×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Военна хроника. Мощни удари на авиацията на ВСУ и ракетните войски


Военна хроника. Мощни удари на авиацията на ВСУ и ракетните войски
Настъплението на руската армия на 5 направления обаче не спира
19 Февруари 2023, Неделя, 09:08 ч.
Автор: Флагман.БГ

Украински бойци победиха няколко позиции на руснаците

Авиацията на Силите за отбрана на Украйна на 18 февруари нанесе четири удара по районите на концентрация на личен състав и военна техника на руските войски.

Също така, според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, подразделения на ракетните войски и артилерията на Силите за отбрана са ударили един район на съсредоточаване на руска жива сила, пише УНИАН.

Освен това украинските изтребители на 18 февруари унищожиха две руски крилати ракети "Калибър".

Съобщава се също, че през изминалото денонощие руските окупанти са нанесли 16 ракетни удара по територията на Украйна.

„През деня Руската федерация нанесе 16 ракетни удара, по-специално по гражданската инфраструктура на град Хмелницки и селището Украинск, Донецка област. В резултат на това има разрушения на жилищни сгради и жертви сред цивилното население,“ съобщиха от Генералния щаб.

Освен това противникът нанесе 4 въздушни удара и извърши над 30 атаки с реактивни системи за залпов огън.

Както отбелязаха в Генералния щаб, заплахата от нови удари по цялата територия на Украйна остава висока.

Общите бойни загуби на Русия възлизат на около 142 270 души персонал.

Освен това Руската федерация вече е загубила: 3303 танка, 6533 бойни бронирани машини, 2326 артилерийски системи, 469 реактивни системи за залпов изстрел, 243 системи за противовъздушна отбрана, 298 самолета, 287 хеликоптера.

Руските войски, въпреки значителните загуби на фронтовата линия, продължават опитите за настъпление в пет посоки.

Россияне, несмотря на значительные потери, продолжают попытки наступления / фото REUTERS

„Врагът не се отказва от агресивните си планове, въпреки значителните загуби. Основните усилия са насочени към водене на настъпателни действия в Купянското, Лиманското, Бахмутското, Авдеевското и Шахтьорското направление“, се казва в оперативната информация на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, публикувано в социалната мрежа Фейсбук и цитирано от УНИАН.

Отбелязва се, че във Волинско, Полеско, Северско и Слобожанско направление не са открити настъпателни групи на противника.

Както отбелязва Генералният щаб, над 20 населени места са били подложени на вражески обстрел през деня. Сред тях са Ветеринарное, Казашки Лопан, Стрелечие, Огурцово, Веселое, Красное Первое в района на Харков.

Също така в купянското и лиманското направление врагът обстрелва населените места Новомлинск, Двуречная, Гряниковка, Купянск, Берестово в Харковска област; Стелмаховка, Невское, Червонопоповка, Диброва, Белогоровка в Луганска област и Спорно - Донецк.

В посока Бахмут бяха обстрелвани повече от 18 района на населени места, по-специално Зализнянское, Бахмут, Ивановское, Клещеевка, Курдюмовка и Ню Йорк в Донецка област.

Освен това в направленията на Авдеевка и Шахтьорск противникът обстрелва с артилерия 13 района на населени места. Сред тях са Авдеевка, Водяное, Веселое, Невелское, Георгиевка, Мариинка, Богоявленка, Велика Новоселка, Золотая Нива, Угледар и Нескучное в Донецка област.

В посока Запорожие са засегнати от пожари районите на селищата Времеевка в Донецка област и Малиновка, Степовое, Мали Щербаки, Новоданиловка, Мала Токмачка и Белогорье-Запорожская.

В същото време предградията и град Херсон, както и райони на повече от 20 населени места, включително Берислав, Казацкое, Веселое, Антоновка, Велетенское и Берегово на Херсонска област, пострадаха от вражески артилерийски огън в посока Херсон.

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна на 18 февруари авиацията на ВС на Украйна е нанесла четири удара по районите на концентрация на личен състав и военна техника на руските войски.

Общите бойни загуби на Русия ориентировъчно са около 142 270 души.

Юрий Игнат, говорител на командването на военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна, каза, че напоследък руските нашественици значително по-рядко използват дронове камикадзе в Украйна. Това може да показва дефицит.

Официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков съобщи за нови загуби на украинските войски. Така през изминалото денонощие в донецкото направление врагът загуби до 150 войници от Въоръжените сили на Украйна, пишат агенциите.

А HIMARS-и от дърво радват руското око | Свят | Новини от България и Света  | OFFNews.bg

„С подкрепата на щурмови удари и удари на армейската авиация, артилерийски огън настъплението на подразделенията на Южната група войски продължи. За денонощие бяха унищожени до 150 украински военнослужещи“, каза Конашенков по време на брифинг.

Генерал-лейтенантът отбеляза, че освен жива сила са ликвидирани пет бойни бронирани машини, три автомобила, както и бойна машина за реактивен залпов залп „Град“ и самоходна гаубица „Гвоздика“. Освен това в районите на населените места Авдеевка и Красногоровка руските войски успяха да унищожат три склада с боеприпаси и ракетно-артилерийско оръжие на Въоръжените сили на Украйна.

А по-рано стана известно, че селището Гряниковка, Харковска област, е напълно завзето от силите на Въоръжените сили на Руската федерация в купянското направление, пишат чуждите медии.


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 3
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
29
Коментара по темата
29.
Аз
19.02.2023 21:09:17
4
1
Има няма самолети Украйна удържа фронта и даже преминава и в настъпление.А онези непобедимите орки ,воюващи с наемници поради липса на редовна армия са вече на издихание.
28.
Скъсан ватник до бреййй
19.02.2023 17:32:34
0
0
Абе важното е че сме превзели "сливата" на майка ти и жена ти. Другото е бошлаф работа!
27.
Бреййй....
19.02.2023 15:09:29
48
9
Украинската армия както е тръгнала...ще превземе Галактиката.
26.
Аксел троен
19.02.2023 14:08:04
26
12
Само най-великата авиация в света може да нанася удари без изобщо да излита ,ей така от място. От клавиатурата на лаптопа най- лесно се бомбардира, жалко че само 2-3 часа има ток и интернет. А голата истина е че на фронта украински самолети не са виждани и снимани от месеци.
Но вярата в руския разгром е по силна от всички факти.
25.
Да
19.02.2023 14:03:35
4
4
Володя, в Киев кога ? Айде, че българските ти роби, кокали серат.
24.
Да питам вааа ААА
19.02.2023 13:57:42
43
4
С Усрайна с Кокайн Зеленчуков какво загуби ВААА
23.
Настоящая руская женшчина сказала
19.02.2023 13:57:09
0
1
https://youtu.be/h1qtcXJzHM8
22.
Да попитам
19.02.2023 13:29:28
41
13
По всичко личи че Украйна разгромяват Руската армия ,тогава защо постоянно ревът за помощи и оръжие ,?? Като чета и слушам победата е сигурна ,,?? Запознатите трябва да прочетат малко и да разберат че ядрена държава номер едно в света няма как да загуби война,и да спрат да пишат глупости
21.
Като
19.02.2023 13:05:01
44
13
Гледам тези които са за Украйна големи разкази пишат(и то само простотии).Опитвате се да осмивате ,но и това не се получава.Само бавно развиващи ли наемат вече ,че и една манипулация не можете да направите както трябва.
20.
Мощни удари по Николаев и Краматорск
19.02.2023 13:04:12
1
3
Ах, защо не съм там и мен да ме удрят мощно на задна прашка, като онази журналистка от руската НТВ и като руските войници, всички жертви на Тик-ток спезназа на товариш Рамзан Кадиров. Да ми крещят в ушенцето Шатай болгарский петух! Шатай болгарский петух!
19.
Руски опозиционери: Украйна трябва да победи, за д
19.02.2023 13:03:37
8
5
Руски опозиционери заявиха, че победата на Украйна срещу руската инвазия е предварително условие за демократичен преход в Москва, предаде Франс прес.
Подобно мнение изрази бившият руски шампион по шахмат Гари Каспаров, който е противник на руския президент Владимир Путин и който говори в кулоарите на Мюнхенската конференция по сигурността.
Каспаров участваше в кръгла маса, посветена на демократичното бъдеще на Русия. В проявата участваха и бившият руски олигарх Михаил Ходорковски, журналистката Яна Немцова, която е и дъщеря на убития в Москва опозиционер Борис Немцов, историчката Ирина Шербакова, съоснователка на неправителствената организация "Мемориал", носителка на Нобеловата награда за мир през 2022 г.
18.
Мощни удари по Николаев и Краматорс
19.02.2023 12:58:11
4
13
Зеленски бяга при любовницата си Кирила Петкова и сутеньора и Асена Василева за левчета и крушуми.
Кирила Петкова е в мензис и не дава ,Асена Василева е в шок.
17.
Дрън дрън
19.02.2023 12:56:33
12
44
Време е русоробидиотите които вярвахме че великая непросрана армия е велика и призовавахме путлервите солдати да ни освободят, нас, майките и жените ни да заминем за Русоспия че там има мобилузация, жертви, инвалиди и обстрели а в ЕС мобилизация няма,а евроджендърс дадоха оръжие с което укрите разпапуриха клош армията от солдати пъшкащи от ласките и любовта на братята си по оръжие кадирките. Трябва най-накрая да заминем че иначе двойни предатели. Хем викахме козоебите на сеанси с майките и жените ни хем за пРосия не заминаваме. Те няма да ни мобилизират ама поне ще можем да работим и правим бизнес и така ще вкарваме средства в пРосийската хазна и ще храним и въоръжаяаме непросраната армия.
Пък може и да отидем на фронта да видим кът са крият уйраинците кой разпапури непросраната ненасилвана от кадирките армия. Даже може и некое сеансче да ни врътнат кадирките, така и така ги викахме тука да вземем да отидем ние при тя.
16.
До8
19.02.2023 12:36:28
42
14
Промития мозък е признак на....липса на такъв. Типично за краварски и еврогейски подлоги
15.
Дрън дрън
19.02.2023 12:12:35
44
14
Време е да се обяви награда за заловен Украинец мъж в Бг да си ги взимат и на фронта, крият се тука като мишки, под роклите на жените
14.
Ахахх
19.02.2023 11:21:02
3
16
Да, Зеленски е в Кремъл, ще арестува жужето, а мармота продължава да си завива шоколада!
13.
Оппа!
19.02.2023 11:14:07
8
8
Малко стара информация от преди два дни са въпросните изявления. Но от вчера има нещо много интересно.
Вчера през ноща отново взривове в Крим за които украинските власти мълчът или к8ментират подигравателно, че някой пак е пушил на неправилното място. Руския щаб обаче, първо заяви, че е било атака с дронове и дроновете са свалени. Няколко часа по-късно руския щаб заяви, че експлизиите са следствие на инциден в виенни складове с боеприпаси. Каква поредна случайност, всички укро дронове свалени обаче по същото време поради "инцидент" складовете гръмнали а на видеата експлозиите са до небето.
12.
Бургасс
19.02.2023 11:05:55
7
45
В петък ще се навърши 1 година от тридневната специална операция.Русия продължава да напредва, а ние очакваме идващата много тежка зима...
11.
демокрити
19.02.2023 10:57:12
57
19
Престаните с Русия ВИЖТЕ ТЕРИРИСТИЧНАТА ДЪРЖА ИЗРАЕЛ ТЕРИРИЗИРА ЦЕЛИЯ АРАБСКИ ПОЛООСТРОВ....ЗАТОВА ЗАЩО ...АРАБИТИ СЪЩО ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ ....НЕ ПОД ЛЪЖИТЕ НА САЩ И ЕВРЕИТЕ....ЕДНА ЛЪЖА ИЗРЕЧЕНА СТО ПОТИ НЕ МОЖЕ ДА ИСТИНА
10.
Аs
19.02.2023 10:48:36
15
42
Напишети на кои направления нъпредва украинската армия, чи все пишити чи руската напредва пък на 12тия месец от войната е в Донбас на 50% руски от 2014 г.
Защо пак не превзехте Бахмут за 55ти път с Рожин и Подоляк, така да плените 500 хамериканци, 10 000 укри, 5000 натовци и утре да гу вземете в котел, след като предния ден сте го превзели и зачистили и после пак в котел, бидон, казан за върене на буркани?
Айди чи си зъбрайх руския език докато живея и работя в загиналите ЕС или България и ни моа да съ инфурмиръм от воюващите руско езични.
И нидейти тъй постоянно пишети чи руцкая армия настъпва, че ако все настъваш, а се приближаваш към тириториити които си владял преди войната ши излези че настъваш постоянно без успех, пък така съ дават много жертви(по всички воеени теории и практика) усвен ку руцката армия 8мо поколение от бъдещето не е хай-технолоджи и е напълно роботизирана и гинат роботи, а не хора!
9.
айде бе
19.02.2023 10:45:04
41
19
Лъжи и глупости,колко ви плащат за тях
8.
До 7
19.02.2023 10:43:06
25
52
Русия скоро няма да види слава нито достойнство.Срамна страница в историята и е тази окупационна война.Загуби крехкото доверие и малкото престиж,които имаше пред цивилизования свят.Жалко за обикновените руснаци,защото ще страдат повече.
7.
As
19.02.2023 10:33:57
83
26
СЛАВА РОССИИ
6.
Русия
19.02.2023 10:33:09
61
26
Напредва по цялата фронтова линия.
До флагман:
- Напишете на кои направления са победили украинците да се посмеем, защото няма такива :D
5.
Боче кухото
19.02.2023 09:42:08
92
47
Тя руската армия беше 100 000, а хохлите избили 144 000… кокаинова математика ще да е това, като с ракетите, които свършиха преди 6 месеца…
Слава кокаина!
4.
6matarok
19.02.2023 09:41:46
6
11
Vsekidnevna svodka ot voennata hronika ot stranata na Rusia, (ako jelaete da vidite i drugata strana, a ne samo fake propaganda): https://t.me/milchronicles
3.
Бай Димо
19.02.2023 09:31:15
56
27
flagman.UA :)
2.
Спри войната
19.02.2023 09:24:14
52
107
Не се спира тоя кремълски изрод
1.
Пак манипулации
19.02.2023 09:22:39
177
76
Украйна има самолети ли ?
Украйна сваля свръхзвуковите "Кинжали" ли ?

Тези измислици са единствено за украйнската и западна публика.
Те са в информационна зависимост с напълно изключени мозъци в очакване на разгрома на Русия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори