×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

България и българският народ съществуват благодарение на Русия, обявиха от „Възраждане“


България и българският народ съществуват благодарение на Русия, обявиха от „Възраждане“
Костадин Костадинов обвини Израел "в безнаказан държавен тероризъм, в който избиват и продължават да избиват стотици деца всеки Божи ден"
23 Ноември 2023, Четвъртък, 11:11 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Костадин Костадинов брани държавата на Путин от премиера Денков

Костадин Костадинов защити Русия от нападки на българския министър-председател акад. Николай Денков, който вчера държа реч пред Европейския парламент в Страсбург. На днешното пленарното заседание на Народното събрание (НС) лидерът на „Възраждане“ направи своеобразен разбор на речта на Денков. В декларация от името на парламентарната си група Костадинов отново използва обидни епитети спрямо премиера на България, включително наричайки го „невнятен човечец“. Това предизвика реакция от страна на председателя на НС Росен Желязков, който призова „да се въздържаме от квалификации“.

Лидерът на „Възраждане“ изтъкна колко малко хора имало в залата в Страсбург, когато Денков се изказвал, което показвало отношението на Брюксел към българския премиер.

„Лицето Денков, меко казано, фалшифицира българската история, той я пренаписа. В най-новата си история, твърди Денков, България е била обект на непрекъснати опити за доминация – част от тях успешни, от страна на Руската федерация и СССР“, изкоментира гневно Костадин Костадинов. Той разкритикува Денков заради призивите му страната ни да бъде приета в Шенген и Еврозоната.

Лидерът на „Възраждане“ използва една от вечните исторически спекулации, като изтъкна, че ако не е била Русия, България е нямало как да се освободи от Османската империя и дори нямало да я има на картата на света.

Костадинов направи следния анализ на част от речта на премиера: „По-нататък лицето Денков говори за това как България се била освободила - той между другото го нарича доста срамежливо „от чуждата власт“, не казвайки точно за коя чужда власт става въпрос, - благодарение на усилията на българските възрожденци, което е половината истина. Благодарение на българските възрожденци по време на българското Възраждане беше събуден българският народ и затова ние честваме Деня на народните будители. Но този събуден български народ, за съжаление, нямаше как да се освободи сам заради огромната турска доминация в нашата страна. Това нямаше как да стане без ролята на Русия като освободител на България. Нещо, което срамният министър-председател на България в срамното си изявление в парламента просто скри. Не просто скри, той го обърна на 180 градуса, като нарече Русия агресор – държавата, благодарение на която България е на картата на света, а ние съществуваме като народ. Защото можеше и да ни няма.“

По думите на лидера на „Възраждане“, Денков си позволил за пореден път да се намеси и в конфликта между араби и евреи в Палестина, а това било нещо, изключително сериозно, което заплашвало световния мир. Българският премиер нямал качества да коментира такъв въпрос.

„С тези свои твърдения той буквално минира отношенията на България с огромния арабски свят, осъждайки „бруталната терористична атака на „Хамас“ - цитирам, и същевременно неглижирайки огромния, широкомащабен отговор, който е абсолютно непропорционален на действията на „Хамас“ от страна на Израел, защото от страна на палестинския тероризъм на „Хамас“ се отговаря с държавен тероризъм на Израел. Безнаказан държавен тероризъм, в който избиват и продължават да избиват стотици деца всеки Божи ден. Със своето изказване Денков си позволи да позиционира страната ни в един конфликт, който е изключително опасен за световния мир, с който създава заплахи и за България, включително“, заяви още Костадин Костадинов.

***

А ето я и въпросната реч на министър-председателя Николай Денков в рамките на сесията от пленарни дебати „Това е Европа“ в Европейския парламент в Страсбург:

Уважаема госпожо Председател на Европейския парламент,

Уважаеми председатели на парламентарни групи в Европейския парламент,

Уважаеми членове на Европейския парламент,

Уважаеми господин Държавен секретар,

Уважаема госпожо Комисар,

Дами и господа,

За мен е чест да застана пред вас, представителите на обединена Европа, в този красив и изпълнен със символика град. На този ден преди 105 години, броени дни след примирието, което слага край на Първата световна война, френските войски навлизат в Страсбург. А на утрешния ден преди 79 години генерал Филип Льоклер и 2-ра бронирана дивизия на Френската свободна армия, подпомогнати от съюзниците, освобождават Страсбург от нацистката окупация.

Страсбург е град с богата и бурна история. Бил е част от Римската империя, след това е бил в пределите на Франкската империя и на Свещената Римска империя, за кратко е бил независим свободен град, а в последните два века е преминавал ту във Франция, ту в Германия.

Етимологията тълкува Страсбург като град на пътищата. В миналото по тези пътища са се движели повече войници и танкове, отколкото търговци и стоки, по тях са ехтели повече изстрели и стонове на ранени и умиращи хора, отколкото песни на пътуващите музиканти. В миналото да се намираш на кръстопът често е било проклятие, а не предимство. В миналото тези пътища са разделяли хората, днес те ги свързват. В миналото небето над Страсбург е било раздирано от зловещия вой на снаряди, изтребители и бомбардировачи, днес там летят пътническите самолети, цветни балони и шарените детски хвърчила. В миналото Страсбург е бил ябълката на раздора, днес Страсбург е Белият гълъб на мира и символът е тук.

В миналото Юлий Цезар, Карл Велики, Карл Пети, Наполеон Бонапарт, Адолф Хитлер и Йосиф Сталин са се опитвали да обединят Европа чрез завоевателни войни и да подчинят останалите народи със силата на оръжието. И колкото по-жестоки и безскрупулни са били тези войни, толкова по-краткотрайни били успехите им.

Днес, за пръв път в своята многовековна история, Европа е обединена по мирен път в равноправен съюз на независими държави, в който основни ценности са солидарността, свободата, демокрацията, равенството пред закона, правовата държава, зачитането на човешкото достойнство и основните права на всички граждани. И в Страсбург заседавате вие, парламентът на обединена Европа, гарант и пазител на тези ценности.

Уважаеми членове на Европейския парламент,

Моята родина е една от най-старите държави в Европа, запазила името България от 681 г. до наши дни. В своята хилядолетна история, тя е била присъединявана насилствено за 167 години към Византия и за близо пет века към Османската империя. Но страната ни успява да възкръсне, благодарение на дейците на българското Възраждане - Паисий Хилендарски, Георги Раковски, Любен Каравелов, Христо Ботев и много други. Един от тях, Васил Левски, когото българският народ нарича Апостола на Свободата, е духовният вдъхновител на независима и европейска България. Още 1872 г. той прокламира, че България тя трябва да бъде, цитирам, „демократична република, в която всички народности, българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение и всички ще живеят под един общ закон, който ще се избере по вишегласието на всички народности. Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от собствените ни задружни сили.“ Толкова е актуално и днес, че няма какво повече да се добави.

В най-новата си история България е била обект на непрекъснати опити за доминация, част от тях успешни, от страна на Руската империя и Съветския съюз. За съжаление тези великоруски апетити продължават и в наши дни и страната ни е обект на целенасочени хибридни атаки. Тайните служби и пропагандата на Путин се възползват от икономическата и суровинна обвързаност на страната ни с Русия, както и от историческите и културните връзки между народите ни, за да разделят и противопоставят обществото ни на русофили и евроатлантици. Затова пълноправното членство на България в Европейския съюз и НАТО е най-голямата гаранция за продължаването на демократичния и европейски път на развитие на родината ни. Затова трябва да завършим европейската си интеграция с присъединяване към Шенген и Еврозоната. Използвам случая да благодаря горещо на всички европейски депутати, които подкрепиха България за Шенген и по този начин ни помагат да преодолеем една европейска несправедливост.

Въпреки изпълнения с предизвикателства исторически път на страната ни, България винаги е била неразделна част не само от военните постижения на Европа (нека да напомня спирането на инвазията на Арабския халифат пред Константинопол от Хан Тервел през 718 г.), но и от европейската култура и Просвещение – вероятно най-яркият пример е кирилицата, създадена от Св. Климент Охридски в края на IX в. на базата на глаголицата на Св. св. Кирил и Методий. Стремежът ни е съвременна България също да даде своя достоен и съществен принос в развитието на Европейския съюз. Разбираемо е, че в повечето от последно-присъединилите се страни, особено в по-бедните, битува нагласата Европейският съюз да се приема основно като източник на щедри фондове, помощи и място за по-добре платена работа. Убедени сме, че този стереотип на мислене трябва да бъде разбит, затова позволете ми да перифразирам известната мисъл на президента Джон Ф. Кенеди: „Не питайте какво може да направи Европейският съюз за страната ви, питайте какво може да направи страната ви за Европейския съюз.“

Уважаеми членове на Европейския парламент,

За съжаление, Европейският съюз не е изолиран остров на мира и благоденствието. На границата му вече близо две години бушува опустошителна война, в която руските агресори се опитват да сломят порива на украинския народ да живее в независима, свободна и демократична страна. Не по-малко кръвопролитен е и подновеният въоръжен сблъсък в Близкия изток, предизвикан от бруталната терористична атака на Хамас срещу цивилни граждани, жени и деца и широкомащабния военен отговор на Израел, при който вече загинаха хиляди палестинци, включително много жени и деца. Перспективите за разширяване на конфликта и превръщането му в регионален не са за подценяване, особено като се има предвид нестабилната ситуация в Ливан, Сирия, Ирак и Йемен, както и режимите на аятоласите в Иран и на талибаните в Афганистан. Тревожно е и положението в Далечния изток, където Северна Корея продължава да предизвиква световната общност с ядрената си програма за военни цели и редовното изстрелване на ракети, способни до носят ядрени бойни глави. Голям риск крие и непрекъснато растящото напрежение между Китай и Тайван.

Нестабилна е и обстановката в Африка, на юг от Европа. В последните години, в няколко страни в Централна и Западна Африка – Габон, Нигер, Чад, Гвинея, Мали и Буркина Фасо, демократично избраните правителства бяха свалени от военните. Притеснителното е, че някои от тези преврати бяха извършени с решаващата помощ на наемници от ЧВК „Вагнер“ и доведоха до идването на власт на про-руски режими. Като прибавим към това продължаващите граждански войни в Либия, Судан и Етиопия, анархията в Сомалия и множеството терористични атаки в Тунис, Египет, Кения, Нигерия и други страни, виждаме един изключително тревожен свят на нестабилност в по-голямата част от континента.

Не можем да си затваря очите пред тези геополитически предизвикателства. За да се справи с тях, Европа трябва да бъде силна, а за да бъде силна, трябва да бъде единна. Двете основни идеологически и политически течения в Европейския съюз, консерватизмът и либерализмът, могат и трябва да се развиват не в остро противопоставяне, а във взаимно разбиране и сътрудничество. Границите на нашите държави, историята и традициите на нашите народи, християнството и семейството са консервативни ценности, от които съвременният свят продължава да има нужда. Границите на Европа, които станаха толкова видими през последните години заради кризата с мигрантите и войната в Украйна, са естествено обобщение на тази консервативна ценност. Но светът се променя и става все по-глобален, либералните идеи си пробиват път не само в икономиката, но и в политиката, културата и международното сътрудничество. Правата на жените, на малцинствата, на различните, на имигрантите вече са неразделна част от либералната демокрация. Трябва да отсеем крайностите и да се обединим около най-добрите консервативни и либерални ценности в името на бъдещето на Европа. Трябва да се преборим с омразата като политически инструмент и с поляризацията като политическа платформа за завоюване на властта. Само така ще си върнем доверието на гражданите и ще продължим напред. Обединена и силна Европа трябва да играе по-активна роля в международните отношения като влиятелен и силен посредник и гарант на мира. Едновременно с това Европейският съюз трябва да укрепва връзките си със стратегическите си съюзници от НАТО и да засилва отбранителните си възможности в сътрудничеството между страните вътре в Съюза, включително да обмисли внимателно идеята за създаване на единна европейска армия.

Уважаеми членове на Европейския парламент,

Предвид сложната международна обстановка, разширяването на Европейския съюз придобива изключителна важност. България винаги е била решителен поддръжник и радетел за приемането на Западните Балкани в Европейския съюз. В същото време вярваме, че страните от този критичен за стабилността и мира в Европа регион трябва да бъдат приети, когато изпълнят всички необходими изисквания. Присъединяването трябва да се основава на реални постижения, които отразяват желанието на кандидатите да се развият като интегрална част от европейското семейство, а не в резултат на политически сметки. Приветстваме решението на ЕК да препоръча започване на преговори за присъединяване с Украйна и Молдова. Надяваме се в близко бъдеще към тази група да се включи и Грузия. Безспорно Европейският съюз се нуждае от укрепване на институциите и усилване на капацитета за разширяване, но смятаме, че този важен процес и работата по присъединяването на нови страни трябва да вървят успоредно и едновременно. Решението докладите за върховенство на закона да важат и за новоприетите страни е една добра гаранция за контрол. А и самите страни да се чувстват оценявани по мярка, прилагана и за държавите членки. Всички досегашни разширявания на Европейския съюз показват, че увеличаването на страните членки не само не намалява силата на Съюза, напротив, той става все по-мощен.

Уважаеми членове на Европейския парламент,

Днес в Европа все по-често се забелязват известни признаци на умора от войната в Украйна и се надигат гласове против помощта за украинския народ и украинските бежанци. Все повече европейци си задават въпроса защо трябва ние да понасяме тежестите и несгодите от една далечна война между две страни, които не са част от Европейския съюз. Не е ли по-добре да се направят някои отстъпки на Путин и войната да приключи. Цитира се латинската сентенция „Pax potior bello“ и нейният съвременен вариант: „И най-лошият мир е по-добър от най-добрата война“. Но също така е хубаво да си припомним една мисъл на американския философ Джордж Сантаяна, цитирана от Уинстън Чърчил във връзка с Мюнхенското споразумение от 1938 г.: „Тези, които не помнят миналото, са осъдени да го повтарят.“ Печално известно е как завършиха опитите Хитлер да бъде омилостивен с непрекъснати отстъпки. Същото важи и днес. Войната на Путин срещу Украйна всъщност е война на Путин срещу Европа. Като помагаме на Украйна, помагаме на Европа. Като защитаваме Украйна, защитаваме Европа. Иначе утре в положението на Украйна може да се озове Молдова, вдругиден балтийските републики, после Полша, Румъния, България и други европейски държави.

Уважаеми членове на Европейския парламент,

Непосредствено следствие от войните и нестабилната глобална среда е и увеличаващата се имигрантска вълна. Поради голямата привлекателност като място за работа и живот, огромното мнозинство от търсещите сигурно убежище се насочва към Европа. Но Европейският съюз не е в състояние да приеме неограничен брой имигранти, без това да застраши нормалното функциониране на институциите му. Още повече, че интеграцията на голяма част от вече приетите имигранти върви бавно и незадоволително, за което свидетелстват редица инциденти, нападения и атентати, извършени от радикализирани елементи, голяма част от които родени, израснали и получили образованието си в страни от Европейския съюз.

Нуждаем се от нова стратегия, която да разграничава ясно бежанците от войните от икономическите имигранти. Европейският съюз трябва да направи всичко възможно за улесняване приема на бежанците и да предприеме всички необходими мерки за спиране и обезкуражаване на икономическите мигранти. Освен това, трябва да се намери необходимият баланс между солидарността и реалните възможности, както на отделните държави, така и на Европейския съюз като цяло. Надяваме се, че всички тези въпроси и предизвикателства ще бъдат взети предвид в Новия пакт за миграцията и убежището. В тази връзка бих искал да напомня, че България е изпълнила всички изисквания за приемането ѝ в Шенгенското пространство и всяко по-нататъшно отлагане е неприемливо и демотивиращо за нашата страна и за нейните граждани. Разбираме, че в момента самото функциониране на Шенгенското споразумение е изправено пред сериозни проблеми и много страни възобновяват проверките по границите си, но не смятаме, че това може да бъде аргумент за неприемането на България и Румъния. С нашите две държави в Шенгенското пространство, границите на Европа ще са по-добре защитени и Европа ще е по-силна.

Уважаеми членове на Европейския парламент,

Позволете ми накрая да ви припомня една трогателна история за войната, помощта и солидарността.

На 5 март 2022 г., броени дни след нахлуването на руските войски в Украйна, в официалната Фейсбук страница на словашката гранична полиция е публикувано следното съобщение:

„Едно едва 11-годишно момче от Запорожието премина пеша граничния пункт от Украйна в Словакия. С една найлонова торбичка, паспорт, завързан на врата и телефонен номер, написан на ръката. То дойде съвсем само, защото майка му трябвало да остане в Украйна.“

„Казвам се Хасан, на 11 години съм. Имам две сестри и трима братя,“ представя се детето на изумените граничари. Четири дни продължава пътуването само от дома до словашката граница, след като майка му го изпраща до жп гарата.

„Нашето семейство има известен опит. Ние избягахме от армията на Путин, когато живеехме в Сирия. Тогава бях на 12. Баща ни беше убит и трябваше да се преместим в Украйна при семейството на майка ми. И така, минаха осем години и отново Русия, отново армията на Путин“, разказва по-големият брат Закария, студент в Словакия, чийто телефон е написан на ръката на Хасан.

„Искам да благодаря на всички словашки граничари и доброволци. Не мога да оставя майка си сама, тя е неподвижна, затова заведох сина си на гарата и го качих на влака. Моля, спасете нашите украински деца и им дайте безопасност”, допълва майката на момчето Юлия Владимировна.

„Сълзи в очите ни... Това е най-великият герой от предишната нощ“, завършва публикацията на словашката гранична полиция.

Детето е пропътувало 1200 км., първоначално с влак, а накрая пеша. Съвсем самичко, денем и нощем в суровата украинска зима, гладно, премръзнало, уплашено и преследвано от воя на сирените и грохота на снарядите. В очите на граничните полицаи може и да е имало сълзи, но в очите на детето - не. Както се вижда от публикуваните снимки, малкият герой дори се опитва да се усмихне.

Уважаеми членове на Европейския парламент,

Започнах словото си със символиката на днешната и утрешната дата. Позволете ми да завърша с още две знакови събития, случили се на тези дати. На този ден преди 133 години е роден героят на Френската съпротива срещу нацистката окупация, първият премиер на свободна следвоенна Франция, първият президент на Петата република, генерал Шарл де Гол. А на 23 ноември 1959 г. президентът де Гол произнася своята знаменита реч „От Атлантика до Урал“, в която изразява увереността си, че един ден цяла Европа от Атлантическия океан до планинската верига на Урал ще бъде единна. Тогава, в разгара на Студената война, когато Желязната завеса разделя Европа „от Шчечин на Балтийско до Триест на Адриатическо море“, това твърдение е звучало абсурдно. Още по-абсурдно звучи то днес в разгара на горещата война в Украйна, когато всеки ден загиват стотици европейски мъже, жени и деца.

Но един ден, когато днес ще стане вчера, а утре ще бъде днес, когато путиновци и лукашенковци ще бъдат само една срамна история от историята на техните страни, а децата ни няма да бъдат принуждавани да бягат от войната сами, с паспорт, завързан за вратлетата им и телефон номер, изписан на ръчичките им, тогава тази мечта може да се сбъдне. Наша е отговорността свободна, демократична и обединена Европа да пребъде!

 


В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
37
Коментара по темата
37.
Капитана
25.11.2023 12:59:23
0
4
Нека да видим кой е този "герой"звяр който е подтикнал това клане?!!!Соломон Леви изкла и изгори над 14 000 мирни граждани по улиците, къщите и черквите на Ески Заара (днешна Стара Загора) през Руско-турската война. И верен на древните принципи на истинската си вяра изпрати 10 000 деца, моми и юноши в Истанбул за робска продажба.
Соломон Леви Явиш е цариградско дьонме – ислямизиран евреин, европейски възпитаник, бивш професор по литература от Парижката сорбона, масон, който остава печално известен на българското общество с артистичния си псевдоним СЮЛЕЙМАН ПАША.
Дьонмето (тур. dönme) са юдейска секта, изповядваща криптоюдаизъм. Основана е през втората половина на 17 век (1683) в Солун, Османска империя. С времето се разделя на 2 клона – Солунски и Измирски, образувайки и 2-те основни групи дьонми – каракашлари и капанджилари. Името и на османотурски означава „обърнати“, т.е. „ренегати“. Към нея принадлежат евреи, външно (формално) приели исляма, но оставащи по същността си „скрити юдеи“. Сектата е основана от лъжемесията (лъжепророка) Якуб Кваридо /първото му име може да се чете и като Якоб или Яков/, последовател и брат на последната жена на кабалистичния пророк Шабатай Цви.
На кратко означава, че Дьонмета са евреи приели външно исляма, за пред хорските очи – както Мараните са юдеи външно приели християнството за пред очите на обществото.
От 19 до 21 юли 1877 г. продължава старозагорското клане от турската редовна армия на Сюлейман паша (Соломон Леви Явиш, евреин) с участието на албански башибозук, черкези, командвани от Дай Ахмед и чирпански цигани.
36.
Капитана
25.11.2023 11:42:41
4
5
Смърт за всички предатели на българския народ!Само Русия е воювала за свободата на днешна България!Децата ви днес нямаше да ги има, мишки продажни!Да живее Русия!Да живее България!
35.
Капитана
25.11.2023 11:37:35
0
7
Всички генерали, командвали турската армия през войната, са били европейци или поне не са били мюсюлмани по рождение, сочи справка в историческите източници и интернет.

Главнокомандващият Мехмед Али паша е роден като Карл Дитрих, германец. Служи на търговски кораби като юнга. През 1843 година, при поредното плаване, остава в Цариград и приема исляма и името Мехмед Али.

Хобарт паша, командвал турската черноморска флота (в която са служили още 170 английски офицери и 390 моряци) е англичанин. Роден е на 1 април 1822 година в Лестършир, в графското семейство „Бъкингампшър“.

Такъв е и Бекир паша (полковник Кемпбел Куксън), роден във валахаладското гръцко село Чурхли, авантюрист и подбудител на убийството на гревенския епископ Емилианос Ладзарис.

Военният инженер генерал Шрекер (Рошид паша) е понтийски грък, а инструкторът Искендер паша (Александър) e също такъв. Началникът на инженерните войски в турската армия Мехмед паша се казва Блум и е французин.

Най-зловещата роля е на Сюлейман паша. Френски евреин, роден като Соломон Леви Явиш, завършил Сорбоната. Под негово командване албански башибозук, черкези и чирпански цигани са изклали до крак и опожарили Стара Загора.

Главният квартирмайстор Белински (Нихид паша) е поляк, началникът на интенданството Шатинер (Рашид бей) е французин, а генерал Грюнвалд е норвежец, началник на артилерията към главното командване.

Освен тях Леман паша е австроунгарец, Вейсел паша — австриец, преди служба при турците фон Вексел, Талат бей – евреин, Емануел Красоа и Жозеф Лафаит са французин, Ибрахим паша – грък, а Мехмед Садък паша е поляк.
34.
Капитана
24.11.2023 22:23:31
2
6
Мишко изкривена, казах ти да не се изказваш за неща, от които не разбираш.Касалицки име българско дали има бе, мишко изкривена?
По неизвестни причини бащата на Ахмед ага, който е от помашкото село Касалък, Драмско, се преселва в с. Барутин, поради което той е носил прякора Касалицки.
Драма знаеш ли къде се намира бе, мишко изкривена?
33.
До Капитана
24.11.2023 21:31:52
7
2
Ахмед ага Касалицки, Барутанлията, е помак, полицейски инспектор на Доспат, е главният предводител на башибозука, наредил и извършил Баташкото клане през Априлското въстание в 1876 година. Башибозушка армия е била предимно помаци, а арнаути въобще не е имало. И недей заплашва, дъртак, много голям бияч си в нета, да не се наложи близките ти да теглят кредити да ти плащат сметките в болницата.
32.
Капитана
24.11.2023 21:16:49
2
8
Мишко изкривена, когато не си запознат с историята по-добре си мълчи.Моят род е от Баташкия край и аз знам много добре кой и какво е правил, куче на исляма.Кланетата са извършени от турски башибозук на черкези и арнаути, нито един български помак няма сред тях, псе агаларско.За домашно ти отставям името Трендафил Тошев Карелов, името на моя прадядо, а ако те набарам някъде на живо ще си изядеш гомната сам!
31.
До Капитана
24.11.2023 19:06:17
9
2
Ей, Капитане, по-добре си стой в лодката и си лови рибата, защото "историите" ти са факти само в твойта празна, неука тиква. И вместо да те поправям, ще ти кажа само един исторически факт - хората в Батак са изклани от помаци; помаците са българи мохамедани., т.е. българи са изклали българи.
30.
Капитана
24.11.2023 16:39:22
6
10
Всички посрани майкопродавци и атлантически подлизурковци да отидат в църквата на Батак, там където са изклани и запалени живи няколко стотин мъже, жени и деца и да видят хубаво костите им и черепите им, почернели от огъня и надупчени от куршумите на фесовете и тогава да ми се пенят за история и свобода.Когато видя един американец да умре в името на България, тогава ще ми се пените дебили!Русия плаща с кръвта на 80хил руснаци да я има България отново на картата, докато в същото време Англия и Франция пращат оръжие на султана и половината военноначалници на империята са западняци със сменени ислямски имена.Познато ли ви звучи?
29.
_nib_
23.11.2023 18:36:43
11
8
Гледам...гледам...А?
Пак гледам-Пак...А?
Викам си...Аааа!
Европедегейската паплач се е развилняла.
Оправете си перушините...
Наврете си атлантическите ,,ценности" там където за нормалните хора е изход,а за вас гейтаците-вход...
И пътувайте на гейпарадски маратон.
28.
Жълтопаветен еврогейпарадчик
23.11.2023 18:18:28
7
8
За жалост или не е прав! ХОМОсапиенсите от ПП-ДБ-ЛБГТ+ не могат да променят историята заедно с Тиквоний 1ви
27.
Къде живее Денков, кой му е платил къщата?
23.11.2023 17:51:56
10
8
Денков живее отскоро на улица Козяк 45, кв. Лозенец, на метри от Американското посолство, в модерен апартамент от над 100 квадрата, който струва на пазара 400 хиляди евро. Откъде тези пари, след като Денков и жена му цял живот са били университетски преподаватели с общ доход от няколко хиляди лева?
https://pik.bg/супер-шоу-в-пик-премиерът-денков-живее-в-най-лъскавия-блок-наул-козяк-до-американското-пос-news1202675.html
Погледнете тази информация от афера бг: https://cutt.ly/FwvvcY6x
Тук е доказано с документи, че акад Денков и "акад" ПpостоКиpо са съсобственици в едно НПО Финансирано от "Aмеpика за България", с бюджет 150 млн лв? Значи, за каквото плати чичко Сорос и Амеpика за България", това и ще направят акад Денков и "акад" ПростоКиро?
И едно по-старо, доста противоречиво на Денков, признание от ПростоКиро: "Станах канадец, за да правя бизнес с Путин" (запис от 2007 година): https://cutt.ly/SwhqloyW
26.
1
23.11.2023 14:20:22
4
11
"Нидерландия отпуска 2 млрд. евро военна помощ на Украйна https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/16269229"
25.
Джунгал
23.11.2023 13:41:09
8
20
Ей варненски джунгал!
Така, значи съществуваме благодарение на паРашките от което следва, че всички русофилистии живеят, произвеждат и плащат данъци в България страна членка на НАТО, което НАТО е определяно за враг от Роспийката и русофилистиите.
Значи русофилистичните копейки са предатели, щом не се бият за Русия срещу НАТО. Дори бг копейките са граждани на държава изпращаща оръжие и боеприпаси на Украйна с които ВСУ избиват парашките-братятя на русофилистичните копейки.
Русофилистициии върти опашки, предателииии и Роспийката предадохте ей!
Шизофрениии.
24.
*********
23.11.2023 13:37:21
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
23.
Христо
23.11.2023 13:34:56
10
35
Тоя гнусен и противен ...няма място в политиката на България. Измислен историк,който не знае българската история. Русия не е тръгнала с цел ни освобождава и след като ни е освобождава не иска да имаме своя армия и не иска да напусне страната ни..Русия е против Съединениете,против Независимостта на България. Русия ни окупира 1944 година и още не иска да ни изпусне...И тоя ......който е един от многото на руски пари се опитва да ни върне в неината кочина....Срам за нас,че допускаме такива продажници
22.
Коши Прайм™
23.11.2023 13:33:14
11
25
Копейката усеща накъде върви СВО-то и заработва усилено докато може.
Този безродник никога няма да спомене националните ни герои Раковски, Захарий Стоянов и Стамболов за да не обиди кремълските господари.
21.
Гнусар
23.11.2023 13:04:59
7
34
Защо ли баща му не го избърса в пердето ами остави да се пръкне такава отврат
20.
Плъх химически кастрат !
23.11.2023 12:49:34
11
30
Баси падението е този Плъх сапунер. След тази му реч, просто мнението на европейците че сме лумпени се е затвърдило окончателно. Този трябва да бъде превърнат на сапун, за да не се възпроизвеждат плъхчета кастрати.
19.
Stalin bokluka
23.11.2023 12:40:32
5
16
Toz e za lukoil na minimalna zaplata 20 godini staj i kiselo mlqko seki den



..Amin
18.
10 часа
23.11.2023 12:21:35
1
16
превъртам речта на Денков за да стигна до коментарите.
17.
16
23.11.2023 12:13:44
17
12
Флагман е официалният сайт на българското правителство. Каква смелост! Да публикуваш единствен цялата велика реч на премиера Денков, за да докажеш, че лидерът на политическа партия в опозиция, враг на посолствоТО, не е прав (нищо, че е прав). Каква самоотвержено да подкрепяш силните на деня!, официалната власт!! Браво Флагман, браво Знаме на правителството!
16.
Бай....до 4
23.11.2023 12:09:33
13
9
Отдалеч личи, че си педал !
15.
Ей психооо
23.11.2023 11:57:53
9
30
Първа политическа сила, кога?
Хахахахахахахахахахахахахахахахаха..
Деева и наркомана прост.
14.
*********
23.11.2023 11:54:31
11
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
Късопишкин
23.11.2023 11:51:52
19
36
Вожда синият венец от племето вгъZраждане отново се е нагърмял с нискокачествено бело брашно.
12.
11
23.11.2023 11:50:46
34
20
Цялата реч копирана на премиера?! Флагман, или Лисицов, да не се финансирани тайно или явно от някое неправителствено НПО, финансирано от американското правителство или от посолствоТО. Така яростно плюете по Възраждане! Странен ентусиазъм! А това, което Костадинов е казал- е вярно. И защо се пренебрегват подписите на 604 хиляди българи?! Искаме референдум, искаме да се чуе нашето мнение. Фашисти.
11.
do 8
23.11.2023 11:50:14
32
15
Защото еврогейташката уродлива измет, не иска да се знае, че са мазни куросмуци!
10.
Сега за жалост е прав
23.11.2023 11:42:01
15
44
Но това че преди 130 години са ни помогнали
Не означава че трябва след 4 поколения да им клякаме. Трябва да взимаме колкото можем от едните и от другите. Трябва да си гледаме нашия интерес без да ни пука нито за Америка нито за Русия
9.
У кауша, с учебника за 1 клас
23.11.2023 11:35:58
9
32
Доктор по история! Македонците ще му се смеят.
8.
Не мога да разбера
23.11.2023 11:35:39
43
21
Защо коментарите в този сайт са анонимни, след като твърдо следват про правителствената, про евро гейска и про американска пропаганда и политика. Имам предложение
Направете коментарите явни, с имена и със снимки, че коментиращите да получат награди и ордени от официалното правителство, от ЕС и от САЩ. И най-вече от посолствоТО и от посолствата.
7.
Продалжаваме Продажбата
23.11.2023 11:30:25
19
8
Алхамдулиллах!
6.
786
23.11.2023 11:27:47
25
39
Добре де, защо не се провери финансирането на тази партия и на нейните членове. Очевадно е, че са на руска хранилка. Те са за съд!
5.
Вазраждане = победа!
23.11.2023 11:25:11
64
30
Вън България от НАТО и ЕС!
Да на дружбата с Россия!
4.
5555
23.11.2023 11:21:50
32
46
Тотален родоизменник! Да си продадеш богатата история срещу някакви рубли. По-скоро Русия съществува благодарение на България - ние като държава съществуваме векове преди тях, даваме им азбука, от нас приемат християнството. Не може такъв човек да бъде народен представител, това е някаква лудост!
3.
Azov Burgas
23.11.2023 11:20:45
25
47
Русия никога не е искала свободна независима България, а подчинена територия като Беларус.

Онези 45 години никога няма да се поворят.
2.
Бг народ
23.11.2023 11:18:17
13
46
Тъпак.
1.
С две думи
23.11.2023 11:17:57
23
48
роСИФИЛИСтичен БОКЛУК!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори