×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Светослав Иванов: Журналистиката и политиката вървят в противоположни писти


01 Октомври 2023, Неделя, 19:29 ч.
Автор: Флагман.БГ

В тези избори ще участва и мой бивш колега. Но това е негов избор. От журналист - ставаш кандидат. Един от многото

Вече единадесети сезон в началото на предаването си позволявам да ви говоря много директно. Идеята на "Коментара на водещия" не е да ви казва какво да мислите, а да насоча вниманието ви към тема или проблем, който смятам за важен за цялото ни общество, обяви Светослав Иванов, чието име бе спрягано като потенциален кандидат на местните избори. 

Светльо Иванов отказал на Борисов преди Хекимян?

Защото, аз и моите колеги от bTV, преди всичко сме част от това общество с всички трудности, радости, сполуки и несполуки, през които преминаваме заедно като граждани на България. Не съм си и помислял дали няма да разсърдя някого. Това е и причината години наред някои да не идват в "120 минути", а други открито да не харесват работата ни и да ни заливат с кафява кал в опит да ни дискредитират. Но предаването е неизменна част от bTV през последното десетилетие и за мен това е повече от работа. Това е наш втори дом.

Като казвам "дом", искам да ви споделя какво научих за журналистиката през последните 20 години. Това е работа за хора с много висока степен на нетърпимост към несправедливостта. Повечето журналисти, които познавам, не само в телевизията, а и в радиото, изданията са добри, скромни и много чувствителни хора. Те се раздават и са готови да рискуват много, без да искат нищо в замяна. Тези, които искат, не са журналисти, но често не го знаят. Вие обаче го знаете. Вие винаги го знаете...

Това е професия, която обичаш, дори когато си мислиш, че мразиш.

Като журналист моят основен човешки стремеж е бил свързан с искреността. Имало е моменти, когато хиляди хора са били или не са били съгласни с мен. Някои от вас ми казват, когато се срещнем на улицата - "Защо не попита това?!" или "Защо попита онова?!". Винаги ви слушам внимателно, защото в крайна сметка, всички ние работим за вас.

Журналистиката като "четвърта власт". Да, тя е такава, но само там, където останалите три власти работят независимо една от друга. Особено съдебната власт, която трябва да даде следствието от нашата работа. Когато тя не работи - става още по-трудно, но тук идва ролята на натиска - от цялото общество. Защото не трябва да забравяме, че един журналист не е прокурор, не е и съдия.

Но не очаквайте да оплаквам журналистиката. Защото като се замислите, ние знаем кой какъв е, с кого е свързан, с какво е злоупотребил именно заради работата на професионални журналисти, а не защото някой гадател ни го е казал. Българските журналисти са тук - в телевизията, в радиото, в изданията. И в много от тях вътрешният огън не е спирал да гори.

Всяка неделя сядам тук с ясната представа каква е отговорността към трибуната и към труда на моите колеги. Защото те са тези, които правят една медия успешна. Да съм сред тях за мен винаги е било привилегия.

Започна предизборната кампания за поредните избори, този път местни. И в тези избори ще участва мой бивш колега, както стана традиционно в последните години - кандидати-журналисти и телевизионни водещи е имало много в последните години - някои успешни, някои не.

Но това е техен избор. От журналист - ставаш кандидат. Един от многото.

Не съм коментирал тяхното решение, няма да го направя и сега, защото не би било честно - всички кандидати ще са равнопоставени в следващите четири седмици тук. Дано видим честна кампания, доколкото българската реалност го позволява. Защото всички се уморихме от калташките битки в българската политика. Но за разлика от политиците, журналистите работят за всички, а не само за своите избиратели.

В заключение - журналистиката и политиката вървят в противоположни писти. Нека нито един политик да не забравя, че ако той се явява на избори веднъж на няколко години, един журналист се явява на избори за доверието на хората всеки ден. И понякога те са в пъти повече от избирателите на една или друга партия или на няколко партии взети заедно. И този избор се повтаря отново и отново - не всяка седмица, не всяка неделя, а всеки един ден в скенера, какъвто е телевизията.

На този скенер ясно се вижда кой какъв е. И това е нещо много по-голямо от каквито и да било избори. Защото те идват и си отиват. Така стоят нещата в политиката. Журналистиката, ако можеш да я понесеш, може да e и за цял живот.

(Словото на водещия на "120 минути")


В категории: Животът


6
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 5
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
6
Коментара по темата
6.
Пхе Ким Мян
02.10.2023 07:16:43
0
3
Не издържах на предложението, брат!
5.
Хахахаха
02.10.2023 06:09:28
1
6
Още един продаден като арменчето.
4.
XX
01.10.2023 22:39:25
0
3
Аз тичам само в лявата писта.
3.
Цв
01.10.2023 19:55:05
4
7
Срамно е това, което казва Индиец ли беше или що! БТВ и Нова са най-продънените и служещи на чужди интереси тв! Лъха на злоба, завист, кариеризъм, скрити зад клишета! Ами всички сте жалки!
2.
tiq
01.10.2023 19:46:32
0
14
е разбраха ли, че никой вече не ги гледа, БТВ, НОВА и прочее лъжливи медии, които грачат по едни и лижат дупките на други.
1.
haah
01.10.2023 19:45:41
4
10
мазен плъх
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му? Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му?  Осъденият на доживотен затвор бивш полицай е говорил, че се е подготвил с опасни вещества, но такива не са открити Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Момичета, които се явяват на държавният зрелостен изпит, споделиха, че се надяват да им се падне „Приказка за стълбата“ Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Над 50 000 дванайсетокласници се явяват на първия задължителен зрелостен изпит Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде След цяла нощ убеждаване от психолози и с полицаи, той не е изпълнил заканата си Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия 
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори