×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Никога не купувайте тези 6 неща от интернет


23 Март 2023, Четвъртък, 17:38 ч.
Автор: Флагман.бг

Това са основните категории продукти, които е най-добре да купите от магазина

Пазаруването онлайн е толкова удобно - няколко кликвания, бързо плащане и пратката бързо стига до прага на дома ни. Въпреки това то трудно се конкурира с директния шопинг по магазините, защото колкото и големи да са удобствата да се пазарува от дивана в хола, винаги е по-добре някои неща да се видят с очи и да се пипнат с ръка.

В интернет често се фокусираме само върху красивата снимка, страхувайки се да не загубим ценно време за пазаруване, но в крайна сметка губим повече.

Много често стоката, която сме видели, не отговаря на действителността. А за да си върнем парите се започва едно ходене по мъките, спорове с онлайн продавачи за връщане на продукта и парите и късане на нерви.

Затова jenata.blitz.bg пише кои шест основни категории продукти не трябва да се купуват онлайн. Ето за какво е по-добре да отидете в магазина, вместо после да си разваляте настроението:

Обувки

Обувката е създадена за пробване, а Пепеляшка е едно такова доказателство. Да, винаги може да измерите стелката, но, уви, това няма да ви гарантира, че дълго време ще ходите с новите си обувки или ботуши.

При закупуване на обувки се взема предвид и пълнотата на крака и стъпалото. И, разбира се, препоръчително е лично да проверите изправността на ципа, връзките и останалите аксесоари.

Само пълноценната проба може да ви накара да достигнете до правилното решение, а именно - да вземете обувката, или да изберете друг модел. Всяко момиче има обувки, с които може да позира само на фотосесия. И като правило те са закупени от онлайн магазини.

Бельо и бански

Всичко, което се носи най-близо до тялото, е по-добре да се купува от магазин!

Първо, тези категории стоки трудно подлежат на връщане. Вероятността продавачът да приеме новото боди обратно, дори ако предоставите доказателства за чистотата му, е изключително малка.

И второ - всеки сутиен има своя собствена форма на чашките. Ако не обърнете внимание на този детайл, може да се сдобиете с нелепо прилягащ дантелен комплект или бански.

Разбира се, ново бельо може да бъде продадено или подарено, но има едно огромно "но" - какво ще се случи, ако не става и на човека, на когото сте решили да го пробутате? Най-вероятно ще бъде така и в крайна сметка онлайн покупката ще се озове в дъното на шкафа, напомняйки ви, че интернет не е толкова надеждно място за пазаруване.

Шапки

Винаги може да измерите обиколката на главата си, за да си купите шапка. Но всъщност тя може драстично да се различава от снимката на сайта и в 9 от 10 случая няма да стои така, както сте очаквали. Не забравяйте и за магията на Photoshop, която прави всяко нещо красиво.

И, разбира се, отчетете и индивидуалната реакция към материала, от който е направена шапката. Лекото почесване по челото е най-малкото нещо, с което може да се сдобиете, затова по-добре си купите шапка директно от магазина.

Колани и ръкавици

Ако онлайн магазинът няма точните обиколки и размери на тези аксесоари, още по-малко указание за материала, от който са направени, по-добре не ги купувайте.

Коланите се правят за различни цели, затова е важно да вземете предвид моделите панталони в гардероба си - дали са с висока или много ниска талия.

Различните материали за ръкавици могат да стоят на ръцете ви по различни начини. Нищо чудно вашият размер S да е много по-различен от този на продавача и в случая няма как да вземете точния размер, без да го пробвате.

Вечерни тоалети и сватбени рокли

Независимо дали ви предстои някое бляскаво събитие, или смятате да ходите на рожден ден на приятел, ако пазарувате вечерна визия, подхождайте към нея разумно.

Такива вечери дават много впечатления и добро настроение още преди началото си. Именно покупката на вечерна рокля може да се отнесе към шопинг терапията, защото тя върви с нови обувки, чанта, прическа и грим. Това е повод да си припомним, че приказното настроение започва много преди самия бал.

Същото важи и за булчинските рокли.

Такава покупка винаги е доста скъпа, но има опасност роклята да не ви стане, а връщането на парите, които сте дали за нея, може да се проточи дълго време. В допълнение, интернет е пълен със снимки на рокли, които в действителност нямат нищо общо с фотоса.

Скъпото облекло трябва да се пробва, а понякога дори трябва да се прави по фигурата, което може да стане само в специализирани сватбени салони.

Парфюми и козметика

Ароматът на орхидея, иланг-иланг и мускус ви допада, но когато се напръскате с тоалетната вода, закупена от онлайн магазин, тя мирише на изсушен клон от бамбук.

Не поемайте рискове. Всеки парфюм е добре да се изпробва. Парфюмите, които харесвате, особено новите марки, миришат различно върху кожата.

Същото важи и за козметиката, особено декоративната. На сайта сенките и червилото могат да изглеждат идеално на модела, но изобщо да не подхождат на лицето ви.

Затова винаги, когато е възможно, пробвайте. Изключение правят само вече познатите парфюми и козметика, които сте използвали преди. И тук обаче има малка опасност. Когато поръчвате познати марки в непознати онлайн магазини, можете да попаднете на фалшификат.


В категории: Животът


Флагман.БГ Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце 17/05/2024, Петък 10:29 3
3
Коментара по темата
3.
!!!!
23.03.2023 21:15:50
0
4
Обувки, парфюм, козметика и колан съм си взимал, много съм доволен
2.
Автор женските списания, не флагман
23.03.2023 19:03:48
2
3
Глупости на търкалета. Обувката има размер и ако отговаря си е най стандартното нещо за купуване през нета. Това, което не се купува през интернет е монитор, телевизор или озвучителни тела и уредби.
1.
Що?
23.03.2023 18:16:44
0
6
Що? Ако купувате стоки, които отговарят на стандарти няма проблем. Има онлайн магазини, от които можете да поръчате с безплатна доставка, като имате право да връщате след това. Примерно поръчвате си 2-3 номера обувки и плащате който ви става, а другият го връщате като не плащате куриерска такса за това. Разбира се това не са БГ магазини, но пък поне са с по-ниски цени хахахаха
Обувки от Китай не си заслужава, защото нямат стандарт и може уж номера да е вашият а да има сериозно разминаване. Отделно надуха цените, чака се, плаща се и мито и такси към пощите... не си аслужава
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова Селският хитрец Алек изигра всички Селският хитрец Алек изигра всички Най-гадното бе, че не позволи на победителките Маги и Надежда да се зарадват, че са финалистки Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Според ландшафтния архитект Росица Върбанова растението е от вида канабис сатива, така наречения промишлен коноп МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители Според адв. Веселина Василева има бита служителка, която се нуждае от незабавно освидетелстване, а е в ареста Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Надя е разочарована от поведението на Ергена, но Магдалена твърди, че е влюбена в него  Не ми пука, че ме мислите за страхливец, обяви Ергенът Не ми пука, че ме мислите за страхливец, обяви Ергенът Решението на Алек да си тръгне сам дойде, след като майка му и сестра му се запознаха с двете претендентки за сърцето му На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка За тези, които се чувстват разочаровани или излъгани, Нордел предлага да последват примера на шведските републикански активисти и да изразят недоволството си по нестандартен начин
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори