×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна премахването на старите и опасни дървета до храма "Свети Александър Невски" в столицата
  • Израелски танкове обкръжиха източната част на Рафах
  • Официалният правописен речник на българския език вече е онлайн
  • Над 190 служители на 6 институции влязоха в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, почна инвентаризация
  • Сърбия ще построи с китайски компании слънчева електроцентрала и петролопровод
  • Русия започна настъпление в Харковска област – това е нов фронт във войната
  • Повишението на пенсиите от 1 юли няма да е с 11 %, а с 10%, заради по-ниската инфлация
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пуснаха рецидивиста Росен в отпуск от затвора, а той не се стърпя да поругае Божия храм в Поморие


Пуснаха рецидивиста Росен в отпуск от затвора, а той не се стърпя да поругае Божия храм в Поморие
От престъпното му досие се вижда, че той има афинитет към поругаването на храмове и по-точно на кутиите за дарения в тях
04 Декември 2023, Понеделник, 15:34 ч.
Автор: Флагман.БГ

Откраднатата от него сума е около 20 лева, но сега отново ще се върне на топло в килията, където влезе за същите деяния

Стар познайник на полицията – 34-годишният рецидивист Росен Якимов, се оказа крадецът от манастир „Свети Георги Победоносец“ в Поморие. Унифомените му щракнаха белезниците, след като почти веднага е установено, че той е извършил престъплението.

От Флагман.бг неведнъж сме Ви информирали за набезите на помориеца от гетото. Сега затворникът оскверни отново манастир "Св. Георги" в Поморие и посегна на кутията с дарения. Сигналът за извършената кражба е подаден на 04.12.т.г. около 04.00 ч от свещенослужещите.

По данни на послушника в храма, в сградата е проникнато, чрез взломяване катинара на входната врата на т.нар. "Аязмо" и последващо взломяване катинар на кутия за дарения в същото помещение /отнета е парична сума в размер на около 20 лева/.

От проведените незабавни полицейски действия е установен и задържан извършителят на престъплението – това е 34-годишният криминално проявен и многократно осъждан за подобни кражби от църковни храмове и манастири помориец Росен Якимов, който към настоящия момент е в отпуск от затвора за период от един месец / от 06.11.т.г. до 06.12.т.г./. Помориецът направил пълни самопризнания, като доброволно върнал отнетата парична сума. Задържан е за срок до 24 часа.

В резултат на допълнителните полицейски действия е констатирано, че помориецът е извършител и на опит за проникване в манастир „Св. Рождество Богородично“, разположен в местността "Аязмото" в ж. к. „Меден рудник“, осъществен около 01.40 ч. на 29.11.т.г. Опитът е останал недовършен, тъй като се задействала СОТ алармата на манастира – въпреки това, игуменката на манастира констатирала повреждане на заключващия механизъм на входната врата на храма и на две от охранителните камери, монтирани в района на църковната обител /общата стойност на нанесената щета е в размер на около 500 лв./

Работата по случаите продължава от служители на ОДМВР – Бургас.

Припомняме, че Росен Якимов влезе в затвора именно заради поредица от идентични кражби, които извърши през 2020 и 2021 г.

За това време от складовите помещения на частна поморийска фирма, Якимов открадна LCD телевизор, три неразпечатани бутилки с алкохол от различни марки, 22 луканки, макара ел. кабел, както и други ел. инструменти.

Чрез взломяване на прозорец, Якимов проникна в манастир „Свети Георги“ в Поморие, като открадна сумата от 360 лв. от кутия за дарения, монтирана в храма.

Тогава рецидивистът направи пълни самопризнания и бе осъден.

Но Росен Якимов е добре известен на полицията в цялата Бургаска област. От престъпното му досие се вижда, че той има афинитет към поругаването на храмове и по-точно на кутиите за дарения в тях.

Още през 2015 г. Росен бе задържан, след като поруга параклиса „Свети Георги Победоносец“ в Морската градина на Бургас. Тогава той изпочупи олтара, свещника, голям брой свещи, икона и датчик на охранителна камера.

Следващият път, когато влезе в крими хрониките, рецидивистът обра автосервиз. През лятото на 2018 г. наглият крадец задигна 1660 лева, 115 долара и 200 евро от метална каса, съхранявана в автосервиз в Поморие - вероятно оборотните пари на работилницата. Малко след това Росен Якимов бе закопчан, след като проби дупка в стената и обра 3 магазина в Поморие.


В категории: Поморие


8
Коментара по темата
8.
АлООО
04.12.2023 20:18:40
2
6
Хранете ги по три пъти на ден на чисти чаршафи да спят и топла вода за къпане цял ден в фейсбук с телефона после чакай поправяне!Я ВМЕСТО ЯДЕНЕ ТРИ ПЪТИ БОЙ ДО ПРИПАДАНЕ И ЧЕСТИ ДУШОВЕ С ЛЕДЕНА ВОДА ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ИМА ПРЕСТЪПНОСТ ЕДВА ЛИ АМА НА НАЛИ СМЕ ДЖЕНДЪРСКА ДЪРЖА ЩЕ ГИ ДОНДУРКАМЕ!ТОЙ ЩЕ СЕ ПОПРАВИ СЛЕД 15 ПРИСЪДИ И ОБЕЩЯБИЯ ПОВЕЧЕ НЯМА И СЪЖАЛЕНИЯ ПРЕД БАВНО ЗАГРАВАЩИТЕ СЪДИИ!
7.
Поп Полковник
04.12.2023 18:31:59
6
2
На никулден се прави ритуала скрий салама: голи попове играят на влакче в морето владиката пита чеда мои влиза ли ви някоя риба отзаде.
Те отговарят влизааа,влиза ама не е риба

Сяда се на брадва против хемороиди. Слуша се азис
6.
оффф...
04.12.2023 16:57:11
0
13
В други държави също ли пускат опасни престъпници да се разхождат сред хората за "отпуска"?
5.
Хаха
04.12.2023 16:35:04
1
8
Светия синод присвоява даренията от хората .
4.
бичкията
04.12.2023 16:17:30
5
12
Като хванаха манастира да вари незаконна ракия, даващият обяснения манастирски поп пред разследващите рисуваше кръст и добавяше анатема. Анатема за тези алчни попчета. Като ходя в Поморие никога няма да влезна в манастира да се черкувам докато там е тая алчна зган. За крадеца да го обесят на вратата на манастиряы
3.
T
04.12.2023 16:08:35
2
24
В цял свят църквата дава на хората в нужда. Само в България църквата взема от бедние . Една свещ 1 лев . Ако нямаш не може да запалиш . Голям грях за тия в расо.
2.
Е,
04.12.2023 16:08:00
1
14
той иначе нямаше да е рецидивист!
Сега би трябвало този , който е направил погрешна преценка, т.е. некадърно си е свършил работата и го е пуснал в отпуска, също да понесе наказание-така, както бива наказван работника, произвел некачествена продукция....!
1.
чети внимателно
04.12.2023 15:56:06
3
30
В Китай такива ги вкарват в Трудови лагери за дълги години. Там тежкия физически труд пречупва и най-големия крадец. Затова Китай е водеща икономика, а ние копаем дъното.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Най-хищната риба в Черно море е леферът, той не спира да убива по-малките риби, с които се храни, дори когато се е наситил, реже ги с острите си зъби като с ножица, разказа Димитър Янчев Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* София не разполага със значими ресурси за промяна на двустранните отношения Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Основен приоритет в дейността на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас е свързана с повишаване на противопожарната култура на подрастващите Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Заради силното слънчево изригване ще се появят и северни сияния "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания Всички събрани средства ще са за Дневния център за деца и пълнолетни лица с увреждания, който се намира в Морската градина Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Министърът на труда и социалната политика обещава подкрепа за преквалификация на работниците Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Тя бе в Исландия 
Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори