×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Най-голямото местно правителство в Европа фалира


09 Септември 2023, Събота, 12:00 ч.
Автор: Флагман

Общините в Обединеното кралство изпитват все по-големи трудности да балансират финансите си

Градският съвет на Бирмингам, най-големият местен орган на управление в Европа, на практика обяви несъстоятелност. Това е и поредният град в Обединеното кралство, който обявява, че не може да балансира финансите си тази година, пише Financial Times.

Управляваният от лейбъристите Градски съвет на втория по големина град в Обединеното кралство, който обслужва повече от 1 милион души, заяви във вторник, че е издал известие по раздел 114 поради „безпрецедентни финансови предизвикателства“.

Съветът оправда затрудненото си положение до голяма степен с необходимостта от уреждане на исторически искове за равно заплащане на стойност до 760 милиона паунда, което е повече от годишния ѝ бюджет за услуги.

Съветът добави, че е въвел „строг контрол на разходите през юли“ и че известието по раздел 114 сега е „необходима стъпка, тъй като се стремим да върнем града си на стабилна финансова основа“.

Общините в Англия и Уелс са подложени на сериозен финансов стрес в резултат на нарастващите разходи за социални грижи, растящата инфлация и намалените доходи.

Общият финансов дефицит на местните власти в Англия и Уелс се очаква да нарасне до 2 милиарда паунда или дори повече през тази финансова година, според Асоциацията на местните власти.

През юли представителният орган предупреди, че Общинските съвети се борят да отговорят на нарастващото търсене на основни услуги, които са задължени по закон да предоставят на гражданите, като същевременно изпълняват законовото си задължение да балансират счетоводството си.

Бирмингам обяви миналия месец, че е изправен пред бюджетен дефицит от 87.4 милиона паунда за 2023 – 2024 г., нарастващ до £164.8 милиона през 2024 – 2025 г.

С издаването на известието по раздел 114 Градският съвет се ангажира да намали разходите за всички услуги, освен за основните, в замяна на помощ от правителството на Обединеното кралство за стабилизиране на финансите. Други Общински съвети, включително Търок и Уокинг, през последните месеци бяха принудени да предприемат същия ход.

Подобно на местните власти в цялата страна, ясно е, че Градският съвет на Бирмингам е изправен пред безпрецедентни финансови предизвикателства, от огромни увеличения на търсенето на социални грижи за възрастни и драматичното намаляване на доходите на бизнеса до въздействието на необузданата инфлация“, каза лидерът на Общинският съвет Джон Котън в съвместно изявление с неговия заместник Шарън Томпсън, цитирани от FT.

Лий Роули, министър на местното правителство, каза, че известието е „много разочароващо, но не и неочаквано“.

Градският съвет е под допълнителен натиск в резултат на споразумението, което сключи, след като Върховният съд постанови през 2012 г., че е дискриминирал стотици жени служители, които са пропуснали бонуси, присъдени на техните колеги в традиционно доминирани от мъже роли.

Съветът вече е изплатил приблизително 1.1 милиарда паунда в резултат на решението, но през юни каза, че има допълнителна сметка между 650 и 760 милиона паунда.

Тъй като текущите задължения, свързани с исковете, нарастват с месечна скорост между 5 и 14 милиона паунда, те няма да могат да бъдат покрити от съществуващите ресурси, включително резервите, се казва в съобщението.

През последните години Съветът изпълнява мащабен план за възстановяване. Финансиран чрез публични и частни инвестиции, проектът реинтегрира стари промишлени пустеещи земи с центъра на града, подхранвайки бума в технологичния сектор, наред с други. Чрез този процес Бирмингам се превърна в една от най-добре представящите се градски икономики в страната.

Но Робърт Олдън, консервативен лидер на опозицията в Съвета, каза, че „златното десетилетие“ на възможностите, обявено от града миналата година, ще бъде помрачено от неговите нови финансови проблеми.

Според него прекомерните разходи на ръководството на лейбъристите и неуспехът да се обърне по-спешно към историческите искания за заплащане „са създали тази бъркотия, в която жителите сега ще загубят ценни услуги и инвестиции“.

Джонатан Кар-Уест, главен изпълнителен директор на мозъчния тръст Local Government Information Unit, каза, че затрудненото положение на Бирмингам е „отрезвяващ момент“ и че вземането на решения от Съвета трябва да бъде внимателно претеглено.

Също така трябва да се задават въпроси относно една непоследователна, фрагментирана и краткосрочна система за финансиране, която тласка десетки Съвети в цялата страна към финансов крах“, каза той.

 

В категории: Животът


3
Коментара
Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 0
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
3
Коментара по темата
3.
XX
09.09.2023 20:11:44
0
2
Не знам дали са застреляли жепееца, но знам за застреляни двама от 4ти украински фронт, защото са мародерствали.
ПП. Също, стари хора не говорят за никаква цистерна, а за аптеката на главната улица с изпития спирт.
2.
За 09.09
09.09.2023 13:47:50
7
5
НА 9 СЕПТЕМВРИ 1944 г. в Дивдядово (сега квартал на Шумен) руски войници застрелват най-стария член на БКП в шуменската организация.
Старецът се опитал да се противопостави, когато почват да грабят кокошки и инвентар от двора му.
"Освободителите" го застрелват без обяснение . В писмото си до Сталин относно безчинствата на руснаците Георги Димитров споменава и този случай, когато го моли да се разпореди да се спре произвола, грабежа, убийствата и изнасилванията, които извършват войниците на Червената армия.
На три километра от там, в двора на военното училище, руснаците заповядват на дежурния по гарнизон поручик Петров офицерите да предадат оръжията си.
Поручик Петров излиза пред строя, вади личния си пистолет и гордо заявява:
- Българският офицер не предава оръжието си! - след което се прострелва в слепоочието.
В същия ден група руски войници в Бургас намират цистерна с промишлен спирт на гарата. Служител на БДЖ, симпатизант на БКП и русофил, се опитва да им обясни, че спиртът е отровен, но те го застрелват и се напиват до смърт. Доколкото ми е известно около 70 съветски примата умират от алкохолно отравяне с метилов спирт. Това са и единствените жертви, които Червената армия дава на българска територия, като не броим загиналите в пиянски караници помежду си.
Само за 3 месеца след окупирането на България от Червената армия са избити без съд и присъда 30 000 българи.
Над 2000 свещеници са застреляни или хвърлени в затвори и концлагери (за сравнение - по време на Априлското въстание са убити 20 свещеници и то не от редовна армия , а от башибозук и черкези)
Едва през 1945 г. руската църква отменя схизмата против Българската църква, наложена през 1872 г. за да предотврати единение на нацията ни.
После "освободителите" ни освобождават от целия ни държавен резерв от тютюн - 25 милиона килограма, от целия ни държавен резерв от розово масло - 5000 кг. (по-скъпо от златото), както и от целия държавен резерв от лавандулово масло.
После ни "освобождават" и от пенсионния фонд, натрупан в царство България. Еквивалент на 2 милиарда долара. Практически от 1946 г. българите остават без пенсионен фонд.
После ни "освобождават и от целия златен резерв на БНБ - 32 тона злато, предадени на Москва в периода 1960-1964 г.
В същия период България плаща на СССР петрола по 25 долара за барел при международна цена от 18 долара.
"Освободители", бе.

Георги Георгиев
1.
Флегмани
09.09.2023 12:39:09
1
8
Когато копирате статия от други автори и пишете за автор Флагман, поне си я редактирайте. Некадърници!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му
Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори