×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шеф на баретите през 90-те със сензационни разкрития за Алексей Петров, Пламен Галев и Златко Баретата


Шеф на баретите през 90-те със сензационни разкрития за Алексей Петров, Пламен Галев и Златко Баретата
Алексей Петров в съда за делото "Октопод"
Тема в развитие
Погребват Алексей Петров в четвъртък в частните гробища „Бояна“ Шеф на баретите през 90-те със сензационни разкрития за Алексей Петров, Пламен Галев и Златко Баретата Аутопсията на Алексей Петров - убит с автомат, с два куршума - в тялото и в главата Убиха Алексей Петров заради отмъщение или дългове, смята вътрешният министър Калин Стоянов Никога няма да бъде разкрит мафиотът, поръчал убийството край хижа „Алеко“ Цветанов проговори за „Октопода“ и за убийството на бизнесмена, въртял бизнес с Бойко Борисов Добра новина за жената, ранена при покушението срещу Алексей Петров, вече в съзнание Мутри убили Трактора заради спречкване за частна улица? Осъденият за опита за атентат срещу Алексей Петров през 2015 г. е предсрочно освободен от затвора през май Алексей Петров беше гарантът на Сглобката, твърди бивш политик Алексей Петров не излизал без охрана, сменял колите си всеки ден Политиците у нас вече "разобличиха" кой седи зад убийството на Алексей Петров "Лев инс" с официална позиция след показния разстрел на Алексей Петров Алексей Петров е бил с охрана при убийството Гешев след показната екзекуция: Превърнаха ни в бананова държава от третия свят Започва ли гангстерска война след убийството на Алексей Петров Жената до Алексей Петров успяла да опише килъра преди да изпадне в безсъзнание Почина и жената, ранена при стрелбата срещу Алексей Петров? От бивша барета, през университетски преподавател, до кандидат-президент - кой е Алексей Петров Извънредно! Застреляха Алексей Петров
виж още
скрий
19 Август 2023, Събота, 10:30 ч.
Автор: Флагман.БГ

Има една руска винтовка „Драгунов" – пушка-снайпер, която от два километра ще те уцели, както и където иска, размишлява ген Красимир Петров

Показното убийство на Алексей Петров върна в много хора спомените за началото на прехода – 90-те години на миналия век, когато се създадоха групировките и силовото застраховане. Малко известен факт е, че повечето от знаковите лица на сенчестия бизнес са преминали, през така наречените барети, предава Нова тв.

Отрядът към МВР за борба с тероризма се оказва първото стъпало от последвалото израстване именно на Алексей Петров, Златомир Иванов – Баретата и братя Галеви.

Има обаче един човек, който познава всички тези хора и дори да ги командва - шефът на баретите в най-мътните години генерал Красимир Петров.

Той е бил гребец и сребърен медалист от Световно първенство. Дал е и близо 30 години от живота си на МВР. Четири от тях ще помни до края на живота си.

При него са служили, освен Алексей Петров и много други знакови лица на прехода. Красимир Петров разказва как е бил избран за шеф на баретите.

„Министър Йордан Соколов разпореди да се проведе анкета - вътрешен избор за командир на поделението. Предложени бяха 3 кандидатури, като едната беше моя.

Разбрах, че 2/3 са гласували за мен. В последствие установих,че в не малка степен Алексей Петров е повлиял за този избор. Той беше неформалният лидер.

Гледаха на него с уважение и страхопочитание. Алексей беше такъв човек, че не искаше думата му да се чупи на две. Налагаше своето мнение”, сподели той.

Месец след като генерал Петров става командир на спецполицаите, Алексей Петров напуска системата.

„Каза „Аз за жълти стотинки за тази държава – няма да работя. Уменията, които имам, ще ги реализирам навън. Много от колегите, които напуснаха – отидоха при него, създадоха охранителна фирма.

Той е един от създателите на Съюза на бившите барети. Всички знаем, че тази структура се е подвизавала на басейна „Спартак””, уточни Красимир Петров.

Излизайки от системата на МВР Алексей Петров става един от главните играчи в частния охранителен бизнес. Той прави опит да привлече баретите на служба към себе си. И прави стъпки, чрез емисари, към избрания с негова протекция генерал Петров.

„Колега, който работеше в Софийско градско ми каза „Виж, сега, ще ти се предложи да работиш с момчетата и да си партнирате. Те да стъпят здраво в охранителния бизнес и вие да сте зад гърба им и всички други да бъдат смачкани”.

Аз казах, че няма да стане. Поделението има своите функционални задължения”, разказа още генералът.

Така, новоизбраният шеф на Специализирания отряд отказва да помага на вече бившите барети. Прави се опит за неговата смяна, но неуспешен.

Генерал Красимир Петров остава на служба до 1996 година. Години, по-късно, е посочен за шеф на българските митници. Оттогава му е спомена за нов сблъсък с Алексей Петров.

„Той вече беше съветник в ДАНС. Дойде да иска информация за един от действащите заместник-министри. Това трябва да е било по времето на Румен Петков. Попитах го, какво му е необходимо”, обясни Красимир Петров. 

Дни по-рано, като шеф на Митниците, той е помолен за услуга от въпросния заместник-министър да бъде по-бързо обработен автобус с туристи, пътуващ за Турция.

„Казва ми „Може ли да съдействащ този автобус да не виси на опашката, а колегите ти да го обработят по-бързо”. Обадих се на шефа на КПП-то и го свършихме”, коментира още той.

Заради тази услуга генералът си навлича гнева на Алексей Петров. „Тогава той ми каза „Разполагахме с информация, че с този автобус ще бъде изкарана дрога за Сирия или Турция? И ти си съдействал, като е осуетена проверка. Попитах защо не са ме предупредили”, каза още Красимир Петров.

До този момент Алексей Петров все още е секретен сътрудник на Агенцията за национална сигурност, но малко по-късно е осветен от тогавашният министър на вътрешните работи, като човека уредил срещата с братя Галеви.

Генерал Петров познава добре и Пламен Галев и починалия неотдавна Ангел Христов. „Те бяха момчета за всичко. Бяха при един столичен бизнесмен, с който се познавах.

Пламен Галев в поделението си извоюва имидж, че стои над останалите, за което аз съм виновен. Аз го харесах в началото – атлетичен, с добро телосложение. Допуснах го много близо и той злоупотреби.

За една година в това поделение предложих на министъра 11 души за офицери със средно образование. И един от тях беше Пламен Галев”, обясни Красимир Петров.

Случаят, развалил отношенията между Пламен Галев и командира му, е от 1995 година. „Петима служители отидоха на „Капитан Андреево" да рекетират един сводник", твърди Петров.

Баретите са задържани от местни полицаи след стрелба и гонка по улиците на Свиленград. „Един от тях бе родственик на Татарчев. Той ми звънна и попита какво се случва с момчетата.

Казах му, че са рекетирали един сутеньор. Казах му, че е по-добре са оставим нещата така, защото са лепнали петно на поделението", разказа Петров.

Заради това решение на командира, Галев и още пет барети, обвиняват генерала в предателство и напускат отряда. 

Като човек тръгнал от най-ниското стъпало в МВР и стигнал до висши длъжности, генерал Красимир Петров има своя визия, за това как е станало покушението над Алексей Петров.

„Има една руска винтовка „Драгунов" – пушка-снайпер, която от два километра ще те уцели, както и където иска. Алексей беше с най-много ум и виждане за бъдещето", заключи той. По думите му, зад ликвидирането на Алексей Петров може да стои властови център, извън България, като се касае за много пари.  


В категории: Крими


33
Коментара
Флагман.БГ Честито! Гала ще става баба Честито! Гала ще става баба 10/05/2024, Петък 14:00 1
33
Коментара по темата
33.
не е май вярно заключението
19.08.2023 22:53:54
0
0
Заключението май развали целия текст:
https://ru.wikipedia.org/wiki/Снайперская_винтовка_Драгунова
32.
Професор
19.08.2023 21:00:08
1
1
Много помиряли се упражняват върхо "доцента" ,от Пловдивския Университет - но нито един помияр не каза какво е свършил като Началник на милицията освен да се облагоделства нищо друго не е свършил ???
31.
Специалисти
19.08.2023 20:20:36
1
4
Драгунов на 2км. Явно никога не е стрелял с нищо, освен с малоумния Макаров. Това е все едно да ми твърди, че 50год. Лада ще вдигне 300.
30.
У
19.08.2023 16:59:45
2
8
Гешев ги трепи,и Къро и Алексий ги думна той.Сега Бойко и Пеевски са леко насрани ама ще им мине
29.
До 26 от 22
19.08.2023 15:49:25
1
10
В медиите се твърди че е стреляно с оръжие с калибър 7.62х39 няма значение дали е автомат калшников или ловна карабина с този калибър.
Явно ще се разбере на по-късен етап.
А "генерала" говори в статията за СВД Драгунов която стреля със 7.62х54R,който е мн по силен и няма нищо общо със оповестения.Но възможностите му са такива на около 500-600м.
А именно ситуацията е била такава, на близка дистанция, няма нужда от супер снайпери и т. н. няма нищо необичайно в това попадение, със СВД е невъзможна точна стрелба на 2км както се изказал този "генерал" а и няма нищо общо със случая.
28.
До 27
19.08.2023 14:46:53
0
2
Поздравления за нашето момче . Определено е способен стрелец , но статията е малко преувеличена . Има страшно много хора ,които могат да направят група дупка в дупка на 106 м . 100 метра дистанция вече нормална за пневматично оръжие.
https://m.youtube.com/watch?v=RUP-826oPGw&pp=ygUOZnggaW1wYWN0IDEwMG0%3D
27.
Рекорда на редник хаджипетков 1,5 км
19.08.2023 14:21:46
0
3
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/bylgarski-snajperist-s-izumitelen-rekord-proizvede-i-nevyzmozhen-izstrel-2121504
26.
До 22
19.08.2023 14:20:19
0
4
Стана ми интересно. По-слаб калибър?! Пропадане , скорост , траектория , стабилизиране на проектила и още един куп неща за да се направи изстрел на далечна дистанция .
25.
Красимир петров и драгунов
19.08.2023 14:17:29
1
10
От 2км ше уцелят обширния гъз на митрофанова да го оближат ай стига тъпотии . Нашия българин направи рекорда със снайпер Сико мисля че беше финландско производство да не говорим за Барет 50 какибър
24.
Журналист
19.08.2023 14:13:16
1
15
За всички кухи лейки.. какъв Драгунов ...какви 200,500 или 1000 метра . Става въпрос за гориста местност със доста гъсто растящи дървета . И точно защото е професионалист е извършил стлелбата от близко .... А що се отнася до думите на генерала ....четете между редовете . Разпределението на територия и влияние отдавна отмина . За пари дума не става , сами се сетете защо е... П.П. и защо е бил спокоен убития защото няма естествени врагове в България...
23.
5555
19.08.2023 14:04:38
0
12
Защо ли спомена точно Руската пушка ,,драгувом,,, пак питам Руската пушка
22.
Бг Пародия!
19.08.2023 13:58:10
2
12
СВД Драгунов максимум, ама максимум 500-600метра може да има корекции като цел човешка фигура от 1,60-1,70м мн трудно да се оцели!
Самия боеприпас 7.62ммХ 54R това му траекторията на това разстояние има 30-40см пад! Така "генерала" да ги разправя тези другаде. А и създалата се ситуация оповестиха, че е стреля о със. 7.62х39мм а именно калшников калибър още по слаб.
Но разстоянието със сигурност е било не повече от 100м.
21.
До 16
19.08.2023 13:58:00
8
3
И кой е най дълеко поразяващият модел снайпер ?
Само не ми казвай , McMillan Tac 50 , че ще си смешен. Бегай да четеш, отворко.
20.
Нещо
19.08.2023 13:46:34
1
11
Не ми публикуваха предния коментар. Пак ще го напиша но на прост език . Този генерал няма идея от науката балистика. Филми от сорта два километра изстрел и пробива релса на влак са единствено сценарий за филм и нищо повече . Вземете постреляйте малко че да разберете как точно се случват нещата .
19.
созополски селянин
19.08.2023 13:40:23
4
6
Свако, евала, страшен специалист си, като повечето дето пишат тук.
Ще те помоля за две неща:
1.Намери ми да си купя отнякъде СКС за 50 долара, плащам веднага.
2.Кажи кога и къде да го направим този експеримент, да закрепим една средно голяма диня, колкото е човешката глава на тавана на автомобил, който ще се движи със 100 километра в час и ти от стотина метра ще стреляш и от три изстрела поне един ще попадне в целта.
Благодаря предварително!
18.
Svako
19.08.2023 13:06:44
0
17
Еба*ти малоумниците, тва го прочетох направо на сила . Като човек неразличаващ Драгунов от дренки ще спомена фактологично проверен случай :
- Гръмват "крушата" ,аналогичен на последния гръмнат - тоест прост, нахъсан за власт представител на помаклъка ( даже са от една маАла ). - Вадят от нафталина пишман генерал, Генерал Матева , питат я може ли , като стрелкиня да разясни - тъпото говедо високомерно заявява че е почти невероятно постижение и куп други тъпни .
След десетина години водят редник, снайперист,ей така за справка - казва им че не е проблем и даже ще го гръмне докато хапва любимите си шоколадови бонбони, отново.
След още малко ала бала се изяснява че Крушата е тропосан със СКС / наричана на майтап каубойката заради примитивното сглобяване /
Цена на СКС - грубо 50 долара.
Тоя пърдухал, генерала живее още във времето като във Враня имаха Руското знаме и за парлама го сваляха за Паси, като идваше на посещение,и то с клизма
17.
От нафталина
19.08.2023 12:45:12
0
22
От нафталина го изкараха и този престъпник да лъже и да обърква хората
16.
До 15
19.08.2023 12:37:00
0
14
А какво? Вярно ли е?
Я се разтърсете из интернет за световните рекорди за стрелба на големи разстояния и пак ще говорим!
Прочетете за какви специални оръжия става въпрос, специални патрони, подбрани атмосферни условия, за уменията на стрелеца и неговия "асистент" и изчисленията, които той трябва да направи преди изстрела, изобщо няма да говорим!
А, щях да забравя! И дори тогава (при почти лабораторни условия) пак не уцелват понякога!
15.
ДО 13
19.08.2023 12:24:08
8
1
Какво за Драгунов ?
Не е ли вярно ?????
14.
МТ
19.08.2023 12:13:57
11
19
Всичко е за отвличане на вниманието от мега успешната укронацистка контраофанзива. Освободени са две плевни и една слънчогледова нива.
13.
Някой
19.08.2023 12:05:58
1
17
Още в първия абзац с винтовката Драгунов и двата километра ме загубихте!
Предполага се, че като военен би трябвало да е по наясно с оръжията и техните възможности (ако изобщо са негови думи де)!
12.
До 6
19.08.2023 11:58:50
2
8
Чак пък уникална. Къщичка на два етаа, колко да е уникална.
11.
8
19.08.2023 11:51:40
1
37
Красимир Петров изгони много от бургаските знаещи, можещи и сърцати полицаи. Той е срам и позор за Бургаската полиция. Помнят го с лошо. Когато отиде при баретите в София , много от тях също напуснаха заради него. Бил е известен като алчен лакей.
10.
С две фуми
19.08.2023 11:22:10
3
25
С две думи тез хора са били обучени престъпници.То дигурно тоз Алексей или кскто се казва заради пари и дрога е гръмнат.Няма да е заради нещо друго.И сее самозабравил от алчност и го очистиха
9.
До 6
19.08.2023 11:13:40
1
22
Има уникална къща зад имението на Диневи за хотели не съм чувал
8.
У
19.08.2023 11:12:28
3
22
Унилкална държава унилкална мафия
7.
Некаква лъжа има тук
19.08.2023 11:06:25
1
15
Обикновено ЗА Турция обработката става в турска страна,а КЪМ България на наша страна!
6.
*********
19.08.2023 11:03:41
0
33
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Незнайко
19.08.2023 11:02:18
0
18
Краси Петров никога не е бил шеф на Митницата ...
4.
Кривак
19.08.2023 11:01:20
0
41
Беше шеф на Гранична, явно в този сайт не правят разлика, после беше пазвантин на Вальо Златев.
3.
Стаматов
19.08.2023 10:59:20
3
49
Красимир Петров ли ...? Та това е човекът заради когото напуснаха една дузина барети поради несъгласието с начина му на ръководене на отряда. Пишман генерала беше беше тясно свързан с зараждащата се тогава организирана престъпност, изпраща ше нерегламентирано барети да охраняват престъпни босове, заради него загинаха и баретите от "Белите брези" ! След време старите "ДС" , генерали го преназначиха за шеф на РДВР-Бургас, там той трябваше да пази определени босове от местния ъндърграунд, а други показно да атакува !Един от доверените му хора тогава от Несебър му плащаше по 10 000 $ всеки месец, и т.н.......
2.
дебили бургас
19.08.2023 10:51:59
2
40
Беше шеф на Гранична....
1.
Бургас
19.08.2023 10:46:52
0
40
Какви глупости пишете?Генерал Петров никога не е бил шеф на Митниците!Четете!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шоколадът става три пъти по-скъп и менте Шоколадът става три пъти по-скъп и менте Това, което се случва в момента с какаовото зърно, никога преди не е било - пазарът е в паника, посочиха производители и технолози Нова наредба слага край на заведенията в жилищните блокове Нова наредба слага край на заведенията в жилищните блокове Целта й е да се осигури благоприятна жизнена среда и условия за подобряване на качеството на живот на гражданите Кметът на Царево Марин Киров ще се включи в пробег от Дуранкулак до Резово Кметът на Царево Марин Киров ще се включи в пробег от Дуранкулак до Резово Община Царево с подкрепа към инициативата 1 SEA Жената на Веселин Маринов го угои Жената на Веселин Маринов го угои Изпълнителят на „Да се събудиш до мен“ винаги се е грижил за фигурата си, но откакто се събра с Веселина Даниел Митов: Представям си Бойко Борисов като премиер за четвърти път Даниел Митов: Представям си Бойко Борисов като премиер за четвърти път Стана ясно, че няма как да продължаваме с тези експерименти, работим за победа, изтъкна депутатът от ГЕРБ - СДС Ето така може да върнете белия цвят на оцветените в пералнята дрехи Ето така може да върнете белия цвят на оцветените в пералнята дрехи Първата ни работа трябва да е да я изплакнем под течаща студена вода, за да предотвратим допълнителното навлизане на цвета в тъканите на дрехата Кой диктува в слушалките на ергена Алек Кой диктува в слушалките на ергена Алек Ергенът покорно изпълнява нарежданията на гласа от слушалката Бездомни кучета нападнаха възрастна жена в центъра на Плевен Бездомни кучета нападнаха възрастна жена в центъра на Плевен Направени са й 12 шева Вижте кои експерти изпрати „Пампорово АД“ в Дубай да покажат зимния туризъм у нас Вижте кои експерти изпрати „Пампорово АД“ в Дубай да покажат зимния туризъм у нас Представихме нови медицински програми, летни атракции и ски услуга, казват нашите пратенички на световното туристическо изложение Арестуваха изнасилвач на деца Арестуваха изнасилвач на деца Чуждият гражданин бил локализиран и задържан на територията на голям търговски обект в София
Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Хороскоп за деня – 10 май 2024, петък
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори