×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Според изтеклите американски документи войната ще се проточи и след 2023 г.


Според изтеклите американски документи войната ще се проточи и след 2023 г.
Ключови думи: война, украйна, флагман
13 Април 2023, Четвъртък, 18:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Общо до 354 хиляди руски и украински войници са били убити или ранени от началото на войната на Русия срещу Украйна през февруари миналата година

Американските документи показват също безпокойството на Вашингтон от украинските удари навътре в руска територия и дори потенциално срещу Москва, поради отражението, което биха имали подобни атаки върху позицията на Китай към конфликта, посочва Ройтерс.

Общо до 354 хиляди руски и украински войници са били убити или ранени от началото на войната на Русия срещу Украйна през февруари миналата година, пише в публикуваните в интернет предполагаеми американски поверителни документи. Според тях Съединените щати очакват конфликтът да не приключи тази година, предаде "Ройтерс".

Документите приличат на тайна американска оценка на хода на войната и съдържат също разузнавателни данни за съюзници. Ако тяхната достоверност бъде доказана, те предлагат рядка възможност да се разбере какво смятат във Вашингтон за най-смъртоносния конфликт в Европа след Втората световна война.

Агенция "Ройтерс" прави уговорката, че не може да потвърди по независим път автентичността на документите, и припомня, че тя е била поставена под въпрос от някои държави, включително Украйна и Русия. Представители на администрацията на американския президент Джо Байдън заявиха, че съдържанието на някои от изтеклите документи, както изглежда, е било променено.

Според оценка от 23 февруари Русия вероятно няма да успее да превземе Донбас и конфликтът ще остане в задънена улица тази година. Руската "кампания на изтощение" е намалила нейната човешки ресурс и запаси от боеприпаси до равнища, при които е възможно, освен ако не се стигне до неочаквано възстановяване, военните части на страната да бъдат изтощени и тя да не успее да постигне целите си. В резултат войната ще се проточи и след 2023 г., пише в оценката.

По данни на американското военно разузнаване руските загуби са между 189 500 и 223 000 души. От тях убитите в бойни действия са 35-43 хиляди, а ранените - 154-180 хиляди.

Що се отнася до Украйна, нейните загуби възлизат на общо 124 500 - 131 000 човека. Между 15 500 и 17 500 от тях са били убити в бойни действия, а от 109 000 до 113 500 са ранените.

Тези числа са около 10 пъти по-големи от военните загуби, признати официално и от двете страни в конфликта. Никоя от тях не дава актуални данни за своите жертви, отбелязва Ройтерс.

Документите показват, че Русия е понесла по-големи загуби в някои видове военна техника, а Украйна е запазила повече танкове и БТР-и на театъра на бойните действия.

Според американската Агенция за военно разузнаване Русия е загубила 2048 танка и 3900 БТР-а, докато Украйна е изгубила 468 танка и 1020 БТР-а

Русия разполага с надмощие над Украйна в бойните самолети и противовъздушната отбрана, според изтеклите документи.

"Ройтерс" не разполага с възможност да провери тези данни, които се различават от официалната информация, изнесена от Русия.

Американските документи показват също безпокойството на Вашингтон от украинските удари навътре в руска територия и дори потенциално срещу Москва, поради отражението, което биха имали подобни атаки върху позицията на Китай към конфликта, посочва Ройтерс.

"Китай би отговорил по-твърдо и е много вероятно да увеличи мащаба и обхвата на материалите, с които е склонен да снабди Русия, ако Украйна нанесе удар срещу обект със стратегическо значение или срещу високопоставени руски служители", е оценката на американското разузнаване, според изтеклите документи.

"Ройтерс" прегледа повече от 50 от тези документи, с гриф "Секретно" и "Строго секретно", които първоначално се появиха в социалните мрежи през март и предполагаемо разкриват подробности за военните способности на украинските сили и информация за американски съюзници като Израел, Южна Корея и Турция.

Източник: Труд


В категории: Войната в Украйна


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
do xx 1
14.04.2023 12:49:41
0
3
мечтай си.....блажени верующите.....гледай да не стане обратното...любимата ти раzzия се разпада и ще се подели между европа,щатите и китай...бъди сигурен
1.
ХХ
13.04.2023 19:06:18
6
4
Иска им се на нефелите във Вашингтон. Да, ама не. Ако продължи, догодина войната ще е на северноамериканския континент.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Наскоро водещата беше гост в епизод №1000 на култовата тв рубрика и отново тръгнаха коментариите дали блондинката няма да се завърне в Нова телевизия Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Той не намери мъжкото в себе си, за да им го каже в очите, бясна е звездата от първия сезон Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Скокът е пет пъти  Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Апаши разбили апартамента на 85-годишната певица и свили всичките ѝ ценности Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Изместиха ме, детронираха ме, 
Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори