×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

САЩ хакнали хиляди iPhone-и в опит за шпионаж, твърди Русия


САЩ хакнали хиляди iPhone-и в опит за шпионаж, твърди Русия
Устройствата са били компрометирани по метода „Триангулация“, изпращали са данни към „отдалечени сървъри“, твърдят от ФСБ
03 Юни 2023, Събота, 21:20 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Това демонстрирало "ясната кооперация" между службите в Америка и частни компании

САЩ провежда пълномащабна шпионска операция, по времето на която са били хакнати хиляди мобилни устройства от американския бранд iPhone. Това твърди руската Федерална служба за безопасност (ФСБ), от която преди дни публикуваха обширен доклад за това как точно се е провеждала американската инициатива. 

Цел на операцията са били основно потребители в Русия, както и чуждестранни дипломати, опериращи на територията на страната и държавите от бившия Съветски съюз. От базираната в Москва Лаборатория “Касперски“ са категорични, че всичко това демонстрира „близко сътрудничество“ между американската Национална агенция за сигурност (NSA) и частната компания Apple, но без да представят директно доказателство за това. 

„Открихме нов опит за кибератака срещу операционната система iOS, наречен „Триангулация“. Започва със съобщение от iMessage, което съдържа прикачен опасен файл, който инсталира шпионски софтуер. Дори не е нужно потребителят да отвори файла, за да работи той. При Триангулацията се изпраща лична кореспонденция към отдалечени сървъри. В това число се включват записи от микрофона, снимки от различните чат приложения, геолокация и данни за редица други дейности“, написа в туитър директорът на Kaspersky Lab Евгений Касперски.

Той допълни, че няколко десетки мобилни устройства на негови служители от въпросната марка за били инфектирани, но заплахата е била „неутрализирана“. Касперски уверено заяви, че основната цел на атаката определено не е било дружеството, управлявано от него. 

Според службите за сигурност в Русия, по този начин са били компрометирани дипломати от Китай, Сирия, Израел и няколко страни-членки на НАТО. 

„Скритото събиране на данни е било изпълнено чрез „задни вратички“ в произвежданите в Щатите мобилни устройства. От десетилетия службите в САЩ използват частни корпорации да събират данни в голям мащаб от потребители в интернет без тяхното знание и съгласие“, казаха от руското Министерство на външните работи.

От Кремъл също излязоха с позиция. Говорителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков заяви, че в правителството добре знаят, че устройствата на тази марка е „напълно прозрачно“.
„Използването им за официални правителствени нужди е напълно неприемливо и забранено“, каза той, добавяйки, че все пак всеки потребител може да ги ползва за личните си нужди, ако желае.
 




Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 4
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
15
Коментара по темата
15.
бизнес
04.06.2023 12:09:48
1
2
айпона е сигурен, няма грешка, бизнеса ти отива при конкурента...
14.
Хахахаха
04.06.2023 10:46:31
1
2
Можеха и просто да прочетат общите условия за ползване.
13.
@
04.06.2023 07:32:11
2
3
Не е нужно да ги хакват, сигурно имат всичко необходимо от компанивта за да следят и човъркат, в който си искат iphone. Huawei не им дали достъп и ги заклеймиха като опасност за националната сигурност
12.
комшията
04.06.2023 06:45:34
2
4
Върнете Радио Точките !!!
11.
Svako
04.06.2023 02:30:43
3
6
Значи, при няколкото ми срещи с ФСБ, тази година, същите носят камери "Сторож " на реверите на сините костюмчета. Предлагам същите плюс портативните радиостанции да станат официално средство за теле комуникация. На поселението да се раздадат транзистори, или най-добре - да са в бомбоубежищата. На кой са му притрябвали тия упадъчни западни технологии ? Когато завърши " специалната операция " ,още мааалко остана, предлагам- конфискация на айфоните и замяната им с вефове на същите ,#worldwide .
10.
1
04.06.2023 02:02:05
0
6
А Касперски работя ФСБ
9.
Някой
04.06.2023 00:41:46
2
9
Блятовете да спират Ейпъл и Андроид и готово. Северна Корея номер две.
8.
Коко
04.06.2023 00:30:15
8
11
Коко каза ? Тия руснаци счупиха тъпомера ,доказаха на цял свят ,че са най-тъпата нация . Ако съм на мястото на айпъл ,Гугъл и Майкрософт още днес ще им дръпна шалтера и ше ги върна с 30години назад . Бахти и тъпаците .
7.
Хахаха
04.06.2023 00:26:27
8
12
Ами да си ползват само руски телефони ,защо ползват американски . Защото нямат хахахахахахахах ами тъпаци то и андроида е хамерикански . Нещастници (Путдебили) .
6.
XX
04.06.2023 00:25:39
1
7
Аз ще се върна в Русия и ще умра в родината си.
5.
:) :) :)
03.06.2023 22:49:03
0
9
Не може да бъде!
Не е вярно!
4.
Ха сега де!
03.06.2023 22:44:49
8
5
Чудя се дали авторът на тази журналистическа диария просто е пръцнал, или се е наакал!
3.
Колкото до орките на путту
03.06.2023 22:28:05
5
16
И лъжите по руските телевизии
https://youtu.be/t2RJJ-_AQvw
Ту на края на клипа ше видите украински мечки сапьори бойни божи кравички бръмбари ловящи ракети то бива бива ма посмали манго и това изречено в реално време в ефир.
Колко трябва да си тъп да вярваш.на тоя идиотии,ми колкото руснак
2.
Търся русофили!
03.06.2023 22:21:50
11
19
Ем, щом азиатските цигани на Путин го твърдят, няма начин да не е вярно. На всички вгъзрождени измекяри, които искат да се отърват от Айфона мога да им предложа, да си го предадат като отпадък при мен. Приемам също така телефони с Андроид, щото Гугъл и те са ционистко-илюминатско-соросоидни врагове на православния путлеризъм. В замяна им давам съветски телефон със шайба, произведен в братски китай - само приятелски служби от подмосковието могат да ги подслушват!
1.
China
03.06.2023 21:51:19
4
11
Затуй, само Хуйвей....дръпнатите един голям крив ще ми източат
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Над 50 000 дванайсетокласници се явяват на първия задължителен зрелостен изпит Драмата в Пловдив с барикадиралия се бивш полицай приключи! Предал се е доброволно Драмата в Пловдив с барикадиралия се бивш полицай приключи! Предал се е доброволно След цяла нощ убеждаване от психолози и с полицаи, той не е изпълнил заканата си Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори