×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

До ректора на НБУ: Ще уволните ли проф. Дайнов за насаждане на омраза и мракобесие?


До ректора на НБУ: Ще уволните ли проф. Дайнов за насаждане на омраза и мракобесие?
Проф. Дайнов нарича с недопустимо обидни квилификации част от гражданското общество в България
04 Октомври 2023, Сряда, 13:32 ч.
Автор: Флагман.БГ

Един основополагащ за мисленето на проф. Дайнов цитат от неговите постове във ФБ: Доколкото си спомням от историята, крепостните биват вкарвани в рамките на приличието с помощта на нагайки и конни стражари. Де ги?

Публикациите във Фейсбук, в които професорът по политически науки в Нов български университет (НБУ) проф. Евгений Дайнов нарича протестиращите миньори и енергетици "орки", "диви орди", "блатни твари" и "кръвосмесени джуджета" предизвикаха истинска буря в социалната мрежа.

Граждани се обръщат им ръководството на НБУ и питат ще има ли реакция. Публични личности се заканиха официално да алармират всички български институции и да искат оставката или уволнението на скандалния преподавател, който си е позволил недопустим език на омразата срещу български граждани, данъкоплатци, работници.

А питането е до ректора на уважаваното висше учебно заведение - проф. Пламен Дойнов как ще реагирате в тази ситуация и ще санкцинирате  ли проф. Дайнов за насаждане на омраза и мракобесие.

Припомняме, че преди три години друг професор - Михаил Мирчев бе освободен от СУ "Св. Климент Охридски" след проверка на Етичната комисия към университета за ксенофобия, национализъм и расизъм в неговите лекции. Етичната комисия тогава бе сезирана след гневно Отворено писмо на Студентското общество за равенство в СУ, което обвини проф. Мирчев, че в лекциите му има недопустими антиромски, антитурски, антибежански, антисемитски и откровено расистки елементи. Лекции на проф. Мирчев, качени в Ютуб, предизвикаха бурното недоволство от Студентското общество за равенство и въпреки, че социологът получи подкрепа от други свои студенти, гражданският му договор с най-влиятелния български вуз бе прекратен.

За Евгени Дайнов протестиращите на АМ "Тракия" са „блатните твари“, „кръвосмесените джуджета“, „въглищарски путиноиди“, „крепостни орки“

За какво ректорът на СУ проф. Анастанас Герджиков освободи проф. Мирчев пред три години?

Етичната комисия към СУ тогава извърши собствена проверка на лекциите на Мирчев, независима от получения сигнал на Студентското общество за равенство. Установи, че в тях е налице "генерализация, стереотипизация и едностранчивост в изложението по отношение на отделните етнически групи", които "подсилени с внушения за враждебност и агресивност биха могли да затвърдят предразсъдъци и да водят до формиране на нагласи за дискриминационно отношение". 

Комисията обаче отхвърли твърденията на авторите на сигнала, че в своите лекции Мирчев "разгръща крайно десни и фашистки теории", нито че същите са "изпълнени с ксенофобско и антисемитско съдържание". Според СУ това са "крайни квалификации и преувеличения".

А какво казва в последните дни проф. Егений Дайнов в социалните мрежи?

Скрийншот от най-запомнящата се с използваните епитети публикация на проф. Дайнов по адрес на протестиращите продължава да се разпространява във Фейсбук.

Тя гласи: "Дивите орди, блатните твари, кръвосмесените джуджета не искали да преговарят с правителството, току-що разбрах. Моля? Я, пак? Някакви диваци, мразещи да са в Европа и искащи да са в Мухонасранкс, но не отиващи там, защото ги е страх от жените им - та точно тези подгизнали и плесенясали блатни диваци не искат да преговарят с правителство на страна - член на ЕС и НАТО? Е, време е тази страна - член да им покаже защо е страна - член и защо те са презрени диваци, пребиваващи в перманентен ужас от жените си."

Само този текст идва да покаже, че проф. Дайнов налага в обществото език на омраза, на нечовешко отношение към определана част сънародните си, на публична агресивност към една социална група, която се бори за своите права.

Проф. Дайнов нарича с недопустимо обидни квилификации част от гражданското общество в България, нарушавайки конституционните правата на тези граждани да протестират, което е европейска демократична норма.

Уважаеми проф. Дойнов - ректор на НБУ,

Правото на свободно изразяване е фундаментален принцип, залегнал както в българската Констуитуция, така и в Конвенцията за правата на човека и Хартата на основните права на ЕС.
Тя обаче не е абсолютна - носи със себе си ограничения, особено в случаите, в които това право започне да нарушава правата на другите. Такъв е случаят със словото на омразата, което представлява категорична заплаха за достойнството на конкретни личности и цели социални групи. Точно това извира от постовете на проф. Дайнов, които взривиха общественото мнение.

Забраната за враждебно говорене е регламентирана в множество български и международни законови актове, а борбата с нея е обект на многобройни документи и препоръки, които зясега нямат правнообвързващ характер. Но изискват обществена санкция.

Едновременно с това езикът на омразата е криминализиран в действащия български Наказателен кодекс:

Чл. 162. (1) (Изм. – ДВ, бр. 27 от 2009 г., бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.

Цитираме проф. Евгений Дайнов: "Време е страна -член на ЕС да им покаже (на дивите орди) защо е страна член и защо те са презрени диваци, пребиваващи в перманентен ужас от жените си".

Чл. 188. (1) Който чрез слово, печат, действие или по друг начин подбужда към дискриминация, проповядва към противопоставяне или премахване на лице или на група лица на основата на техен действителен или предполагаем защитен признак, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация, както и с порицание.

Цитираме проф. Евгений Дайнов: "Вижте сега. Този метеж на въглищарските путиноиди и техните крепостни орки не може повече да бъде търпян.
Ангажирайте цялата мощ на държавата. Ще бъдете подкрепени. Българският народ е преди всичко боязлив и се прекланя пред власт, която показва, че е такава. Действайте твърдо сега и си решавате големи проблеми за 30 години напред. Правено е (Тачър, Рейгън). Ако искате, мога да ви изнеса кратки лекции".
(2) Който явно подбужда към извършване на престъпление срещу лице или група лица на основата на техен действителен или предполагаем защитен признак, се наказва с лишаване от свобода до четири години и с порицание.
Отново цитираме проф. Евгений Дайнов: "Но действайте, за да не се задействат гражданите и да стане страшно. Последното нещо, което искате, е на магистралата да се появят линч-отряди. А те ЩЕ се появят.
ПС. Ако в четвъртък, когато пак трябва да тръгна из страната, путониодните кръвосмесени крепостни продължават да блокират пътищата, аз лично ще се заема. Не го допускайте, моля".
И още един основополагащ за мисленето на проф. Дайнов цитат от неговите постове във ФБ: "Доколкото си спомням от историята, крепостните биват вкарвани в рамките на приличието с помощта на нагайки и конни стражари. Де ги?"

Уважаеми г-н ректор на НБУ, Вие сте преподавател по история и теория на литературата, академично и творческо писане в НБУ. Автор сте на идейния проект и директор на научната програма „Литературата на Народна република България (1946–1990)“.

Отчитайки Вашата професионална и научна подготовка, се обръщаме към Вас и ви питаме - подобно мракобесие, което извира от публикациите на Евгений Дайнов може ли да бъде толерирано в нашето общество?

Може ли човек, човек изповядващ такива антихуманни принципи да бъде преподавател на Вашите студенти?

Допустим ли е езикът на Евгений Дайнов за човек с научни титли и е редно ли ВУЗ-ът, който Вие ръководите, да се слави с такъв научен кадър?

Езикът на омразата не е пътят към Европа. Езикът на омразата разгражда всяко едно общество, защото минира принципите на толерантност, социална справедливост, взаимно уважение и защита правата на човека. Основополагащ принцип на ЕС е ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО, което ненакърнимо. То трябва да бъде зачитано и защитавано и е реалният фундамент на основните права.

Кажете, уважаеми г-н ректор на НБУ, намирате ли тези европейски ценности в публикаците на проф. Евгений Дайнов?

Прилагаме мнение на публични личности за поведението на проф. Дайнов

 

Д-р Диана Тагарева:

Вх. № от НБУ: П-ПС-1, 03.10.2023.

Вчера на 2.10.2023 година подадох сигнал за недостойно поведение на преподавателя в НБУ Евгени Дайнов.

Намирам за изключително неправилно, който и да е преподавател да има подобна обидна позиция срещу цял сектор на икономиката добивно-енергийният. Обобщението за гномове, орки, роби, насаждането на омраза и призивите за силово разправяне с енергетиците от Мариците е  недостойно и не отговаря на моралните и етичните норми за преподавателска дейност.

Г-н Дайнов видимо е загубил присъствие на духа, преминал е във фаза на омраза и насаждане на омраза. Подобно поведение към честни, работливи и достойни хора е унизително. Енергетиците имат своето право на законен протест. Повечето от тях имат семейства, деца и роднини за които се трудят ежедневно.

Силно се надявам ръководството на НБУ да освободи от преподавателска дейност всяко лице, което с обществената си позиция обижда и използва тежки класификации и грозни думи  по адрес на работещи и трудещи се хора. В противен случай, какво ще възпитат преподавателите на НБУ в техните студенти? Какъв пример биха им дали с очерняне на работещите хора, не работете защото ще сте орки!?

Смятам поведението на г-н Евгени Дайнов за недостойно и подобна личност не може да бъде преподавател не само в университет, но и в Образователната ни система въобще.

 

Евгени Петров: 

Предлагам НБУ да уволни Евгений Дайнов!

Сега - съвсем сериозно. Прочетох десетки възмутени мнения във ФБ по повод един свръхциничен, свръхгаменски и свръхобиден статус на проф. Евгений Дайнов.

Това не е първата позиция на професора с близко до това по тон и съдържание. Десетки са и са от години.

Влогърката Флора Стратиева преди месеци описа и поведението а Дайнов по време а лекции.

Искам да припомня, че заради подобни изказвани в  лекции в Ютюб от СУ беше уволнен проф. Михаил Мирчев.

Не виждам никаква принципна разлика между него и недопустимите публикации в социалната мрежа на проф. Дайнов.

Ето защо призовавам ръководството на НБУ да разгледа както тази, така и предишни публични изяви на проф. Дайнов и ако има еднаква мярка и обективност, да препоръча незабавното му освобождаване като преподавател в уважавания университет.

Не зная какво ще научат студентите, на едни от които примерно им чете Дайнов, а на други - Мария Пиргова.

Що се отнася до медиите, които с удоволствие публикуваха статиите му, някои от тях със спорно и политически пристрастно и необективно съдържание - най-добре е да прегледат  в критичен план качеството а авторите си.

 

Стефан Ташев:

Четейки Дадзибаото на БатБаяна на прогресивните либерали Евгений Дайнов от снощи, се опасявам, че много скоро всички ще се окажем руски агенти, орки, джуджета и боклуци. Които трябва да бъдат изтребени от лицето на земята, защото пречат на ДобритеСили. На изперкалата и самозадоволяваща се секта. И най-вече на Прокопиев и ко, които бързат да прилапат парите от ПВУ. Който не е с нас, е против нас.

 

Валентин Иванов – Кардамски:

Предварително се извинявам, че е  публикуван текст от поста на Дайнов! Невиждана реч на омразата! Невиждан цинизъм! От професор!

По-важното е, докога ще го държи НБУ да преподава?

Застава ли университетът зад думите му? Всичко в материала!

 

Александър Урумов: 

Евгений Дайнов към управляващите:

Действайте твърдо, българският народ е боязлив и се прекланя пред властта!

Ако не вие, тогава аз лично ще се заема!

 

Владислав Апостолов:

А с вредните емисии от „колумниста“ Дайнов какво правим?

Добре поне, че хронично нехигиеничен... мъж(?) като него не е университетски преподавател и не го публикуват на конвейер във всички „демократични медии“ по „оста на радостта“ - „дневник-дойче веле“...

Представяте ли си как точно тези „протестно ориентирани“ издания гордо публикуват някакъв фанатик, който през пет минути публично нарича десетки хиляди протестиращи българи „орди“, „блатни твари“, „кръвосмесени крепостни“, заплашва, заканва се, пише за „линч-отряди“ срещу тях и зове държавата да използва цялата си мощ, за да ги смаже. Добре, че ситуацията изобщо не е такава, че иначе голям срам...

Представяте ли си ако канеха подобен екстремист редовно в големите телевизии да дава акъл и ако беше приеман от медийната ни среда като авторитет с важна позиция?

Би било едновременно страшно и смешно ако оваляни в собствените си нечистотии дегенерати минаваха за мисловен елит с медиен и академичен престиж.

Тогава щяхме да се замислим дали цялото нещо не е едно „времеубежище“ за безсмислени безмозъчища и дали проблемът не е толкова в агресивния и пиян клошар, а в системата, която го натрапва с всичките му „вредни емисии“ и то без да плаща данък „дайнов“ за замърсяване на околната среда...

Така говорят кварталните пияници, когато ги засърби задницата и много настървено си търсят боя.

По принцип не си цапам стената с алкохолни полюции, но тук се е постарал извънредно.

 

А сега си представете, че трябва да плащате по 1600 лева на семестър за да слушате последните статуси на Евгени Дайнов под формата на лекциинаписа неговата бивша студентка Флора Стратиева.

Източник: epicenter.bg


В категории: Политика


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
38
Коментара по темата
38.
Атанас Атанасов
05.10.2023 22:00:22
0
2
И този мърляв и неподдържан и некъпан индивид ще обижда хиляди работливи хора злобен е горкия защото е мръсен и некъпан и грозен на всичкото отгоре и сигурно нито една жена не го е погледнала през мижавия му живот и затова е такъв долен злобарc
37.
Стен
05.10.2023 18:27:12
0
4
И този е професор!?! Трябва да го вкарат в някоя мина,та там ще разбере от къде изгрява слънцето!
36.
факт
05.10.2023 14:00:07
0
6
Вчера Руди Гела каза в парламента ,че всичко това което каза му било написано от Лена на Киро.
35.
Горд русороб
05.10.2023 09:47:25
12
4
Вярно. Само русоробите и всички фенове на Израждане могат да си позволяват обидни и вулгарни изрази , както и да заплашват всеки дръзнал да каже нещо срещу Русия. А реакция в тези случаи - нула. А сега сме мнооого чувствителни ... А???
34.
XX
04.10.2023 22:18:57
1
16
Дайнов е нагъл про'с'так, като всеки атлантик.
33.
ДАЙНОВ
04.10.2023 20:39:35
1
20
Е комунистически продукт-баща и майка сътрудници на ДС, женен за рускиня,чийто баща е бил в ръководството на КПСС,приближен на Брежнев. А сега е една гнусна проатлантическа отрепка...
32.
До 31
04.10.2023 19:03:44
2
23
Този палячо, преди 20 и кусур години, излъга в ефир по БНТ, че следващата седмица щял да си махне дългата коса, ако някой си спечелил изборите. След една седмица, от Иво в ефир, водещият го попита, а той най-нагло пак в национален ефир заяви, че не бил казал такова нещо. Той, че е прост, прост е, ама някак си нагъл прост простак. А кой се излъгал да му дава пари за да му преподава, си е негов проблем. Един от много лъжци в държавата, за съжаление
31.
бургазлия
04.10.2023 18:56:36
2
24
Този субект го знам от повече от 20 години. Още тогава се чудих, защо на такива палячовци се дава дума и ефирно време. Един от най-слабите политолози, който вече втръсна на всички с глупавите си прогнози, а и с беден речник. Минаваше за интересен преди години, с дълга коса, "бунтар", а всъщност глезено комунистическо дятенце, и пораснал озлобен и гладен за внимание чичка.
30.
Сталин
04.10.2023 18:50:07
2
14
Тоя боклук трябва да бъде бит ебан и опозорен! Творение на пиянска чекия!Протеже на Иван Костов мавъра!Да еба тяхната майка!
29.
отвратен
04.10.2023 16:44:37
20
4
как по меко да се опише това което става на пътя ? шепа хора блокират магистрала за да получат ЛИЧНА облага ?
ей големи патриоти навсякъде.
28.
Че кой
04.10.2023 16:41:03
2
25
Взима на сериозно тази опиянчена комунистическа издънка сега правеща се на евроатлантик?
27.
?
04.10.2023 16:39:40
14
9
От кога да говориш истината е омраза и мракобесие??
26.
Е на тва е
04.10.2023 16:28:32
2
3
До другаря МТ от епохата на хипарското движение. Другарю МТ, бир парче говеждо, къв некролог те гони, май от твоя джоб стърчи.
25.
Е на тва е
04.10.2023 16:24:55
21
6
Какво невярно нещо е написал другаря Дойнов че да му търсите сметка?
24.
До 23
04.10.2023 16:03:30
1
5
аууу голяма драма i nowina. А на никому известните деца които не ги мъкнат по тв-тата все едно не псуват като каруцари и не говорят тъпотии?
23.
Опппаааа
04.10.2023 15:21:51
0
2
https://gospodari.com/do-bolka-otkroveni-dashterite-na-viki-terziyska-video/
22.
До 18
04.10.2023 15:17:46
7
10
Не знаеш от кой край да хванеш въжето, ама инъче си се писал "Боцман", хахаха
Бахти и жалкаря, честно!
21.
Sss
04.10.2023 15:03:00
8
24
Соросоидна измет... Бесене продажно племе
20.
аз
04.10.2023 14:53:29
7
35
Не знам какъв професор е, но постовете му открай време във фейсбук, както и коментарите, които пише са брутално зле. Този човек или е изглупял от възрастта, или такъв си е бил открай време, а сега фейсбук му дава възможност да се изяви. Срамна работа!
19.
Това поведение надали му идва отвътре
04.10.2023 14:51:17
6
25
Как да го уволни, като за такова поведение се награждават? Очаквам да получи награда и от американското посолство и да пребъде в бизнеса хаха
18.
Боцмана
04.10.2023 14:50:54
23
29
Е този вече плазмодий, горе на снимката, съм напълно съгласен че олицетворява лайняното ни правителство и 7%-та негови фенчета!!!
Те всъщност повечето са тук под мен в коментарите!
Да преживееш срама от това Кокорка и най-простия Кирил( в световен мащаб) да те наредят като малко, жълто патенце и да се прегърнат с Боки и Шиши ииии.... след това да трябва да ръкопляскаш на този абсолютен фелационер, нагаждач, мазен лъжец и лицемер Дайнов!!!
Ашколсун, евала! По-голяма пародия на партия и еректората и, здраве!!
А нали знаете, че жена му на Дайнов е рускиня??!!....или забравиха да ви кажат!!!
17.
Ха ха
04.10.2023 14:40:06
5
34
Евгений Дайнов като истинско дете на партията-майка-закрилница зове държавата да се разправи със сила срещу протестиращите.
Иначе той щял да се заеме.....
Искам да го видя срещу миньор в честен бой, на една възраст и с еднакви килограми.
16.
До 9
04.10.2023 14:36:00
6
14
Тук вече стъпи на мина, момко. Книги съм чел както от "правилните" така и от "забранените" и изгорените. Когато съм чел издателство Галактика навярно, момко, хромозомите ти още са умували - мъжко или женско да се пръкнеш.
15.
Реквием за един мръсник
04.10.2023 14:29:46
4
31
Приковава вниманието на обонянието с нечистоплътност комунистическото отроче.
Родителите му видни функционери на БКП върхушката, ползвали блатата на номенклатурата,работили в загниващия Запад на държавна издръжка, през комунизма. Тогава само правилните хора работеха и учеха в чужбина , този се пребоядиса бързо и стана голям демократ Сульо, Пульо , Атанас и Спас.....
14.
МТ
04.10.2023 14:22:31
3
23
"ОтРовено общество" останаха без донори и търсят внимание под светлините на прожекторите. Все повече клошари-центаджии ще изплуват. Няма да потънат, ще изплуват. Мазното не потъва.
13.
Спиди Гонзалез
04.10.2023 14:21:03
5
39
Дайнов е бивш член на БКП, отроче на активни борци. Именно тоя тип наследници на комуняги, днес са най-кресливите русофоби и отявлени неолиберали.
12.
Николай Марков
04.10.2023 14:16:01
16
33
Също съм преподавател в НБУ, но се срамувам да нарека този господин "колега". Възрастен е и не помни, че родителите му бяха партийци, не помни и къде завърши с наши, народни пари. По коридорите се носи смрадта на джибри от понеделник до четвъртък, хубавото е, че уикенда го няма, връща си се обратно на село.
11.
До 9
04.10.2023 14:10:29
7
16
Дано го заровят дълбоко, ще минавам да го препикавам.
10.
13
04.10.2023 14:09:38
13
30
Този и групичката му джендърчета в НБУ всеки ги знае. Наркомани.
9.
до 5 цървула
04.10.2023 14:07:40
27
13
Поредния Ганьо, съдещ хората по-дрехите!
Авее сульоо, сигурно не си прочел ни една книга през жалкото си съществуване, ама инъче обсъждаш хорат нали?
А относно некролога, леко с епитетите, че никой не е застрахован. Включително и [_ТИ_]
8.
@@
04.10.2023 14:07:17
34
26
И защо да го уволняват!? Затова, че каза нещо ,което мисли всеки нормален българин ли?
7.
!
04.10.2023 14:04:47
36
25
Браво смел човек казал е точните думи!
6.
qwqw
04.10.2023 13:58:04
5
7
HAHAHA TAKA STAVA KOGATO IMA DURJAVNO OBRAZOVANIE NIAMA CHASTNO i CIALOTO SOCIALISTICHESKO OBSTESTVO SE PRAVI NA EVROPEICI A NIAMAT DORI EDNA CHASTNA NIVA. DEMOKRACIA = COMMUNISM.
5.
MT
04.10.2023 13:53:44
58
43
Само го погледнете как е облечен, като няк'во хипи от 70-те. Хубавото е, че некрологът му стърчи от джоба и малко му остава на този хамелеон.
4.
до 3
04.10.2023 13:53:23
40
40
Да бе, същия като баща ти. Пфф, дърта пияндура, само че без грам акъл в манерката!
3.
буба
04.10.2023 13:49:06
37
56
алкохолопитек подобие на човек
2.
Разбирач
04.10.2023 13:48:45
50
23
Единият дава личното си мнението в социална мрежа , а другият преподава в университета нацизъм
Подкрепям с две ръце Дайнов за написаното , което е абсолютната истина
Авторът на статията да излезе със името си да иска отговори от НБУ , а не зад гърба на Флагман
1.
Бургазлия
04.10.2023 13:43:46
18
33
"Право куме, та в очите"
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори