитват да изкарат теб луд, ако наречеш тях луди. И всъщност в Източна Европа глобализмът не може дори да покълне.

- Коя е най-спорната позиция на AfD?

- Скачат срещу нашата позиция против миграцията, която всъщност не е миграция. Това е нелегална инвазия на милиони хора. Било расизъм.

- Притесненията очевидно са, че освен ако тези хора не се асимилират в културата на държавите, където са, проблемът ще е сериозен. Има огромни про-палестински протести от 7 октомври насам. Какво е вашето мнение?

- Избраните политици сега всички се правят на изненадани: „Какво?! Вкарахме си антисемити?”. Точно това стана и това ставаше с годините, а те чак сега го виждат. Ако вкараш милиони хора от култури, които са дълбоко антисемитски, точно това става.

Затрупани сме от мигранти и сякаш има едни паралелни общества в Европа. Отгоре на всичко това ни учат да мразим нашата култура, нашия начин на живот, да се срамуваме от него. Защо някой да иска да се интегрира в общество, което мрази себе си? Това абсурдно и меко казано откачено. На олтара на милосърдието и разнообразието ние унищожаваме нашите свободни общества.

Като погледнеш която и да е западна демокрация, виждаш едни и същи глупости, които се пробутват на хората. Правителствата всички изглеждат все едно четат от един и същ сценарий. „Да построим по-добро”, „Безопасно и ефективно”, „Никой не е в безопасност, докато всички не са в безопасност” и тем подобни празни слогани. Смятам, че това са кукли на конци, които бутат нечии интереси. Не знам чии интереси, но и не е това идеята. Единственото, което аз мога да променя, е да атакувам избраните политици. Аз ги избрах и вие сте ги избрали, и те са отговорни. Това е моят интерес. Няма Конституция на планетата, която да ми даде правото да прекратя Световния икономически форум (СИФ), например. Аз нямам връзка със СИФ, но правителството ми го харесва и харесва идеите му. Както харесваше и СЗО по време на пандемията.

- От целия ни разговор оставам с впечатление, че изглежда сте загубила надеждата си за западното общество. Какъв е пътят напред?

- Не бих казала, че напълно съм загубила надежда. Но имаме проблеми и то много, и трябва в един момент хубаво да се огледаме и да се запитаме: „Какво можем да направим, за да обърнем тези зреещи негативни процеси?” Надеждата ми е в Източна Европа всъщност. Там ще се запази Европа, каквато я помним. Надеждата ми също е и в американците отвъд океана. Те трябва да си спомнят как доскоро целият свят наричаше страната им „Земята на свободата”. Думите са дори и в химна им. Ако искаме да спасим света от тиранията, която предстои със сигурност в близкото бъдеще, е нужно да си спомним концепцията за свободата.

Превод: Георги РУСЧЕВ

 


В категории: Политика


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
13
Коментара по темата
13.
Евроатлантик
06.01.2024 23:02:07
0
0
Лошо.
12.
паткан
05.01.2024 16:09:43
4
3
Е, друго е да си тъп и да приемаш всяка една тъпня. Все още не сме толкова издухани.
Ако някой в този свят ще оцелее , то не са тези дето блеят телевизора, и приемат всичко от там за истина.
11.
До 10
05.01.2024 15:56:02
5
6
Другарю Дибил.Очивидно си вид персона,защото от сайта никога не ти ограничават глупавите коментари.Я кажи на драгия зрител,защо аджеба трябва да сме недоволни от правителството?Ако може по същество,а не с обичайните безсъдържателни слова,които ползваш.
Моля,заповядай
10.
ХХ
05.01.2024 15:34:27
5
3
До 4

"Но за съжаление в България все още пасивно наблюдаваме" - Ц. Не ги наблюдавате, а си ги избирате. Защото сте неграмотни про'с'таци!
9.
ХХ
05.01.2024 15:32:06
3
5
Разбира се, че може. Не само кълне а и бурените му вече дадоха първите си семена - неграмотни, некадърни и мързеливи про'с'таци. У нас поне 85% са такива.
8.
1
05.01.2024 14:31:47
8
6
3 много минуси путлероби ИСТИНА ВИ БОДЕ ОЧИТЕ И ПАК НЕ Я ВИЖДАТЕ ТЪПИ ПУТЛЕРОБИ
7.
1
05.01.2024 14:30:02
9
6
Откъде я намериха тая шматка..новите путлеристи дето ще объркват света и сеят хаос и разруха..Както им е поръчал сифилис боклук ленин
6.
Права е
05.01.2024 13:56:30
5
8
Ама ше отидъ да пръпна паричките дето мами и тати ми пращат от Запада дето нецъфнал.
Да чистят там и бачкат, пък аз ши пълня WCто и шъ опраям политикътъ.
Даже май шъ заминъ у Сев Корея, щот то и у Китай и Русия пак глобализъм, много вързани със Западната банкова система и икономика.
Тюююююю ич биля ни съм проЗ
5.
Права е
05.01.2024 13:23:48
7
14
В Източна Европа глобализмът не може да покълне !
Защото всички видяха, че в Западна като покълна , че чак върза !
Сега Западна Европа бере плодовете на глобализма !
4.
123
05.01.2024 13:04:01
7
22
Много е точна дамата в преценките си за ситуацията в Европа и света. Но за съжаление в България все още пасивно наблюдаваме шайка управленци,крадци на бюджетни средства и усложливо обслужващи ги медии.
3.
САЩ наливат в икономиката на ссср
05.01.2024 12:18:41
15
11
САЩ в икономиката на СССР

За 10 години американците построяват в СССР над 1500 завода и фабрики.

– Около 200 000 американски инженери и техници пристигат в СССР, за да контролират армия от близо 1 млн. затворници от ГУЛАГ – плюс малкото дореволюционни кадри, останали в Русия.

– Американски професори обучават 300 хил. квалифицирани специалисти в т.н. работнически факултети (рабфак) – т.е. всички кадри за съветската промишленост за много години напред.

Излиза, че материалната основа на “социализма” в СССР по време на Йосиф Сталин е изградена от американските капиталисти плюс евтината работна ръка на съветските затворници.
2.
ХХ
05.01.2024 11:36:15
12
8
Таз е част от системата.
За да се нормализират нещата, системата трябва да бъде счупена, но такива които се борят за това биват отстрелвани. Холандия е пример за това.
1.
Дай Боже да заприличваме на Стара Европа
05.01.2024 11:35:08
7
19
И е така,но има още много път да извървим.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори