×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Николай Димитров проведе предизборна среща с жителите на Несебър


Николай Димитров проведе предизборна среща с жителите на Несебър
Николай Димитров е независим кандидат-кмет, той е под № 69 в бюлетината
18 Октомври 2023, Сряда, 23:59 ч.
Автор: Флагман.бг

Той припомни проектите, които промениха визията на Несебър и представи новите задачи, по които ще работи през следващия мандат

Николай Димитров се срещна в жителите на Несебър, за да отчете дейностите и реализираните проекти на територията на Новия и Стария град в изминалите четири години и да разясни плановете и задачите, залегнали са следващия мандат.

Заставам пред вас с удовлетворение, спокойствие и увереност от напредъка на общината в годините 2019-2023, защото постигнатото през тях, въпреки предизвикателствата на пандемията и войната, е забележително. През последния мандат на територията на общинския център бе извършена внушителна по обем работа по благоустрояване на градските части и тяхната адаптация към съвременните изисквания за жизнена среда. Градоустройствени решения за изграждане на велоалеи, за обособяване на паркинг зони, за озеленяване и осигуряване на спортни и детски площадки, за експониране на културното наследство, за надграждане и усъвършенстване на образователната и градската инфраструктура бяха реализирани на територията на цялата община. В резултат бе постигната значителна промяна в облика и атмосферата на града.“– каза Николай Димитров.

Местните жители се запознаха с плановете и задачите, залегнали в следващия мандат на Николай Димитров

Работата, която свършихме благодарение и на всички вас, доведе до промяна на визията на Несебър. Цялата ни дейност на територията на Стария град е съобразени с препоръките на институциите, отговорни за културното наследство на България и света. Опазването на архитектурното и историческо богатство на полуострова и неговото правилно експониране в градската среда е основната цел, която залагаме с проектите за строителство, реставрация, ремонт и реновиране на обекти в Стария Несебър.” – допълни г-н Димитров.

В мандат 2019-2023, бе изградено Рибарско пристанище „Северна буна“. Конструктивното му изпълнение е подчинено на изискванията на ЮНЕСКО за опазване на подводното археологическо богатство, а на последната сесия на организацията бе предложено акваторията на града също да премине към територията на ценността.

Проектите, реализирани в Стария Несебър, са насочени към създаване на градска визия, подчертаваща величието на архитектурните монументи и допринасяща за цялостното въздействие на полуострова в неговото единство от исторически паметници и съвременност.

В периода на изминалите четири години, по автентични данни, бе реставрирана мелницата на провлака- един от най-разпознаваемите обекти в Несебър, бе извършено покритие с каменна настилка на улици „Мена“, „Рибарска“, „Тервел“, „Ахелой“ и „Месамбрия“, на северната алея на провлака и по южната част на крайбрежната алея в града.

Административна сграда Община Несебър

Сред изграденото в Стария Несебър в предходния мандат има още: фитнес на открито; кафе и павилион, а пред тях зона за отдих с водно огледало; ремонтирана бе спортната площадка - всичко това на северния бряг.

Благоустроени и превърнати в зони за отдих бяха пространствата около паметника на рибаря и под ул. „Анжело Ронкали“ – и двете от южната страна на полуострова. На няколко улици -“Нептун“, “Гларус“, „Софроний Врачански” и “Чайка“ бе извършено пренареждане на калдъръмената настилка.

Подменени бяха осветителните тела по крайбрежната алея. Реконструирана бе сградата на филиала на СУ „Любен Каравелов“, като фасадата бе изпълнена в характерния за Стария Несебър възрожденски архитектурен стил.

Проектираме преустройството на партерните помещения в полза на учебното заведение“ - каза Николай Димитров и допълни: „Статутът на Стария Несебър поставя високи изисквания към дейността на общината, като я обвързва с процедури по проектиране, одобрение и съгласуване на национално ниво. Очакваме Плана за опазване и управление на „Старинен град Несебър“, за да синхронизираме действията си по опазване на културното богатство на Стария град съответно предписанията и нормите на документа, гарантиращ присъствието ни в листата на Световните културни паметници на ЮНЕСКО. Длъжни сме да работим преди всичко за съхраняване на наследеното, за да можем и ние на свой ред да го завещаем на следващите поколения.“ – каза г-н Димитров.

Изминалият мандат жителите на града ще запомнят с построяването на: закрита спортна зала в Новия Несебър; обществен парк с открити спортни обекти и мрежа от тротоари и велоалеи в ж.к. „Черно море“; строеж на улици и тротоари в района на почивната база на НСА; ремонт на малките игрища на стадиона в Несебър; реконструкция, ремонт и модернизация на детски площадки в кв.“Младост“, на ул.”Струма”, в Южния парк- четири детски площадки и две в ж.к. „Черно море“; обновяване на 2 бр. площадки за фитнес на открито в Южния парк и благоустрояване на дворно пространство ДГ „Яна Лъскова“.

Извършен бе цялостен ремонт на общинската инфраструктура в кв.“Младост“ и бе реконструиран фермерския пазар; районът на „Кладенците“ на входа на Северен плаж-Несебър бе благоустроен, обзаведена и оборудвана е зрителската зала в Артиум център; асфалтирани изцяло или частично са много улици, построени са нови тротоари. Започна повсеместната подмяна на уличното осветление с енергоспестяващо- дейността ще продължи до пълния и завършек, включително в съставните селища. Закрито и рекултивирано е общинското депо за битови отпадъци в землището на Равда.

„Това е само част от извършеното в мандат 2019-2023. Предстои ни работа, чието начало стартира още в първите дни на предстоящия мандат, защото най-важни са бъдещите проекти. Те сочат тенденциите на развитие на Несебър и очертават посоката на града в следващите години въз основа на целите, които сме заложили днес.“ –каза Николай Димитров.

„Предстои да работим по плановете за реставрация, консервация, експониране и социализация на паметници на културата със съществен принос за ценността „Старинен град Несебър“.

С привлечени средства по европейски и национални програми или с помощта на други финансови инструменти ще реставрираме църквите "Христос Пантократор", "Архангел Михаил и Гавраил", „Св. Тодор“, а по автентични данни ще възстановим вятърната мелница до храм "Богородица Елеуса".

Вятърната мелница до храм "Богородица Елеуса" ще бъде възстановена

Планът ни за изграждане на базар в Старата част е актуален - проектирани са нови модулни преместваеми обекти с обслужващи функции, малко парково пространство и облагородяване на зоната в духа на мерките за възстановяване на автентичната градска среда на Старинен град Несебър.

През миналата година ремонтирахме покрива на сградата на читалище „Яна Лъскова“, а сега в сме заложили проект за енергийно й обновяване със средства, отпуснати по Национален план за възстановяване и устойчивост.“- коментира г-н Димитров.

За да отговори на модерното туристическо търсене, Община Несебър започва разработването на проект за кемпер парк. Той ще бъде разположен на границата с ж.к. „Черно море“, на терен от осемнадесет декара, и ще разполага с около 50 стоянки за мобилни домове, зона с трапезария, ресторант, барбекюта и съответен на капацитета на парка брой бани и санитарни помещения. Част от съоръженията - детската и фитнес площадка и открития басейн, ще са достъпни както за туристите на кемпер парка, така и за граждани и гости на Несебър.

Кемпер парк

Кемпер паркът е проект, който ще развиваме като част от концепцията за устойчив туризъм. Спортният, културният, религиозният, здравният, сватбеният, фестивалният, кемпер туризмът - това са алтернативи, които трябва да разработим, за да удължим туристическия сезон.“- подчерта г-н Димитров.

Проектът за амфитеатър на северния скат е част от плана за интегрирано развитие на културна, спортна и рекреационна инфраструктура в този район на Новия Несебър. Цялостната концепция за оползотворяване на пространството, разкрило се в следствие на брегоукрепителни дейности, включва още: строителството на Общински център за изследване на черноморската флора и фауна, ботанически и природонаучен музей, панорамно стълбище, свързващо ул. „Изгрев“ с амфитеатъра и два паркинга – открит и покрит.

Паркингът край Амфитеатъра
Амфитеатърът отвътре

Също там се проектира изграждането на нови спортни площадки. Вече е монтирана рампата за скейт борд - част от проекта за скейт парк в зоната на северния скат.

Важни за гражданите на общината са плановете за: крайбрежна алея между Равда - Несебър; закрит плувен басейн и строителството на третия етап от Обществения парк с открити спортни обекти в ж.к. “Черно море“. Започва проектиране на улици и улично осветление в м. „Кокалу“. Планира се строителство на подземен паркинг в двора на СУ„ Л. Каравелов“, а реконструкция на съществуващи 2 бр. спортни площадки в Новия Несебър започва съвсем скоро.

Предстои саниране на общежитието в двора на СУ „Л. Каравелов“ и реконструкция, ремонт и оборудване на административната сграда на общината с цел подобряване на енергийната й ефективност.

Предстои саниране на общежитието в двора на СУ „Л. Каравелов“

Има проект за строителство на пристройка за две нови групи и спортна площадка в ДГ „Моряче”. Предстои проектиране на осветление на голямото игрище с изкуствена настилка до градски стадион в Несебър и ритуална зала на гробищния парк.

В ДГ „Моряче” скоро ще има пристройка за две нови групи и спортна площадка

Всичките ни действия са мотивирани от мисълта за бъдещето на нашия град, за неговия облик, но най-вече от чувството за дълг и отговорност към съгражданите. Защото ние сме обединени и това ни прави силни, набелязваме целите си и знаем, че методичната и упорита работа ще ни изведе на правилния път към успеха в осъществяване на задачите, които общността ни възлага.“ –каза Николай Димитров.

Николай Димитров е независим кандидат-кмет, той е под № 69 в бюлетината.






Флагман.БГ "Газпром" отчете загуба от 7 млрд. долара "Газпром" отчете загуба от 7 млрд. долара 04/05/2024, Събота 12:30 0
България Всички новини
Тя е най-скромната и мила участничка в Ергенът, но Алек я отпрати Тя е най-скромната и мила участничка в Ергенът, но Алек я отпрати Катето се сбогува с формата преди финала Заради спор за паркомясто запечатаха автомобил с монтажна пяна Заради спор за паркомясто запечатаха автомобил с монтажна пяна  По думите на потърпевшия извършителите – мъж и жена, са агресивни и са заплашвали него и приятелката му с убийство Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта на пристанище Бургас Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта на пристанище Бургас Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите Пежо се заби в мантинелата на пътя Поморие-Бургас Пежо се заби в мантинелата на пътя Поморие-Бургас Водачът на автомобила твърди, че гумата му се е спукала Румънски автомобил се обърна по таван в Русе Румънски автомобил се обърна по таван в Русе Колата е помела пътен знак с ограничение до 50 км. и е разцепила дърво край пътя Синът на Чарли Чаплин по-евтин от Лили Иванова Синът на Чарли Чаплин по-евтин от Лили Иванова Наследникът на великия актьор се изявява пред българска публика за 60 лева, примата иска по 600 за концерт в лозята Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата
Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист"
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори