×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лепят „Достъпно за вас“ на 16 хранителни продукта в магазините от 15 ноември. Ще паднат ли цените?


Лепят „Достъпно за вас“ на 16 хранителни продукта в магазините от 15 ноември. Ще паднат ли цените?
Богдан Богданов разкри, че логото „Достъпно за вас“ ще стои на хранителните продукти, чиято цена ще се снижи, но не стана ясно за чия сметка ще са търговските отстъпки
10 Ноември 2023, Петък, 10:05 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Целта е те да са трайно ниски за потребителите, каза министърът на икономиката Богдан Богданов

Инициативата „Достъпно за вас“ ще стартира в магазините на 15 ноември, а нашата цел е с нея да постигнем трайно ниски цени за потребителите и става въпрос за стоки от първа необходимост. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ министърът на икономиката Богдан Богданов.

В ефир бе показано и логото на инициативата. То ще стои до етикетите на стоките, чиито цени ще се намалят. Броят на тези продукти трябва да са най-малко 16 на седмица, добави той.

„Това е една инициатива, която стартирахме още преди месец. Идеята ни беше да стартираме с нея на 1 ноември. За съжаление се забавихме с около две седмици поради дискусии с представители на Комисията за защита на конкуренцията, за да сме сигурни, че инициативата ни по никакъв начин не я уврежда, а дори създава такава за 50 продукта“, заяви министърът. 

„Немалка част от хранителните вериги вече се включиха. Имаме кампания и за по-малки търговски обекти. На втория етап ще добавим и нехранителни продукти. Има заявки вече и за медикаменти“, добави той.

„Във всеки магазин или верига, която се е включила в кампанията, ще се ползва логото на инициативата. Идеята е да може така по най-лесен начин потребителите да се ориентират за стоките. По този начин може да постигнем трайно ниски цени“, обясни Богданов. 

„Ще правим анализ всяка седмица в министерството на икономиката, за да следим динамиката на цените. На сайта на министерството, който специално сме създали за инициативата, ще може на следващия етап потребителите дори да изберат конкретен продукт, който им е необходим и да видят конкретните обекти в цялата страна, от които могат да си го купят“, добави той.

Водещата Мария Цънцарова обаче коментира, че от Комисията за защита на конкуренцията са изпратили министъра раздава безплатен обяд, а всички знаем, че такъв няма. За чия сметка са тези търговски отстъпки, попита тя, а от отговорът на Богданов това не стана съвсем ясно. 

Той коментира и за дерогацията за руския петрол, като изтъкна, че това е механизъм, който Европейската комисия е разрешила за България да ползва за конкретен период от време. За съжаление нищо не е направено, за да може след като той свърши, страната ни да подсигури производството си с неруски петрол и това да гарантира максималния капацитет на рафинерията в Бургас и работните места на хората.

„Технически рафинерията ни може да преработва неруски петрол. Въпросът е откъде ще дойде. Има ли го – ние не знаем. Информация до мен не е достигнала“, призна министърът. 


В категории: Бизнес


11
Коментара по темата
11.
...
10.11.2023 20:17:09
0
0
Няма да паднат цените даже ще се вдигнат.
10.
ТБС
10.11.2023 19:29:25
0
0
Всеки малоумник от ПП/ДБ лъже мазно в телевизора. Ще му потърся лична отговорност ако в сряда цените не са паднали. Ще го съдим и ако вдигнат данъци е осигуровки.
9.
Евро стандарти/Стандарти от Емирствата
10.11.2023 18:00:21
0
1
Цялата страна да облепите,ще важи само за вас-псевдо-политици!
Но народа се осъзнава,и после ще ви облепят вас с :Недостъпен народ за вас!
8.
В КНДР е РАЙ !
10.11.2023 13:41:17
5
5
Сега разбрахте ли как точно ще започнете да ядете Евро БУБОЛЕЧКИТЕ ?
7.
...
10.11.2023 12:08:17
2
9
С други думи ще маркират имитиращите продукти :)
6.
До 5
10.11.2023 11:32:45
2
5
Ако ти имаш хабер иди и му обясни ве ганьо. Аман от форумни разбирачи!
5.
Чакай сега
10.11.2023 11:04:58
5
3
Инициативата е "Достъпно за НАС ", а на табелката пише "Достъпно за ВАС" !
Май Цънцарова е права, че намалената цена на някои продукти ще ни я изкарат през задника с увеличената цена на другите , извън тези 16 !!
4.
Значи
10.11.2023 10:59:56
5
8
Министърът на икономиката и хабер си няма от къде ще дойде "неруският петрол" ??!
Те с министъра на енергетиката не са се виждали от месеци, сигурно !
А и има много по-важни въпроси , които имат да обсъждат , това с енергията и горивата си е дребна работа !
3.
Ало, Враца?
10.11.2023 10:43:26
4
14
Да лепнат един стикер на дюкяна на Кирцата Петков, достъпна за Ленчето. Ама от глупости.
2.
*********
10.11.2023 10:22:46
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
1.
Разум
10.11.2023 10:16:31
4
10
Този министър звучи като разумен човек. Дали ще го оставят да говори и да казва истината?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Сграда в непосредствена близост до реновираната сграда на Централните хали в София пламна по време на бурята Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Ограничаващите ви вярвания подхранват самосаботажа около храната Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Когато БСП управлява – го прави с грижа за хората, казва водачът на листата Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока Тази Ергенка нападна лошо Алек и майка му, нарече го  пу*ьо Тази Ергенка нападна лошо Алек и майка му, нарече го пу*ьо "Мамо, тази роза е за теб", гаври се студентката Валерия, визирайки Алекс и майка му Ксения Осъдиха на затвор и глоба германски гражданин, подпомогнал чужденци да преминат у нас Осъдиха на затвор и глоба германски гражданин, подпомогнал чужденци да преминат у нас Според обвинението мъжът е взел мигрантите от гориста местност край границата на България с Турция и ги е превозил с кола до София Звезда от „Хелс китчън“ стана чалга певица Звезда от „Хелс китчън“ стана чалга певица Полина от години мечтае да се изявява в лекия жанр и това е причината да влезе в „Хелс китчън“, за да добие бърза популярност EЦБ ни удари за еврозоната, инфлацията ни е висока EЦБ ни удари за еврозоната, инфлацията ни е висока "Сивият списък" за пране на пари не бил сред критериите от Маастрихт Кон нахапа пияни мъже, те пък нападнаха медиците от спешното Кон нахапа пияни мъже, те пък нападнаха медиците от спешното Дежурният екип ги изпратил в болница, те сипели ругатни Ще стане ли 1080 лв. минималната заплата от 2025 г. Ще стане ли 1080 лв. минималната заплата от 2025 г. Възможно ли е това?
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори