×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Недоволството в Катуница срещу циганския терор ескалира


Недоволството в Катуница срещу циганския терор ескалира
В България, която е на първо място в света по брой на цигани на глава от населението, народът възстана срещу ромския произвол
Тема в развитие
виж още
скрий
24 Септември 2011, Събота, 21:34 ч.
Източник: vesti.bg

Запалиха и резиденцията на Киро Циганина, провъзгласил се за „цар“

Тази вечер къщите на местния ромски тартор Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, наричан и "Киро циганина", бяха обградени от пет редици жандармерия, заради нарастващия гняв на българите от селото. Това обаче не попречи да бъдат запалени лятната резиденция на Рашков на 3-4 километра от Катуница и къщата на сина му в селото, предаде репортер на БГНЕС. Преди това футболни фенове нахлуха в двора на къщата на Рашков в Катуница, хвърляха камъни и коктейли "Молотов". След това запяха българския национален химн и се оттеглиха. Главният секретар на МВР Калин Георгиев е тук и се опитва да преговаря с протестиращите, но засега без успех. Пет редици жандармерия бяха обградили къщата на Кирил Рашков.

Жандармеристите са в пълно бойно облекло с каски и щитове, но  използват т.нар. "помощни средства". Има и камион с водно оръдие за борба с безредици. Към протеста се присъединиха и членове на ВМРО, които поставиха плакати с въпроса "Цветанов, кого пази жандармерията?" пред дома на Рашков. От Пловдив дойдоха фенове на футболните тимове "Локомотив" и "Ботев". "Ще стоим тук, докато не ги изселят", казват хора от Катуница. Те са убедени, че  шофьорът, който е предизвикал катастрофата, не е от Катуница, а е бил специално нает и доведен от Столипиново.  Катуница е под полицейска обсада от снощи. Над 200 тежко въоръжени жандармеристи с бронежилетки и автомати са в селото. Повод за сбиването е гибелта на 19-годишния Ангел Петров, прегазен от микробус, в който са били хора на Кирил Рашков , обясниха от полицията в Пловдив. Днес и 16-годишното сърдечно болно момче Павел е починало в болница в Пловдив, след като припадна по време на безредиците в селото. Той е бил с изкуствена клапа на сърцето.

Според пресцентъра на МВР е бил предотвратен "опит за кървава саморазправа". Недоволството на жители от Катуница ескалирало като около 20 часа снощи на ул. "Стадион" 19-годишeн младеж бил прегазен от микробус "Форд", докато разхождал кучето си. Според очевидци автомобилът връхлетял върху момчето и го влачил няколко метра. Прегазеният бил откаран в болница, където по-късно е починал. Минути след трагедията на местопроизшествието започнали да се струпват множество разгневени хора от селото. Те преодолели полицейския кордон, навлезли в имота на Кирил Рашков и започнали да унищожават имуществото му. Една от къщите в двора била запалена. Полицаите са установили самоличността на шофьора на буса - С.Й. (55 г.), който е криминално проявен от Пловдив и се укрива. Самият автомобил е бил намерен в Столипиново. Автомобилът е иззет, а водачът е обявен за издирване. Задържани са шестима мъже - четирима, които са били във форда, а другите двама от колата, блъснала двама мъже и ранила трима полицаи. Образувани са четири досъдебни производства. Обстановката в селото остана напрегната през целия ден. Запален беше трети автомобил, собственост на близки на Рашков. Директорът на ОД на МВР гл. комисар Тодор Чонов потвърди, че конфликтът между жителите на селото и ромската фамилия са отдавна, като през определено време ескалира в подобни инциденти.

По думите му днешните размирици са предшествани от скарване преди двайсетина дни на две деца на 7 и 9 години, едното от които от ромски произход, който прераснал в конфликт между семействата. И двете страни са подали жалба в полицията, разпитани са, по случая са образувани преписки, каза Чонов и уточни, че споровете са за земеделски имоти. Разследването на инцидента от снощи, при който загина 19-годишният Ангел Петров, е установило, че внукът на Кирил Рашков е посетил ромската махала в пловдивския квартал Столипиново и е поканил 10-15 души по повод годишнина от смъртта на баща си. Когато те пристигнали в селото, възникнал конфликт между внука на Рашков и местния жител Веселин Христов. Според някои съседи и близки ставало дума за спорни земи. Ромите нарекли българите "гяури", отвърнато им било също с обидни думи, двете групи се отдалечили и веднага след това бусът прегазил Ангел Петров.

По повод искането на жителите на селото да бъде изселена фамилията на Кирил Рашков Тодор Чонов каза, че е предложил това да бъде обсъдено на среща в полицейската дирекция в понеделник. Идеята е представители от селото да бъдат изслушани от окръжния прокурор и председателя на Окръжния съд, а ние от своя страна ще им кажем какво сме работили, какви производства има срещу фамилията и на какъв етап са, каза още Чонов. Той смяташе, че напрежението в Катуница може да се спре по пътя на диалога и допълни, че казусът не може да се реши само и единствено от полицията.

Чонов подчерта, че полицията няма да вземе страна по случая, тъй като всички са равни пред закона. Той благодари на всички служители, които снощи с цената и на ранени, са успели да предотвратят много сериозен сблъсък, който е можело да има и много по-трагичен изход. Разбирам и двете страни, а нашата цел е да опазим обществения ред, каза Чонов. Пред журналисти, по телефона, Кирил Рашков,който през последните 30 години е осъждан седем пъти, няколко пъти заяви, че неговата фамилия няма нищо общо със случилото се.




4
Коментара
Флагман.БГ Почина голяма легенда в гимнастиката Почина голяма легенда в гимнастиката 09/05/2024, Четвъртък 15:32 0
4
Коментара по темата
4.
jeko
27.10.2013 20:03:55
0
0
car kiro idvaaaaaaaaaaß????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
3.
ГЕРБ се заклаха
25.09.2011 08:40:29
1
2
Както се казва и малките камъчета преобръщат каруцата
2.
Владимир Симeонов:
25.09.2011 02:08:23
0
2
Владимир Симeонов:

"Циганин не значи човек от някакъв етнос. Циганина е състояние! Болест! Чума по-страшна и от СПИН-а. Индикация за пагубност! Печат за дефект! Аларма сред народите, че нещо им куца, че не се развиват правилно. Нагледен пример какво става, когато Господ си направи лоша шега. Ако циганите се въдят повече от нормалното в някой точки от земята, това означава, че там нещата са зле и е нужна намеса, нужна е помощ. Така, както помагаш на домашния си любимец, ако го нападнат кърлежи.
Погледни му стойката. Очите. Изражението на лицето. Гледай го как ходи, каква сянка хвърля, колко му е акъла, обноските. Цяла седмица да се кисне във „Веро”, пак ще мирише лошо. То всичко само ти се намества в главата.
Циганина е тъмен човек. Не черен. Тъмен! Вътре, в оная гнойна и вмирисана топка- вместо човешка душа! Ходи по тая земя за да е гаден, за да е противен, за да отвращава околните. Създаден е да убива, краде, насилва, лъже, да мързелува, да паразитира и използва. Събрал е в себе си най-черното и гадно, което може да се залепи на същество ходещо изправено. Няма морал, няма такт, не знае що е съвест, мрази да прави добро, не иска да се развива, няма положително виждане за околния свят. Всичко в него е първично и грубо материално. Същество с генно увредена същност.
Циганите са обявили война на реда и закона, на добротата и човечността. И когато масата им нараства някъде, това значи, че тези добродетели са обречени. Индикатор, че една общност се разпада. Циганина е наказание за слабите и лековерните. БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА."
1.
костадинка рашкова
24.09.2011 22:38:14
1
3
ИЗГОРЯХМЕ КАТО БАЙРЯМСКИ СВЕЩИ ,НИКОГА ПОВЕЧЕ герб,ЧУ ЛИ КИРИЛЕ МАНГАЛ ДОЛЕН
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Евровизия е дъното, този участник втрещи зрителите Евровизия е дъното, този участник втрещи зрителите По време на изпълнението всички смятаха, че е без бельо  Андреа се пусна от спалнята на богат турчин, за да дразни Кобрата Андреа се пусна от спалнята на богат турчин, за да дразни Кобрата Двамата се забaвляват добре, търкаляйки се под завивките Премиерът не пожела да каже ще се спази ли законово изискване на изборите Премиерът не пожела да каже ще се спази ли законово изискване на изборите Главчев така и не уточни дали ще бъде спазен зановият срок за обявяване на изборните резултати Чакал се разходи в ж.к."Меден рудник" Чакал се разходи в ж.к."Меден рудник" Животното изглежда изплашено и не доближава до хората Жена от ж.к. "Възраждане" висна през терасата и опита да се самоубие, психолози часове я разубеждават Жена от ж.к. "Възраждане" висна през терасата и опита да се самоубие, психолози часове я разубеждават Eкшънът се разигра на ул. "Г.С. Раковски" Млад мъж е с опасност за живота след брутална катастрофа на АМ "Тракия" Млад мъж е с опасност за живота след брутална катастрофа на АМ "Тракия" Водачът от Пловдив бил зад волана на лек автомобил, когато губи управление над возилото, напуска платното са движение и след като се удря в мантинелата се преобръща в крайпътната зона Азербайджан може да доставя допълнителни количества природен газ за България Азербайджан може да доставя допълнителни количества природен газ за България Баку проявява интерес към предстояща процедура за търсене и проучване на природен газ Тя не цепи басма на никого и вбеси съотборниците си в Хелс Китчън Тя не цепи басма на никого и вбеси съотборниците си в Хелс Китчън Поведението на певицата вече е повод и другите да възстанат срещу постоянното ѝ нахалстване и желание да командва парада Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София Президентът Радев се ръкува с участници в шествието на Безсмъртния полк Какво правят тези двамата и защо отново се подиграха с малките хора Какво правят тези двамата и защо отново се подиграха с малките хора Този път в сюжета в подигравателното им видео, което се върти в социалните мрежи, се включва най-малкият Супермен
Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Западът изкривява истината за Втората световна война, защото пречи на колониалната му политика, обяви президентът Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Алек я отхвърли, но тя си намери човек, който може да й осигури желания живот  Европа вече се дави в китайски коли Европа вече се дави в китайски коли Впрочем ситуацията с фотоволтаичните панели е подобна - складовете в Европа са пълни, а корабите от Китай не спират да прииждат Нагли до безобразие, представителите на тези зодии никога няма да ви се извинят Нагли до безобразие, представителите на тези зодии никога няма да ви се извинят Ако го очаквате от тях по-добре забравете. Те са инати, твърдоглави и могат да ви изпилят нервите Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Това е музикантът Николай Тошев, който е на свободна практика и в последните години е свирил на турнета с популярните „СкандаУ“ Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов В живота на човек често се случват промени, понякога големи, понякога - по-малки. При мен, при нас с Венко се случи голяма промяна, призна Невена Цонева Тази фолкаджийка напира да стане депутат Тази фолкаджийка напира да стане депутат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори