×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Телевизия освободи репортер - бивш депутат от "Атака", след сблъсък с влогър на събитие


Телевизия освободи репортер - бивш депутат от "Атака", след сблъсък с влогър на събитие
Репортерът Асенов (вдясно) влезе в необичайна роля на бодигард на Костадин Костадинов заради опита на Любомир Жечев (вляво) да му зададе въпрос
09 Април 2023, Неделя, 16:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Подобно поведение е абсолютно недопустимо, обяви Сашо Диков

Телевизия „Евроком“ отстрани свой репортер, който влезе в сблъсък на медийно събитиe в защита на политици от антизападната партия „Възраждане“. Става въпрос за Адриан Асенов, който бе депутат от „Атака“ в 42-ото Народно събрание, когато на власт бе правителството на Пламен Орешарски.

От няколко месеца 49-годишният Асенов се изявяваше като репортер на телевизия „Евроком“.

В сряда в БТА-София той бе на следизборната пресконференция на „Възраждане“. Там въпрос, свързан със злоупотреба на лични данни, се опита да зададе YouTube-влогърът Любомир Жечев. Костадин Костадинов обаче отказа да му отговори, понеже Жечев не бил журналист. Още на самата пресконференция Адриан Асенов влезе в конфликт с влогъра, като го апострофираше.

След събитието Любомир Жечев вече се опита да зададе индивидуално въпроси на Костадинов. Неочаквано обаче Адриан Асенов влезе във физически сблъсък с Жечев, като го спираше с тялото си и го буташе с цел да остави намира лидера на „Възраждане“.

Тв водещият Сашо Диков обяви в своето предаване по „Евроком“ в петък вечерта по адрес на Асенов: „Този човек от днес вече не е на работа в „Евроком“, така че ръководството съвсем правилно го освободи от работа, защото подобно поведение от репортер на „Евроком“ е абсолютно недопустимо.“

Самата телевизия пък публикува следната позиция на сайта си:

Във връзка с възникнало напрежение на пресконференция в БТА между репортер на ТВ „Евроком“ и влогъра Любомир Жечев бихме искали да заявим следното:

Телевизия „Евроком“ винаги се е стремяла към обективно, безпристрастно и надпартийно отразяване на събитията. През годините медията е доказала своята независимост, предоставяйки поле за изява на всеки, независимо от политическата му ангажираност. В името на едно – Свободата на словото.

Категорично отхвърляме опити да бъдат правени внушения за обслужване на нечии интереси, освен интересите на българския народ. В същото време държим изключително много на професионализма и колегиалността. Вярваме, че медийната среда трябва да бъде по-обединена, съпричастна и толерантна. Нетолерантна може и трябва да бъде само към липсата на справедливост.

По време на гостуването си в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ Любомир Жечев имаше предоставена възможност да представи своята гледна точка от създалата се конфликтна ситуацията.

Репортерът Адриан Асенов вече не е част от екипа на „Новини“ в телевизия „Евроком“, тъй като вярваме, че репутацията на медията ни не може да бъде компрометирана по никакъв начин, дори да става въпрос за непремерено поведение под афект или заради нарочна провокация от отсрещната страна.

Призоваваме останалите медии да спазват същите професионални стандарти, за да подобрим заедно медийната среда у нас, а журналистиката отново да се превърне в уважавана, предпочитана и достойна професия.

***

Няма да е учудващо, ако след това стечение на събитията Адриан Асенов получи работа във „Възраждане“.

 


В категории: Политика


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
144000
10.04.2023 10:38:25
2
2
Някой може ли да изнесе 3 реални, РЕАЛНИ факта, с които да потвърди, неприязъна сипещ се към пп Възраждане и нейният лидер?
10.
не ,че нещо
10.04.2023 05:02:32
1
3
ама и ти на негово място, щеше да постъпиш по същия начин.....кажи си...признай си.....,,праволинеен моралисте,

до 3 зрител,
9.
До 2
09.04.2023 21:31:00
9
5
Възраждане дават най малко пари от всички партий за реклама казаха го по всички телевизи кой колко дава за реклама ....
8.
Какво ви става бе хора?
09.04.2023 19:44:44
5
15
Народът е беден и се продава за дребни копейки. От коментарите се вижда, активизирани са.
7.
Офф
09.04.2023 18:48:22
14
22
Срамота за кабеларката Евроком.
Защо изобщо се допускат някакви Интернет идиоти, наричащи себе си "блогъри", те не са журналисти и не спазват никакви етични правила.
6.
оффф...
09.04.2023 17:35:49
49
40
При Възраждане е само "наши-ваши".

Възраждане могат да са груби простаци с когото си поискат и това наричат "свобода на словото".

Обаче когато на тях някой им извади кирливите ризи и веднага търсят начин, да го изгонят, да го забранят, да го оплюят.

Типичният комплекс "Тези дето ни харесват са добри, а тези, които ни критикуват са лоши"
5.
Някой
09.04.2023 17:29:21
46
43
Покрай копейката само смешници. Също като него самия.
4.
Продължаваме Педерастията
09.04.2023 17:21:35
29
46
Тва нищожество Любомир Жечев ще плюе по всеки и всичко за пари. До преди 2г имаше хляб в него но след като Тиквата го свалиха от власт , рязко зави към ПП-ДБ-ЛБГТ+- Най-редовни влиза в конфликт специално с Възраждане и толерира останалите. Преди това не се беше заиграл с политика.
3.
зрител
09.04.2023 16:37:15
17
44
Сашо Диков винаги се е мазнил на силните на деня !
Плазмодий !
Жена му, Аня Пенчева изпроси от другарят Тодор Живков апартаментче.
Дъщеря му уредена в бгв та да е в черни дрехи за кончината на англ кралица все едно е побинала баба и на село.
Зет си намърда при Гала пак в телевизия ама Нова.

Какво да очакваш от това генно повредено от слугинаж семейство ?

Когато се промени медийната среда у нас и всичко ще се Възроди в клетата България.
Без ЛораКрумова, Светльо Иванов или прегънатият на две водещ на Панорама.
Дай Боже !
2.
Юр
09.04.2023 16:24:12
22
21
Аз не разбирам защо Възраждане дават толкова пари за реклама в тая пумия Евроком. Освен едно предаване дето ходят, в останалите ги плюят до посиране. Имам познати дето са фенове на Възраждане, и заради Евроком аха да се откажат от тях. И това при колосалните суми дето Възраждане ги дават за тая умрела кабеларка. Диков бих го оставил без пари.
1.
Бай....
09.04.2023 16:17:18
8
33
Всички са педерасти!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова Селският хитрец Алек изигра всички Селският хитрец Алек изигра всички Най-гадното бе, че не позволи на победителките Маги и Надежда да се зарадват, че са финалистки Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Според ландшафтния архитект Росица Върбанова растението е от вида канабис сатива, така наречения промишлен коноп МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители Според адв. Веселина Василева има бита служителка, която се нуждае от незабавно освидетелстване, а е в ареста Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Надя е разочарована от поведението на Ергена, но Магдалена твърди, че е влюбена в него 
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори