×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП оглежда учен за кмет на Бургас, вижте готовите кандидати по общини


БСП оглежда учен за кмет на Бургас, вижте готовите кандидати по общини
Верен на своята партия остава Тодор Байчев, той ще е чиста кандидатура на БСП в Карнобат
04 Юли 2023, Вторник, 16:30 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

В по-голямата част от населените места ще се водят преговори до началото на септември

Столетницата показа, че наистина е системна партия и може навреме да извърши нужното по подготовката за местния вот. Това е първата политическа сила, която в Бургаска област стяга навреме своите редици и дава заявка да излезе с яснота по отношение на своите кандидати за кметове и съветници.

Ето какво стана ясно след снощната среща на Корнелия Нинова с Областния съвет и общинските лидери в региона:

Верен на Партията и за пореден път, разчитайки на собствените си умствени и финансови сили, в община Карнобат като кандидат за кмет на БСП излиза адвокат Тодор Байчев. Той е единственият, който няма да се отклони от пътя на кърмилницата. Байчев е наясно, че битката му с непробиваемия кмет Георги Димитров – бивш негов съидейник, който управлява общината от 2007 година насам, няма да е лека, но пък той винаги, откакто е кандидат вече 3 мандата прави достатъчно влиятелна група на БСП в местния парламент.

Ще се яви ли Тихомир Янакиев като независим наесен, кметът на Созопол заговори за „широк формат“

Другото, което се изясни в голяма степен е, че Тихомир Янакиев няма да бъде чиста кандидатура на БСП, независимо, че снощи, по време на заседанието, той е казал, че продължава да разсъждава за най-подходящия вариант.

Политическите наблюдатели на Флагман.бг са сигурни, че Янакиев се оглежда за широка подкрепа извън партията и че той ще се яви като независим, подкрепен от няколко политически сили. Битката за община Созопол ще е свирепа, тъй като срещу него с почти същия формат и разпределение на силите ще се яви доскорошният му партньор – председателят на Общинския съвет Георги Пинелов.

В Бургас БСП ще се ориентира към надпартийна фигура, която може да обедини много граждани, а не само вътрешното ядро. Вече 12 години, поради невъзможността да се излъчи ярка фигура сред „червените“ като кандидат за кмет, не само периферията, но и част от ядрото гласува за Димитър Николов.

На 3 септември общинската конференция на БСП ще излезе с решение, че печелившият ход на изборите през октомври ще е да бъде подкрепена солидна надпартийна фигура. По информация на Флагман.бг това е университетски преподавател, към когото аспирации имат и други – новосформирани граждански образувания.

При останалите общини от Бургаска област ситуацията е следната:

За община Средец се разглеждат две кандидатури – на общинската лидерка Йона Чобанова и на Иван Кичев. И двамата са настоящи общински съветници от БСП. Общинската конференция там ще реши кой от двамата ще излезе срещу Иван Жабов от ГЕРБ, който от доста време се хвали, че за него по-добрият вариант е Йона Чобанова.

В Айтос се водят разговори за обща обединителна фигура, кандидат за кмет няма да е общинската лидерка Милена Куртова-Радева.

Не е ясно и в община Несебър дали БСП изобщо ще издигне кмет. По принцип партията припознава от много време настоящия кмет Николай Димитров като ляво ориентиран и негласно винаги го е подкрепяла.

В Царево също се водят разговори за коалиция.

В Камено БСП ще има кандидат, който ще бъде излъчен от собствените им редици.

В Малко Търново общинският лидер Георги Бъклев води преговори с клуб „Тракия“, за да излъчат общ кандидат.

В община Приморско тепърва предстоят много разговори. Там няма да бъде издигната бившата кметица на БСП Лиляна Димова. Това и самата тя го каза пред наш репортер снощи.

В община Сунгурларе партията тепърва започва разговори. В тази община картината е изключително неясна не само за БСП, но и за ГЕРБ, които се очертава да загубят катастрофално, след като срещу кмета им Георги Кенов бе повдигнато обвинение за злоупотреба с власт. Там прогнозата на Флагман.бг, че ДПС ще получи на тепсия кметското място – независимо от това дали ще се яви настоящият председател на Общинския съвет Ружди Хаджен.




13
Коментара по темата
13.
Гржданин
08.07.2023 22:37:49
1
2
ТоЙ .ПРОСТО Е ГОЛЯМА ИЗДЪНКА Иван К ИЧЕВ не е ли мутра охранител от секурити ВИ ТИ АЙ беше и УПРАВИТЕЛ 15/16/17година.На29/30 януари го хванаха БРАКУНИЕР /ЛОВЕЦ и много други ИЗДЪНКИ, кмет ха ха.30
12.
СУНГУРЛАРЕ
07.07.2023 09:24:28
9
10
ТЕЗИ КОИТО ПОДКРЕПИХА ПИШМАН ДОКТОРА , СЕГА РЕВАТ....
СЛЕДВАЩИЯТ КМЕТ ТРЯБВА ДА Е Х.ГЕОРГИЕВА ОТ ДПС...
11.
Аватар
05.07.2023 06:56:47
0
3
Кой е в Поморие ве?
10.
Анелия
04.07.2023 20:08:10
3
6
На тая прас@нга Милена не и ли омръзна да се навира.. нереализирана селска журналиСка и потом даскалица,пак толкоз я бива барабар с роднината и к@рв@леса Ебелия. Аман от боклуци ц ц ц
9.
Токайто
04.07.2023 19:00:57
7
4
Едрев ще е Кмет въобще не си правете илюзията че Община Айтос ще има друг кмет , да си правите пазарлъци със фирмата ДПС няма да стане Едрев направи Айтос най предпочитаният град за живеене улици инфраструктура момента върви водният цикъл , така е кмет да си не е лесна работа трябва да угодиш на всички граждани вие ваща партия БСП докарахте общината в фалит хората не са забравили Марков,Митев ..
8.
Грудовец
04.07.2023 18:58:18
3
8
Какъв Кичев бе, Флагмани? Кичев сам се отстрани от БСП! С което намали тотално шансовете на столетницата да спечели в Средец! Не че им бяха големи шансовете де. Но в тази ситуация нацяло сгънаха червените!
7.
*********
04.07.2023 18:31:05
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Средец
04.07.2023 17:35:47
5
14
От където и да се кандидатира Кичев кмет няма да стане,мизерници и интересчии не ни трябват.Града иска сериозни и улегнали кандидати с ясни програми за следващия мандат.
5.
Бургазлия
04.07.2023 17:26:47
3
12
За Средец няма какво да се чудят, там Кичев обяви че се кандидатира от Земеделски съюз тъй че да пускат Йона смело, да го махат тоя предател!!!
4.
*********
04.07.2023 17:13:06
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
*********
04.07.2023 16:59:42
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
2.
*********
04.07.2023 16:50:56
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Мръсен комуняг
04.07.2023 16:42:03
5
19
Тез ги гледахме през 1989г ма Цонке
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори