×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте сигурните кандидат-кметове на ГЕРБ в Бургаско, за останалите още важи ретроградният Меркурий


Вижте сигурните кандидат-кметове на ГЕРБ в Бургаско, за останалите още важи ретроградният Меркурий
Със сигурност Бойко Борисов е одобрил следните имена до днес: Димитър Николов, Иван Алексиев, Станислав Губеров, Марин Киров, Жельо Вардунски, Васил Едрев, Иван Жабов
18 Септември 2023, Понеделник, 11:08 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

При останалите партии и коалиции „планетите“ изобщо не са се наместили, а изборите тропат на вратата

За първи път в годините на демокрация се оформя най-тежкото структуриране на партиите за предстоящ местен вот. За ГЕРБ, партията, в която през последното десетилетие има най-стройна организация при номиниране на кандидати за кметове, ситуацията е тежка, а при останалите политически формации буквално изглежда безизходна само 10 дни преди старта на предизборната кампания. Не ретроградният Меркурий, а други фактори влияят на Бойко Борисов да обяви своите избраници във всичките 13 общини на най-благодатния регион на страната.

Единственото сигурно, което на 18 септември 2023 г. може да се каже, е, че за Бургас ГЕРБ ще издигне най-успешния си кадър още от създаването на гражданската си структура. Димитър Николов тръгва към петия си мандат, който изглежда сигурен още на първия тур заради разместването на пластовете в останалите партии и коалиции на местно ниво.

В Поморие Иван Алексиев също ще стартира своя четвърти мандат още на първия тур. Всъщност членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и областният лидер на ГЕРБ този път бяха единствените сигурни кандидатури за кмет, които Бойко Борисов представи в началото на септември т. г. Останалите, за които Флагман.бг е убеден, че ще видим като кандидати за кметове на ГЕРБ, са – Станислав Губеров за Созопол и в Царево Марин Киров – и двамата не са партийни членове.

В Айтос и Камено ГЕРБ отново ще заложи съответно на Васил Едрев и Жельо Вардунски. И двамата не са членове на партията.

Изключително сложна и напрегната е обстановката за община Приморско, защото и до този момент не е сигурно дали Димитър Германов ще бъде заменен от бившия директор на общинското предприятие „Чистота и озеленяване“ Иван Гайков.

В Несебър пък партията изглежда абсолютно безпомощна, след като от няколко дни се заговори, че изобщо нямат кандидат за кмет. Спряганият месеци наред бизнесмен Иван Дашев като сигурна кандидатура на ГЕРБ, макар и надпартийна, почти на 100% е убеден, че ще се яви като независим, подкрепян от Инициативен комитет. Много е възможно там ГЕРБ да се спре на тиха подкрепа за дългогодишния кмет Николай Димитров, явяващ се неизменно от 2007 г. насам като независим.

В Малко Търново ГЕРБ с очевадно неудоволствие ще се наложи да подкрепя Илиян Янчев, който в предходните си два мандата с охота приемаше да бъде издиган именно от тази формация, но сега е решил, че е по-добре да бъде независим кандидат.

От Карнобат към Изпълнителната комисия общинското ръководство е изпратило четири кандидатури на имена, които дори не си струва да бъдат споменавани, защото никой от тях не желае да се впуска в обречена битка срещу добре организираната предизборна кампания на несменяемия от 2007 г. Георги Димитров, около когото този път се завърта и подкрепата на местния бизнесмен Минчо Гроздев.

В Средец поради липсата на какъвто и да било поразсъбуден активист на ГЕРБ отново ще се заложи на спящия дълбок зимен сън Иван Жабов. Изходът на 29 октомври в тази община изглежда непредвидим, предвид нароилите се поне още четири активни кандидатури на други партии и коалиции, сред тях има и безпартийни.

В община Руен, където освен ДПС друга политическа формация няма никакъв шанс, се очертава да бъде пробван младият гербер Хюсеин Мехмед. Това ще стане само ако общинският им координатор Вежди Орманов се е отказал да щурмува кметския стол за четвърти мандат.

В Сунгурларе картината е също неясна. През последната година и половина партията на два пъти сваля и вдига доверието си от настоящия кмет Георги Кенов, но той според информация на Флагман.бг, отново е припознат като свой и е възможно да се яви като кандидатура на ГЕРБ.


В категории: Местни избори 2023


Флагман.БГ Никой не може да устои на тези бабини сиренки Никой не може да устои на тези бабини сиренки 13/05/2024, Понеделник 11:59 0
Флагман.БГ Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал 13/05/2024, Понеделник 10:37 3
България Всички новини
Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София То е оперирано успешно, следва възстановяване Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Винаги можете да разчитате на мен, обърна се към завършващите Марин Киров Зрелищен екшън! Две баби се млатиха, едната е в тежко състояние в болница Зрелищен екшън! Две баби се млатиха, едната е в тежко състояние в болница Има счупване на таза Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Рейндж Ровърът, който се превърна в ковчег за двама млади пловдивчани, се е движел с близо 200 км/час Чудовищно:  Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Чудовищно: Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Те са обявени като леки и телефонните им номера са разпространени сред десетки хиляди души Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Специалистката ще преглежда на 19 май, неделя, в ДКЦ „Бургасмед” Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал Оказва се, че разходите за момичетата са почти два пъти по-големи от тези за момчетата 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията Иззети са списъци с имена, като жителите на квартала са принуждавани да гласуват за определен кандидат и определена партия, каза прокурор Маркова Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Една от схемите е за опрощаване на дългове срещу гласуване за определена политическа сила или кандидат
Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори