×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Българинът е ларж, предпочита да празнува Коледа във Виена


Българинът е ларж, предпочита да празнува Коледа във Виена
Нашенците най-често избират да празнуват в австрийската столица заради пищната ѝ украса и тематичните базари
26 Декември 2023, Вторник, 09:32 ч.
Автор: Флагман.бг

Лондон, Ню Йорк и Париж са челната тройка като желани места за почивка за останалия свят

Лондон е най-предпочитаната дестинация за коледните празници от хората по света, но за българите любимо място е Виена. Това показва карта, създадена въз основа на данни за търсенията в Google по често срещани ключови думи за това къде искат жителите на дадена нация да са на Рождество Христово.

От нея става ясно, че българите най-често избират да празнуват в австрийската столица заради пищната ѝ украса и тематичните базари. Виена обаче остава на второ място по популярност сред туристите.

Оказва се, че по-голямата част от света желае да отбележи най-светлото време от годината в Лондон. Търсения като “Коледа в Лондон” и “какво да правя в Лондон за Коледа?” са на първо място в 20 държави, включително Испания, Нидерландия, Канада и Австралия. Австрийската столица е предпочитана в 15 държави, включително Италия, Германия и САЩ.

Бронзовите отличия си поделят Ню Йорк и Париж, които са на първо място в осем държави. Те са следвани от Будапеща - четвърта в световната ранглиста и най-популярна в шест страни. Мадрид и Прага са предпочетени от три нации, което им отрежда петата позиция, а Брюксел и Токио са шести, като са желана дестинация за Коледа в едва две държави.

На седмо място в глобалната класация по търсения се нареждат три германски града - Берлин, Мюнхен и Нюрнберг. Компания им правят Амстердам, Копенхаген и Страсбург. Всички те са на първо място в само по една държава.

Картата е създадена от Cloudwards.net, уебсайт, чиято цел е да прави одит на софтуери и инструменти за защита на личните данни. Резултатите сочат още, че европейците са склонни да останат в Европа по време на Коледа, като избират близки дестинации като Виена (на първо място в 11 европейски държави) и Будапеща (на първо място в пет страни от Стария континент).

За британците мечтаната дестинация за зимна почивка е Прага, за Франция - Брюксел, за Португалия - Париж, а за Австрия - Нюрнберг. За разлика от тях, много от почиващите в Канада, САЩ и Австралия са щастливи да пътуват далеч от дома за мечтаното коледно посрещане, показват данните. В Латинска Америка Ню Йорк е общият победител с осем държави, включително Мексико и Перу, които го определят като дестинация номер едно.

Но в Хондурас, Колумбия и Аржентина предпочитаният избор е Мадрид, докато в Чили и Бразилия това е Париж, а в Парагвай - Лондон, сочат още данните от търсенето.

В Азия Лондон се оказва по-популярен и заема първото място в страни като Индия, Кувейт, Южна Корея и Индонезия. Тук Париж също печели няколко гласа, като най-търсената коледна дестинация в Япония, Тайван и Филипините.

Междувременно Тайланд е единствената азиатска страна на картата, която избира да остане по-близо до дома, поставяйки Токио като своя най-предпочитан избор в данните за търсене.


В категории: Животът


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
12
Коментара по темата
12.
...
27.12.2023 02:46:46
0
1
Не е вярно това и аз съм Българин но имам само 300 лв и се чудя от къде да за работа някой лев да си платя сметките и храната. Няма да празнувам нищо а още по малко ще ходя до Виена само излишни пари да давам
11.
до 7 абе
26.12.2023 12:04:10
1
8
Кво богатство бе тъпанар? Тези социални мрежи ви промиха мозъка с тези снимки и че трябва да пътувате постоянно, за да не сте комплексирани завинаги.
10.
Флагмане
26.12.2023 11:23:07
0
7
Доблестният човек се извинява за грешката си и я поправя !
В първият вариант на новинката си бяхте написали "ларШ", очевидна правописна грешка !
След това сте я поправили, но едновременно с това сте изтрили постовете, които ви правят забележка за грешката !
Останали са един-два , но вече са неясни за какво се отнасят!
С изтриването на постовете вероятно смятате , че всичко е заличено, но не е така, става дори по-жалко!
Бъдете доблестни!
не вземайте пример от някои наши политици , държащи се като мекотели!
9.
Fagman
26.12.2023 11:11:12
0
16
Е как няма да празнуват във Виена, то до Велинград да идеш за 3 дни ще ти излезе 3 пъти по-скъпо! Ако пък караш ски, във Валдизер е два пъти по-евтино от Банско!
8.
Флегми много сте ларЖ
26.12.2023 10:52:26
0
5
Флегли от “ларж-статията” ви не стана ясно къде българите искат да празнуват Коледа! Написали сте я на базата на няква статистика от сайт, в който хора от цял свят търсят определени дестинации. Уви не става ясно, къде българина ЩЕ ПРАЗНУВА! Това са много различни неща- къде празнува и къде иска да празнува.
“Искам пак да ходя в Франция! Що бе, ти кога ходи? Не бе миналата година по това време исках да ходя, но можах да отида!”
7.
До1
26.12.2023 10:45:23
2
5
По-добре така отколкото професори,които взимат по 700 лв и си купуват айфони на децата . Пътуването е най-голямото богатство ,но хора ,които не са излизали от кварталите си трудно ще го разберат
6.
Ох
26.12.2023 10:20:37
0
8
ЛарЖ, бе неграмотници !
5.
ФлЕгман,
26.12.2023 10:12:38
2
8
Не във Виена,
Хората с Его до Луната празнуват в Абу Даби (أبو ظبي)
4.
Схема
26.12.2023 10:03:50
4
11
За 2024г. Кокорчо ще тегли нови 10 000 000 000 лева дълг.
Как се ядат толкова пари а ???

Теглят се за да се усвояват.
А после всички ще връщаме изяденият дълг.

Нещо като топлото на софиянци.
Натрупаха 2.6млрд дълг и накрая го обявиха за държавен и бургазлии солидарно ще им плащаме парното.
3.
Чоко
26.12.2023 09:53:55
1
8
Да, особено като спряха полетите от Варна до Виена и останаха само австрийските и билети трудно се намират… а от Бургас пък въобще няма. Пък да тръгна с автомобил - два дни път.
2.
3
26.12.2023 09:44:36
6
4
Нямат ми, могат само да преписват статии от Кремъл
1.
ХА - ХА
26.12.2023 09:39:23
6
15
ЦЯЛА ГОДИНА НА БОБ И ПОЛУФАБРИКАТИ, НО В ЧУЖБИНА СМЕ ЛАРШ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори