×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

3 март и Санстефанският идеал, който олицетворяват, не подлежат на изчегъртване


3 март и Санстефанският идеал, който олицетворяват, не подлежат на изчегъртване
Национализмът и Санстефанския идеал са основен враг и мишена на глобалистите
25 Юли 2023, Вторник, 10:26 ч.
Автор: Кристиян ШКВАРЕК

Тази дата се празнува официално от 1888 година, но е трън в очита и на комунисти, и на днешните либерали

Какво е "Трети март"?
Празник на "подарената свобода", от който трябва да се еманципираме? Празник, който "вкарва руски елемент в българската идентичност"?
Чух всички тези твърдения през последните дни на политическо обсъждане дали да се премахне като национален празник, и много други в този дух. И не ги разбирам. Тъкмо като човек, изписал един вагон статии срещу Русия - и съветска, и днешна, че и имперска, не разбирам атаката срещу 3 март.

Този ден е национален празник, защото олицетворява нещо коренно различно, нещо което отдавна сме изгубили и липсата му зее като дупка в модерна България. Той олицетворява това да имаш национален идеал. Олицетворява една мечта.

Това, което се случи в Сан Стефано не беше нито окончателното освобождение на България, нито акт на българи или българска държава. В това критиците на "3 март" са прави. Но то беше раждането на една мечта, която и българите, и българската държава преследваха с всички сили, с всички ресурси, с цялата си кръв и пот в продължение на десетилетия. И то, впрочем, тъкмо царска България, а тази след това. Мечтата за Санстефанска България ни движеше като общество и народ, разпалваше умовете и сърцата на предците ни, караше ги лъвски да скачат буквално в огъня с "Ура" на устите.

Тъкмо затова комунистите ПРЕМАХНАХА 3 март като празник през 1951 г. обявявайки го официално за "остатък от великобългарския шовинизъм". Правят го по време на преговорите за присъединяване на България към Балканска федерация и в разгара на "помакедончването", което БКП провежда със сила в Пиринския край. За социалистическите безродници, които в онзи момент се опитват буквално да изтрият държавата България от картата, вкарвайки ни във федерация, и които насилват хиляди българи да се пишат "македонци", 3 март като олицетворение на Санстефанския идеал е открита пречка и проблем. Именно, защото поражда у българина национализъм, а не преклонение към някой навън. Включително към Русия - та празникът е премахнат тъкмо от най-преклонената и пряко контролирана от Москва власт някога в България??!

И тъкмо тук се корени причината периодично да се води война срещу този празник, срещу тази дата и срещу Санстефанската ни мечта, която те олицетворяват. Национализмът е основен враг и мишена на глобализма, на интернационализма, на идеите всички народи просто да се разтворят в една обща супа. Такива идеи има и в ляво, има и в дясно. Понякога идват от изток, понякога от запад.
Преди 70-те години комунистите водиха война с 3-ти март и с национализма, защото мечтаха за червен, болшевишки, световен интернационализъм, в който всички народи да се разтворят като една обща класа. Днес интернационалистите са либерални, зелени, градски и пак водят война с 3 март и с национализма, защото мечтаят всички народи да се разтворят като една обща, консумеристична, прогресивна маса.

Днес те мразят национализма точно толкова, колкото предишните интернационалисти. Затова водят привидно абсурдни войни - срещу пилони, срещу виенето на народни хорá пред Народния, срещу ветото ни към Скопие, срещу 3 март... А реално това е абсолютно същата война с "великобългарския шовинизъм", както го наричаха, която водиха техните прогресивни, интернационални политически и духовни предци през 50-те.
"Ден на Освобождението на България от османско иго" - 3 март, се празнува официално от 1888 г. И така продължава през цялото съществуване на Царска България. Онази ни форма като държава, към която изпитвам най-силни чувства и симпатии, в която най-много припознавам себе си, родовата си памет и възгледите си за света, обществото и България. Щом като онази България, царската и християнската, го създаде и празнува, а безродническата, помакедончваща българите комунистическа власт го махна - за мен изборът е ясен. 3 март и Санстефанският идеал, който олицетворяват, не подлежат на изчегъртване.

ПС: Нямам НИЩО против 24 май също да стане официален, национален празник. Целият текст се отнася само и единствено до борбата 3 март да престане да бъде такъв, за втори път.

*Позицията е от личния профил на автора във Фесбук, заглавието е на редакцията


В категории: Политика


35
Коментара по темата
35.
ТБС
25.07.2023 22:53:01
1
2
Моргата, що не си извадиш дилдото от разправия сфинктери е не се намериш работа? Познанията по история са ти далечни, а и напъна на атрофиралата ти мозъчна клетка ще доведе до колапс. Бий си бустера и стига си хабил ресурси, бъде полезен за почвата.същата важи е за педофилите -клакьорки, което не плащат някъде. С мажоретна стъпка тичайте да обслужване фашистите в Усраина, чакат ви с нетърпение.
34.
ХХ
25.07.2023 21:07:31
0
2
Моят дядо беше участник в бойните групи от Септемврийското въстание. После избяга в Москва. Бщаа ми беше партизанин и активен борец против фашизма и капитализма. Аз бях секретен сътрудник на Държавна сигурност. Всички ние искаме националният празник на България да бъде на 7 ноември, защото без Русия заникъде не сме.
33.
До Моргана
25.07.2023 20:56:08
2
3
Що се наричаш Морган като си Моргана , сега разбираме що ревеш ти си от тези новите където се наричат джендъри, отиди някъде на запад там лесно ще си смениш пола! Щи кръцнат мандалото без плоблем и си живей там! Тука не ни мисли 3 март ще пребъде!
32.
За Копейкин
25.07.2023 20:53:07
3
4
Вика ми Костадинов , че сме били колония на САЩ.
Питам го — ти в коя американска фирма слугуваш?!
Колко американски коли те накараха да си купиш насила?
По времето на соца — за американски коли ли чакаше ред?!
На кого плащаш скъпото парно заради скъпия руски газ?!
Къде ти отиват паричките, когато зареждаш гориво в колата и то с най-висока надценка в Европа?!
А имаш ли избор?!
На кого плати 1 милиард за два реактора?!
Знаеш ли, че КТБ, от която източиха 4 милиарда лева, е руска банка, в която наливаха парите на българските държавни предприятия?!
Като си плащаш мобилния на БТК - руска собственост, на Виваком - руска собственост, къде ти отиват парите?!
Кой бетонира и завзе Черноморието ни, американците ли?!
Защо в България има 50 000 руски фирми, и почти нито една от тях не плаща данък!?!
Защо имат вече над 400 000 имота тук?!
Знаеш ли, че за 10 години Лукойл е декларирал тук приходи от над 60 милиарда лева и не е платил и стотинка данък печалба?
Като си купуваш цигари на Булгартабак, къде ти отиват паричките — при руските собственици или при американците?!
Знаеш ли, че над 30% от икономиката ни е в руски ръце?! Колко американски има?!
Та да ви кажа, има такива примати, които си вярват, че живеят в колония, защото са примати и роби по душа.
Утре такива примати няма и да се замислят защо децата им бягат на Запад, в държави, в които не е стъпвал руски ботуш, в които не упраляват мутри и крадци.
Няма да се замислят и защо утре няма да има кой да им припикае гроба, на който пише "Тук почива един русофил".
Други пък дори ще пратят детето си в САЩ, за да го направят колонист.
Като Корнелия примерно.
А познавам много такива хора, вярвайте ми.
Те са сред нас и те определят живота ни. Те ни теглят към блатото — беззъби с пречупен гръбнак.
Нищо, че държавата ни от 70 години се управлява от безродни русофилски мърши.
Те гласуват за тях, докато си дават последните пари на Лукойл и Газпром...
31.
Капитан Морган
25.07.2023 18:28:45
5
8
До 30

Няма как руски помачор и комунистически дегенерат да ме учи на национализъм. Руския празник заминава в коша. Свиквайте!
Прадядо ми е трепал сърби и турци в Балканската и е отличен за това! Айде сега вляво партизанки запъртък!
30.
ХХ
25.07.2023 18:13:43
5
4
До 21

Тия писания ги кажи на българите по време на Балканските войни, дето са празнували 3 Март с идеята за Санстефанска България.
Бас държа, че дядо ти е от интернационалистите дето го премахнаха след 1944та, защото е български - националистически.
И не е случайно, че си евроатлантик, защото безродието явно ти е генетично.
29.
ХХ
25.07.2023 18:08:52
6
1
Да махнат и двата!
Така ще има повече работни дни и ще се вдигне БВП и ще има повече пари за войната на НАТО срещу Русия.
В Дания вече махат един национален празник с тази идея. Ние защо да не махнем два? Все пак 90% СТЕ про'с'таците дет гласувае за ЕС и НАТО да ви ДАДАТ "европейска МРЗ", нали?
28.
ХХ
25.07.2023 18:05:54
5
3
До 15

"Четете ЛЕВСКИ: този който ни освободи,той ще ни зароби" - ми освободи се САМ бе, ама си КАЛПАВ, нали?!
Аман неграмотници, опитващи се да изпъкнат с про'с'тотията си!
27.
Капитан Морган
25.07.2023 17:24:08
4
9
За да е по-ясно на руско-комунистическите дебили, илитерати и латентни хомосексуалисти какво НЕ Е ТРЕТИ МАРТ!

1. На Трети март не е създадена или възстановена българската държава! Исторически факт!
2. На трети март не е ден на нашата НЕЗАВИСИМОСТ!
3. трети март няма връзка с нищо собствено национално Българско!
4. Трети март не осъществява и не въплъщава Възрожденските идеали на старите Българи.

КАКВО Е ТРЕТИ МАРТ!

1. Трети март е датата, на която руският цар Александър 2-ри се възкачва на руския престол.
2. Трети март е датата, на която руският цар Александър 2-ри издава манифест за освобождението на робите в руската империя /над 80 % от поданиците на Александър са крепостни селяни, сиреч роби/.
3. Трети март е датата, на която се подписва предварителен / което значи не окончателен/ мирен договор - Санстефански - между Османската Империя и Руската Империя, на подписването не присъства нито един Българин. Подписаният на трети март Сан Стефански договор регламентира безсрочната ОКУПАЦИЯ от Руската империя на българските земи.
4. Трети март е датата, на която руската империя с еразпорежда с български земи - дава Добруджа на Румъния за сметка на Бесарабия и дава част от Поморавието на Сърбия.
Трети март е дата, на която Български земи са отнети от "Освободителката"!

ДОПЪЛНЕНИЕ на трети март, със Сан Стефанския договор НЕЗАВИСИМОСТ получават: Сърбия, Румъния и Черна Гора, но нито една от тези държави не празнува Трети март като национален празник!
26.
Капитан Морган
25.07.2023 16:52:28
6
7
До натуралния руско-комунистически мекокитковец 25. Другарю, това че разбираш от българска история, колкото Кашкавалек, вече е ясно на всички. Естествената ти тъпота и руски тренинг те карат да реагираш като кучето на Павлов: ако не е руския трети март, значи непременно трябва да е американския 4-ти юли. Не, другарю тъпанар, никой няма намерение да вкарва 4-ти юли, тъй като няма нищо общо с България, както и трети март няма нищо общо с нацията ни и интересите ни. Никога Българите не сме били обединени на трети март. Този празник винаги е разделял нацията, особено след 1989 г., когато започнаха да се веят руски знамена /уж национален празник/. Ти си толкова тъп, че за теб всичко неруско е американска пропаганда хохохо. Даааа и 24-ти май, и кирилицата са американска пропаганда, нали мършо руска? Колкото и да квичите руските отрепки, празникът ще се смени, свиквайте. Русията ви си заминава от България. Свиквайте!
25.
До леката жена Морган
25.07.2023 16:37:54
7
7
Ти смешен историк, като си смените 4 юли за празник тогава давай акъли украсени в розов прашец! Един от дните когато българите са били обединени е 3 март! И нито ти щем американската пропаганда, нито руската! 3 март си е Български празник!
24.
До 20
25.07.2023 16:01:40
1
2
Другарю Дебил -ортодоксален лъжеZ или просто тъп си ?
23.
Щом ривът
25.07.2023 15:53:15
4
5
Русоробите работата е на добре тръгвайте да воювате за матушката кво правите тука ?
Костадин напоследък освен да земе 1 чатал и малко памук и да крепи на решетников мъдете няма друга работа
22.
Капитан Морган
25.07.2023 14:51:11
6
8
До 20-ти червено лъжльо. Ей, лъжец, никога Петър Стоянов не е искал да се въвежда латиницата в България и да се премахва кирилицата. Ти не си Българин бе, комунистически трол нещастен!
21.
Капитан Морган
25.07.2023 14:46:48
10
10
Кашкавалек отдавна е доказал, че не разбира много неща, за които иначе говори със страст и желание, не разбира - очевидно - и за какво става въпрос в случая. Кашкавалек има лоши познания по история, особено българска история, и поради това е натворил един миш-маш от глупотевини. Това, че е млад пишлегар не го извинява, защото глупостта няма възраст. За какво реално става дума, съвсем накратко:

1. Трети март е дата на, която е подписан предварителен мирен договор между османската империя и руската империя. Този предварителен мирен договор е известен като Сан-стефански. Датата не е случайна, тя е избрана целенасочено, защото това е датата на интронизацията на Александър 2-ри, сиреч - тогава е заел руския имперски трон. На същата дата, но няколко години по-късно, е издаден манифест за отмяна на робството в русия. В този смисъл, не може да бъде национален празник на народ и държава с повече от 1 500 години история, интронизацията на един чужд владетел, подписването на временен договор между две империи - без да участват Българи в това - и отмяната на робство в чужда държава.
В Сан-стефанския предварителен договор се говори за не за някаква "свобода" на България, а за БЕЗСРОЧНА ОКУПАЦИЯ НА ДУНАВСКА ОБЛАСТ!

2. трети март няма нищо общо с българския възрожденски идеал, защото: Българския Възрожденски идеал е всички Българи - от Адриатическо до Черно море и от Дунав до Бяло Море да живеят обединено в една държава. реално трети март не носи това на Българите! всички български възрожденци от Раковски, през Левски, Ботев, Стамболов, Захари Стоянов и т.н. са категорично против намесата на русия в българските работи и в България. Русия е против най-голямото дело на българското Възраждане - Екзархията.

Трети март е пълен абсурд като национален празник, но е бетонира руската доминация в България. Защо иначе, верните на ДС-КГБ ченгета и доносници, с които беше пълно Великото Народно Събрание от 1991 г. тихомълком пробутаха именно 3-ти март? Ами, много просто: за да остане руското влияние тук.

трети март не може да е национален празник, след като разделя нацията и реално половината население не го празнува, а голяма част от празнуващите го, даже и не го усещат като истински празник, а го празнуват чисто календарно.

24-ти май е уместен празник за национален празник. Той е автентичен празник, празнуван от Българите още от Възраждането. Щото именно Възраждането, писмеността, знанието, езика ни прави нация, а не измисления трети март, свързан с личността на чужд владетел.
20.
Аксел троен
25.07.2023 14:15:34
14
14
Нека не забравяме че същите тия дето сега ламтят за 24 май, преди 20г. чрез президента им тогава Пешо коня искаха да въвеждат латиницата и премахване на кирилицата.
Ей това са истински българи с твърди идеали!
19.
XXX
25.07.2023 13:59:16
7
12
Двата празника да бъдат национални
3март и 24 май
18.
XXX
25.07.2023 13:58:09
8
7
Двата празника да бъдат национални
3март и 24 март
17.
От посолството
25.07.2023 13:49:07
6
9
Вие не разбрахте ли бе , Туземци ниедни , че всичко свързано с Русия ТРЯБВА да се изчегърта ???
16.
.
25.07.2023 13:47:51
8
16
Тези където се опитват да заличат една велика попеда на България, чакана 500 години да се наречем свободни.... ще бъдат бити и линчувани от народа и тогава няма да се намери сила да ги спаси! Предатели!
15.
Памет
25.07.2023 13:18:07
7
12
Този словоохотлив Шкварек за какво се бори още не съм разбрал?...
Докога ще вярваме на изопачената история на България?
Четете ЛЕВСКИ: този който ни освободи,той ще ни зароби
14.
XXX
25.07.2023 13:02:24
14
10
Да си останат и двата празника национални, какво толкова ще стане.
Нашият народ и с двата празника е свързан, защо трябва да огаждаме на някой външен.
13.
ХХ
25.07.2023 12:56:30
21
6
Нашият национален празник трябва да е на 7 ноември, защото трябва де сме признателни на Русия.
12.
Патология
25.07.2023 12:53:46
3
6
За какво да се катерят казанлъшките чугуни в преспите на Шипка? Там се ходи лятото.
11.
Оса
25.07.2023 12:49:05
10
13
Кристиянчо пак е намерил тема да се прави на интересен и то по въпрос от който нищо не разбира.
Сан Стефано не е идеал, а мит!!!!!
Първо защото самият договор е, както е записано в него - Предварителен т.е. с него нищо не се решава, само се прави популизъм.
Второ: със СС, Русия прави една умишлена провокация към Европа и вече взети решения на Истанбулската конференция, както и на тайните договорки с Австро-Унгария направени от руската дипломация в навечерието на войната.
Трето: поставя се едно грозно начало други държави да се разпореждат с българска територия. Със СС договор, Русия харизва чисто български територии на Сърбия и Влашко, за да урежда свои собствени сметки с тях.
За съжаление малцина са чели СС договор, а само леят мозък по това, което други са им казали за него.
10.
XX
25.07.2023 12:09:40
9
7
Най-демократично ще е да направим рождения ден на премиера национален празник. Та премиерът да не изпада в ситуация като белгийския, който не знаеше какво е празнувал 2 минути преди интервюто.
9.
толкова много написал
25.07.2023 11:54:04
3
13
и накрая с това "ПС" слага кръст на всичко.Н е бил за изчегъртване на 3-ти март,ама не бил и против 24-ти да е "официален,национален празник".Такова животно няма-националният празник е само един.Така господинът се опитва да ни заблуждава,че има някаква идеология,различна от примитивния антикомунизъм.Всъщност,той е заедно с тези,които "мечтаят всички народи да се разтворят като една обща,консумеристична,прогресивна маса".
8.
Баба
25.07.2023 11:51:22
20
15
Много го драматизирате. Никой не иска да изтрие Трети март от историята.
Впрочем тъпите ни политици и матрьошките го натовариха с политика и не само тази дата - руски знамена можеш да видиш на на Жеравна, на Петрова нива и на селския събор на Горно Нанадолнище. Трябва ни нов национален празник
7.
Дядо
25.07.2023 11:45:32
16
26
3 Март ще е национален празник на България.
6.
ХХ
25.07.2023 11:41:48
12
14
До 3

"Аз лично съм турбо националист и затова съм за Велика Духовна България." - Ц. ТИ си интернационалист и евроатлантик. И едните и другите искат да изтрият 3 Март, защото 3 Март е националистическия празник на България.
ПП. Излишно е да добавя, че си и неграмотен про'с'так.
5.
Хубаво, ама
25.07.2023 11:41:23
5
14
С всичките си действия, българите показваме, че не сме най-грамотните и образовани същества в този свят. То колкото хора, токова и мнения, но си мисля, че 24. май трябва да си остане денят на духовността.
4.
ме
25.07.2023 11:29:45
15
16
така е. Умнокрасивитета ще яде лайна на изборите.
3.
София
25.07.2023 11:12:30
25
21
На 24 май празнуваме величието на България. Помислете колко струва превода и преписването на Светите Книги, развитието на духовността, масовото ограмотяване на българите, преносът на този възход по света и така до днес. Само изключително мощна и духовна държава може да си го позволи (за един препис са отивали от 50 до 100 и повече агнешки кожи, да не броим свещите, подслонът и издръжката на монасите и манастирите и прочие) в днешни пари това струва милиарди, да не говорим за усилието и непоколебимостта.
На трети март е подписан договор, който много удобно изключва стотици хиляди българи в Румъния (през 60-те години на 19 век се създава румънският език), в Сърбия (преименуването на всички с фамилии -ов и -ев на -ович и -евич е през 50 години), в Молдова, в днешна Украйна. Договор удобен и удобно неизпълнен. Аз лично съм турбо националист и затова съм за Велика Духовна България.
2.
Нека е 14.10.
25.07.2023 11:09:56
25
41
Преди 102 години руски кораби и самолети бомбардират Варна, избиват мирни граждани
14 октомври 1915 година остава една от най-черните дати в българската история. Руски кораби и самолети вероломно нападат Варна, бомбардират морската столица. Тези драматични събития обаче години наред се крият от комунистическия режим в България, който представя Русия и СССР като нашите единствени спасители и закрилници. Преди 101 години обаче българите изпитват реално силата на руската „любов“. От неочакваните бомбардировки жителите на Варна изпадат в стрес. Ужасени бягат по улиците, спасяват се по мазета и подземия. Грохотът от срутващи се къщи се смесва с викове и стенания на ранените.

Всъщност атаката има предистория – от две седмици

България и Русия са във война

На 1 октомври 1915 г. е обявено влизането на страната ни в Първата световна война на страната на Тройния съюз. „Братушките“ са гневни на Царство България заради опитите да води самостоятелна политика. Анти българската пропаганда е обхванала мощно руските медии, а омразата към всичко българско се насажда в руското общество. За да даде урок на непокорната млада държава, а и за да отговори на обществените настроения, руският флот получава заповед да бомбардира Варна, за да се даде урок на българите.

Във фаталния ден крайбрежната телефонно-телеграфна служба известява щаба на бреговата охрана, че на хоризонта се забелязват силуетите на морски съдове, които приближават Варненския залив. Става ясно, че руски военни кораби. Според изследвания на историци ген. Симеон Янков предприема спешни мерки за защита на ключовите обекти – пристанището, жп гарата, флотските помещения и др. В 7,30 часа един след друг към брега се насочват и два руски хидроплана. Те правят пълна обиколка на града, разузнават обстановката и пускат хаотично няколко бомби.

Час по-късно руската ескадра се разгръща в боен ред. Тя е съставена от 3 крайцера, 3 броненосеца, 6 миноносеца и 5 помощни плавателни съда, и се командва от вицеадмирал Новицки.

Първите снаряди

падат в пристанището и извън града, в района на Галата и Евксиноград. Вниманието на армадата е съсредоточено изключително към централната градска част и гъсто населените жилищни квартали, тоест целта е била да се избива и поразява мирното население, за да бъде сплашено. Засегнати са и казармите на 8-и приморски полк. Руското нападение е просто демонстрация на сила.

Бреговата артилерия отговаря също с огън, но неприятелските кораби са на повече от 8 морски мили навътре в морето, и остават извън обсега на българската артилерия.

Обстрелването на града продължава един час и седем минути, а след това противникът се оттегля. Причината за неочаквания обрат е на две немски подводници U – 7 и U – 8.

Научавайки по телеграфа за бомбардировката, те се отправят към Варненския залив и атакуват руските кораби, изстрелвайки няколко торпеда. Торпилиран е гордостта на руския флот - броненосецът “Три Светители”. Той се накланя на една страна и по-късно потъва край нос Калиакра. На друг миноносец избухва пожар, но плавателният съд е спасен. Към руската армада се насочват и два крайцера, от турската флота, но остават далеч от зоната на конфликта.

Същата вечер немските подводници пристигат в пристанището на Варна и са посрещнати като

освободители,
1.
Аз предлагам
25.07.2023 11:00:58
55
33
За национален празник да се приеме 10 януари - денят на най-кървавата бомбардировка на София , извършена от тогавашните ни врагове и сегашни съюзници !
Важното е да се моделира историята...
В древния Рим първата работа на новоизлюпения император била да определи нови дни за празненства в негова чест и да махне от статуите главите на предшественика си , като на тяхно място постави своя образ !
И сега историята я градят като пресъздават образа на тези, които ни управляват !
Нищо ново за 2-3 хиляди години !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Примерът е взет от датските общности, които често обичат да празнуват заедно Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, защото в къщата имало плъхове 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина Възрастта влияе върху растежа на косата Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Бургаският конкурс на името на Петя Дубарова не е само най-добрият литературен форум за средношколско творчество Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки Едва на 38 години почина известен волейболист Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град.
Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори