×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Преправят проекта за магистрала „Черно море“ заради „неприемливи“ участъци


Преправят проекта за магистрала „Черно море“ заради „неприемливи“ участъци
За трасето на АМ „Черно море“ бяха разработени три основни ситуационни варианта – зелен, червен и син
08 Юни 2023, Четвъртък, 18:03 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Вследствие на така предприетите действия ще предстои и подновяване на решение по ОВОС, се посочва в писмо на ексрегионалния министър

Към момента все още не е избрано финалното трасе за автомагистрала „Черно море“, която се очаква да свърже Варна и Бургас. Това става ясно от отговор на регионалния министър след запитване на депутат по реда на парламентарния контрол.

Народният представител от ПП-ДБ Стела Николова е поискала схема откъде ще минава бъдещият аутобан с акцент област Варна, откъдето тя е излъчена.

В отговора си в началото на май вече бившият министър Иван Шишков, като се позовава на АПИ, обаче посочва, че до момента финално трасе не е избрано, тъй като се провеждали процедури в съответствие с разпоредбите и изискванията на Закона за опазване на околната среда и Закона за биологичното разнообразие.

Припомняме, че за трасето на АМ „Черно море“ са разработени три основни ситуационни варианта – зелен, червен и син, три частични алтернативни варианта – оранжев, розов и светлосин, както и един комбиниран вариант – лилав.

„В изпълнение на препоръки на Министерството на околната среда и водите, Агенцията извършва проучване и преработка на вариантите на трасе на автомагистрала „Черно море“ в участъци, идентифицирани като неприемливи.

След преработка на вариантите АПИ ще предприеме действия по подготовка и обявяване на обществена поръчка по реда на закона за обществените поръчки за изработване на доклади по Оценка въздействието върху околната среда (ОВОС) и оценка за съвместимост. Вследствие на така предприетите действия ще предстои и подновяване на решение по ОВОС от компетентния орган и ще може да се пристъпи към същинското разработване на разширен идеен проект по одобреното трасе.

Към изработването на проект по подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП-ПП) би могло да се пристъпи след окончателното приемане на разширен идеен проект. С парцеларния план следва да бъде определен броят, видът и собствеността на засегнатите имоти, както и тяхната площ. След одобряването на ПУП-ПП от Националния експертен съвет по устройство на територията и регионална политика към МРРБ, ще може да се пристъпи към процедура по придобиване на земи за държавни нужди съгласно специалните закони. Строителство може да започне след одобряването на ПУП-ПП“, се посочва в отговора на Шишков.

Той заключава, че с изграждането на обекта ще се осигури свързването на основни пътни направления на северна и южна България – автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“. По този начин щял да се подобри и достъпът на международния транзитен трафик до двете най-големи пристанища Варна и Бургас и на туристическия поток по цялото Черноморие.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
9
Коментара по темата
9.
Разликите !
09.06.2023 07:08:07
4
8
Сравнете развитието на България по време на социализЪмЪт и в демократичните условия на ЕС !

Катастрофални разлики !
8.
Дернев
09.06.2023 05:56:28
0
8
Тежко товарния трафик през магистрала Кб- Шн. Лекия през високоскоростен път през Обзор. Това е което трябва да стане и то бързо.
7.
Батак
08.06.2023 21:58:01
0
14
33години до тук стигна и този проект,каквото и да се каже ще е малко-работа,работа,работа...имаме Воля и ала-бала лакърдии от продажни корумпета
6.
бургазлия
08.06.2023 21:41:29
3
16
абе какво е значението откъде ще мине. да я правят там и да не се бавят. та еколози, та собственици. на баба им хвърчилото. 100 км. магистрала, ще я мъдрят като тая Хемус.
5.
Кую
08.06.2023 20:37:46
0
11
Изберете розовия.
4.
до интересно
08.06.2023 20:17:35
4
12
Дори и да са раздали 4 млрд лв на пътностроителни фирми, в което се съмнявам, то това са пари от боково време, които е обещал
3.
Толуп
08.06.2023 20:15:25
1
11
Зс малко да прескочат някои много "верни" хора. Сега с новото правителство, май се наредиха нещата?
2.
Интересно
08.06.2023 19:54:30
11
16
В последните 3 дни на своето управление служебното правителство на Радев е раздало над 4 млрд. лв. на пътностроителни фирми, поставяйки новия кабинет пред свършен факт.
1.
bai kosta
08.06.2023 19:33:17
0
29
До 2040 год.може и да го определят.Има-няма 17 години.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори