×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна премахването на старите и опасни дървета до храма "Свети Александър Невски" в столицата
  • Израелски танкове обкръжиха източната част на Рафах
  • Официалният правописен речник на българския език вече е онлайн
  • Над 190 служители на 6 институции влязоха в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, почна инвентаризация
  • Сърбия ще построи с китайски компании слънчева електроцентрала и петролопровод
  • Русия започна настъпление в Харковска област – това е нов фронт във войната
  • Повишението на пенсиите от 1 юли няма да е с 11 %, а с 10%, заради по-ниската инфлация
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Доган лично разпорежда кои ще са кандидат-кметовете на ДПС


Доган лично разпорежда кои ще са кандидат-кметовете на ДПС
"Утвърден си, колега! Успех!", казвал почетният председател на ДПС на преминалите теста
Ключови думи: Доган, Карадайъ, ДПС
17 Септември 2023, Неделя, 14:20 ч.
Автор: Флагман

В "Бояна" от понеделник на "изпит" минават областните лидери с номинираните

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и ръководството на Движението са в период на препитване на всички кандидат-кметове, традиция, която партията спазва от последните 20 години, с прекъсване в последните три, заради ковид-кризата и подновена тази година. Това съобщиха от ДПС в петък на сайта на партията, позовавайки се на... сайта epicenter.bg. Негов главен редактор е Валерия Велева, чиито отношения с Доган през годините претърпяха няколко метаморфози. Публикацията е гарнирана с няколко снимки, от които се вижда, че почетният председател води процеса.

Ето целия текст с незначителни корекции:

В базата на Движението в "Бояна" от понеделник на "изпит" минават областните лидери, които водят кадидатите за кметове по региони. А те пък предварително се подготват по списък от 37 въпроса, които обхващат целия социално-политически и икономически живот в една община - администрация и бизнес, традиции и обучение на млади кадри, училища, болници, културни институции, европейски програми, инвестции и работни места.

В "изпитната комисия" участват още предсателят на ДПС Мустафа Карадайъ, лидерът на младежкото ДПС Сезгин Мехмед и организационният секретар Ахмед Ахмедов. След като чуе и тяхното мнение, Доган решава и отсича: "Утвърден си, колега! Успех!". И колегата полита на крилете на най-важното одобрение в живота си. Всеки кандидат има определено време за изказване, ако някой много се увлече, пред Доган има пясъчен часовник, който той обръща - знак, че на "приказливеца" му остават само три минути.

За четири дни от понеделник до четвъртък през "цедката на Доган" са минали 218 души, само в четвъртък са били 83-ма и изпитът е траял 9 часа. В петък "партидата" кандидати беше по-малка - около 50-60 и събеседването приключи за около 6 часа.

Според спуснатата от Централното ръководство директива за всяко изборно място трябва има поне трима кандидати, за да се спази принципът за конкуренция и подбор. Стимулира се състезателното начало, но при изрично спазване на добрия тон. Изпитът е лице в лице с всички кандидати от областта, така че всеки има възможност да си каже мнението по всички въпроси пред останалите съпартийци, а накрая Доган взима окончателното решение на базата на това, което е чул.

Процесът на такъв подбор е уникален за ДПС по няколко причини:

ПЪРВО, почетният председател на партията Ахмед Доган получава от първа ръка информация за състоянието и проблемите на партията по места, вижда какви кадри израстват и може да направи естествен подбор.

ВТОРО, дава възможност на всеки да се изяви пред другарите си, като по този начин минимизира възможността за разпространение на клюки и създаване на нездрави процеси в структурите.

ТРЕТО, стимулира се екипният принцип на работа - одобреният кандидат получава подкрепата от "конкуренцията", а даденият от Доган знак е като закон за всички да работят за избирането му. Често Доган специално пита дали в даденото населено място кандидатът на ДПС има силен външен опонент, защото "няма ли опоненти, започва вътрешната борба". Доган пресича отрано такива процеси, с цел съхраняване монолитността на организацията.

ЧЕТВЪРТО, на много места, за да спазят инструцията на ръководството, пред Доган застават по трима кандидати, но предварително са се разбрали кои от тях ще си направат отвод в името на кого и го декларират пред ръководството. Мотивът им е да се запази единството на партията. Обикновено това става при утвърдените по места кметове, които запазват екипите си. И ако чуят от Доган заветното: "Продължавате мандата си!", усмивката грейва на лицата им.

ПЕТО, на някои места обаче битката е ожесточена и пред Доган застават по 8-9 и дори по 10-12 кандидати. И никой не отстъпва. Тогава изпитът е особено тежък и продължителен. Доган ги върти напред-назад по конспекта, докато накрая остане най-добрият. Ако пък са двама - моли ги да излязат и да се разберат помежду си. Ако се разберат - добре, а ако не - цедката минава на по-високо ниво с още по-тежки въпроси. Накрая едни си тръгват с наведени глави, а победителят е мотивиран да докаже, че Доган не е сбъркал в избора си.

ШЕСТО, прави впечатление, че в някои структури дългогодишните утвърдени кадри на ДПС доброволно преотстъпват място на млади, образовани и верни на партията представители, за да им дадат шанс за кариерно развитие. И го правят пред Доган абсолютно съзнателно. Някои от тези млади са родени след създаването на ДПС, виждат Доган за първи път и се връщат по регионите с неговата "партийна закалка". Някои признават, че са искали да бъдат номинирани само и само за да дойдат да видят Ахмед Доган на живо, естествено си правят отвод, но са щастливи от срещата. За всеки човек да балансира с оценката и самооценката е много трудно, но този елит на партията, който всъщност Доган възпитава в действие, успява да го наложи. Този "кантар" особено се харесва на Доган, който изтъква, че за партията е водещо "НИЕ, а не "АЗ".

СЕДМО, и Доган, и Карадайъ подчертават, че трябва да се води позитивна кампания. "Да не тръгваме на конфронтация за един глас отгоре, да бъдем толерантни, за да се позиционираме добре там, където ще има втори тур", казва Карадайъ. "Търсете партньори", заръчва на всички Доган. А преди това е попитал всеки - кои са нерешените ви проблеми, как може да ги решите и имате ли кадри.

ОСМО, за Доган женското начало в политиката е много силен аргумент да дава път на доказали се енергични дами. А в ДПС има много лекари, юристи, общински администратори, които са наясно с местните проблеми, имат "закваска" за растеж и той с удоволствие ги "катапултира" нагоре. Така се случи с млада дама от областен град - интелигентна, образована, съпричастна към съдбите на другите, която смята, че мисията й е да бъде полезна на хората, и която застана за първи път пред Доган. И макар и силно притеснена, успя да го спечели. "Да застана пред вас е отговорност, респект и уважение. За мен ДПС е голяма школовка. Ние всички заедно ще успеем да постигнем добри резултати. Очаквам решението Ви", казва тя с треперещ глас. "Имате мисия да продължите", отговаря й Доган и това за нея е като поставена "свише" задача.

По този тертип на събеседване в следващата седмица ще минат всички кандидати за местни управници. Ще се работи и в събота, и в неделя. В момента ДПС разполага с 38 свои кметове и още 10, избрани в партньорство. Задачата е тази бройка да се увеличи и навсякъде да бъде издигнати подготвени кадри с отношение, познания и разбиране на общинските проблеми.
За времето от своето създаване ДПС се утвърди като партията, без чието влияние и участие са невъзможни националните процеси за евроинтеграция в България, а това става с подготвени и можещи хора.
По време на това "препитване" Доган всъщност иска да разбере как израстват кадрите му, на кого трябва да се помогне, кой има качества, които трябва да се развиват. Тази школа, както казваха навремето, "ковачница за кадри" в ДПС действа реално. И той е вътрешно удовлетворен от това, което вижда.

"Не забравяйте - за да сте равни на другите политически сили, трябва да сте една крачка, но не повече пред тях. Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, ще се превърнем в образ на врага за всички", каза през 2020-а Доган на своите, обръщайки се към делегатите на Х национална конференция на партията.
Днес допълва - новите реалности ни изправят пред проблеми, които ние дори не знаем. Затова най-важното е с обединени усилия да се изправим пред тях и да ги решаваме заедно.

"Намирането на оптималния баланс в съотношението какви сме и как искаме да се легитимираме във времето, е изкуството в правене на политика", е формулата, която Доган иска да предаде на младите в ДПС. И го прави! Като учебник за политика.


 


В категории: Политика


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
Али
18.09.2023 11:44:01
1
2
До 5
Накъде няма да ходим.Ще продължаваме да се размножаване тук в нашата родина България.
8.
Ако
18.09.2023 08:01:47
0
1
Този сгъне, чалмите са до тук
7.
За общината
18.09.2023 06:22:04
0
3
Поредната грешка за кандидатите
6.
681
17.09.2023 20:05:25
0
1
До Левски.
Недей да мърсиш името на един достоен българин. Ти дори и цървули на Левски не можеш да бъдеш.
Много ли те заболя, когато ти влезе рязаният малнихер?
5.
Левски
17.09.2023 19:18:52
0
6
Тези рязани фесове не трябва да съществуват като партия камо ли да бъдат в правителството.След като се смятат за турци да отиват да живеят в Турция.Проблема е че в Турция ги смятат за цигани и ще има яко навеждане и поемане на рязани манлихери.
4.
До 1
17.09.2023 17:16:10
0
3
Вечерта черпи дамите с кожения сладолед.
3.
Одобрение свише
17.09.2023 16:54:42
0
4
Алах да им се обади, няма да греят толкова депесарите. Но щом Догито казва, това вече е одобрение свише.
2.
Румен
17.09.2023 15:51:40
0
7
Амчи той нали се беше уж отказал от политиката?
1.
Сандо
17.09.2023 14:34:44
0
8
Със сладолед черпили ги или само със студена вода
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Най-хищната риба в Черно море е леферът, той не спира да убива по-малките риби, с които се храни, дори когато се е наситил, реже ги с острите си зъби като с ножица, разказа Димитър Янчев Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* София не разполага със значими ресурси за промяна на двустранните отношения Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Основен приоритет в дейността на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас е свързана с повишаване на противопожарната култура на подрастващите Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Заради силното слънчево изригване ще се появят и северни сияния "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания Всички събрани средства ще са за Дневния център за деца и пълнолетни лица с увреждания, който се намира в Морската градина Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Министърът на труда и социалната политика обещава подкрепа за преквалификация на работниците Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Тя бе в Исландия 
Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори