×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Отбелязваме Деня на бащата
  • Великобритания призова жителите: Запасете се със стоки от първа необходимост
  • 3,7 по Рихтер разлюля Южна Италия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Айтос всички обичат новия кмет Васил Едрев, даже Врабчев му връчи огърлицата


В Айтос всички обичат новия кмет Васил Едрев, даже Врабчев му връчи огърлицата
Екскметът Врабчев е окачил огърлицата на Едрев, но прегръдките и усмивките продължиха дълго, за да бъдат запечатани от камерите
07 Ноември 2011, Понеделник, 19:38 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, снимки и видео Добромир ДОСКАЧАРОВ

Само лидерът на ГЕРБ Даниел Орлов и тримата му сподвижници бяха тъжни на първата тържествена сесия

Най-драстичната метаморфоза в политическото поведение след вота в Бургаска област безспорно е в община Созопол, където миналата седмица екип на Бесове.бг видя с очите си как шестимата съветници от левите формации БСП и ЗС“Ал.Стамболийски“ се държаха дружески с ГЕРБ и се усмихваха на нейния кмет Панайот Рейзи. На второ място в класацията по подлизурство се нареждат новите народни избраници-опозиционери в Айтоска община, които днес видяхме как правят метани на новия си кмет Васил Едрев, когото бяха отписали при старта на кампанията в началото на септември.

За встъпването на Едрев в длъжност на първата тържествена сесия бе дошла дори и народната представителка от ГЕРБ д-р Галина Милева (виж видеоматериала), която отговаряше за резултатите на нейната партия от вота в тази община. Милева бе сред първите, които поздравиха Едрев, който бе издигнат от Гергьовден и успя да вкара освен себе си и още двама съветници от Любен-Диловата партия. Бившият полицай Едрев спечели на втори тур, сбъдвайки прогнозата, че тази есен който е трети ще стане първи, благодарение на ДПС. Нейният кандидат за кмет Ружди Хасан бе почти изравнен като резултат с червения Евгени Врабчев, но се отказа в полза на третия – Едрев.

Ружди Хасан (с бялата канадка) към репортера на Бесове, строявайки своите съветници по пътя към залата: Айде, момче, да ни направиш една хубава снимка за спомен
Днес видяхме как Врабчев прояви свръхмъжество и пристигна в добро настроение, за да предаде цивилизовано огърлицата на своя приемник. Даже остана докрая, за да проследи предизвестения избор на председателя на ОбС – Ружди Хасан, който събра 16 гласа от общо 29 съветници, а останалите претенденти – първите братовчеди Димо Парушев от ГЕРБ и Паруш Парушев от БСП играха срещу него формално, печелейки съответно по 9 и 8 гласа.
 
Преди да го повикат на трибуната Едрев седна до дългобедра колежка с минижуп, обута в чизми, пред тях вперил блеснал поглед е Стоян Колев, който се класира четвърти
„За трети път се вълнувам като държа тази огърлица в ръцете си“, каза Врабчев, имайки предвид своите два мандата и настоящия момент, в който трябва да я окачи на врата на доста по-високия от него Едрев. Врабчев благодари на съгражданите си, които са му дали възможност да реализира голяма част от своята програма, а неофициално, само пред Бесове.бг той препоръча на Едрев да ползва програмата си за тези избори, понеже експолицаят нямал своя програма. Врабчев каза още, смятал да почине месец-два, след което щял да си търси работа по инженерната специалност, която имал от ВМЕИ „Ленин“. „Имам студент и ученик в математическата гимназия в Бургас, трябва да ги издържам да завършат висше образование“, каза Врабчев. Той се усмихваше широко и показваше по-скоро физиономия на облекчение отколкото на огорчение, че не е кмет за трети мандат. Щастливо изглеждаше и другият нарочен за фаворит на вота – Стоян Колев от Синята коалиция, който с готовност председателстваше комисията по избор на нов шеф на ОбС. Единствено унили бяха четиримата съветници от ГЕРБ, водени от Даниел Орлов – неуспелият кандидат-кмет на Бойко-Борисовата партия, който очевидно в този мандат няма да играе никаква роля. Орлов влезе сам в последната минута преди да прозвучи химна и зае мястото си сред съпартийците, без да подаде ръка на Галя Милева.
 
Тъжни бяха само герберовите съветници, най-печален сред които бе Орлов (в средата)
Сесията бе водена от най-възрастният съветник – Халиме Хаджи Бекер, която е от ДПС. Бекер показа високо ниво на ораторски способности и владеене на български език. Клетвата бе водена от зам.областната управителка Златина Дукова.

В почивката Едрев каза пред екипа ни, че ще работи за всички граждани и опроверга Врабчев, че е спечелил без програма. Както и че няма да връща жест на ДПС за подкрепата в смисъла, който се влага в български условия. В залата забелязахме и регионалният шеф на Аркус сигурност Георги Янев, който не скри, че помагал на Едрев да спечели, както и на своите от коалицията Лидер-НДСВ. Сред дамите най-силно впечатление правеше пищната ексшефка на ОбС - Зейджан, която сега стана съветничка от ЕНП и предаде своя създател в политиката Ружди Хасан.
В ОбС-Айтос влизат с представители следните формации: ДПС – 8, БСП – 6, ГЕРБ – 4, Гергьовден – 3, Синя коалиция, ЕНП, НДПС, Лидер-НДСВ – по двама.





В категории: Айтос


19
Коментара по темата
19.
Избирател
16.05.2013 16:31:31
2
0
Дали и днес всички обичат Васил Едрев?
18.
обединител на десните
16.11.2011 01:42:32
0
0
Г-жо Касабова,моля отнасяйте се с уважение към народния представител д-р Галина Милева,като не и вменявате вина за резултатите на даниел орлов,който тества себе си за сметка на ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ГЕРБ и резултатите му заслужено го изпратиха на политическото "гробище"на община АЙТОС!Тя няма нужда от поздравите му!
17.
Европеец
11.11.2011 16:54:30
0
1
Мисля, че тази музика би подхождала повече : http://www.youtube.com/watch?v=7tU0KoH9Hk4&feature=related
16.
georgi
11.11.2011 16:13:48
1
4
kak se kazva pesenta ot klipa
15.
Dimitrov
09.11.2011 22:52:57
0
4
Tozi deto si mlqska davakata nqma elelmentarno vazpitanie. Palen palqk.Ei takiva kato nego srinaha Balgaria do kota nula.
14.
до ВРАБЧЕВ
09.11.2011 21:34:19
0
3
СТИГА СИ ПЛЮЛ И ПИСАЛ ГЛУПОСТИ !!!!
13.
Машалла
09.11.2011 18:58:52
0
6
Само един може, дъвката е от магазина му, Рамадан паша е баш хитреца.Достоен зет на тъста си ОсманЧауш .Аферим, машалла.
12.
Избирател
09.11.2011 17:33:18
0
0
Аз уж съм добре с математиката, ама явно бъркам някъде и силно се надявам, авторката на статията да ми отговори на въпроса:"Как 16 + 9+ 8= 29?"
11.
Rocky
09.11.2011 17:32:48
0
1
Може ли някой да каже кой е този дето на видеото си жвака дъвката докато казва клетвата?
10.
Dimitrov(666)
09.11.2011 01:30:48
6
6
Taka e Aitos veche e turski grad.Sega Feim bey Kituok bey shte si igraqt igrata kakto si iskat i nikoi ne moje nishto da im kaje zashtoto te go izdignaha tozi palqk Edrev i shte si pravqt kakvoto si iskat.Dobre doshli kapala Aitos chershi:-)
9.
Dimitrov
09.11.2011 01:15:14
7
6
Haide Aitozlii zategnete kolanite idva noviq balgaro-turski kmet gospodin Edrev.Nqmam dumi kakvo shte stava gospodin Rujdi Hasan shte mu narejta nashiq shte ispalnqva i taka Aitos veche e oficialno TURSKI grad dragi mi Atozliii no za jalost tova e polojenieto.Depesarkovcite go izdignaha za kmet te shte komandvat tova e samata istina Edrev e edin mishok tova e samata istina nqma kakvo da se lajim . Shte ima samo hodjata da pee a na carkvata nqma da se chuva kambanata.Taka shte e dokato ima mrasni prodajnici turcite shte ni tapchat . Jalko no fakt?
8.
Stan
09.11.2011 00:41:33
1
5
Дано бързо да влезе в час новият ни кмет, че като гледам от репортажа доста е неориентиран в обстановката, а за съжаление повечето съветници ще защитават само корисните си цели.
7.
съвестен
08.11.2011 23:30:07
1
2
дали ще изпълнят дадената клетва господата общински съветници се пита в задачата ? защото клетвата е много свято нещо , застанеш ли срещу думите си не е на хубаво ще страда градъ ни още много .защоли ние гражданите на тази община трябва да страдаме за нечии грешки,казваш нещо и след секунда забравяш какво си изрекъл за 4 години и преди избори се сещаш в какво си се заклел .омръзна им на гражданите да изкупват грешките на своите общински избранници .
6.
Избирател
08.11.2011 18:33:43
0
3
Както винаги, така и сега, авторката на статията допуска редица неточности. Първо, новият кмет на Община Айтос не беше издигнат от партия "Гергьовден", а от ИК като независим кандидат. Второ, като независим кандидат Едрев нямаше право на листа и няма как да е вкарал - цитирам : " освен себе си и още двама кандидата от любен-Диловата партия". Само за сведение, общинските съветници от "Гергьовден" са трима. Имам чувството, че това умишлено се греши почти във всяка статия в този сайт.
5.
Мария
08.11.2011 14:15:24
2
3
защо в някои общини не беше дадена възможност на бившия вече кмет да постави огърлицата на новия и да го поздрави, а това вместо него правеше представител на областната управа - най - често г-жа Дукова? Защо на някои бивши кметове изобщо не беше дадена възможност поне да благодарят на гласувалите им доверие, а стояха безмълвни в залата по време на клетвата? Отговорете г-жо Дукова? Иначе - Честито на г-н Едрев! Той го заслужава!
4.
Иван Стоянов
07.11.2011 22:53:33
0
13
Общинския съвет е институция, която е в основата на местното самоуправление и към нея трябва да се подхожда с уважение, но от материала е очевидно, че самите общ. съветници не правят това-една съветничка беше по-скоро на модно дефиле, а друг спокойно си дъвчеше дъвката, докато се заклеваше...Направи ми лошо впечатление.
3.
веска
07.11.2011 22:23:06
0
6
Даниелчо ,поставиха ли те на място!!!Висна ти носа!много си беше повярвал!
2.
до гришата
07.11.2011 20:35:18
2
4
ами в колко общини ажеба стария кмет сложи огърлицата на новия като си толкова вещ бе мишок с мишок прост??????
1.
Гришата
07.11.2011 20:17:03
0
7
Според Катя Касабова в общинските съвети хората трябва да се колят и бесят, да се избиват и да се ругаят, защото са били опоненти на изборите.
Мари Кате, моме, става въпрос за политика и за нещо като общи действия за определена кауза, която обикновено са жителите на един град или община.
И още нещо за безпросветните автори от този сайт. Традиция е не само в Айтос, но и във всички български общини предходния градоначалник да връчи огърлицата като знак за приемственост.
Много сте тъпи, бе бесове. И елементарни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си 5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си „Добре съм“ - тази една фраза може да убие всяка връзка Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Стрелец, управляван от Юпитер, е знакът на авантюриста. Те винаги търсят нови преживявания и обичат да изследват света Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Всеки трябва да я пробва Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Той е много богат на фибри Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Тук няма да ви пуснат, ако сте от нежния пол Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Майка му ги дарила на родния му Левски, но там не знаят какво да ги правят Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Туристите дават по 200 лв. на час за плътски ласки Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Той бе на посещение на остров Света Анастасия днес, за да се включи в акция по почистване на морското дъно Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Ето я тайната рецепта Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма В момента има обяви за стругари и фрезисти с по 4-5 хиляди лв. заплата, но такива кадри се намират трудно
70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора 70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора Момичето разказало на полицията за годините сексуално насилие, когато се преместило от Нова Зеландия в Австралия Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Горещини морят туристите, които не могат да разгледат града заради липсата на транспорт Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Инцидентът е станал в Копенхаген с неясни мотиви Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Не е ясно дали предполагаемият заговор е свързан с войната в Украйна 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция Подготовката за изборите е протекла без трудности, заяви генералният ни консул Васил Вълчев Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Това стана на събитието по случай 80-ата годишнината от десанта в Нормандия Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори