×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хората на плаж „Градина“ се разминали със страшна трагедия, хеликоптерът висял на метри над главите им?


Хората на плаж „Градина“ се разминали със страшна трагедия, хеликоптерът висял на метри над главите им?
Беше доста стресиращо, споделя Васил Марчев, който станал свидетел на опасния полет над плажа на къмпинг „Градина“
03 Юли 2023, Понеделник, 08:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Свидетел на опасния полет разказа как летящата машина едва не забола нос във водата, а плажът бил препълнен

Най-много на десет метра над главите на хората летя хеликоптерът и имаше човек, който висеше отвън. Това каза пред Нова телевизия Васил Марчев, който станал свидетел на опасния полет над плажа на къмпинг „Градина“ край Созопол. 

На въпроса дали си е помислил, че хеликоптерът може да падне върху хората и да предизвика трагедия, той отговори, че тази страшна мисъл му е хрумнала, когато летящият апарат се е наклонил много ниско над водата. 

„Беше доста стресиращо. Много хора имаше на плажа. Мислихме си, че ще падне във водата“, заяви Марчев. 

„Бяхме застанали на плажа, за да гледаме изгрева на слънцето на Джулая. Имаше до нас наблизо парти. Появи се тогава хеликоптер, който мина два пъти над вода, като единият слезе много близо с носа над повърхността. Може би бе на около 2-3 метра над водата, а след това изведнъж ускори нагоре и мина много близо над плажа“, разказва той.

„Завиваше зад караваните. Много хора имаше на плажа. Беше стресиращо за малки деца в 5 часа сутринта да чуват такива звукове, хеликоптер да минава и да ги буди“, каза още мъжът. 

Трябваше при Цеца Алексова да е и представител на фирмата, която е била организатор на този рекламен, демонстрационен и опасен полет, каза пък водещата на „Здравей, България!“ по Нова телевизия Мира Иванова. 

„Писал е преди минути съобщение на нашия продуцент, че няма да спази уговорката, която имахме“, добави тя. 

„Дъждовното време явно отказа организатора на този полет. Имахме уговорка още в 6:30 часа да се видим тук, но преди малко ми писа и на мен“, каза пък кореспондентът Цеца Алексова. 

„Оказа се, че му е нужно слънчево време, за да изглежда по-добре участието му“, добави тя. 

„Току-що получих съобщение от организатора на поета Валентин Илиев. В него се казва, че са взети са всички мерки за безопасност и по никакъв начин не е имало опасност за хората. Изхвърлените неща от хеликоптерът не са предмети и всичко е съгласувано с концесионера“, заяви Алексова. 

Илиев пък твърди, че банкнотите са били от биоразградима хартия, на която процесът на разграждане се ускорява бързо след намокряне. „И да не спреш на знам „Стоп“ е нарушение на закона. На празен път, където няма коли... бих се замислил. Не мисля, че всеки закон може да се прилага дословно“, каза още той пред камерата на Нова телевизия вчера.

Кореспондентът на бТВ Лора Стаматис също сподели, че Валентин Илиев й е изпратил съобщение, в което твърди, че целта на каскадата е да пресъздаде кадри от филм.

„Искаме да уверим обществеността, че се взети всички необходими мерки за безопасността на показващите се хора от хеликоптера, като за целта са наети професионални каскадьори“, добавя той.

Журналистът от  списание „Клуб Криле“ Димитър Ставрев пък каза в „Тази сутрин“ по бТВ, че е имало опасност за хората на плажа при ниското прелитане не хеликоптера.

„За двигателни летателни апарати не трябва да се лети под 300 метра над населено място. Целта е, ако откаже двигателят, да има възможност да кацне безопасно в режим на авторотация. Може да се дискутира дали плажът е населено място, но очевидно е имало много хора. Би трябвало тази презумпция за безопасност да се спазва“, коментира експертът.

Той уточни, че ако двигателят на хеликоптера беше отказал, той щеше да се вреже в тълпата от хора.

По думите на Ставрев основна отговорност в случая носи командира на полета и най-вероятно той ще понесе отговорност за нарушенията.


В категории: Созопол


Гала се изложи много
Гала се изложи много 09/05/2024, Четвъртък 16:00 0
Издъхна Царят на мечоците
Издъхна Царят на мечоците 09/05/2024, Четвъртък 15:53 0
Флагман.БГ Почина голяма легенда в гимнастиката Почина голяма легенда в гимнастиката 09/05/2024, Четвъртък 15:32 0
15
Коментара по темата
15.
Аутокорект
03.07.2023 14:30:56
3
2
Това е безпризорна постъпка, хората са преживяла изключителен ужас , с появата на този хеликоптер.
14.
Абориген Балкански
03.07.2023 13:40:57
0
4
Баста проблема не е полета на ВПС/ хеликоптера / а лика на Т.Ж в/у листовките /100 $ банкнота / страха поражда реакция но не в тези на плажа а при тези за които сегашното състояние на страната е 6-тица от Тотото при всеки удобен/неудобен за страната но това е играта на онези за които парите не миришат
13.
Сз
03.07.2023 10:51:26
4
13
СТРАШНАТА ТРАГЕДИЯ Е
НАРКОМАНСКОТО СБОРИЩЕ
ПО ПЛАЖОВЕТЕ НА 01.07
12.
Петя
03.07.2023 10:21:34
1
10
Всяко разминаване с автомобил на пътя е разминаване със страшна трагедия. Ебаси заглавието!
11.
Tsatsata
03.07.2023 10:00:39
2
15
При всички случаи прелитането ниско на хеликоптер или самолет над тълпа от хора, ако не е предизвикано от крайна нужда по спасяване на човек или хора , си е чиста проба нарушение !
Всеки пилот и всеки оператор го знае, така че оставете ги хората да си понесат наказанието!
Така или иначе нали чухте няколко десетки пъти името "плаж Градина" , а лоша реклама няма , нали?И да не сте го знаели, сега го знаете!
10.
Кике и бойкикев
03.07.2023 09:55:28
4
14
Перем барселонските бикини на дебелото и замазваме раята с “МЕГА ТРАГЕДИЯ НА КОСЪМ С ХЕЛИКОПТЕР”!
Докато има балъци, ще има и тарикати! А познайте вие кои сте!
9.
Оруел
03.07.2023 09:37:52
3
14
Е вчера нали писахте на не по-малко от 100м. Днес няма и 10м. напомня ми на една статия от миналата седмица където викахте на БМВ Мерцедес.
8.
ХЕЛИКОПТЕРА БЕШЕ РУСКИ
03.07.2023 09:34:57
10
6
ПУТУН ПРАЩА ОЩЕ ДВА ВЪРХУ ЗГРАДАТА НА ФЛАГМАН ЧУДНО МИ Е КОГАТО РУСИЯ И КИТАЙ ПОБЕДЯТ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ЗДУХАНИ МЕДИИ КАТО ВАС ЩЕ ОСТАНЕТЕ БЕЗ РАБОТА
7.
НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ МНОГО ПРОСТО ПЛЕМЕ
03.07.2023 09:32:23
14
11
НАЙ СТАРИЯ И НАЙ ПРОСТИЯ НАРОД ИЗЛЯЗАХТЕ ЗА ПАРТИ ХОРАТА ВИ НАПРАВИЛИ ПАРТИ С ХЕЛИКОПТЕР АКО СТЕ В ЧУЖБИНА ЩЕ ПЛАТИТЕ СОЛИДНА СУМА ЗА ФИЕСТА С ХЕЛИКОПТЕР НО ВИЕ ПЛЮЕТЕ ПОВЕЧЕ МИ СЕ СТРУВА НА МЕДИЙНА КАМПАНИЯ СРЕЩУ СОБСТВЕНИКА...ДЕЦАТА НЕ СЕ БУДИЛИ ОТ БАСОВЕ НА МУЗИКА А ОТ ХЕЛИКОПТЕР САМО....
6.
Потресен
03.07.2023 08:48:04
28
19
Защо трябва да се подиграват с паметта на Тодор Живков???
Да прелетят над парламента!!!!
5.
Стрес
03.07.2023 08:43:37
15
21
И за мен е стресиращи да гледам, нарко прояви на хиляди пияни на плажа, изпълзели некъпани от каравани. Може да се случи нещо ужасно, но не го мисля че да не дойде.
4.
XX
03.07.2023 08:37:41
1
20
До 2

Не само самолетите. Виж колко години/десетилетия министерства, областна и община търсят източника на нощните замърсявания в Бургас.
3.
до 1
03.07.2023 08:31:08
22
19
Ами няма американските Тв у нас да говорят за поредната, опашата ЛЪЖА на Кирчо за баба му и дядо му я !

Или да говоряз за ЛЪЖЛИВИЯТ " бюджет" на Кокорчо я ! В който гейчето е "увеличило" + с едни 3 млрд а е намалило - с 4 млрд и хоп таблицата изледе и да идва еврото с едни 20 млрд за крадене.

Така, че това ще е тема номер 1. Някакъв си хеликоптер над плажа.
2.
Изгрев
03.07.2023 08:24:55
27
25
Малки, жалки лицемери!!!
Коментара под мен е изключително прав! Ако беше летяла машина, управлявана машината от продавач на краставици, разбирам!! Аз на записа не видях никой в истерия, да тича и да се крие.
Над жилищата ни в Изгрев, ДЕНОНОЩНО прелитат машини, качащи в Сарафово и шумът също не е ОК!!! Ние нямаме ли малки деца, които да се будят стресирани!
Айде кажете си го направо, бръкнахте ни по дупетата с тези банкноти и точка!!!
1.
Спасов
03.07.2023 08:16:31
45
31
Бай Тошо предизвика много вълнения сред нежните либерали. Три дни ни занимават с някакъв хеликоптер, чието единствено прегрешение е, че е хвърлил листовки с лика на Тодор Живков.
На никой ли не му се струва странно това да е водеща новина вече толкова време?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Почина голяма легенда в гимнастиката Почина голяма легенда в гимнастиката На 88-годишна възраст ни напусна Юлия Трашлиева Евровизия е дъното, този участник втрещи зрителите Евровизия е дъното, този участник втрещи зрителите По време на изпълнението всички смятаха, че е без бельо  Андреа се пусна от спалнята на богат турчин, за да дразни Кобрата Андреа се пусна от спалнята на богат турчин, за да дразни Кобрата Двамата се забaвляват добре, търкаляйки се под завивките Премиерът не пожела да каже ще се спази ли законово изискване на изборите Премиерът не пожела да каже ще се спази ли законово изискване на изборите Главчев така и не уточни дали ще бъде спазен зановият срок за обявяване на изборните резултати Чакал се разходи в ж.к."Меден рудник" Чакал се разходи в ж.к."Меден рудник" Животното изглежда изплашено и не доближава до хората Жена от ж.к. "Възраждане" висна през терасата и опита да се самоубие, психолози часове я разубеждават Жена от ж.к. "Възраждане" висна през терасата и опита да се самоубие, психолози часове я разубеждават Eкшънът се разигра на ул. "Г.С. Раковски" Млад мъж е с опасност за живота след брутална катастрофа на АМ "Тракия" Млад мъж е с опасност за живота след брутална катастрофа на АМ "Тракия" Водачът от Пловдив бил зад волана на лек автомобил, когато губи управление над возилото, напуска платното са движение и след като се удря в мантинелата се преобръща в крайпътната зона Азербайджан може да доставя допълнителни количества природен газ за България Азербайджан може да доставя допълнителни количества природен газ за България Баку проявява интерес към предстояща процедура за търсене и проучване на природен газ Тя не цепи басма на никого и вбеси съотборниците си в Хелс Китчън Тя не цепи басма на никого и вбеси съотборниците си в Хелс Китчън Поведението на певицата вече е повод и другите да възстанат срещу постоянното ѝ нахалстване и желание да командва парада Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София Президентът Радев се ръкува с участници в шествието на Безсмъртния полк
Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Западът изкривява истината за Втората световна война, защото пречи на колониалната му политика, обяви президентът Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Алек я отхвърли, но тя си намери човек, който може да й осигури желания живот  Европа вече се дави в китайски коли Европа вече се дави в китайски коли Впрочем ситуацията с фотоволтаичните панели е подобна - складовете в Европа са пълни, а корабите от Китай не спират да прииждат Нагли до безобразие, представителите на тези зодии никога няма да ви се извинят Нагли до безобразие, представителите на тези зодии никога няма да ви се извинят Ако го очаквате от тях по-добре забравете. Те са инати, твърдоглави и могат да ви изпилят нервите Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Това е музикантът Николай Тошев, който е на свободна практика и в последните години е свирил на турнета с популярните „СкандаУ“ Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов В живота на човек често се случват промени, понякога големи, понякога - по-малки. При мен, при нас с Венко се случи голяма промяна, призна Невена Цонева Тази фолкаджийка напира да стане депутат Тази фолкаджийка напира да стане депутат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори