×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не съм братовчед на Джеймс Бонд, в MI66 е и виртуозът на Род Стюарт Грег Хобсън


Не съм братовчед на Джеймс Бонд, в MI66 е и виртуозът на Род Стюарт Грег Хобсън
В новия Мега-Микс, който подготвям в момента, виртуозният китарист Грег Хобсън ще изсвири едра част от него с бутилка от бира, споделя композиторът Иван Атанасов
25 Юни 2023, Неделя, 22:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ и Ангел ХАДЖИПОПГЕОРГИЕВ

Легендарният китарист, който е участвал в правенето на албуми на Дейвид Хаселхоф, с радост приел идеята на българския композитор 

/Интервю на Ангел Хаджипопгеоргиев и Михаил Димитров за Флагман.БГ/
 
MI66 няма нищо общо с английското разузнаване (б.а. МИ 6) и аз не съм братовчед на Джеймс Бонд. Това каза в ексклузивно интервю за сайта Флагман.БГ Иван Атанасов, който е познат на музикалната аудитория като MI66. Пред наш репортер той разказа как е убедил виртуозния китарист на Род Стюарт Грег Хобсън, който е участвал и в правенето на албуми на холивудската звезда Дейвид Хаселхоф, да подкрепи каузата му и да го амбицира да е част от MI66. 

Иван Атанасов е автор на музиката, на текстовете и на аранжиментите на песните, които се слушат по цял свят. 

-М.Д.: Вие сте може би единственият български поп изпълнител, на когото песните може да се чуят в около 120 радиостанции в света и дори сте печелил престижни награди за поп музика във Франция и в България, но защо се представяте като MI66? Имате ли нещо общо с Тайната разузнавателна служба на Великобритания MI6? 

-Иван Атанасов: Не, аз съм изследовател на човешките души. MI66 означава Music Inteligence, а 66 е номер на стих от Библията. Тоест няма нищо общо с английското разузнаване и аз не съм братовчед на Джеймс Бонд. 

-А.х.п.Г.: Вашето образование и професионална реализация са далеч от музиката, а композирате и то доста успешно? Какво Ви подтикна да се насочите към това поприще?

-И.А.: Аз съм олицетворение на абсолютното вдъхновение в музиката. Създавам песни и то многопистово първо в своето съзнание. Запомням всичко, после развивам темата пред пианото в къщи и накрая записвам в професионално студио. Аз правя музиката такава, каквато я усещам, чувствам и разбирам. Примери колкото щеш за велики творци, оставили колосална диря в световната музика, без да имат музикално образование - Вангелис, Фреди Меркюри, Модърн Токинг, Бийтълс...Списъкът е много дълъг.

-М.Д.: Сравних Ви с английските агенти, а се оказва, че в делата Ви са замесени не шпионските мрежи, а Библията. Никак не е обичайно един музикант, който сам си пише текстовете и музиката, да кръщава своите проекти като Вас с номер от глава в Библията. Защо избрахте точно тези стихове, свързани с мира, с Йерусалим и с Исус Христос? 

-И.А.: Това е универсално име, което най-добре ме представя.

 

-А.х.п.Г.: Когато направихте първата си композиция, какви чувства предизвика у Вас и Вашите приятели тази първа стъпка към музикалното творчество?

-И.А.: Бях на 9 години, когато създадох първата си песничка и текст в училище. Беше по повод денят против алкохолизма и тютюнопушенето. Казваше се "Бай Иван е все пиян". Спечелих първо място в училищния конкурс и предизвиках невероятен фурор. Тогава осъзнах, че най-добрият начин да впечатлиш аудиторията е не като повтаряш чужди изпълнения като папагал, а да създадеш нещо свое.

-А.х.п.Г.: Вие сте във възрастта, когато знаете и можете. Коя е основната идея, която Ви ентусиазира, мотивира и поддържа да вървите напред?

-И.А.: Благодаря за интересния въпрос! Ентусиазмът в мен е по природа. Аз съм Творец. Винаги изгарям от желание да създавам, каквото и да е, вместо да руша. Винаги бих желал да създавам нещо красиво, вместо нещо грозно. Винаги предпочитам да общувам с хора, на които IQ-то им е по-високо от това на стайна температура по Фаренхайт. Мотивацията и поддръжката получавам от многобройните любители на това, което правя. Наистина несравнимо удоволствие е, когато знаеш, че някой някъде е преоткрил моята музика за себе си.

-А.х.п.Г.: Имате ли поставен лимит спрямо крайната цел или напред прозорецът е отворен и пътят няма финал?

-И.А.: Моят път е само напред и нагоре. Целите в музиката ги поставят музикалните компании, за които работиш. Аз имам щастието да съм самопродуциращ се артист. Да, отказвал съм участия, които не са ми по вкуса.

-М.Д.: В града, където живеете, има православна църква, но гръцка. По-интересен за читателите е въпросът дали вярата Ви помага да се изкачвате в музикалните класации? 
 
-И.А.: Да, помага ми много, защото ме крепи по пътя на мечтите.

 

-М.Д.: А защо емигрирахте в Англия? 

-И.А.: Защото се чувствам свободен да правя каквото желая, без излишни обяснения и предразсъдъци.

-А.х.п.Г.: Колко са готовите композиции и те обединени ли са в общ проект? 

-И.А.: Проектът, с който се занимавам от 3 години насам в Англия е "MI66" www.mi66.co.uk. В него участват още Greg Hobson, китарист на Rod Steward, участвал в правенето на албуми на David Hasselhoff и др. Изключителният глас Angelina L. участва в песента "Love's Away' и още един невероятен глас Julia Nem изпълнява вокалите на многократно награждаваната песен на MI66 "Африка".

-М.Д.:А как се запознахте с този велик китарист и трудно ли беше да го привлечете към МИ66?

-И.А.: Търсих в Англия качествено студио за запис на песента “Love’s Away”.  В началото текстът на песента беше на български. Грег Хобсън ме покани в студиото си. Пуснах му няколко свои песни на български. И очаквах неговото мнение. Бях приятно изненадан, когато ми каза че песните ми имат невероятен потенциал. И ако имам възможност да ги направя на английски. Аз го помолих да се присъедини към MI66 и той прие веднага.

-А.х.п.Г.: Имате ли намерение да разширите творческите си търсения за промяна на ритмики, вкарване на нови музикални инструменти и гласове?

-И.А.: Приел съм за собствен стил мелодичния поп и естествено във всяка моя песен има смисъл, и послание. С творчески търсения се занимавам постоянно. В новия Мега-Микс който подготвям в момента например, ще помоля виртуозния китарист Грег Хобсън да изсвири едра част от микса с бутилка от бира. Уникално и красиво ще се получи.

-М.Д.: При Вас кое първо се ражда – текстът или музиката? 

-И.А.: Музиката, а текстът се подрежда по нея. 

-М.Д.: Какво Ви вдъхновява? 

-И.А.: Всяка тема, която е актуална за мен, може да бъде добро вдъхновение.  

 

-М.Д.: Песента Ви „Африка“ се превърна в европейски хит, но я изпълнявате не Вие, а Джулия Нем. Как се свързахте с нея и ще я включите ли и в други свои проекти? 

-И.А.: Съвременните технологии ми помагат да осъществявам част от проектите си дистанционно и въпреки това – успешно. Огромното предимство на този вид работа е, че мога да открия най-подходящия глас за съответната песен. И това става без губене на излишно време и извършване на стотици срещи, и разговори. Работя с професионалисти, на които обяснявам своите изисквания. Колкото до участието на Джулия в нови мои проекти, само времето ще покаже.

-А.х.п.Г.:Върху какво конкретно работите в дадения момент? Имате ли творчески паузи за почивка и зареждане с нови идеи? Как изобщо се получава при Вас самият процес?

-И.А.: Споменах за подготовката на MI66 – MEGA-MIX. Нямам творчески паузи, нито недоразумения. Имам открит за себе си начин за концентрация на вдъхновението и мога да създам черновата на 3-4 песни на ден. От 3 години го правя само на английски, защото аудиторията, която ме слуша, е значително по-голяма. 115 радио станции по целия свят излъчват моята музика: 8 във Великобритания, 7 в САЩ, 7 в Испания, 5 във Франция, 5 в Италия, 5 в България, 4 в Бразилия, 4 в Аржентина, Канада, Нова Зеландия, Хонг Конг, Австралия, Германия, Словакия, Швейцария, Мексико, Перу, Кабо Верде, Коморските острови, Панама, Хондурас, Мароко... Дори се шегувам с приятели, че май съм единственият българин, представян в толкова много радио-станции по света. Ще трябва да се обърна към редакцията на "Рекордите на Гинес".

-А.х.п.Г.: Разкажете някоя нестандартна история, свързана с това, което правите в музиката. 

-И.А.: Преди една година имаше международен конкурс за песен във френската радио-станция "100 PUR SON". Участниците бяха 151 от цял свят. Аз си казах в началото, ако участвам, сигурно ще ме отвеят. Инга, моята съпруга, ми отговори подобаващо ето така: „ Ти трябва да участваш в този конкурс!“. А аз не исках да бъда на 149 място в конкурса. Големи пререкания бяха. Аз си казах тогава, че нямам шанс. Там участваха изпълнители от САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Германия...

Събрах кураж и изпратих песента на MI66 – „JEALOUSY“. След един месец ме събужда рано сутринта телефонен разговор от Франция и с изключително интелигентен френски акцент на английски, мениджърът на радио-станцията ми съобщава, че моята песен е класирана на 1-во място! Песента на MI66 е събрала най-много гласове, от директно гласуване. Наградата е сутрин, обед и вечер в продължение на 1 месец моята песен да звучи в цяла Франция. 

 

-М.Д.: А съпругата ви каква роля има в MI66? Как съдбата ви свърза? 

-И.А.:Тя ми е единствената Муза и Ангел хранител. Участва със своята визия в клиповете на повечето песни.

Това между нас спокойно може да се нарече „Любов от пръв поглед“ и тук ще потвърдя, че в живота нищо не е случайно. 

-М.Д.: Какво би казал композиторът Иван Атанасов за себе си?

-И.А.:Доволен съм от това, което правя и ще продължавам докато дишам. 

-А.х;п;Г.: Близките Ви одобряват ли това, което правите и помагат ли ви във Вашите творчески изяви и търсения, конкретно или със съвети?

-И.А.: Разбира се! Усещам мощната им подкрепа. И във всички клипове моята съпруга Инга участва като фронт лейди. Много е фотогенична и представителна, явяваща се моето неповторимо вдъхновение.

-А.х.п.Г.: Вие се завърнахте съвсем наскоро от България, където присъствахте на награждаването в номинациите на Национална музикална класация. Моля споделете Вашите впечатления и препоръки!

-И.А.: Хората трябва да знаят, че има и друга реалност освен българската. Много чужденци, с които съм разговарял, са възхитени от реализацията на MI66 в Националната музикална класация. Знам, че в България е много по-трудно. В чужбина не страдат от предразсъдъци. Докато у нас  царят завист, мързел, злорадство, съсипваща критика и отчайващи изводи. Българският нихилизъм ми идва в повече, отколкото мога да понеса. Започна да ми харесва английското лицемерие: „Какво е това? Българска класация?! Това е удивително! Аз бих желал да подкрепя вашата песен. Охо, Вие участвате с няколко песни? Добре, ще подкрепя с гласа си всичките.“ Това работи. И ми доставя невероятно удоволствие някой някъде да знае, че българите не са създадени само за корупция, кючеци, кражби на коли, проституция, продажба на оръжие и наркотици.

-А.х.п.Г.: Пожелайте нещо на себе си и на читателите ни!

-И.А.: Вярвайте, следвайте мечтите си и ги осъществявайте!
 


В категории: Животът


Пожар унищожи 22 яхти
Пожар унищожи 22 яхти 15/05/2024, Сряда 16:17 1
13
Коментара по темата
13.
Inga
26.09.2023 01:37:03
0
7
MI66 absolutely fantastic music!
12.
Кристина Димитрова
18.07.2023 22:59:35
0
11
Впечатлена съм от музиката на “MI66”! Има нещо неуловимо и мелодично като усещане. Пожелавам здраве и повече песни!
11.
Татяна Костова
17.07.2023 01:12:35
0
12
Гордея се с такива българи като Иван Атанасов! Само напред и нагоре!
10.
Денка Николова
13.07.2023 18:32:16
0
13
Истински триумф на мелодичната музика!
9.
Илия Дончев
27.06.2023 00:44:33
0
18
Супер музика! Много ми харесва MI66.
8.
Иван Атанасов MI66
26.06.2023 23:18:06
0
18
“И ми доставя невероятно удоволствие някой някъде да знае по света, че българите не са създадени само за корупция, кючеци, кражби на коли, проституция, продажба на оръжие и наркотици.”
7.
Миро Иванов
26.06.2023 22:58:02
0
19
Невероятна комбинация между мелодичност и интелигентни послания
6.
Хр. Танев
26.06.2023 21:33:43
0
19
MI66 гордея се с този българин, който представя България по света с нещо изключително и уникално!!!
5.
Митко Николов
26.06.2023 17:07:37
0
20
“MI66” е класна музика, създадена за интелигентни хора! Респект.
4.
Лъчезар Донев
26.06.2023 16:46:43
0
20
Хубаво е да се правят такива интервюта, че на хората им писна от войни, убийства и политически далавери. Нека обществото знае, че има хора, които искат да създават красиви неща и да ги показват на Света.
3.
Иван Иванов
26.06.2023 16:37:01
0
20
Интервюто буди интерес и е направено професионално. Добре е, че хората могат да прочетат за успехите и творческите търсения на творците.
2.
Георги Дончев
26.06.2023 16:16:20
0
20
Музиката на MI66 е мелодична и завладяваща.
1.
Ванката
26.06.2023 06:47:10
0
18
Добре.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Грози го затвор до 6 години Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Ще се превърне в паркинг за иззети от СДВР коли Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Стойността на нанесената щета е в процес на установяване Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа
Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори