×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Николай Денков: Ще заведа дело срещу хората, които твърдят неща за хранилки на правителството от “Лукойл”


25 Октомври 2023, Сряда, 13:40 ч.
Автор: Флагман.бг

“Лукойл” ще платят данъците, които дължат за годините, обяви премиерът

“Аз казвам, че това, което сме се разбрали е, че “Лукойл” са поели ангажимента дължимите суми да бъдат изплатени до края на годината. Всякакво срокове от типа на една седмица отново са някаква дезинформация. По отношение на приказките за хранилки и други доста по конкретни обвинения, отговорът е ясен - завеждам дело срещу хората, които твърдят тези неща. Директно това е, вече съм го решил.” Това каза премиерът Николай Денков пред журналисти в Министерския съвет.

“В последните няколко дни чувам приписани на мен думи, които никога не съм казвал. Това, която ядно казвам е, че “Лукойл” са поели ангажимент до края на годината да платят всички данъци, които се полагат по нашето законодателство и да не се опитват да ги отлагат, тъй като имаше такива възможности. Никога не съм казвал суми от типа, които бяха лансирани от други участници в тази среща. Така че голяма част от информацията, която беше предоставена от други лица, всъщност е по-скоро дезинформация. Правителството и аз не преразказваме законите. Това, че някой е направил калпави закони, не означава, че ние трябва да нарушим закона, за да изпълним нечии желания. Законите трябва да се спазват”, категоричен бе Денков.

Въпросите за това колко пари очакваме премиерът обаче препрати към Министерството на финансите и агенция “Митници”.

На въпрос за това пред кого руската компания е декларирала, че ще си внесе данъците, Денков разказа: След предишните дискусии, с които се взе решение за съкращаване на срока на дерогацията до 1 октомври 2024 г. “Лукойл” поставиха въпроса като изпратиха едно съобщение, че биха могли да използват една възможност за признаване на разходи при модернизиране на рафинерията. Това означава те да си приспаднат от дължимите данъци за сметка на тези разходи. Това е причината аз да помоля моя началник на кабинета да им се обади и да ги попита дали те в действителност ли мислят да действат по този начин, защото не е това, което се очаква в случая.

Още повече, че юридически, според нашите експерти, те нямат право да го направят. Но ако се влезе в такъв спор, той може да продължи много дълго и да завърши със съдебно решение. Отговорът, доколкото знам, защото не съм участвал в този разговор е: Не, няма да се възползваме от тази възможност. Ние ще платим всички дължими данъци в срок и така, както са законови заложени. Това, което виждам от дискусията през последните дни е, че хора, които са заложили законови текстове, които не са приложими и не са приложени досега, се опитват да скрият този проблем с обвинения към правителството, че не е събрало данъци, които по същество няма как да бъдат събрани на база на съществуващите закони, настоя премиерът. Ангажиментът, който съм поел е, че “Лукойл” ще платят данъците без да се търсят вратички, подчерта рой. Виждаме непрекъснато опити за ескалация в това отношение и те създават два риска. Единият е - рязко прекратяване на дерогацията, което означава, че рафинерията ще остане без нефт, тъй като няма как да се осигури за кратки срокове в рамките на 7 или 10 дни да се осигури нефт за работата на рефинерията. Или ако се даде срок за 30 дни например, всичко това ще доведе до проблеми - може да се повишат цените, каза Денков.

“Лукойл” може да използва всякакви такива заплахи, за да създаде проблеми. Именно затова на база на докладите и на министерствата, и на службите беше подготвен този график, по който поетапно се премахва руският нефт - за да е сигурно, че има дългосрочни договори, осигурен е запас в рафинерията.

Очаквайте подробности!


В категории: Политика


4
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 5
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
4
Коментара по темата
4.
Браво,Денков
25.10.2023 16:05:52
4
2
Излезе читав тоя човек
3.
Шаран Калкански
25.10.2023 14:16:32
4
3
Лукойл ще изцака народа и после ще ги внесе, евентуално.
2.
Никой
25.10.2023 14:11:27
11
6
А, ако се окаже че спиносаните ти руски братя по ГЪЗ никога нямаше да си платят ако не ги бяхме накарали?
1.
Някой
25.10.2023 14:02:21
8
13
А, ако се окаже, че Лукойл наистина са си платили всичко дължимо до сега, а политичетата търсят само начини да се харесат предизборно?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му? Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му?  Осъденият на доживотен затвор бивш полицай е говорил, че се е подготвил с опасни вещества, но такива не са открити Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Момичета, които се явяват на държавният зрелостен изпит, споделиха, че се надяват да им се падне „Приказка за стълбата“ Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Над 50 000 дванайсетокласници се явяват на първия задължителен зрелостен изпит Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде След цяла нощ убеждаване от психолози и с полицаи, той не е изпълнил заканата си Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия 
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори