×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министърът на енергетиката Росен Христов призова общините да открият Енергийни офиси като в Бургас


Министърът на енергетиката Росен Христов призова общините да открият Енергийни офиси като в Бургас
Ресорният министър бе придружен от кмета на Бургас Димитър Николов
05 Януари 2023, Четвъртък, 16:20 ч.
Автор: Флагман.бг

В него общински експерти дават информация на гражданите и бизнеса за програмите, свързани с прилагането на мерки за енергийна ефективност и добиването на енергия от ВЕИ

Министърът на енергетиката Росен Христов посети днес новооткрития Енергиен офис на Община Бургас, който отвори врати в сградата на Културен дом НХК. В него общински експерти дават информация на гражданите и бизнеса за програмите, свързани с прилагането на мерки за енергийна ефективност и добиването на енергия от ВЕИ.

„Радвам се, че сте открили такъв офис, защото това е изключително улеснение за гражданите по отношение на подготовката на документацията за кандидатстване и възможност да се възползват максимално от програмите за енергийна ефективност. Ще определим координатори от страна на Министерството на енергетиката, които да са в ежедневна координация с общинските офиси за най-често задаваните въпроси от гражданите“, заяви министър Христов.

Засега Енергиен офис има открит само в Бургас, но желанието на министерството е останалите общини да бъдат активни за разкриването на такива, допълни още министърът на енергетиката.

Енергийният офис на Община Бургас е създаден в рамките на проект ComAct (Community Tailored Actions for Energy Poverty Mitigation), финансиран по програма Хоризонт 2020 на ЕС.

„В момента най-голям интерес бургаските граждани проявяват към програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Експертите на Общината подпомагат хората при попълването на документите за кандидатстване по програмата и ги информират за предстоящите възможности. До този момент над 215 сдружения на собствениците в морския град са подали документи, очаква се броят им да нарасне до над 250“, каза кметът Димитър Николов.

От отварянето си до днес офисът е посетен от над 150 граждани. От него се възползват и жители на други общини и областни градове.

Офисът е изграден по проект „Слънчеви градове“. По него е направено заснемане на покривите на всички сгради в Бургас. На база на кадрите, чрез специален софтуер може да се изчисли потенциалът на всеки един от покривите на сградите на територията на града за изграждането на фотоволтаични инсталации. По този начин всеки ще има възможност да получи информация каква система от соларни панели може да изгради на своя покрив и какъв капацитет на работа ще има тя.

Енергийният офис ще е и място за организиране на различни дискусии, обучителни семинари както за граждани, така и за професионалисти. Ще бъдат канени специалисти в сферата на енергийната ефективност и възобновяема енергия, които да изнасят лекции и презентации.

Офисът работи всеки делничен ден от 08:30 до 17:15 часа. За информация можете да звъните на телефон 056/ 81 37 65. Мястото е избрано така, че да е удобно за гражданите и да ги улеснява в максимална степен при търсенето на полезна информация. В него постоянно ще работят двама експерти. Ще има предварително обявен график за консултации с други специалисти в областта на енергийната ефективност, които ще се извършват също на място в офиса. Запитванията може да се изпращат и на e-mail: [email protected].

МРРБ определи 80 000 000 лв. максимален финансов ресурс за община Бургас, който ще обезпечи изпълнението на мерки за енергийна ефективност на не повече от 30 сгради, в зависимост от големината им. Всички, които отговарят на предварително определените условия и са представили необходимите документи в пълен обем, ще бъдат обработени от екип на Община Бургас и подадени на МРРБ в срок до 31.05.2023 г. В Община Бургас няма да се прави класиране на подадените заявления и проектни предложения. Комисия, назначена от кмета, ще преглежда документите на сдруженията и при нередовност ще дава указания на домоуправителите за привеждането им в съответствие с изискванията на МРРБ.

Фирмите, които ще изготвят техническия паспорт и енергийното обследване, ще започнат работа през януари в комплексите „Меден рудник“, „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“, „Зора“, „Братя Миладинови“, „Лазур“.

Тъй като не се явиха желаещи, които да обследват сградите в ЦГЧ и к-с „Възраждане“, още в първите дни на новата година Община Бургас ще направи втори опит и ще стартира нова процедура по реда на ЗОП.

Предвид необходимия технологичен срок за обработка на подадените заявления и подготовка на проектното предложение, Община Бургас определя краен срок за приемане на заявления до 28.02.2023 г.

За допълните указния можете да посетите новия Енергиен офис в сградата на Културен дом НХК.




В категории: Бургас


Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 0
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
13
Коментара по темата
13.
айде пак
06.01.2023 08:51:43
0
0
кмете, кмете
всичко хубаво ама пак омазано с посредственост
12.
Николай
05.01.2023 23:07:33
0
0
Проучвах го това. Уж отпускат до 15000лв. за безвъзмездно финансиране, а максималната сума която ще се дава е 1950, 83лв. Нещо не става ясно? всичко е валш
11.
Бургаска батка
05.01.2023 22:52:52
0
4
Мяза ми на Гайтан Веждьо войвода с кофти корекции и дебилно изражение. Иначе има големи цици, да. Най ми е жал, че още от крехка възраст се превръщат в боклуци, но обикновенно като видиш майките на момичетата като това и всичко ти става ясно. Нищо не ме изненадва вече: полицайки помагат на престъпници, кметици снимат порно филми, вече си имаме и цици в общински офис.
10.
Фики
05.01.2023 22:50:27
2
0
къде си ма парцал
9.
Странник
05.01.2023 22:42:21
0
0
Стига сте оплювали момичето.
Имам колектор на покрива и съжалявам, че няма да мога да се включа в програмата сега, като ги дават без пари.
С тези цени на тока и аз щях да се разголя.
8.
Бай Тошо
05.01.2023 22:35:32
0
0
Mного се впрягате, голяма работа, включила за малко климатика да охлади двуцевката :D
7.
резил
05.01.2023 22:27:37
1
0
Не излага себе си, а целият град! Баш пред министъра да си изкара мазнотиите с репортери от цялата страна да я снимат с "професионалното" отношение. Само такива останаха в Бургас - ден година храни и се чудят как да ги види някой който да ги подплъти с левчета и рубли
ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ
6.
Директно
05.01.2023 22:19:34
2
0
Как поне малко не си мисли че се излага
не съм хейтър
5.
мастар
05.01.2023 21:42:47
1
0
Министър да си в тоз живот всичко пада пред тебя! сигурно само по такива ходи тая чичко паричко
мани ги тия дъртаци ела при мене да ти покажа ко да прайш с тия ръчички
4.
056
05.01.2023 21:35:52
1
1
Mitka da tq e dolna k,,Ba
Мазно търка ръчички щото ше лапа парички
3.
lisabon
05.01.2023 21:35:03
1
0
s kef 6te i dam da mi opravi dokumentite
2.
E4koBe4ko
05.01.2023 21:02:32
1
3
тази мацка с дълбогото деколте и изавдения сутиен добре изглежда - стриптиз клуба само за министри ли е отворен или всеки ден е така ? за един прЕател питам :)
1.
М.Рудник зона "Д" там е 100 % супер по
05.01.2023 19:06:33
1
1
браво Кмете , така се прави.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда В НАП се стремим да предоставяме все по-голям брой нови услуги, те да бъдат лесно достъпни от повече хора и по всякакъв начин, казва Малина Панайотова
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори